25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARELE REVOLUTIEI IN ATENTIA AVOCATULUI POPORULUI – Asociatia 21 Decembrie 1989 condusa de Teodor Maries ii cere lui Victor Ciorbea sa sesizeze CCR cu exceptia de neconstitutionalitate a art. 56 din NCPP, care prevede ca "in cazul unor evenimente in care sunt implicati atat civili cat si militari, urmarirea penala este realizata de catre Parchetul Militar"

Scris de: E.D. | pdf | print

19 November 2014 14:22
Vizualizari: 7620

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries (foto), a avut o intrevedere cu Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, in cadrul careia au discutat despre dosarele Revolutiei. Subiectul principal al intalnirii a fost solicitarea reprezentantilor Asociatiei 21 Decembrie 1989 adresata Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constitutionala a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitatea a articolului 56 alin. (4) si (5) din Noul Cod de procedura penala, care prevede ca in cazul evenimentelor in care sunt implicati civili si militari, urmarirea penala este realizata de procurori ai Parchetului Militar.


Solicitarea presedintelui Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, a fost facuta cu sustinerea unor doamne, care au facut parte din delegatie la intalnirea cu Avocatului Poporului, dat fiind ca au fost ranite la Revolutie si sunt urmase ale luptatorilor decedati in Revolutia din decembrie 1989.

In urma solicitarii adresate de Asociatia 21 Decembrie 1989, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sustinut ca reprezentantii institutiei vor analiza solicitarea lui Teodor Maries si vor raspunde in cel mai scurt timp acestei solicitari.

Prezentam in continuare comunicatul publicat de Avocatul Poporului:

"Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea, alaturi de doamnele Magda Stefanescu, Emma Turtoi, Ileana Frimu si Andreea Baicoianu, consilieri, s-au intalnit, ieri, cu o delegatie a Asociatiei „21 Decembrie 1989”, condusa de catre domnul Teodor Maries. Din delegatie au facut parte o serie de doamne, ranite in Revolutie si urmase ale luptatorilor decedati in Revolutia din Decembrie 1989.

In cadrul intalnirii, reprezentantii revolutionarilor au solicitat Avocatului Poporului sa uzeze de prerogativele Constitutionale si sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate asupra articolului 56, alin. (4) si (5) din Noul Cod de Procedura Penala, conform caruia, in cazul unor evenimente in care sunt implicati atat civili cat si militari, urmarirea penala este realizata de catre Parchetul Militar.

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea a declarat ca reprezentantii institutiei vor analiza cu rapiditate solicitarea petentilor si vor furniza, in cel mai scurt timp posibil, un raspuns, in conformitate cu prevederile legale".

Comentarii

# gogu date 20 November 2014 08:59 0

25 de ani de asteptare e o distanta enorma; intre timp au murit si alti revolutionari asa ca numarul acestora este necunoscut. nici actualul presedinte ales nu va reusi sa ceara finalizarea acestora. data viitoare nu mai faceti revolutii.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.07.2024 – Patru judecatori cu patalama de „inapt psihic”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva