13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOTTORE MARIANA – Bomba: judecatoarea Mariana Ghena din CSM este suspectata de plagiat. La CNATDCU a fost inregistrata o sesizare privind teza de doctorat a Marianei Ghena: “Un exemplu de manual de impostura academica si profesionala, fiind vorba de capitole intregi copiate aproape fara modificare din cateva carti de specialitate... Estimam ca teza de doctorat constituie plagiat in proportie de aproape 100%” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 November 2021 11:10
Vizualizari: 8324

Inca un caz de posibil furt intelectual zguduie Justitia din Romania. Judecatoarea Mariana Ghena (foto) din CSM este suspectata de plagiat. Iar in acest sens la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost depusa deja o sesizare, pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate.


 

Concret, in 19 noiembrie 2021, membrii CNATDCU, in frunte cu presedintele Academiei Romanie Ioan Aurel Pop, au primit sesizarea inregistrata cu o zi in urma, 18 noiembrie 2021, privind posibilul plagiat comis de judecatoarea Mariana Ghena in teza de doctorat din 2007, intitulata “Tactica ascultarii martorilor si a invinuitului in procesul penal: modalitati tactice de interogare a invinuitului sau inculpatului”.


Iata adresa trimisa membrilor CNATDCU de seful Biroului Analiza Date Institutionale si Secretariate Consilii pentru Invatamant Superior, Marlena Rotar (vezi facsimil 1):


Va inaintam sesizarea referitoare la teza de doctorat a doamnei Ghena Mariana, cu titlul 'Tactica ascultarii martorilor si a invinuitului in procesul penal: modalitati tactice de interogare a invinuitului sau inculpatului', sustinuta la Universitatea Bucuresti – Facultatea de Drept, insotita de documentele pe suport electronic, inregistrata la UEFISCDI cu nr. 3146/18.11.2021.

Sesizarea respecta cerintele prevazute in art. 3 din Anexa nr. 3 Metodologia privind solutionarea sesizarilor cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, aprobata prin OMEC 5229/17.08.2020 si este transmisa in vederea demararii procesului de analizare si solutionare a acesteia”.

 


Acuzatia: Ghena a copiat aproape tot


In ceea ce priveste suspiciunile concrete de plagiat, conform documentelor in posesia carora Lumea Justitiei a intrat si pe care le prezentam in exclusivitate, autorii sesizarii sustin ca (vezi facsimil 2):


Teza de doctorat sustinuta de autor este un plagiat grosier – un exemplu de manual de impostura academica si profesionala, fiind vorba de capitole intregi copiate aproape fara nicio modificare din cateva carti de specialitate. In unele cazuri, sunt erori de numerotare a sectiunilor, acestea se datoreaza probabil copierii integrale, urmate de eliminarea unor sectiuni de mijloc, fara renumerotarea celor ramase.

(…)

Consideram foarte interesanta si pitoreasca referirea la Programul de guvernare al Partidului Social Democrat 2000-2004 de la p. 234 din teza.

(…)

Estimam ca teza de doctorat constituie plagiat in proportie de aproape 100%”.

 


Comentarii

# Tom Ford date 23 November 2021 11:24 +125

Gata...nu mai are nevoie Secu de cumatra....si o face:)))) o trimite la pensie...asa vor pati toti pana la urma .Inclusiv cei din Secu care momentan fac cartile in Romania

# DODI date 23 November 2021 11:51 +164

De astfel de loaze se folosește SRI pentru că la o adică, atunci când ele își ridică prea sus coada, să le poată tăia și arunca la coșul de gunoi al istoriei decembriste. Și ne mai miram de ce a fost în stare, împotriva logicii și a legii, ca loaza să areste o graVIDĂ? Pentru că mintea acestei loaze este VIDĂ.

# "Plagiatul Partial" si cu cu "Similitudini" e permis ? date 23 November 2021 12:19 +34

https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/kovesi-a-plagiat-dar-ramane-doctor-verdict-sfidator-al-cnatdcu-la-adresa-romanilor-consiliul-general-al-cnatdcu-recunoaste-ca-sefa-dna-a-copiat-20-de-pagini-din-400-incalcand-etica-dar-a-decis-sa-nu-ii-retraga-titlul-de-doctor-intrucat-vezi-doamne-pedeaps https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/45-plagiat-teza-de-doctorat-a-sefei-dna-codruta-kovesi-a-picat-testul-ithenticate-efectuat-de-gip-capitolele-2-3-si-4-sunt-plagiate-in-proportie-de-35-capitolul-5-este-plagiat-in-proportie-de-50-capitolul-6-este-plagiat-in-proportie-de-50-rezultatul-ithen https://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/cucuveaua-mov-in-genunchi-gip-a-finalizat-analiza-lucrarii-de-doctorat-a-laurei-kovesi-softul-ithenticate-a-stabilit-ca-sefa-dna-ar-fi-plagiat-in-proportie-de-50-in-capitolele-5-si-6-kovesi-ar-fi-copiat-inclusiv-din-fostul-manager-al-spitalului-floreasca-?print=1

# Bogdan Gyuse date 23 November 2021 14:55 +206

Este de ajuns sa te uiti prin motivarile date de astfel de judecatori, ca sa-si dai seama ca in fapt sunt doar abjecti escroci. Doctori facuti de servicii la apelul bocaniclor!

# Ea si bastchetbalista ! date 23 November 2021 17:16 +305

Ce mizerie in justitie ! Sa fie scoasa din magistratura , de urgenta !

# CARCOTAS date 23 November 2021 18:07 +151

Dacă și Robert Cazanciuc, ori Barbu, ambasador of Zimbabwe au ajuns repere academice de la care a luat lumină madame Ghenea, ce să mai zic! Poate se va uita cineva cândva, dar totusi în timpul vietii lor, și prin tezele de dottori ale ăstora, sau vor sta de vorbă cu ăla ultimul, pomenit ca autor în lucrarea lor comună despre dreptul finlandez, țară despre care tot ceea ce probabil știu ei este ca dă șeptelul de reni pentru Mos Crăciun

# Pompiliu Bota date 23 November 2021 19:46 +10

Repet a mia oara: in Romania 99% dintre lucrarile de licenta si doctorate sunt plagiate ! De la Kovesi in jos toti ar trebui arestati !

# Kiki date 23 November 2021 20:10 +26

Am si eu doua intrebari:1Numai la drept doctorii sunt plagiatori,sau sau doctorii sunt plagiatori in toate ramurile stiintei?

# Kiki date 23 November 2021 20:14 +101

2 Numai astia din penal plagiaza?Cu doctorii din civil,comercial,contencios,etc ,treaba i oabla?Dupa astia suntem un popor de plagiatori:licenta,masterat,doctorat,postdocorat,etc

# DOREL date 23 November 2021 21:22 +51

Ha, ha, ha, asta-i buna, pentru nesimtiti ca astia, plagiatul cu nerusinare e cea mai palida abjectie de care au fost, sunt si vor fi in stare ! Si, b: daca analizati hotararile de condamnare, de arestare etc. pronuntate de aceste rebuturi ale naturii, veti vrea sa emigrati in Congo ! Parerea mea ..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva