7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA SA IA LECTII DE LA DIICOT – Procurorii au dat o lovitura de proportii. DIICOT a destructurat “Academia Infractorilor Romani”, grupare militarizata care a terorizat Europa: “Exista un comandant suprem, contabil, ofiteri activi, ofiteri in rezerva, avocati pentru membrii acuzati in cadrul gruparii de tradare... Erau antrenati in imobile cu geamuri acoperite, erau adusi cu saci negri pe cap, erau amprentati, li se luau probe ADN... Erau chestionati despre vicii... O grupare cu un Cod” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 April 2015 17:45
Vizualizari: 12272

DIICOT a oferit, miercuri 23 aprilie 2015, un exemplu de cum se face un dosar serios, nu unul bazat doar pe denunturi, delatiuni si interceptari telefonice. Procurorii condusi in prezent de Giorgiana Hosu (foto) au reusit sa dea o lovitura de proportii, care ar trebui sa starneasca invidia celor de la DNA care, in ciuda spectacolului zilnic pe care ni-l ofera, incep sa provoace mai multa nesiguranta in randul populatiei decat liniste. DIICOT a destructurat “Academia Infractorilor Romani”, o grupare extrem de violenta, militarizata si specializata in jafuri comise pe teritoriul Uniunii Europene, unde au produs un prejudiciu de zece milioane de euro. Procurorii DIICOT au reusit sa probeze, inclusiv cu filmari din timpul talhariilor si jafurilor, activitatea gruparii, iar, in urma a peste 50 de perchezitii domiciliare efectuate miercuri dimineata, 34 de persoane au fost ridicate.


Destructurarea ”Academiei Infractorilor Romani” a fost anuntata de procurorul sef adjunct al DIICOT, Giorgiana Hosu. Aceasta a oferit detalii incredibile despre grupare, explicand ca membrii acesteia erau antrenati in case din marile orase, erau amprentati, li se lua ADN-ul, li se faceau fise cu date despre familie, prieteni si chiar vicii. Practic, potrivit Giorgianei Hosu, membrii “Academiei Infractorilor Romani”, care erau recrutati din judetul Neamt, erau practic spalati pe creier si trimisi apoi in misiune. Iar cei care erau prinsi refuzau sa vorbeasca despre reteaua din care fac parte, aplicand “ Legea Omertei”. Mai mult, ei chiar trimteau scrisori din arest, in care, intr-un limbaj codificat, dezvaluiau gresile comise, astfel incat liderii gruparii sa le remedieze. Totodata, gruparea denumita “Academia Infractorilor Romani” avea un "comandant suprem", "ofiteri activi", "ofiteri in rezerva", contabil, iar membrii acuzati in cadrul gruparii de tradare sau anumite greseli beneficiau de avocati.

Prezentam declaratia Giorgianei Hosu privind modul in care actiona “Academia Infractorilor Romani”:

Incepand cu anul 2013, DIICOT cu sprijinul Directiei de Operatiuni Speciale, Directiei de Investigatii Criminale, Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, Serviciului Roman de Informatii si nu in ultimul rand al Jandarmeriei Romane a monitorizat activitatea infractionala a unei grupari condusa de liderul Marian Adrian Botez (n.r. - aflat la inchisoare), avand ca scop savarsirea unor infractiuni de talharie calificata si furt calificat pe tot teritoriul Uniunii Europene. Gruparea a fost compusa din peste 100 de executanti de-a lungul acestei perioade de timp, toti recrutati din judetul Neamt, instruiti, antrenati, coordonati si controlati pentru a patrunde in forta in magazine de lux de bijuterii si ceasuri de pe teritoriul Uniunii Europene. Fiecare atac asupra acestor magazine dura 60 de secunde, fiecare participant avea un rol bine stabilit. Se actiona dupa metoda celebrei grupari sarbe denumite 'Pantera Roz'. Prejudiciul total creat in acest dosar se cifreaza in jurul sumei de zece milioane de euro. Membrii gruparii erau recrutati, asa cum am spus, din judetul Neamt, erau antrenati in imobile inchiriate special in acest scop, cu geamuri acoperite cu folii negre, erau adusi in aceste imobile cu saci negri pe cap, erau amprentati, li se intocmeau dosare personale, li se luau probe ADN. In aceste dosare erau mentionate numele membrilor familiei si datele personale ale membrilor familiei, ale prietenilor, ale rudelor, ale prietenilor rudelor. De asemenea, erau chestionati despre viciile pe care le aveau.

Dupa multi ani in care cu totii eram obisnuiti cu destructurarea unor grupari infractionale care actionau dupa reguli nescrise, iata ca avem o grupare infractionala cu reguli scrise, cu un Cod. Regulilele acestui grup sunt adunate intr-un Cod numit 'Regulamentul Academiei Infractorilor Romani'. Un Cod cu capitole distincte referitoare la pregatirea fizica, la pregatirea psihica, teoretica, practica si de ancheta prin care trebuia sa treaca fiecare membru al acestei grupari. 'Academia Infractorilor Romani' figura in Cod ca fiind inregistrata la Interpol, la Europol si la DIICOT. Exista un comandant suprem, un contabil, ofiteri activi de o anumita varsta si ofiteri in rezerva cu varsta de 50 de ani si peste, existau avocati pentru membrii gruparii acuzati in cadrul gruparii de tradare sau anumite greseli.

Casele de antrenament au fost inchiriate in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, iar programul de pregatire dura 90 de zile. In tarile in care actionau, de pe teritoriul Uniunii Europene, dupa ce erau pregatiti in acest fel pe teritoriul Romaniei, erau punctate in magazinele de lux masurile de protectie ale acestor magazine, erau stabilite posibilitatile de atac, traseele de fuga, intotdeauna nu se foloseau pentru fuga autoturisme, locul unde puteau fi lasate sau ingropate temporar bunurile sustrase, tabara infractionala fiind stabilita intotdeauna la periferia acestor orase. Jafurile erau comise atat in timpul zilei, cat si pe timp de noapte, fiind folosite inclusiv cocktail-uri Molotiv pentru patrundere. Au fost jefuite in acest fel magazine de pe teritoriul Marii Britanii, Italiei, Frantei, Austriei, Belgiei Germaniei, din Olanda si din Principatul Andora. Toata marfa si toate sumele de bani pe care le-au obtinut membrii gruparii au fost aduse si investite in Romania.

Liderul si locotenentii gruparii au fost monitorizati pe parcursul acestei perioade de timp si probati in activitatea infractionala de catre procurorii DIICOT, sprijiniti de catre ofiterii din cadrul Directiei de Investigatii Criminale. Au fost efectuate astazi 52 de perchezitii domiciliare, vor fi aduse pentru audieri 34 de persoane, dintre care 27 de suspecti si au fost dispuse masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale suspectilor, printre care exista si Rolls Royce-uri mov.

Mai trebuie mentionat ca atunci cand unul dintre membrii gruparii era capturat, era arestat, acesta comunica intotdeauna cu liderul gruparii, prin scrisori adresate familiei sale in care folosit un limbaj codificat, prin care liderul era atentionat cu privire la greselile comise care au dus la capturarea sa, la greselile eventuale ale colegilor de echipa si la participantii ramasi in libertate pe teritoriul acelui stat. De asemenea, liderul gruparii era asigurat intotdeauna de tacerea celui care era capturat. Gruparea functiona dupa legea 'Omerta': nu vad, nu aud, nu vorbesc. Exista o regula scrisa la sfarsitul acestui Cod: 'Daca te cauta si te ia Garda te mai intorci acasa, niciodata nu te intorci daca te cauta si te ia preotul'. Era ca o speranta, oamenii erau incurajati, lucrurile sunt bune chiar daca esti arestat si iti executi o pedeapsa privativa de libertate, important este sa nu tradezi. (…) Dupa un antrenament de 90 de zile, pur si simplu li se spala creierul. (…) Desi actionau cu violenta, se fereau sa provoace rani persoanelor pe care le imobilizau”.


Comentarii

# Obiectivul date 23 April 2015 14:25 +21

Cam tot asa si academia de infractori a lui Basescu, cu o singura diferenta - nu investeau banii in Romania...

# unul din lumea cea mare date 23 April 2015 15:01 -7

probabil au avut servit totul pe tava!!!!,dar din cite am citit eu printre rindurile de BILBE........multe pene au fost infipte in coada cocosului DIICOT....ca intr/o peruca.daca sinte/ti asa de priceputi cu ACADEMIA DE INFRACTIUNI BASESCU DE CE NU ATI FACUT NIMIC????!!!!!! bai aia cu maimutele chinezesti......LA MAIMUTE ROMANESTI PMP/ISTE,PDL/ISTE NU AVETI CEVA PRICEPERE???.vrajeala de scos ochii la prosti

# unul din lumea cea mare date 23 April 2015 16:46 -5

daca nu aveau totul servit pe tava pe pariu ca nu/i prindea.pe tote posturile se fac ode si incantatii,generalul atica a iesit sa salute drapelul,ohh viata mea!!!!!!bai atica da de ce nu spui de de jmenurile tale la hotelul map,de jmenurile cu casele,de jmenurile lui jurj de la diicot,ale bicai de jmenurile contra lui berbeceanu.ne spui de chestia asta cu care o sa va laudati 100 de ani DAR NU SPUI CA TOTUL A FOST SERVIT DIN AFARA,CA DACA INFRACTORII ROMANI NICI NU AVEATI CU CE VA LAUDA.atica de ce nu ne spui cum intr/o actiune politia din germania a interzis sa se impartaseasca informatii cu romanii ,caci informatiile ajungeau la infractori.cine dracului mai are incredere in (in)justitia total corupata???dupa 10 ani de domnie basescu in care toti ati facut ode si incantatiisi ,,ati salutat steagul,,si IMPERIUL RAULUI SI FAMILI(impreuna cu (in)justitia) VINDEAU LIBERTATE!!!!!!SI TOTUL SE MERMELESTE!!!!!!asa ca mai incet cu vrajelile de bravura!!!!linge/ti steagul si .clanta !!!!!

# ionut date 23 April 2015 17:24 +11

DIN PACATE basaul&gang nu intra in atributiile DIICOT. Si asa a facut Luluta scandal in alte cazuri pe care le avea de acoperit gen ALRO...

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 April 2015 18:38 -6

ptr ionut// dar in cazul omar haysam diicot avea de a face cu imperiul raului??intreb si eu?cit de ,,PRICEPUTI,,au fost acolo????sau nu auzisera de ,,dna,, sau ,,adn,,(romaneste) deci si de aici iti dai seama ca LI S/A SERVIT PE TAVA TOTUL SI S/AU DUS EI CA STIAU ADRESELE(nu m/ar mira sa fi spart si alte usi......ca au precedente serioase in asta).punem pariu ca la bucuresti in sediul diicot s/au aflat alti reprezentanti de politii nationale care au supervizat actiunea????

# GINA MAGIRESCU date 23 April 2015 17:40 +7

monstre ADN de la fiecare membru al ACADEMIEI???????????sigur aveau si note,teze,lucrari,doctorate si chiar amprente dentare plus arbore geanealogic ale fiecarui membru...BV DIICOT...HUO DNA

# Alberto Kurtyan date 23 April 2015 19:51 -7

Si Bota Pompiliu, nu era si el membru academician?

# UN FOST PROCUROR date 23 April 2015 21:01 +11

UN PROCURR DESTOINIC,PROFESIONIST,DAR PT CAZANCIUC NU E BUN DE SEF DIICOT.IMPORTAM DIN MOLDOVA CU DOSARE DE TREI LULELE TREI SURCELE. BRAVO GEORGIANA TIE SI COLEGILOR TAI.

# obsesia date 23 April 2015 21:21 +1

saracu alberti; nu mai are somn - bota, tablourile, abandonul de familie, spia abbandonato, Monitorul neoficial, procuratura...

# mulder, agentul mulder date 23 April 2015 23:20 +6

Cat de tare am ura-o pe Alina Bica remarcam: 1. A afirmat ca informarile de la sri erau varza, nerealiste si clientelare. 2. Se remarca ca binomul / trinomul incepe in forta prin "boom-ul din presa aservita lui", dar termina, de cele mai multe ori in genunchi sau mai rau, asta datorita faptului că sri-ul furnizeaza pseudo-porcurorilor de la dna dosare "fabricate" nereale in cele mai multe spete bazandu-se pe "cadrele" din justitie care raspund ordinelor (vorbesc despre judecatori supra acoperiti si indentificabili).

# santinela date 24 April 2015 08:24 +1

Ce titlu pompos pentru nimic.Nu procurorii au meritul mai astia de ala Luju.Procurorul audiaza ce i se pune pe tava,la gata.Aici este munca ofiterilor de politie judiciara,de informatii,cei acoperiti etc. Nu mai umflati meritele,mai bine zis nemeritele unora sau macar amintiti de toti.

# Mihai date 24 April 2015 08:47 -1

https://www.youtube.com/watch?v=rh2dcW4lBUQ Lujulicaaa, pazea, vine DNA'ul!

# Obiectivul date 24 April 2015 09:25 +4

:D :D :D Asta-i orgasm basist mihaita...

# Sarpele date 24 April 2015 10:44 +2

Clanul Ţâţă are în componenţa lui şi procurori şi judecatori şi poliţişti. Clanul nu este destructurat. Ţâţă, liderul, e liber.

# Jean date 24 April 2015 11:16 -1

Lasa ca si-au mai facut ei propaganda din asta, si cand colo...tapi. Nu ii cred. Si astea sunt la fel, slugi.

# SIMION PALCU date 24 April 2015 15:20 +4

SPER SA NU MOR SI SA VAD PROCURORI PROFESIONISTI ,IN SFARSIT,CARE NU FAC ABUZURI NICI SA-I PICI CU CEARA,IAR KOVESI SA FIE DATA CA EXEMPLU NEGATIV DE SCOLILE DE POLITIE SI FACULTATILE DE DREPT...KOVESI ESTE O RUSINE NATIONALA!...PESTE 10 ANI O SA-MI DATI TOTI DREPTATE!...RABDARE!...

# Monica date 24 April 2015 20:54 +1

Nu ma impresioneaza "succesul" DIICOT pt. ca nu stii cat e adevar si cat e fictiune, Din pacate hibele trecutului le afecteaza imaginea. Degeaba se chinuie sa isi faca publicitate. Sa isi aminteasca ei cati oameni au arestat prevenitv degeaba, cati au trimis in judecata degeaba, cati infractori au favorizat si cum au reparat ei treaba asta??? Asta e ca nu au reparat... Deja imi provoaca sila propaganda asta de imagine. 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.12.2022 – Se pensioneaza salvatorul paraditorilor de la Oradea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva