22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA, O HAZNA – Cifre revoltatoare despre dezastrul lasat in urma de inculpata Laura Kovesi, care n-a mai putut fi ascuns: 411%, rata de achitari la DNA Oradea. In topul achitarilor, se regasesc DNA Pitesti cu 250%, DNA Targu Mures cu 200% si DNA Ploiesti cu 133%. Sectia I DNA a avut o rata de achitari de 146%. Media anuala de achitari: 52%. Cititi statistica rezultatelor inregistrate de structurile DNA in 2019 (Raportul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 March 2020 17:27
Vizualizari: 9625

Adevarul despre DNA a iesit la iveala. Iar cifrele sunt revoltatoare. Daca media anuala de achitari pe anul 2019 la nivel national a fost de 52%, statistica luata in parte pentru fiecare structura si serviciu teritorial al DNA devoaleaza un dezastru de proportii lasat in urma de inculpata Laura Kovesi. Vorbim despre achitari ce depasesc 100% si ajung chiar la 411%, asa cum se intampla in cazul DNA Oradea.


 

Inainte de a prezenta adevarul despre aceasta institutie abuziva in care ani de zile s-au pompat sute de milioane de euro, trebuie spus ca situatia nu este neaparat noua, ci ca ea a fost ascunsa cat timp Laura Kovesi a condus DNA. Ascunsa prin fabricarea a cat mai multe dosare. Mai exact, asa cum stim, rata achitarilor se calculeaza prin raportarea numarului de inculpati condamnati intr-un an la numarul de inculpati trimisi in judecata in acelasi an (conform indicatorului aprobat de CSM). Or, pe vremea inculpatei Kovesi, dar si in timpul colaborarii odioase cu SRI, DNA fabrica si trimitea sute de dosare anual in instanta, cu precadere spre finalul anului, pentru a micsora rata de achitari oficiala. Iata insa ca odata cu incetarea acestor practici si inscenari, stopate dupa demiterea Laurei Kovesi si inlaturarea SRI din anchete, dezastrul de la parchetul anticoruptie nu a mai putut fi ascuns.

Lumea Justitiei solicita ministrului Justitiei Catalin Predoiu sa ia de urgenta masuri impotriva procurorilor care au ingropat in achitari DNA, o institutie in care s-au pompat sute de milioane de euro din banii romanilor si care, in loc sa fie folosita cu adevarat pentru eradicarea coruptiei la nivel inalt, a fost, de fapt, ani de zile, mai ales sub domnia lui Kovesi, o arma politica utilizata de Sistemul ticalos pentru eliminarea politicienilor, a oamenilor de afaceri romani, a jurnalistilor si a altor persoane intrate pe lista neagra, executiile provocand evident victime colaterale.

 

Campionii lui Man


Revenind la achitarile incasate de structurile si serviciile teritoriale ale DNA, de departe campioni sunt procurorii de la DNA Oradea. Cei care ani de zile au fost condusi de vestitul Ciprian Man, zis “manelistul DNA”, intre timp dat afara din parchetul anticoruptie, la pachet cu procurorul Cristian Ardelean, si el fost la DNA Oradea, ambii urmariti penal azi intr-un dosar la SIIJ. Astfel, desi pare greu de crezut, in 2019, DNA Oradea a inregistrat o rata de achitari de 411%.

DNA Oradea este urmata apoi de structura de la Pitesti, cu o rata de achitari de 250%, de DNA Targu Mures, cu 200%, si de DNA Ploiesti, cu 133%.

In ceea ce priveste structura centrala, campioni la achitari pe 2019 au fost procurorii de la Sectia I de combatere a coruptiei, cu o rata de 146%.


Iata ratele de achitari inregistrate in 2019 de catre sectiile de la DNA Central, precum si de catre structurile teritoriale, prezentate in raportul de activitate pe anul trecut, pe care il publicam la finalul articolului:

 

Sectia I de combatere a coruptiei

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 146,94% (49 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 72 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Sectia II de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 26,23% (122 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 32 inculpati achitati definitiv in anul 2019).

 

Serviciul pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 133,33% (6 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 8 inculpati achitati definitiv in anul 2019).

 

Serviciul Teritorial Alba Iulia

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 30,77% (13 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 4 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul Teritorial Bacau

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 2,4% (41 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 1 inculpat achitat definitiv in anul 2019).


Serviciul Teritorial Brasov

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 9,09% (22 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 2 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul teritorial Cluj

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 1,98% (101 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 2 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul teritorial Constanta

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 35,56% (45 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 16 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul teritorial Craiova

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 12,5% (16 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 2 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul Teritorial Galati

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 121,43% (14 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 17 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul teritorial Iasi

Ponderea achitarilor/restituirilor definitive pronuntate de instante in anul 2019 din totalul trimiterilor in judecata in anul 2019 este de 54,5% (6 cauze cu achitari/11 cauze cu trimitere in judecata).


Serviciul teritorial Oradea

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 411,11% (9 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 37 inculpati achitati definitiv in anul 2019)


Serviciul Teritorial Pitesti

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 250% (6 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 15 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul teritorial Ploiesti

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 133,33% (6 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 8 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul teritorial Suceava

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 25% (16 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 4 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul teritorial Timisoara

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 60% (15 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 9 inculpati achitati definitiv in anul 2019).


Serviciul Teritorial Tirgu Mures

Ponderea inculpatilor achitati din totalul inculpatilor trimisi in judecata, conform indicatorului statistic stabilit de Consiliul Superior al Magistraturii, a fost de 200% (2 inculpati trimisi in judecata in anul 2019 / 4 inculpati achitati definitiv in anul 2019).

 

* Cititi aici integral raportul de activitate al DNA, cu achitarile pe 2019

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 9 March 2020 17:58 +19

hai la munca sa muncim da/i doamne sa nu gasim//sau o fi ea buna munca ,dar nici lenea nu a omorit pe nimeni.cu alte cuvinte hai sa facem greve pentru salarii si mai nesimtite,CA DOAR SINTEM MERMELITORI SI LUCRAM IN MERMELEALA SI PROSTIMEA PLATESTE FIE DACA FACEM DOSARE DUPA LEGEA LUI OHM(ESTI OM CU MINE SINT OM CU TINE-VEZI TRACTORISTUL SI CU BOUL STATULUI SAU CU MAGARUL STATULUI CU MALACA/KOIVESI.SPER SA PUTREZITI TOTI DIN MERMELEALA IN PUSCARIE SAU SA VA AJUNGA BLESTEMELE,INTII PE FAMILII SI APOI PE VOI

# un mizantrop date 9 March 2020 18:27 +5

DNA este o renastere a Tribunalului poporului, cu tot ce avea el mai rau si fara amarastenii cooptati pentru media sociala...Este o hazna, dar nu orice fel de hazna - am vazut in urma cu nu foarte multi ani, o cacastoare intr-o unitate militara, aia hazna! Era impartita in ******soldati/******cadre, ambele cu aceiasi fel de usa, scalciata, acelasi fel de gaura-n niste scanduri putrede...dar, sa te fi ferit Sfantul sa gresesti adresa...ca, in unitatea militara, se respecta gradul!

# un mizantrop date 9 March 2020 18:28 +3

DNA este o renastere a Tribunalului poporului, cu tot ce avea el mai rau si fara amarastenii cooptati pentru media sociala...Este o hazna, dar nu orice fel de hazna - am vazut in urma cu nu foarte multi ani, o cacastoare intr-o unitate militara, aia hazna! Era impartita in ******soldati/******cadre, ambele cu aceiasi fel de usa, scalciata, acelasi fel de gaura-n niste scanduri putrede...dar, sa te fi ferit Sfantul sa gresesti adresa...ca, in unitatea militara, se respecta gradul!

# N.M date 9 March 2020 18:44 +4

nu credeti ca este cazu ca acesti baroni cu adevarat din justitia lui peste prajit sa raspunda si ei?, nu credeti ca bani nostri cheltuiti de acesti baroni zis si procurori trebuiesc inapoiati in regim de urgenta?, la serviciu un strungar daca greseste o piesa a[pai sa stiti ca el o plateste nu eu. unde vrem sa mergem cu atatea gauri/ SRI milioane/SPP/milioane/ STS milioane / JUSTITIE milioane / SIE milioane, mai fratilor nu credeti ca hotii astia nu fac nimic iar bani tari ei ii papa?. mai PSD de ce nu ceri raspunderea magistratului?, de ce nu taiati din bani alocati celor de mai sus ca, coroana virus a venit si la noi nu au oprit o la granita SRI si nici STS sau Magistratii, luatile bani urgent si dati la alte prioritati.

# DODI date 9 March 2020 18:54 +9

Pentru acest dezastru nu plătește nimeni: ASTRU-slujirea a plecat să dea lumină licuricilor po******ri din UE; ciolanis este bucuros că a scăpat de dosarele penale (ale lui și ale priponitei din curtea lui!) și poate csă înceapă noi și obositoare vacanțe în Tenerife; Sică mandolină că poate rage în continuare la urechea... generalului care ”vorbește mai mult când tace”, tractoristulul că poate suge o pensie nesimțită împreună cu garcea, iar coliva stanciu uită că a pus umărul la aceste ”realizări” ale DNA. Este drept că în ultima perioadă năravurile pupincuriștilor din DNA au ieșit ca puroiul la suprafață, încercând să distrugă în continuare destine românești la cererea expresă a analfabetului caracterial ciolanis.

# Edelweiss - Ivory Tower Accountant date 9 March 2020 18:57 +2

Mey, să-mi esplice și mia cineva, ca la Pruost cu talangă, ce iaște și cum se alcătuiește „Indicatorul statistic stabelit de CIM (Consiliul Inferior al Magistraturii). Că tocmai ce au trecut doar vreo câteva zile de când am primit adresa-batjocură a CIM, care-mi năucește speranțele statistice c-o frază tulburătoare: (citez): „De asemenea, precizăm că în bazele de date statistice de la nivelul Consiliului nu sunt disponibile informații cu privire la data deciziei de condamnare. În consecință, datele anexate evidențiază numărul de persoane care au fost condamnate definitiv ÎNTR-UN ANUME INTERVAL, respectiv 01 ianuarie -31 decembrie pentru fiecare an din perioada de referință.” :-? Mey, am impresia că nici cei din CIM nu au nici un habar câți dintre borfașii cu robe sunt infractori, iar prezumția este că sunt cam majoritatea dintre cei 6500 de actuali purtători de robe însă li-i cam frică la toți să constate această evidență.

# Edelweiss - Ivory Tower Accountant date 9 March 2020 19:03 +1

Ca să fiu mai esplicit oleacă: și minitserul justiției, dar și consiliul inferior al magistraturii mi-au răspuns că bazele de date rezultate ca urmare a interogării funcției statistice a sistemului ecris, nu poate agrega datele funcție de data pronunțării deciziei definitive de condamnare. În atare condiții, ce relevanță are indicatorul statistic comunicat de CIM? Unde se cuantifică statistic o condamnare definitivă pronunțată în 2014, referitoare la un dosar trimis în judecată în 2014 să presupunem? La statistica anului 2019? Trimiterea în judecată din anul 2014, soluționată def.în 2019 are vreo implicație analitică față de numărul persoanelor trimise în judecată în 2019? Sau, luând-o în mod reversibil, o condamnare def. din 2019, înscrisă la poziția de executare deschisă în 2014 în registrul de evidență și punere în executare a pedepselor penale, mai are vreo relevanță practică față de bilanțul anului 2014 care A FOST DEJA PUBLICAT? :eek:

# Edelweiss - IvoryTower Accountant date 9 March 2020 19:10 +1

Ce facem aici? Ne furluăm singuri căciula, integrând analitic date din perioade de timp diferite, singurul criteriu valid acceptat fiind obținerea unei artificiale imagini îmbunătățite a stării infracționale și de criminalitate din sistemul judiciar? Coafăm din pix și din bifa ECRISULUI o stare de fapt înfiorătoare, care dovedește fără echivoc teza potrivit căreia INDICATORUL INFRACȚIONALITĂȚII LEGALE GENERATE DE MAGISTRAȚI ESTE SUPERIOR INDICATORULUI INFRACȚIONALITĂȚII GENERALE AL ÎNTREGII SOCIETĂȚI? (1,92 la mia de locuitori dă magistratura pentru perioada 2013-2019 iar societatea românească în ansamblul, de exemplu, a generat 1,81 la mia de locuitori criminalitate legală în 2017):eek: Sucim datele din poignetul mâinii ce ține plaivazul statistician astfel încât să manglim lumea de cap întru evitarea sesizării evidenței faptului că SUNTEM ANCHETAȚI ȘI JUDECAȚI DE INFRACTORI?

# Edelweiss - Ivory Tower Skillful Scout &Accountant date 9 March 2020 19:18 +1

date statistice empirice, adunate cu plaivazul, ca la colhoz, detalii faptice și juridice ale spețelor, în postările lesne de găsit tastând în caseta motorului de căutare cuvintele cheie: „timeo hominem unius libri” :-? „adevăr sau provocare” :-? „mic îndreptar de ticăloșie judiciară” :-? „mic îndreptar de ticăloșie judiciară - partea a II-a” :-? „adevăr sau provocare (2) - plângere administrativă L.544/2001”

# Edelweiss - Ivory Tower Năuc Socotitoriu cu Plaivazul date 9 March 2020 19:38 +1

Un buhai dintr-ăsta din „magistratură” să mă lămurească și pe mine următoarele: condamnarea DEFINITIVĂ pronunțată la data de 3 ianuarie 2019, în dosarul înregistrat în 2015 avându-l ca subiect principal activ pe crișu ștefan, fost la PT București, ... sau condamnarea DEFINITIVĂ pronunțată la data de 4 iunie 2019, în dosarul înregistrat tot în 2015, avându-l ca subiect principal activ pe fieraru ștefan, fost la CA Ploiești,UNDE ANUME ESTE INTEGRAT STATISTIC? La anul de referință 2015? Dar bilanțul structurilor de Parchet, ale MJ sau ale Consiliului Inferior al Magistraturii, corespunzătoare anului 2015, nu au fost DEJA REDACTATE ȘI PUBLICATE? CE FACEM AICI? Pitulăm infracțiunile ținându-le ascunse într-o permanentă stare de mobilitate a funcției statistice a sistemului ECRIS? Păi, în cazul acesta celeritatea soluționării dosarelor devine un concept persuasiv, atâta timp cât onor magiștrii noștri, cu cât tărăgănează și soluționează mai târziu dosarele, cu atât „albesc” statistica seacă.

# mitica date 9 March 2020 20:19 +9

DNA-ul este o organizatie terorista!

# banditu coroiu date 10 March 2020 08:05 +2

La 52% rata de achitari si salariul lor ar trebui redus tot cu 52%. Ca tot se plangeau pedelistii de intreprinderile energofage subventionate de stat.. luati d'aici energofageala anticorupta. Bani aruncati pe fereastra pentru confortul unor gasti de mafioti in robe. O adunatura de incompetenti, fripturisti, ticalosi si pupincuristi. Din restul de 48% condamnari a calculat cineva cate sute de milioane s-au cheltuit ca sa se recupereze nimic? Au tocat astia de la infiintare 10 autostrazi ca sa bage niste fraieri (care au palmat cativa firfirei) la puscarie, si pe care, peste ani, ii vom despagubi la cedo pentru proastele conditii din inchisori.

# un roman date 10 March 2020 08:11 +2

Oare, dupa acest bilant, mai spune impostorul de la Cotroceni cum a mai spus : "sunt multumit de activitatea (jegului) lui Kovesi si a DNA-ului"? Astea-s dosarele facute la comanda! Nemernicii astia ar trebui sa dea banii incasati inapoi, sa plateasca pentru raul facut!

# 2011: Ministrul peste ANCPI acuza retrocedari excesive! DNA? date 11 March 2020 00:04 0

Nici o institutia ca DNA infratita cu SRI nu a cercetat/oprit jaful retrocedarilor sau despagubirilor. Este falsa afirmatia DNA ca fara SRI nu a mai reusit mare lucru... Ne raspunde public DNA cand a intrebat utima data oficial Guvernele, Prefectii, Primarii, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Oficiile judetene de Cadastru cu privire la suprafetele retrocedate si a incercat sa compare suprafata judetelor, a localitatilor, asa cum rezulta ea din planurile cadastrale - Romania are o suprafata cunoscuta presupun, cu mici variatii - cu totalul suprafetelor inscrise in Titlurile de Proprietate puse in circulatie de 30 de ani prin Ordine ale Prefectilor ? Se stie ca Prefectii si Directorii Oficiilor Judetene de Cadastru fac parte din Comisia Judeteana de Fond Funciar care valideaza propunerile Comisiilor Locale de Fond Funciar care au ca presedinte Primarul Unitatii Aministrativ Teritoriale. Ministerul Public nu doreste sa impiedice plata unor despagubiri excesive ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva