19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOCUMENT-BOMBA. REGIMUL IOHANNIS VREA SA ASCUNDA JAFUL – Ca sa justifice combinatia cu milioanele de doze de vaccin achizitionate fara justificare, Guvernul Citu pregateste vaccinarea obligatorie. Fabulos, Ministerul Sanatatii ameninta cu concedierea personalului care nu se vaccineaza, desi in urma cu 5 luni se jura ca nu conditioneaza dreptul la munca de vaccinul COVID-19: „Impunerea vaccinarii impotriva COVID-19 de catre angajator o apreciem in afara cadrului legal”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 September 2021 17:59
Vizualizari: 11350

Astia sunt sanatosi la cap? Panicati ca au comandat si platit prea multe milioane doze de vaccin si incercand sa isi ascunda jaful, membrii Guvernului Citu trec de la "optional" la "obligatoriu" cu incalcarea flagranta a drepturilor omului, a Constitutiei Romaniei si a legilor in vigoare. Basca, acum fac fix ce in urma cu cateva luni se jurau ca nu vor face! Si atunci, cine sa ii mai creada? Cei care raman cu locuri de munca pentru ca se vaccineaza si prezinta certificatele COVID-19 la intrarea la locul de munca? Statistic vor fi si aceia prea putini, daca tinem cont de numarul de persoane vaccinate pana in prezent impotriva COVID-19.La inceputul acestei saptamani a fost depus spre dezbatere de catre Ministerul Sanatatii proiectul de lege privind stabilirea unor masuri in domeniul sanitar, pe perioada starii de alerta, pentru personalul din cadrul unor unitati publice si private, proiect care prevede, in esenta, ca personalul din unitatile publice si private (adica medici, asistente, fermiere, etc) este obligat sa detina certificate digitale privind COVID-19 care sa ateste ca a fost vaccinat, a trecut prin boala, ori prezinta un test RT-PCR sau test antigen rapid negativ. Asta daca vor sa lucreze!

In caz contrar, se suspenda „de drept” contractul de munca pentru 30 de zile. Daca la expirarea celor 30 de zile personalul nu prezinta certificat digital al UE privind COVID-19 atunci „contractul in baza caruia isi desfasoara activitatea inceteaza de drept”.

Cu alte cuvinte, cine nu are certificat digital COVID-19, este dat afara automat!


Iata ce prevede proiectul de lege aflat in dezbatere:
Ministerul Sanatatii, in urma cu cinci luni: „Impunerea vaccinarii impotriva COVID-19 de catre angajator o apreciem in afara cadrului legal”


Aberatia de proiect de lege propusa de Ministerul Sanatatii este contrara insa propriilor sustineri ale reprezentatilor institutiei, facute intr-un raspuns oficial. Concret, in urma cu cinci luni,
Ministerul Sanatatii se jura ca nu conditioneaza raporturile de munca de vaccinarea impotriva COVID-19: „Impunerea vaccinarii impotriva COVID-19 de catre angajator o apreciem in afara cadrului legal”.


Precizarea de mai sus este parte a unui raspuns pe care Ministerul Sanatatii l-a acordat unei solicitari venite din partea Avocatului Poporului, referitor la obligativitatea vaccinarii.

In raspunsul din data de 21 aprilie 2021, transmis catre Avocatul Poporului, Ministerul Sanatatii, prin Secretarul General, dadea garantii clare ca accesul la locul de munca nu poate fi conditionat de vaccinarea impotriva COVID-19, facand in acest sens trimitere la dreptul la egalitate de sanse si tratament in cadrul relatiilor de munca.

In acelasi raspuns pe care il prezentam mai jos, Ministerul Sanatatii puncta expres ca niciun angajat nu poate fi conditionat de catre angajator sa se vaccineze impotriva COVID-19, catalogand o asemena actiune ca fiind „in afara cadrului legal”.


Medicii, ori cu vaccin, ori scot bani din buzunar ca sa lucreze, ori pe strazi


Este drept, Ministerul Sanatatii se va apara spunand ca proiectul de lege nu obliga la vaccinare, ci da dreptul medicilor, asistentelor si intregului personal din unitatile spitalicesti sa se testeze. Numai ca pe banii lor!

Or, tinand cont ca un test RT-PCR este circa 100-150 lei, iar un test antigen circa 50-60 lei, cu o frecventa de testare de doua ori pe saptamana, rezulta ca fiecare cadru medical ar trebui sa aloce intre 500 si 1500 lei/luna pentru a putea intra in spital si a-si exercita profesie. Dupa ce in prealabil si-a descarcat certificatul digital COVID-19...

Certificat care, dincolo de a se transforma intr-o uriasa baza de date medicale a populatiei, nu are nicio alta utilitate (decat de acces nelimitat la informatii despre starea de sanatate a cetatenilor), fiind mai degraba o formalitate.


Iata adresa transmisa de Ministerul Sanatatii catre Avocatul Poporului in aprilie 2021:

"MINISTERUL SANATATII – CABINET SECRETAR GENERAL

Catre:

INSTITUTIA AVOCATULUI POPORULUI

Nr. inreg. S.G. 416 din 07.04.2021

In atentia domnului adjunct al Avocatului Poporului, Ecaterina MIREA

Avand in vedere adresa dumneavoastra nr. 3064 din 26.02.2021 remisa Ministerului Sanatatii din partea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si inregistrata la Cabinet Secretar General cu nr. 416/31.03.2021, referitoare la obligativitatea vaccinarii, va comunicam urmatoarele:

-Potrivit Stategiei de vaccinare impotriva COVID-19, aprobata prin Hotararea de Guvern nr. 1031/2020, in Romania vaccinarea este voluntara (neobligatorie) si gratuita.

-Referitor la aspectele prezentate in adresa dumneavoastra legate de obligarea angajatilor de catre angajatori de a efectua vaccinul, mentionam faptul ca, potrivit dispozitiilor Legil nr. 53/2003 - Codul muncii - accesul la locul de munca a persoanei incadrate nu poate fi conditionat de vaccinarea impotriva Sars-Cov-2, persoana angajata are dreptul la egalitate de sanse si de tratament (art 53-lit.d), in cadrul relatiilor de munca functioneaza principiul egalitatii de tratament fata de tot salariatii si angajatorii (art. 5 alin. (1), iar angajatorul are dreptul sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, doar sub rezerva egalitatii lor (art.40-lit.c))

Asadar, niciun angajat nu poate fi conditionat de catre angajator sa se vaccineze impotriva COVID-19, vaccinarea este un act medical preventiv bazat pe consimtamant persoanei, iar impunerea vaccinarii impotriva COVID-19 de catre angajator o apreciem in afara cadrului legal.

Cu deosedita consideratie,

Secretar General

Nicoleta Rusu"Drepturi restranse prin discriminare. Testarea este trecuta la „si altele”


Autoritatile isi permit acest abuz in baza starii de alerta instituite ca urmare a cresterii numarului cazurilor de COVID-19, incalcand insa flagrant prevederile constitutionale si obligativitatea respectarii drepturilor fundamentale ale omului.


Sustinem aceasta intrucat articolul 53 din Constitutia Romaniei prevede la alin. (1) ca "exercitiul unor drepturi sau al unor libertati poate fi restrans numai prin lege si numai daca se impune, dupa caz, pentru: apararea securitatii nationale, a ordinii, a sanatatii ori a moralei publice, a drepturilor si a libertatilor cetatenilor; desfasurarea instructiei penale; prevenirea consecintelor unei calamitati naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav".

La articolul (2) al aceluiasi articol din Legea fundamentala se precizeaza totodata ca "restrangerea poate fi dispusa numai daca este necesara intr-o societate democratica. Masura trebuie sa fie proportionala cu situatia care a determinat-o, sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si fara a aduce atingere existentei dreptului sau a libertatii".


Or, prin dispozitiile date, Guvernul nu doar ca aplica masuri discriminatorii, intre vaccinati si nevaccinati, dar nici nu poate justifica severitatea acestora prin impunerea vaccinarii, atat timp cat exista calea TESTARII!

Astfel cum s-a precizat chiar de catre reputati specialisti, si cum multe state au implementat pentru a limita cazurile de COVID-19, testarea in masa s-a dovedit a fi solutia cea mai putin intruziva in viata si drepturile cetatenilor, izolarea nevaccinatilor pe motiv ca pot raspandi boala fiind nu doar absurda, ci si ilegala, de vreme ce atat vaccinati, cat si nevaccinati pot raspandi in egala masura virusul.

Ba chiar, o persoana nevaccinata, dar testata poate prezenta mai multe garantii ca nu este infectata cu virusul, spre deosebire de o persoana vaccinata dar care nu este testata, gratie unui certificat digital COVID-19, care astfel cum precizam, in afara de a fi o baza de date nu prezinta nicio garantie medicala.


Florin Citu: "Valul 4 e al celor care nu se vaccineaza"


In final, cum poate fi justificata restrangerea drepturilor si violarea dreptului la munca al persoanelor nevaccintate care nu detin acest certificat digital cand insusi premierul Florin Citu sustinea in iunie 2021 ca pandemia s-a terminat.


Intrebat la conferinta de presa sustinuta marti, 28 septembrie 2021, cum comenteaza declaratia din 28 iunie 2021 cand sustinea ca pandemia s-a incheiat, Citu a subliniat; "Am spus ca da, pentru cei vaccinati".

Gasiti dvs logica lui Citu in raport de precizarile specialistilor care sustin ca atat vaccinati cat si nevaccinati pot raspandi virusul in mod egal!

 

Mai mult, in cadrul aceleiasi conferinte, Citu a acuzat ca valul 4 exista din vina celor care nu se vaccineaza: "Am spus de fiecare data ca daca va exista un val 4, este doar vina noastra ca nu ne vaccinam. Valul 4 e al celor care nu se vaccineaza. 99,8% din persoanele infectate sunt persoane nevaccinate".


DNA investigheaza modalitatea de achizitionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19

Peste toate, in tot acest context politico-social, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat in urma cu fix o saptamana ca a fost declansata urmarirea penala in rem pentru abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul intr-un dosar penal ce are ca vizeaza modalitatea de achizitionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19.


Iata comunicatul DNA:


Comentarii

# Balan date 28 September 2021 18:06 +150

Vasile?! Pune de te culca....Ciolacu....pune-te langa el si culca-te si tu....Hoha....ia paturica si inveleste-i....KKT....stinge-le lumina..Dancu...trage-le draperia.....si tot asa...

# Lita date 28 September 2021 18:34 +151

"Astia sunt sanatosi la cap?" ... Nazisti care calca in picioare ordinea constitutionala! Constitutia Romaniei: "Art. 55 – Apărarea ţării (1) Cetatenii au dreptul si obligatia sa apere Romania". Ce mai asteptam?

# Pintea date 28 September 2021 20:03 +35

Daca tu esti vaccinat, ai un drept absolut de decizie? Interzici dreptul la munca? Sa concedieze oamenii, ca si asa este deficit de cadre medicale! Anul trecut, doctorii erau ”eroii din linia intai”, acum sunt indezirabili? Sa vedem de unde vor lua forta de munca calificata. Ei vor sa relanseze economia prin concedieri masive pe motiv de ne-vaccinare? Codul muncii ce prevede? Se vor inneca instantele in procese. Ne-vaccinatii sunt majoritari, sunt 15 milioane, dar sunt sub papuc! Sa vedem ce companii sau institutii isi permit sa ramana fara angajati. Spitalele au nevoie si de tratamente pentru pacienti, de ex. Tocilizumab. Pentru asta ar trebui cheltuiti niste bani. Vaccinul nu este panaceu universal. Un vaccinat care ajunge la spital, ce face fara tratament?Agenda globalista este sinistra, acesta e numai inceputul. Exista un club DOLDER, al celor din Big Pharma care dicteaza ce sa se faca.

# Lita date 28 September 2021 20:44 +97

Declaratia de la Roma: Peste 3000 de doctori si oameni de stiinta semneaza o declaratie acuzand politicienii COVID de "crime impotriva umanitatii". (Over 3,000 Doctors and Scientists Sign Declaration Accusing COVID Policy-Makers of ‘Crimes Against Humanity’ By Debra Heine, September 24, 2021). Dr Robert Malone, arhitectul platformei de vaccinare cu ARNm, a citit Declaratia. "Cum a fost Codul de la Nürnberg asa usor golit din memorie", a intrebat un comementator de la AmGreatness.com. Soldatii americani i-au spanzurat pe nazisti exact pe acest pricipiu. Cuvant cheie: COERCITIE". https://www.naturalnews.com/2021-09-28-doctors-fauci-covid-policymakers-crimes-humanity.html

# Ion date 28 September 2021 21:38 +9

Asa le trebuie, eu erau cei mai nemultumiti.de.regimul Dragnia care le triplase salariile, sa se vaccineze sau sa plece.

# VIKY date 28 September 2021 22:00 +87

"Ce mai așteptăm?"...Eu cred că românii așteaptă să li-se închidă ușa pe dinafară. Au dormit cam multi ani, iar acum ...așteaptă. Așteaptă până își vor sapa singuri " groapa". Păcat de cei care își riscă viața pentru ei, ca ei sa stea liniștiți in fotoliu , nerealizând că acest confort de azi îi va costa ff mult mâine. TREZITI-VA!. Ați pierdut tara, drepturile și libertățile, mai aveți ceva de pierdut?. Eu a-și zice că da: viitorul copiilor și nepoților voștri.

# ioon date 28 September 2021 22:31 +13

cobai planetari big farma

# Eu date 28 September 2021 22:40 +132

Așa ceva... Tocmai eroii din linia întâi care băgau cu japca pe protocoale la grămadă po******ția să facă jocurile pandemice sa fie injectată? Tz tz tz.... Mi-e așa mila de e,i mai ceva ca de militeni... Deja am popoul plin de lacrimi! Este inuman :))))) Bun,să devenim serioși! Au urmat ordine și acum li se sparg în cap! Multă sănătate! Fiecare pasare pe limba ei moare! Au apărat sistemul din lasitate,din prostie,din motive personale,nu mă interesează, rezultatul este același,injectare sau afară din sistem! Este o lecție pentru toți bugetarii,poporul va plătește,nu străinii și multinaționalele,daca poporul are bani o să aveți și voi(mult mai mulți) daca nu are și induce greu...ghinion! Hai sictir!

# maxtor date 29 September 2021 04:51 +10

nu ati inteles:tocmai au LARGIT cadrul legal....au depasit Constitutia dar ce mai conteaza!(romanii voiau la pacanele cu dancile da' au ajuns la alba/neagra cu citu,"ghinion!")

# VIKY date 29 September 2021 07:53 +49

Florin Citu: "Valul 4 e al celor care nu se vaccineaza"...Catre acest broker infectat la cap: valul 4 pentru voi gunoaie de la guWerner, este suprimarea drepturilor si libertatilor, prin inocularea frici de moarte. Orice om sanatos la cap isi da seama de mani******rea criminala dusa la dementa. Spitalele sunt pline de vaccinati si de bolnavii cronici netratati de un an si jumatate. Toate masurile luate duc spre genocid mascat. Inchid spitalele pentru bolnavii cronici ca peste cateva luni acestia netratati ajung la terapie intensiva. Planul este diabolic, dar nimeni nu ii opreste pe acesti descreierati mintal.De aproape 2 ani se ocupa doar de eliminarea drepturilor si libertatilor, de controlul po******tiei, de vanzarea tarii, de ingroparea firmelor romanesti, de deschiderea firmelor pentru ei si familiile lor, de alegeri frauduloase, de congrese...Dictatura in toata regula, fara legi si fara Constitutie. TREZITI-VA!!!.

# ioon date 29 September 2021 10:32 +13

ce nu omoara virusu omoara vaccinu

# Vlad Tepes date 26 October 2021 19:08 +4

Criminalii din spitale sa fie vaccinati fortat, in instalatii asemanatoare cu cele de la fermele de vite !!! Sa simta pe pielea lor cum e sa fii tratat ca un animal, adica asa cum fac ei amaritilor pe care-i ANESTEZIAZA si ii intubeaza, pina II OMOARA !!! Criminalii sa simta si sa plateasca pentru ca au abdicat de la valorile meseriei si au omorit oameni la ordinul NAZISTILOR !!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva