24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DOSAR CU IZ POLITIC – A naibii coincidenta: dupa ce a acuzat uriasa frauda comisa la alegerile locale in favoarea candidatei regimului Iohannis, Clotilde Armand, ex-primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost linistit de DNA. Tudorache a fost inculpat pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, inclusiv pentru fapte vechi din 2008. Tudorache a fost tinut o noapte intreaga la DNA, timp de 12 ore, plecand liber doar pe cautiune de 1 milion euro

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 November 2020 12:49
Vizualizari: 7361

Iata ce patesc cei care nu inteleg sa lase locul preferatilor Sistemului. Ex-primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache (foto) a fost inculpat de DNA pentru pretinse infractiuni de complicitate la trafic de influenta si spalare de bani. Nu este vorba despre dosarul deschis ca urmare a plangerilor facute de noua primarita a Sectorului 1, Clotilde Armand, si in care s-au facut perchezitii in cursul saptamanii, ci despre o alta cauza. O cauza in care, atentie, sunt vizate posibile fapte din 2008, deci vechi de 12 ani.


 

Coincidenta naibii: inculparea lui Tudorache are loc la doar cateva saptamani dupa ce acesta a acuzat o uriasa frauda electorala comisa la alegerilor locale in favoarea candidatei regimului Iohannis, actuala primarita Clotilde Armand. Ca sa nu mai spunem ca DNA a dat drumul la acest dosar cu putin timp inainte de alegerile parlamentare, Tudorache insusi fiind candidat pentru un post de deputat.

In ceea ce priveste dosarul in care a fost inculpat pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, Daniel Tudorache – aparat de avocatul Mihai Dragan - a fost audiat la DNA o noapte intreaga, timp de 12 ore, fiind lasat sa plece acasa doar in schimbul unei cautiuni de 1 milion euro. De asemenea, in acelasi dosar, DNA a pus-o sub inculpare si pe sotia lui Daniel Tudorache, dar si pe menajera acestuia.

 

Iata comunicatul DNA:

 

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de TUDORACHE DANIEL, la data faptelor primar, anterior deputat, viceprimar al Primariei Sectorului 1 Bucuresti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de complicitate la trafic de influenta si spalare a banilor.

In acelasi dosar s-a mai dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de alte doua persoane fizice, fosta sotie si o persoana fizica aflata in anturajul primarului, pentru infractiunea de complicitate la spalarea banilor, respectiv trafic de influenta.

Totodata, celor trei inculpati li s-au fixat cautiuni care trebuie depuse pana la data de 27 noiembrie 2020, dupa cum urmeaza:

-1.000.000 euro - TUDORACHE DANIEL

-200.000 euro - fosta sotie

-75.000 euro - persoana fizica aflata in anturajul primarului

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada septembrie 2016 – mai 2017, persoana aflata in anturajul inculpatului Tudorache Daniel ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului de servicii pe care societatea omului de afaceri il avea cu o institutie aflata in subordinea Primariei Sector 1. In schimbul banilor, persoana respectiva se angaja sa intervina, in numele primarului, la functionarii responsabili, astfel incat contractul sa se desfasoare in bune conditii (plata la timp a facturilor si actualizarea tarifelor) .
In schimbul traficarii influentei, persoana aflata in anturajul primarului ar fi primit suma totala de 105.000 lei in numerar, precum si suma de 8.640 lei disimulata ca plata a unor facturi fiscale fictive emise de o firma apartinand traficantului de influenta.

In activitatile descrise, persoana care si-a traficat influenta ar fi fost sprijinita de primarul de la acea vreme Tudorache Daniel. Acesta i-ar fi intarit omului de afaceri convingerea ca solicitantul comisionului ar fi trimisul sau si ca trebuie sa tina legatura cu acesta pentru buna desfasurare a contractului. In acest mod, Tudorache Daniel ar fi confirmat caracterul real al influentei.
De altfel, exista suspiciunea rezonabila ca primarul de la acea vreme Tudorache Daniel ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul sau.

In perioada in care a ocupat functii publice (2008-2018), inculpatul Tudorache Daniel ar fi beneficiat de sume de bani disproportionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

Pentru a ascunde originea sumelor de bani presupus a fi fost obtinute in mod nelegal, acesta ar fi interpus doua persoane ( sotia si menajera), care au actionat ca proprietarii aparenti ai sumelor de bani cu scopul ca, prin cele doua, sumele sa fie introduse in circuitul civil.

Banii astfel introdusi in circuitul civil ar fi fost utilizati pentru a achita excursii in strainatate, bijuterii, articole vestimentare de lux atat din tara, cat si din strainatate, autoturisme, imobile, scoli private, acordarea de imprumuturi, constituirea de depozite. Concret, in perioada de referinta (2008-2018), in care Tudorache Daniel ar fi realizat venituri licite totale de 605.782 lei (reprezentand o medie de aproximativ o mie de euro pe luna), exista suspiciunea ca acesta ar fi savarsit infractiunea de spalare a banilor constand in:

-depunerea de sume de bani in numerar prin intermediul fostei sotii si al menajerei, in conturi bancare deschise pe numele acestora – in total 2.990.000 lei si 235.000 euro;

-achizitionarea de bunuri imobile pe numele fostei sotii in suma totala de 305.000 euro si 470.000 lei, sume platite de asemenea in numerar;

-acordarea unui imprumut unei persoane, tot in numerar, in cuantum de 920.000 de euro, prin intermediul fostei sotii,;

-achizitionarea de bijuterii, inclusiv diamante, a caror valoare urmeaza a fi stabilita (au fost identificate facturi fiscale pentru o serie de bijuterii, printre care: un inel in valoare de 58.500 de euro, un set de bijuterii in valoare de 64.225 USD, un inel cu diamant in valoare de 80.000 euro si un diamant de 190.000 de euro (avans 35.000 de euro), un inel de 65.000 euro, un set cercei si lantisor cu pandantiv in valoare de 11.200 de euro, etc.);

-achizitionarea de actiuni la un club de fotbal, prin intermediul fostei sotii;

-asocierea in participatiune cu o societate privata cu suma de 640.000 de euro, tot prin intermediul fostei soti, toate acestea cu fonduri cu privire la care exista suspiciunea ca sunt provenite din infractiuni.

La data de 21 noiembrie 2020, inculpatului Tudorache Daniel si celorlalti doi inculpati li s-a adus la cunostinta calitatea procesuala in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

In ceea ce priveste cel de-al doilea dosar in care au fost efectuate in cursul zilei de 19 noiembrie 2020 o serie de perchezitii domiciliare, informatii vor fi date publicitatii cand situatia judiciara o va permite.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

 

Tudorache: "Oare ce reclama atata urgenta, in cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 saptamani inainte de alegerile parlamentare!

 

Dosarul de la DNA a produs deja un prim efect din punct de vedere politic. Mai exact, in doua postari pe pagina sa de Facebook, Tudorache a anuntat ca a decis sa se suspende din PSD. De asemenea, fostul primar s-a intrebat, pe buna dreptate credem noi, de unde atata graba de a da drumul la un dosar cu fapte din 2008 cu doua saptamani inainte de alegerile parlamentare.

 

Prezentam reactia lui Daniel Tudorache:   

 

“Dragi prieteni,

Indiferent cat de neplacut este acest subiect, am promis ca va voi tine la curent cu mersul anchetei.

Aseara am fost convocat la DNA, unde am zabovit mai mult de 12 ore, cerandu-mi-se explicatii pentru presupuse fapte din urma cu mai mult de 12 ani.

Nu m-am prevalat de dreptul la tacere, pentru ca, asa cum am spus, NU AM NIMIC DE ASCUNS.

Am incredere in Justitie si voi contribui activ la aflarea adevarului.

Totusi, nu pot sa nu ma intreb: oare ce reclama atata urgenta, in cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 saptamani inainte de alegerile parlamentare!

Cu toate acestea, refuz sa intru pe taramul speculatiilor, desi tentatia este foarte mare...

In lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a ma suspenda din PSD.

Sunt nevinovat si sper ca Justitia sa faca lumina cat mai repede in acest dosar.

Nu doresc sa pun in pericol sansele reale de castigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al carui membru sunt de peste 20 de ani si in slujba caruia mi-am pus toata activitatea politica”.


 

Comentarii

# Multumim din inima tovarasului Iliescu. date 21 November 2020 13:08 +1

1. Fara el PNA ar fi fost o structura obscura in cadrul MP. 2. Ne-am fi plictisit de moarte in casele/apartamentele primite cadou. Tot de la tovarasul Iliescu. 3. Nu ne-am fi bucurat de pedepsele aplicate politic unor tovarasi care nu si-au insusit temeinic doctrina ruseasca, la ore de varf si cu iz de breaking news expirat. 4. Noroc ca suntem PROSTI si nu pricepem ca nu ne trebuie DNA sa faca abuzuri..putem face SINGURI. Avem experienta. Prin noi insine!

# plecand liber doar pe cautiune de 1 milion euro date 21 November 2020 13:33 -3

Formularea titlului este justificata. Un fleac pe langa beneficii. La un pas de a spune "plecand liber pe o cautiune de doar 1 milion euro".

# Valter Cojman date 21 November 2020 13:52 +17

Eu ma intreb: DE CE DNA NU ANCHETEAZA FRAUDAREA MASIVA A VOTULUI DE LA LOCALE?... Nu am uitat cum, procurorii DNA, anchetau oamenii cu biblia pe capota, pentru ca asa le-a spus Basescu, in urma referendumului de demitere a lui Basescu, din 2012...

# basicuta date 21 November 2020 14:56 +4

adica nenea primar Tudorache a avut un milion de euro sa dea cautiune? din salariu de primar a strans atata morman? acum abia inteleg de ce-i inghesuiala asta la primarii...

# Eu date 21 November 2020 17:23 +1

Cauțiunea trebuie depusa până pe 27 noiembrie , până atunci e liber, de atunci îl ridică

# imun/teanu date 21 November 2020 18:23 +4

Ce are "sula" Iliescu cu "prefectura" Iohanis!? Hai sa ne si noi "aia"!

# imun/teanu date 21 November 2020 18:33 +1

Sa fie de vreo mirare?! Pai!, daca Tudorache a indraznit sa-i demaste pe hoti!, si "ai Mei!"! Chiar asa!, adica nu mai e niciun reSCHpect autoritatii pe care MI-o am, a Mea!, peste voi?! 'Tu-va astazi si maine!

# Gilu date 21 November 2020 19:06 +11

Va rog,nu mai glumiti cum ca am avea procurori ...Avem " neste tovarosi" care execută ordine : supraveghează fraudarea alegerilor si " belesc" niste gangavi de pe partea stângă, deoarece asa au primit ordin de la stăpânii lor,reprezentanții marilor capitaluri internaționale care ne guvernează prin prepusii lor locali( niste maimutoi pe care îi meritam deoarece NOI îi votăm),asa ca nu vad de ce ne plângem...

# Neanae date 22 November 2020 00:01 +5

Tare de tot Clortilda! Vrednica foc, face curat in coteț, pune țara la cale, vinde fără intermediari. Vinde direct de la producător! Ce dacă sunt PSD-isti! À propos, Orban consuma de la țărani PNL-isti Fericiți? Ori cumpara cu E-uri, cu monoglutamat și margarine și grăsimi hidrogenate din import? Ce SCÂRBEEE! Buuun. Tudorache nu a fost judecat. Prezumția de VINOVĂȚIE a halit ultimii neuroni ai cretinilor. Dar și dacă va fi condamnat EU NU CRED! Cred ferm ca cine l-a împachetat acum e o trupa de tâmpiti chipați in creiere. Adică ACUM? Adică l-au lăsat pe Tudorache sa fure ATÂT? Pana acum au dormit? Ei bine DA! Bravo băieți, așa înainte, cu calm! Creați bine probele, DA?

# Fritz date 22 November 2020 10:21 0

Hm....IA LAMURITI-MA SI PE MINE GRANGURU' ASTA DE UNDE ARE EL 1.000.000,00 EURO? DIN SALARIUL DE PRIMAR???? DIN MEDITATII??? A INVENTAT VACCINUL COVID???? A INVENTAT APA CALDA??? A CASTIGAT LA LOTTO DE VREO 3 ORI LA RAND??? A JUCAT LA PARIURI AVAND PONTURI LA VREO 100 DE MECIURI??? IA MAI TUDORACHE LAMURESTE-MA SI PE MINE DE UNDE AI BANII ASTIA? UNMILIONDECOCO??? ' TI-AI DRECU DE HOTI ,NENOROCITI MINCINOSI SI JEGURI PENALE NU V-AR MAI SATURA D-ZEU LUJU DE CE MAI SCRIETI DESPRE SPECIMENELE ASTEA? MAI BINE SCRIETI SI VOI DE DRAGUSANCA SAU CRUDUTQ CA POATE CASTIGATI MAI BINE. BAI POLITICIENI ..SCARBELOR INFECTE ...SA VA FEREASCA D-ZEU SA SE RIDICE POPORUL ODATA ,CA PRAFUL SE ALEGE DE VOI ,MIZERIILOR ORDINARE

# Catalin date 22 November 2020 16:03 +2

Fara PNA , Romanica n-ar mai intrat in UE...Nu Iliescu e vinovat ca PNA-ul a fost confiscat de unii si folosit in lupta politica..

# Retardanis date 23 November 2020 09:32 +3

PSD-ul pare ca este un partid de prosti. Adica ai dovada furtului pe fata si nu reusesti sa punctezi. In locul lor ma duceam la toate organismele nationale si internationale, puneam banere cu imaginile furtului peste tot. Doar daca nu cumva PSD-ul lui ciolacu a fost inregimentat in statul paralel si acum ii curata pe aceia care mai misca in front.

# VIKY date 23 November 2020 11:36 +3

PNL: "PSD nu mai are dreptul moral de a conduce România”. Voi pnl-isti, ce drepturi aveti sa conduceti Romania, din moment ce nu va ales poporul, pe voi va ales nazistul, sunteti GuWernul Meu, nu a poporului. De bine de rau, PSD a fost ales de popor, ce va lipseste voua cu desavarsire. Voi nu ati fost alesi niciodata, voi ati fost plantati de dictator, iar la europarlamentare si locale, ati facut doar ce stiti voi sa faceti: FURT, furt la drumul mare, pe fata, cea ce nici un om zdravan la cap, indiferent de afinitatile lui politice, nu cred ca poate trece cu vederea. Nu va este greu de D-zeu sa mani******ti la greu po******tia, numai pentru a va atinge scopurile infecte, la care va pretati zi de zi, iesind pe sticla doar cu vorbe goale, pe care nici voi nu le credeti?. Trebuie sa fii dezaxat mintal sa mai girezi o asemenea clasa politica de mafioti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva