19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA SI-A SALTAT OMUL – Specialistul Nicolae Razvan Despa a fost retinut pentru luare de mita in urma unui flagrant. Despa este acuzat ca ar fi primit 6.000 de euro de la un om de afaceri in schimbul unui contract de achizitie publica pe care acesta intentiona sa il incheie cu Directia Nationala Anticoruptie: “Inculpatul a primit 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”

Scris de: V.B. | pdf | print

17 November 2021 11:49
Vizualizari: 10634

Directia Nationala Anticoruptie a dat iama si in propria ograda. Miercuri, 17 noiembrie 2021, parchetul a anuntat retinerea specialistului DNA Nicolae Razvan Despa (foto), care ar fi fost prins in flagrant marti luand mita 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 de euro) de la un om de afaceri – martor in cauza. DNA sustine ca Despa ar fi pretins initial 15.000 de euro, dar, dupa mai multe negocieri, ar fi acceptat sa primeasca 12.000 de euro.Banii ar fi fost ceruti in legatura cu un contract de achizite publica intre parchetul anticoruptie si omul de afaceri, cofinantat de catre Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF), mai arata DNA, care incheie, spunand ca miercuri ii va cere Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a lui Nicolae Despa timp de 30 de zile.


Iata comunicatul DNA:


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 16 noiembrie 2021, a inculpatului DESPA NICOLAE RAZVAN, specialist in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Razvan, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 15.000 euro si, dupa mai multe „negocieri”, ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (platibila in doua transe), in legatura cu indeplinirea unui act ce intra in indatoririle sale de serviciu.

Concret, banii respectivi ar fi fost pretinsi in legatura cu un contract de achizitie publica pe care omul de afaceri intentiona sa il incheie cu Directia Nationala Anticoruptie in cadrul proiectului 'Continuarea dezvoltarii capacitatii tehnice a D.N.A in investigarea infractiunilor impotriva intereselor financiare ale U.E.', cofinantat de OLAF in cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

In contextul mentionat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Razvan a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 17 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Razvan urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva