13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA L-A IMPACHETAT PE BEURAN – In plin scandal legat de Iohannis si Tinutul Secuiesc, DNA l-a trimis in judecata pe medicul Mircea Beuran pentru o pretinsa mita de 10.000 euro. Beuran a aflat din presa. In referatul de arestare preventiva, procurorul DNA Marius Daniel Pata a tinut mortis sa-l umileasca pe Mircea Beuran, sustinand ca profesorul ar fi primit si o cutie in valoare de 35 de lei (Comunicatul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

29 April 2020 17:03
Vizualizari: 6679

Absolut intamplator, in plin scandal legat de presedintele Klaus Iohannis si asa-zisul Tinut Secuiesc, Directia Nationala Anticoruptie a gasit de cuviinta sa-l trimita in judecata pe medicul Mircea Beuran (foto 1), de la Spitalul Floreasca, pentru o pretinsa fapta de luare de mita. Anuntul a fost facut miercuri, 29 aprilie 2020.Parchetul sustine ca suma pe care ar fi luat-o Beuran se ridica la 10.000 de euro. Dupa cum Lumea Justitiei a aratat aici, denuntatoarea – Carmen Haiducu, medic la acelasi Spital Floreasca – sustine ca i-a dat profesorului banii pentru numirea ei intr-un post de asistent universitar al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Cu aceeasi ocazie, am aratat ca procurorul DNA Marius Daniel Pata (foto 2) – cel care a intocmit referatul cu propunerea de arestare preventiva – nu a descris modul in care doctorul Beuran ar fi luat banii, singurele probe din acel moment fiind doar niste inregistrari realizate de Haiducu, care fusese cablata de catre DNA. In schimb, in acelasi referat, DNA a introdus fix pata de culoare de care era nevoie pentru batjocorirea totala a unuia dintre cei mai reputati medici romani. Si anume faptul ca Beuran ar fi primit si o cutie de 35 de lei.

Inainte sa va lasam a citi comunicatul, mentionam doar ca profesorul universitar nu a fost instiintat despre solutia trimiterii in judecata, afland-o abia cand a fost contactat de catre Evenimentul Zilei pentru un punct de vedere:

Nu am primit nicio informatie in acest sens insa, odata terminat rechizitoriul, era normal sa il trimita instantei. Sper sa fie o judecata dreapta”.


Iata comunicatul prin care DNA anunta trimiterea in judecata a lui Mircea Beuran:


In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 94 din 13 februarie 2020, Biroul de Informare si relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului BEURAN MIRCEA care, la data faptei, indeplinea functiile de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, respectiv sef al Disciplinei Chirurgie Generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In data de 18 decembrie 2018, inculpatul Beuran Mircea, in calitatile mentionate mai sus, ar fi primit de la o persoana, medic intr-o unitate spitaliceasca din Bucuresti (martor in cauza), bani si bunuri in valoare de peste 10.000 de euro, in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu.

Concret, inculpatul ar fi primit banii respectivi in legatura cu indeplinirea unor acte ce intrau in indatoririle sale de serviciu, relative la ocuparea de catre martor a unui post de asistent universitar pe perioada determinata (in specialitatea chirurgie generala in cadrul U.M.F. „Carol Davila” Bucuresti), indatoriri ce puteau fi realizate de catre inculpat prin oricare din actele care intrau in competenta sa, in oricare din calitatile sale mentionate anterior.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului, pana la concurenta sumei de 10.007,5 euro, asupra unui cont bancar apartinand inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# VOX. date 29 April 2020 17:09 -7

Mircea Beuran = 10.000 €. Cam putin !!.

# afiliatul date 29 April 2020 20:53 -1

Putin,putin,foarte putin, dle dotor!Stricati piata breslei! Ne-am invatat cu spagi babane nu cu mizilicuri. Mai ca-ti vine sa nu mai scrii despre ele,ca nici nu e ....rentabil.

# imun/teanu date 30 April 2020 07:29 +2

Sa nu va dea Dumnezeu nevoie de bisturiul profesorului Beuran!

# X date 30 April 2020 12:13 +2

Dacă veți avea nevoie de un chirurg bun, zic sa căutați printre procurori, precis veți găsi unul mai bun decât prof. Beuran. Ei sunt cei mai luminați și plocalificati. Vai de noi! În ce hal a ajuns viata tara!

# pacientul turmentat date 30 April 2020 12:51 -1

Cand dai spaga cu .... lopata,bisturiul n-are mama,n-are tata.Ce treaba are Dumnezeu in spagile lor?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva