24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOAMNA PRUNA, MAI PUNETI MANA PE CARTE! – Vicepresedintele UNBR, Ioan Chelaru: "Avocat cu 20 de ani vechime, Raluca Pruna, devenita ministrul Justitiei a facut o serie de afirmatii din... cultura ei juridica generala... O anunt pe doamna Pruna ca este cu adevarat datoare cu scuze publice... Ii recomand sa citeasca din codul de procedura penala francez... Si daca tot vine de la Bruxelles, fara ambitii politice, poate sa citeasca si din codul de instructie penala belgian"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

31 May 2016 16:56
Vizualizari: 16204

Reactie de bun augur din partea unui lider al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Intr-o perioada in care procurorii sunt ridicati pe piedestale si avocatii pusi la colt si in zilele in care ministresa Justitiei Raluca Pruna a iesit sa isi exprime crezul ca avocatii, odata cu intrarea in vigoare a noii Legii nr. 51/1995 modificata si completata, vor beneficia de "imunitate absoluta", fiind "ceva nemaintalnit in UE", senatorul Ioan Chelaru (foto), vicepresedintele Senatului Romaniei si vicepresedinte al UNBR iese public si apara demnitatea avocatilor.


Intr-o declaratie de presa din data de 31 mai 2016, senatorul Ioan Chelaru ii cere ministresei Justitiei Raluca Pruna, fosta asistenta a Monicai Macovei, sa-si ceara scuze public pentru afirmatiile facute in 30 mai 2016, la un post de televiziune, potrivit carora nu ar exista nicaieri in Europa "o reglementare a regimului avocatilor similara cu cea propusa in proiectul de modificare a legii 51/95 privind exercitarea si organizarea profesiei de avocat.

Vicepresedintele UNBR, Ioan Chelaru, care este si unul dintre initiatorii proiectului de modificare a Legii nr. 51/1995 privind organizarea si functionarea profesiei de avocat, ii recomanda lui Pruna "domna avocat cu 20 de ani vechime", sa citeasca din codul de procedura penala francez, "si daca tot vine de la Bruxelles, fara ambitii politice, poate sa citeasca si art. 90 aliniatul 8 din codul de instructie penala belgian" pentru a afla cum sunt reglementate in alte state procedurile de perchezitionare de catre procurori a sediilor caselor de avocatura sau a cabinete individuale de avocat.

In continuarea declaratiei sale, senatorul Ioan Chelaru afirma despre Raluca Pruna ca ar face bine sa arunce o privire si pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, unde va gasi nenumarate studii si analize de drept comparat cu privire la legislatia profesiei, studii si analize pe care Ministerul Justitiei nu le-a facut.

Si pentru a nu se mai simti exclusa – Raluca Pruna declarandu-se contrariata de faptul ca nu a fost invitata la dezbaterile pe proiectul de modificare a Legii nr. 51/1995 – Ioan Chelaru ii aminteste ministresei Justitiei ca a fost invitata si la sedintele congresului si ale consiliului avocatilor, cand s-a discutat proiectul pe articole, insa aceasta nu a onorat invitatiile.

Prezentam in continuare declaratia senatorului Ioan Chelaru, cuprinsa intr-un comunicat de presa al Senatului din data de 31 mai 2016:

"Am aflat ca doamna avocat cu 20 de ani vechime, Raluca Pruna, devenita ministrul Justitiei, la un post de televiziune, a facut o serie de afirmatii din .... cultura ei juridica generala. Nicaieri in Europa, zice dumneaei, nu exista o reglementare a regimului avocatilor similara cu cea propusa in proiectul de modificare a Legii nr. 51/95 privind exercitarea si organizarea profesiei de avocat. Daca exista si nu stie, isi va cere scuze public. La ce ar mai folosi acest lucru avocatilor, dupa ce a aruncat cu atata minciuna si dezinformare? Totusi, o anunt pe doamna Pruna ca este cu adevarat datoare cu scuze publice informand-o ca: ”decanul Baroului din Paris participa la perchezitiile facute la un avocat apartin Baroului din Paris". Pentru a-i usura documentarea, ii recomand sa citeasca art. 56-1 din codul de procedura penala francez, unde se spune exact cum e cu prezenta decanului la perchezitii si care este scopul acestei reglementari.

Si daca tot vine de la Bruxelles, fara ambitii politice, poate sa citeasca si art. 90 aliniatul 8 din codul de instructie penala belgian. Dumneaei accepta ca ministerul n-a facut analize de drept comparat, dar face declaratii ca nicaieri in Europa nu s-a mai pomenit o ”asemenea imunitate” sau ca n-a auzit de prezenta decanului la perchezitiile facute la sediul avocatului. Dar daca pentru dansa ”drepturile omului sunt un lux!”, poate sa arunce o privire si pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, unde va gasi nenumarate studii si analize de drept comparat cu privire la legislatia profesiei.

Si daca tot declara ca i-ar fi placut sa aiba oportunitatea sa vorbeasca cu avocatii ca sa le arate ce a gasit in lege, ii amintim ca a fost invitata si la sedintele congresului si ale consiliului avocatilor, cand s-a discutat proiectul pe articole, insa domnia sa a declinat invitatiile. Oricum, o asteptam in continuare!”.

*Cititi aici comunicatul de presa al Senatului din data de 31 mai 2016

Comentarii

# cred ca... date 31 May 2016 17:16 -11

daca nu ma insel madam pruna este avocat tocmai in baroul neinfiintat traditional. asa ca lasati-o moale ca macane. 

# ...si eu date 31 May 2016 17:28 -9

:D :D :D :D

# Acest slujbas, Pruna date 31 May 2016 17:26 +16

Oare oamenii deveniti slujbasi la stat, adica platiti de noi, au trasaturi de caracter in sensul de a fi totalitarofili, democatofobi, incalcatori de drepturi si libertati? Nicidecum, pentru ca ei nici nu stiu ce inseamna valorile fundamentale ale unei societati. In schimb, sunt niste mari nesimtiti.

# Cetateanul date 31 May 2016 18:23 +16

Dar ceva face si Baroul Bucuresti? Ceva concret? Poate o cercetare disciplinara? 

# Ar trebui exclusă din profesie date 31 May 2016 20:05 +10

repejor :-|

# mitica date 1 June 2016 09:27 +5

20 de ani vechime? :lol: :lol: :lol: O gluma, ca nu stie drept nici cat un avocat incepator! Sau nu vrea sa stie, si atunci e mai grav! :cry:

# omu' date 1 June 2016 09:43 +7

se pare ca toti angajatii nostri de la bruxelles sunt incompeteni,nulitati,,cum or fi ajuns acolo si ce minuni fac si pe acolo pe bani multi???daca nici la accesat fonuri europene ,cu comisar europeam pe sector,cu "specialisti " de la bruxelles sumele sunt 0?incompetenta sau subminarea economiei nationale?? :sigh:

# pelin date 1 June 2016 13:55 +6

SE IMPUNE CU DESAVARSIRE CA MADAM PRUNA SA PUNA SERIOS MANA PE CARTE,BA MAI MULT SA O I-A DE LA CAPAT.MOTIVE:UN MINISTRU AL JUST.ARE UN ROL IMPORTANT IN CADRUL PUTERII JUDECATORESTI SI AL JUDECATORILOR INTR-UN STAT DE DREPT,ADUCANDU-I IN PRIM PLAN,TREI MARI PRINCIPII CE TREBUIEC RESPECTATE.1-PRINCIPIUL INDEPENDENTEI JUDECATORULUI;2-PRINCIPIUL IMOVABILITATII;3-PRINCIPIUL RESPONSABILITATII SI RASPUNDERII JUDECTORILOR.O ANALIZA ACESTOR MARI REGULI DE DREPT,RELEVA CA,FIECARE DINTRE ELE EXISTA PRIN CELELALTE,CA SE SUSTIN RECIPROC,IAR SACRIFICAREA UNEIA DINTRE ELE CONDUCE LA DECESUL CELORLALTE!IN CAZUL LUI PRUNA NU SE POATE VORBI DE PRINCIPII,CARE IN CORPORE AU DECEDAT DE CAND LUMEA!!!!!!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva