19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSAR DE PANDEMIE – DNA anunta un trafic de influenta intr-o afacere cu echipamente de protectie impotriva Covid: “Inculpatul ar fi pretins aproximativ 600.000 lei de la reprezentantul unei firme private, lasandu-l sa creada ca ar avea influenta asupra functionarilor unei companii nationale, iar in schimbul banilor ar putea sa ii determine sa isi exercite atributiile de serviciu astfel incat compania de stat sa cumpere echipamente de protectie”

Scris de: B.G. | pdf | print

18 August 2020 17:24
Vizualizari: 6764

Dupa fostul director al UNIFARM Adrian Ionel, inculpat  pentru o pretinsa luare de mita intr-o afacere cu masti de protectie si combinezoane (click aici pentru a citi), Directia Nationala Anticoruptie condusa de Crin Bologa (foto) anunta un nou dosar de pandemie.Astfel, marti, 18 august 2020, DNA a dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile impotriva unei persoane acuzata de trafic de influenta. Procurorii o acuza pe aceasta ca ar fi pretins aproximativ 600.000 lei de la reprezentantul unei firme private, lasandu-l sa creada ca ar avea influenta asupra functionarilor unei companii nationale, iar in schimbul banilor ar putea sa ii determine sa isi exercite atributiile de serviciu astfel incat compania de stat sa cumpere echipamente de protectie impotriva COVID, de la firma respectiva. Din banii pretinsi, s-ar fi primit, potrivit DNA, 371.000 lei si bunuri in valoare de 69.940 lei. 

 

Iata comunicatul DNA din 18 august 2020: 


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, incepand cu data de 18 august 2020, a unui inculpat, persoana fizica fara calitate speciala, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

In perioada 16-23 martie 2020, inculpatul ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lasandu-l sa creada ca ar avea influenta asupra functionarilor unei companii nationale, iar in schimbul banilor ar putea sa ii determine sa isi exercite atributiile de serviciu astfel incat compania de stat sa cumpere, in baza unui contract, echipamente de protectie impotriva COVID, de la firma respectiva.

Din banii pretinsi, reprezentand o treime din profitul pe care o firma urma sa il obtina de pe urma derularii contractului privind echipamentele de protectie, in perioada 14 aprilie 2020 – sfarsitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societatii comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firma si o asociatie, dar si in numerar) si bunuri in valoare de 69.940 lei.


Inculpatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care le revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.
Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Liţă date 18 August 2020 18:30 +4

De data aceasta, comunicatul DNA sună ca la carte. Fapta cercetată este descrisă succinct şi clar, cu date concrete. Persoanei cercetate, spre deosebire de alte dăţi, nu i se dezvăluie identitatea şi i se promite respectarea prezumţiei de nevinovăţie.

# Cetateanul date 18 August 2020 19:47 +1

Asa nene... cu grija si mare bagare de seama. Daaa nu vrei mata sa ii pui pa aia cu grade de la matale, da da aia de fac 2 coperti pe an, sa faca ceva intrebari tematice covide la dt2? Fix vis-a-vis de bufnitele ciufulite? Asta asa ca umbla vorbe urate in targ! Oameni rai si invidiosi... desigur

# DODI date 18 August 2020 21:34 -1

DNA încearcă să dreagă busuiocul fără a veni cu scuzele necesare pentru paradelile făcute de slujire și pupincuriștii ei care, prin schimbarea conducerii, nu și-au schimbat felul tâmpit de a fi, de a interpreta legea și de a uzita de protocoale și urmașele acestora. Aceiași neprofesioniști, aceleași metehne, doar s-a schimbat pălăria. Asta nu înseamnă că ceea ce este sub pălărie a căpătat valoare sau o vagă urmă de profesionalism. Aceiași netrebnici care răspun la telefonul scurt de la Cotroceni și care iau poziție de drepți atunci când vorbesc cu SRI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva