19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA SI-A GASIT NASUL – Parchetul anticoruptie l-a trimis in judecata pe fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, si pe sotia acestuia, Elisabeta Sandu, pentru o luare de mita inventata. Judecatoarea Andreea Georgiana Baltag de la Tribunalul Bucuresti a dat achitare pe linie, pe motiv ca fapta nu exista. Dosarul a fost fabricat pe vremea Laurei Kovesi si finalizat sub mandatul lui Calin Nistor (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

8 October 2020 14:20
Vizualizari: 6690

DNA si-a dat din nou cu stangul in dreptul. Trimis in judecata de DNA pentru o pretinsa luare de mita, ex-presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF) Mircea Sandu (foto), zis “Nasul”, a fost achitat de Tribunalul Bucuresti. La fel si sotia sa Elisabeta Sandu, trimisa in judecata de DNA pentru o presupusa complicitate la luare de mita.


 

Sentinta a fost pronuntata joi, 8 octombrie 2020, de judecatoarea Andreea Georgiana Baltag de la Sectia I penala a Tribunalului Bucuresti, in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”. Decizia definitiva urmeaza sa fie pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti. Mircea Sandu si sotia sa au fost aparati de avocatul Cristian Ene.

 

Iata minuta Tribunalului Bucuresti de joi, 8 octombrie 2020, din dosarul 17005/3/2019 (sentinta  1168/2020  ):


“In baza art.396 alin.5 C.proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.a) Cod pr. penala achita pe inculpatul Sandu Mircea (cu date) sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita prev. de art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 si art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 Cod penal, intrucat fapta nu exista. In baza art.396 alin.5 C.proc.pen. rap. la art. 16, alin.1, lit.a) Cod pr. penala achita pe inculpata Sandu Elisabeta (cu date) sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita, prev. de art. 48 C.p., rap. la art. 289 C.p. cu referire la art. 6 din Legea 78/2000 si art. 308 C.p., cu aplic. art. 5 Cod penal, intrucat fapta nu exista.

In temeiul art. 404, alin.4, lit.c) Cod pr. penala dispune ridicarea masurilor asiguratorii dispuse prin ordonanta nr. 349/P/2012 din data de 15.06.2017, astfel cum a fost modificata la 05.04.2018 si 02.05.2018. In temeiul art. 275, alin.3 Cod pr. penala cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicarea copiei de pe minuta. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 08.10.2020.

Document: Hotarare 1168/2020 08.10.2020”.

 

Fabricat sub Kovesi, finalizat sub Nistor


Fabricarea dosarului in care DNA si-a luat ditamai achitarea a inceput sub mandatul fostei sefe a parchetului anticoruptie, inculpata Laura Kovesi, Mircea Sandu si sotia sa fiind pusi sub urmarire penala in iunie 2017 pentru luare de mita, respectiv complicitate la luare de mita, dar si pentru spalare de bani. Dosarul a fost finalizat doi ani mai tarziu, in iunie 2019, in timpul mandatului de sef al DNA al lui Calin Nistor, Mircea Sandu si sotia sa fiind trimis in judecata doar pentru pretinsele fapte de mita, nu si pentru spalare de bani.


Iata comunicatul DNA privind trimiterea in judecata a lui Mircea Sandu si a sotiei sale Elisabeta Sandu:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

SANDU MIRCEA, la data faptelor presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita,

SANDU ELISABETA, sotia primului, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, beneficiind de ajutorul sotiei sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mita, suma de 724.000 lei, de la doua persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societati de avocatura.

Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009.
in baza acestor contracte, in cursul anului 2011, societatea de avocatura a obtinut de la Federatia Romana de Fotbal suma de 11.705.626 lei.

In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce apartin celor doi inculpati.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# John date 8 October 2020 14:33 +9

Cati bani a cheltuit degeaba ,DNA -ul sub conducerea Laurei ,fabricand fate si dovezi false? Nimeni nu se intreaba de asta??? Ne plangem ca nu avem bani la buget pentru sanatate,invatamant ,dar I s-au dat sute de milioane de euro la DNA ,pentru a asculta oameni illegal si a fabrica dosare false la adversarii politici ai statului parallel mafiot basisto-johanist!

# santinela date 9 October 2020 07:25 +1

Pot sa inteleg "ca ca procuror DNA"(asta-i valoarea lor,asa cum se citeste )esti sluga si doreai sa iesi in fata la Kovessi si faci un dosar de tot risul. Dar dupa ce aceasta pleaca,este alt sef, si trimiti fara probe ,acelasi dosar,in instanta inseamna ca esti si timpit ! Nu mai ai nici o scuza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva