13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DNA SUSTINE PROTESTUL, DAR FACE IN CONTINUARE DOSARE – Adunare generala a procurorilor din parchetul anticoruptie pe problema pensiilor magistratilor: “S-a hotarat transmiterea publica a unui mesaj ferm de sustinere a protestului din cadrul sistemului judiciar. Mentionam faptul ca forma de protest adoptata la nivelul DNA nu va afecta lupta impotriva coruptiei”

Scris de: G.T. | pdf | print

27 June 2023 16:17
Vizualizari: 3350

Procurorii din DNA sustin protestul magistratilor in problema taierii pensiilor de serviciu si a modificarii conditiilor de pensionare, dar nu isi reduc activitatea, asa cum au facut alte parchete. Asta s-a decis in Adunarea generala a procurorilor DNA de marti, 27 iunie 2023, convocata de seful parchetului anticoruptie Marius Voineag (foto).


 

Astfel, in comunicatul de presa dat publicitatii, DNA atrage atentia asupra prevederilor nocive pentru sistem pe care le contine proiectul de lege privind pensiile magistratilior, proiect de natura sa creeze disfunctii si inechitati fara precedent in sistemul judiciar. De asemenea, DNA condamna inclusiv modul de derulare a procedurii legislativem, in cadrul careia nu s-a tinut cont de argumentele si propunerile venite din partea sistemului judiciar.


Prezentam comunicatul DNA:


“In urma sedintei de ieri 26.06.2023 de la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la care au participat Procurorul general al Romaniei, membri ai Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, procurorii-sefi ai Directiei Nationale Anticoruptie si Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorii generali ai parchetelor de pe langa curtile de apel, si in sistem videoconferinta, prim-procurorii parchetelor de pe langa tribunale privind stadiul discutiilor purtate cu reprezentantii celorlalte autoritati ale statului in legatura cu proiectul de lege privind pensiile de serviciu ale magistratilor, a fost convocata pentru data de 27.06.2023 Adunarea generala a procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, de catre procurorul-sef Directie.

In cadrul adunarii au fost supuse discutiilor concluziile sedintei din data de 26.06.2023 de la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si s-a decis in unanimitate sa reiteram faptul ca proiectul de lege privind pensiile de serviciu ale magistratilor, prin modificarile arbitrare ale conditiilor de pensionare a procurorilor si judecatorilor, este de natura sa creeze disfunctii si inechitati fara precedent in sistemul judiciar.

Aceste efecte se vor produce in contextul subdimensionarii schemelor de personal raportat la volumul de activitate, lipsei cronice a resurselor umane si a unor conditii adecvate desfasurarii activitatii de urmarire penala.

Atragem inca o data atentia ca proiectul de lege nu a avut un studiu prealabil de impact, procedura legislativa desfasurandu-se fara o consultare reala a sistemului judiciar si o dezbatere aprofundata.

Ca atare, avand in vedere iminenta adoptare a noii legislatii, anuntata pentru data de 28.06.2023, si efectele severe preconizate in ceea ce priveste functionarea sistemului judiciar, din perspectiva resursei umane, care sa permita adoptarea unor solutii echitabile si functionale, s-a hotarat transmiterea publica a unui mesaj institutional ferm de dezaprobare a modului de derulare a procedurii legislative cu ignorarea argumentelor promovate constant la nivelul sistemului judiciar si de sustinere a protestului din cadrul sistemului judiciar.

Mentionam faptul ca forma de protest adoptata la nivelul DNA nu va afecta lupta impotriva coruptiei”.

 

Foto: Cotidianul

Comentarii

# DODI date 27 June 2023 17:41 +147

În comunicatul lor PORCurorii DNA ar fi trebuit să insereze că protestele lor nu vor fi afectate de LIPSA cronică de profesionalism și ardoarea de a executa la comandă dosare adversarilor politici ai nulității de la 3coceni. Atunci ar fi fost pentru prima dată și ei credibili.

# Jude date 27 June 2023 17:55 +3

Proiectul are mari lacune si va da nastere la multe procese.de ce la art 211 se prevede pensionarea cu alegerea a 12 luni fara sa se dispuna actualizarea veniturilor in timp ce la un judecator deja pensionat care isi va alege aceleasi 12 luni actualizarea este posibila?

# Ioana M. date 27 June 2023 18:27 +14

Surpriza! DNA respecta legea si face "greva" japoneza. In sfarsit, un Parchet care respecta legea si pe noi, contribuabilii. Nuanteaza bine, doar in legatura cu procesul legislativ. Si nu se mai victimizeaza atat...intrand in capcana conflictului magistrati - restul cetatenilor...

# dulapul securelii , pelticiunii si pierzaniei nationale date 27 June 2023 23:00 +319

Vreti sa va fie respectate drepturile CONSTITUTIONALE! Apoi.domnilor magistrati procurori dvs sa va fie respectate cand veti respecta CONSTITUTIA! Ati jurat pe CONSTITUTIE si ii contestati SUPREMATIA! Pana si al mai prost babuin din pasalicul asta a vazut de.ce sunteti in stare! Afara cu secureala,.rezisteala, lulutzeala, cucuveala,soroseala.din nmagistratura! TRAIASCA SUVERANITATEA si SUPREMATIA CONSTITUTIE ! JOS SLUGAREALA INTERESELOR STRAINE! JOS LABELE DE PE PENSIILE MAGISTRATILOR! TRAIASCA INDEPENDENTA CONSTITUTIEI si MAGISTRATILOR LIBERI si NEASERVITI ! aista-i o opinie

# elon's mask date 28 June 2023 06:16 +108

Si tot in semn de protest or sa inceapa sa faca dosare pe bune, cu probe nu cu harneala securista-portocalista-oneanista. Nu ca ar fi capabili dar zic si eu, asa, in ideea ca astia de la dna par ca au facut toti facultatea de procurareala cu femeia de serviciu si cu paznicul de noapte cand era in coma alcoolica.

# santinela date 28 June 2023 07:43 +334

Voi ar trebui sa fiti ultimii de pe pamant care sa faca proteste.Asta dupa mizeria de activitate pe care ati avut-o in ultimii ani.Ati facut praf sistemul de justite,ati avut o cota de rebuturi in munca cu solutii infirmate in jur de 50%,iar unele parchete si de 100 % ! Ati nenorocit sute de oameni cu dosare masluite,cu probe plantate,cu referate aiuritoare , toate pe calapodul lui Kovessi . Nenorociti (cica) "magistrati",platiti cu un purcoi de bani,pentru ce faceti proteste ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva