3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSARUL DECAPAREA, INGROPAT DEFINITIV – Inalta Curte a pus cruce dosarului disciplinar in care Inspectia Judiciara o acuza pe Kovesi de manifestari dezonorante, atitudini nedemne si nerespectarea de obligatii administrative. Cauza a fost deschisa dupa aparitia inregistrarii in care Luluta le ordona procurorilor DNA „sa decapeze institutional” pana la premierul Sorin Grindeanu. Sectia pentru procurori in materie disciplinara din CSM a trantit dosarul intai pe procedura, apoi pe fond (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 September 2022 19:00
Vizualizari: 3535

Fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto) a mai bifat o spalatura la Inalta Curte de Casatie si Justitie.Luni, 12 septembrie 2022, instanta suprema a inchis definitiv dosarul disciplinar pe care Inspectia Judiciara l-a deschis dupa aparitia celebrei inregistrari facute in 2017, in care Luluta se auzea ordonandu-le procurorilor din subordine „sa decapeze institutional”, ca sa ajunga la premierul din acel moment, Sorin Grindeanu: „Uncheselu...sa decapati institutional in dosarul ala cu casele si sa ajungem la domnul premier”. Dosarul la care se referea Kovesi avea in vedere retrocedarea unor case pe vremea cand Grindeanu era viceprimar al Timisoarei.

Revenind in prezent: in cauza proaspat inchisa definitiv de catre ICCJ, Inspectia Judiciara o acuza pe Kovesi de savarsirea urmatoarelor abateri disciplinare (conform art. 99 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor):

- a): „manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu”;

- c): „atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”;

- m teza a II-a): „nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

Conform planificarii existente pe site-ul instantei supreme, completul ICCJ a fost alcatuit din judecatorii supremi Adrian Remus Ghiculescu, Maria Hrudei, Eugenia Puscasiu, Simona Lala Cristescu si Veronica Magdalena Danaila.

Initial, in dosar era vizat si procurorul Marius Iacob, dar Sectia pentru procurori in materie disciplinara a disjuns dosarul in privinta fostului adjunct al Laurei Kovesi de la DNA.


Redam minuta deciziei ICCJ nr. 168/2022 din dosarul nr. 882/1/2022:


Respinge recursul declarat de Inspectia Judiciara impotriva incheierii din 24 noiembrie 2021 si a hotararii nr. 14P din 8 decembrie 2021 pronuntate de Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori in materie disciplinara, in dosarul nr. 1/P/2018, ca nefondat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 12 septembrie 2022”.


Brigada Nufarul” a trantit dosarul si pe procedura, si pe fond


Initial, la 16 septembrie 2020, Sectia pentru procurori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii a albit-o pe Kovesi pe procedura, pretinzand ca actiunea disciplinara a ramas fara obiect, din cauza ca fosta sefa DNA nu mai activeaza in Romania, prin obtinerea postului de procuror-sef european.

Din fericire, in 15 martie 2021, alt complet de 5 al ICCJ – format din judecatoarele Maria Luiza Paun, Florentina Dinu, Veronica Magdalena Danaila, Nina Ecaterina Grigoras si Mirela Visan – a admis recursul Inspectiei Judiciare, dispunand ca procurorii CSM sa continue judecata disciplinara pe fond.

Totusi, CSM-istii au luat-o din nou in brate pe sefa Parchetului European (EPPO) la 8 decembrie 2021, de data aceasta respingand actiunea disciplinara pe fond (ca neintemeiata).


Cititi aici precedentele episoade ale serialului „Decaparea”:


- „Taraful lacheilor”;

- „Inalta Curte a decapat-o pe Kovesi”;

- „Mort-copt, Sindicatul trebuie sa judece Faraoanca”;

- „Slugile Faraoancei si-au facut treaba”.

Comentarii

# santinela date 13 September 2022 06:54 +57

Pai se astepta cineva de la sectia Nufarul a CSM-ului sa dea dovada de corectitudine ? Cea mai mizerabila institutie (sectia de procurori a CSM-ului) populata numai de parchetari cinici,slugi,obedienti,nulitati profsionale,nu putea da alta solutie.Cit despre judecatorii, "cica supremi", care au ingropat dosarul ce se poate spune ? Biete slugi miloage pe la usile stapanirii !

# Mihai date 13 September 2022 09:06 +21

Kovesi a castigat inca un proces cu Inspectia Judiciara. Ea a castigat pana acum 44 de verificari disciplinare

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva