19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOVADA CA SRI A FACUT ACTE DE URMARIRE PENALA – O nota de informatii din dosarul colonelului Daniel Dragomir confirma ca ofiterii SRI au lucrat cot la cot cu procurorii DNA in cauzele penale. Nota SRI trimisa la DNA dezvaluie existenta ofiterilor Serviciului Roman de Informatii “implicati in documentarea si dezvoltarea informatiilor ce faceau obiectul cauzelor aflate in instrumentarea Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie si a Serviciului Teritorial Ploiesti” (Nota SRI)

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 September 2018 14:53
Vizualizari: 11208

Avem dovada ca ofiterii Serviciului Roman de Informatii nu s-au limitat doar la punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica, ci au desfasurat chiar si activitati de urmarire penala, lucrand cot la cot cu procurorii DNA. Lumea Justitiei publica in exclusivitate o nota trimisa de SRI catre DNA, in care se recunoaste cat se poate de clar ca ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii au fost implicati in dosarele aflate in instrumentare la parchetul anticoruptie. Mai exact, “implicati in documentarea si dezvoltarea informatiilor ce faceau obiectul cauzelor”. Iar asta s-a intamplat cel putin in perioada de glorie a celebrului "Binom SRI-DNA", cand SRI era condus de generalul Florian Coldea (foto 1), iar DNA de Laura Kovesi.


Nota pe care o prezentam in cele ce urmeaza a fost trimisa de SRI la DNA in dosarul in care “Binomul” l-a executat pe colonelul SRI (r) Daniel Dragomir (foto 2). Este vorba despre dosarul in care Dragomir a fost saltat de DNA, tinut 192 de zile in arest preventiv, pentru ca in final parchetul anticoruptie sa obtina cu chiu cu vai o condamnare de 1 an inchisoare cu suspendare la Tribunalul Bucuresti, in faza de fond (click aici pentru a citi). Concret, nota SRI a fost trimisa la DNA in cursul anului 2014, dupa ce parchetul anticoruptie, condus la acea vreme de Laura Kovesi, a solicitat informatii despre activitatea colonelului Dragomir in cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Ofiteri SRI implicati in documentarea si dezvoltarea informatiilor

Cu aceasta ocazie, SRI a oferit mai multe detalii despre colonelul Daniel Dragomir, raspunzand pe puncte solicitarii adresate de DNA. Adevarata bomba se regaseste la punctul 9 al notei de informatii, unde se recunoaste ca ofiterii SRI lucrau cot la cot dosare cu procurorii de la Sectia II-a DNA-Structura centrala si cu procurorii de la DNA Ploiesti. Astfel, SRI a transmis catre DNA informatii in legatura cu urmatorul aspect (vezi facsimil):

Contextul in care lt. Col. (4) Dragomir Daniel a contactat ofiterii SRI care erau implicati in documentarea si dezvoltarea informatiilor ce faceau obiectul cauzelor aflate in instrumentarea Sectiei de combatere a infractiunilor conexe de coruptie si a Serviciului Teritorial Ploiesti din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie”.


Practic, prin mentionarea existentei ofiterilor SRI “implicati in documentarea si dezvoltarea informatiilor” din dosarele DNA avem confirmarea ca Serviciul Roman de Informatii, prin lucratorii si ofiterii sai, a participat efectiv la derularea unor acte de urmarire penala. Procurorii contactati de Lumea Justitiei, carora le-am citit mentiunea din nota in cauza, ne-au explicat ca avem de-a face cu o recunoastere evidenta a implicarii SRI in acte de urmarire penala. Potrivit acestora, ofiterii SRI nu aveau in competenta decat culegerea de informatii si punerea lor la dispozitia parchetului, care ulterior redacta procesul verbal de sesizare si deschidea dosarul penal. In niciun caz activitatea de “documentare si dezvoltare a informatiilor” nu putea sa continue si in timpul instrumentarii dosarului de catre parchet.

Or, in cazul de fata avem de-a face cu o implicare in “documentarea si dezvoltarea informatiilor” in dosare aflate in lucru deja la DNA. Deci nu cu actiuni premergatoare deschiderii dosarelor penale.

Trebuie precizat ca ofiterii SRI din nota DNA, ale caror nume le-am anonimizat, pot fi oricand chemati ca la Sectia parchetelor militare din PICCJ pentru a depune marturie despre implicarea lor in activitati de urmarire penala. Ar fi chiar indicat sa se intample acest lucru. Desigur, daca se doreste cu adevarat lamurirea implicarii SRI in actul de justitie si in dosarele DNA.

Activitati de urmarire penala pe protocol

Asadar pute vorbi, credem noi, de o incalcare evidenta a legii. Implicarea unor ofiteri SRI in activitati de “documentare si dezvoltare a informatiilor” nu poate insemna altceva decat activitati de cercetare si urmarire penala. Or, acest lucru este strict interzis chiar de Legea 14 din 1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, care la art. 13 prevede ca:

Organele Serviciului Roman de Informatii nu pot efectua acte de cercetare penala, nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest”.

Pe de alta parte, cel mai probabil colaborarea SRI-DNA si implicarea ofiterilor Serviciului Roman de Informatii in “documentarea si dezvoltarea informatiilor” s-au facut in baza Protocolului SRI-PICCJ din 2009, incheiat de George Maior, Florian Coldea si Laura Kovesi (foto 3), un protocol care insa adauga la lege, asa cum Curtea Militara de Apel Bucuresti a stabilit (click aici pentru a citi).

Comentarii

# orbul gainilor lui Iohanis date 17 September 2018 16:49 +12

Asta este justitia care-i place Presedintelui Romaniei . El a fost multumit, inca de la inceputul mandatului sau, de munca faraoancei, de cea a lui Lazar, si, mai mult decat atat, a fost multumit de faptul ca a putut prelua intact, CSAT- ul, care, de fapt, impotriva oricarei logici democratice, pare ca a fost si este Bau-Baul lui Basescu si a lui Iohanis pentru a avea "STATUL LOR", pe deasupra parlamentului, pe care ambii il urasc. Basescu voia sa fie stapan pe parghiile statului, fara a trebui sa treaca aplicarea "ideilor" sale prin Parlament. Stapanind Serviciile, esti mai tare decat Parlamentul si-l poti juca pe degete. Ceea ce s-a si facut. Cred ca nici o tara din Europa nu are CSAT. Dar noua ne trebuia pentru ca fiecare presedinte doreste sa fie un Ceausescu, nu ? Mi-ar place sa stiu cum mai are curaj, Iohanis , dupa cele dovedite despre DNA si despre Servicii sa vina in fata oamenilor in fata carora el, cu orbul gainilor, lauda ceea ce oamenii normali vedeau si criticau.

# gelu date 17 September 2018 20:07 +3

SRI este un grup de crima organizata care se ocupa cu punerea la cale a loviturilor de stat, cu Politia Politica si cu omorarea cetatenilor atunci cand sristii conduc autovehiculele sub influenta bauturilor spirtoase aflati la limita comei alcoolice. Si bineinteles ii aprovizioneaza cu droguri pe cretinii #rezist.

# Gilu date 17 September 2018 16:59 +2

Nu uitati cine a creat aceste doua sinistre marionete , crezand ca- i vor ramane credinciosi pana la moarte ! Unul era " un maioras " oarecare , iar cealalta , " avea vreo 3 dosare " ... Amintiti - va ca ipochimenului nu i s- a clintit niciun fir de par din chelie ! L- au fript la ficati , cand i- au luat - pe inegalabila Nutzy ! Actuatul chirias de la Cotroceni , crede ca va repeta si el aceeasi figura . Esti prea obtuz , neamtule ! Daca nu- i dadeai sutul lui Nefertiti nu o vedeam prea bine pe Carmencita ! Ai grija cu slugile ...

# Gilu date 17 September 2018 17:13 +4

Este adevarat ca d- lui Coldea ii dadea Etica pe nas , cand facea dosare la comanda Bashinescului ? Atat de mult incat astazi ii invata si pe altii ...Cat despre Nefertiti , nu sunt prea multe de spus ; persoana pare de un primitivism juridic invartind cateva cuvinte din dictionarul lui Alexandru Draghici : " sa- i inhatam " , " noi suntem DNA ( clasa muncitoare ) si nu ne lasam " " nu comentez ce spun penalii " , etc.Amintiti - va cat de greu se scapa de astfel de personaje !

# adria nicol date 17 September 2018 18:26 +1

DNA este o institutie suprastatalà !Nu ràspunde în fata niciunui for superior ! Este un calc al PCR , forta conducàtoare ! Oricine poate deveni dictatorul tàrii ocupînd acest post ! La dezastrul ilegalitàtilor se daugà si dezastrul propagandistic : România este o tarà de corupti ! Aceastà etichetà infamantà este rodul conjugat al sustinàtorilor interni si externi ai unei institutii care a distrus o categorie de persoane : antrepenorii români ! A produs spectacolul infamant al càtuselor în spatiul public ! A produs paralizia administratiei . A instaurat un climat de teroare ! A servit ca politie politicà ! A destabilizat total echilibrul constitutional ! Tactic , DNA a fost acompaniatà de CSAT , altà inventie suprastatalà . Adàugînd mass media în proportie hotàrîtoare avem spectacolul acestei mascarade dramatice si uneori tragice !

# Coldache si grasana DNA trebui doar expusi in piata , sa se date 17 September 2018 18:48 +5

ocupe poporul de ei ! Evident nici arhitectul marianr, chel si chior pe jumate , nu trebuie iertat ! Sub deviza lor "sa-i ardem ca pe soareci" ! ;-)

# un mizantrop date 18 September 2018 01:46 +2

De cand institutiile astea "de forta" au compartimente proprii de psihologie, nu-i mai controleaza nimeni la sanatatea mintala si din cate se vede paranoia a cuprins atat serviciile cat si Justitia. Coldea ne anunta ca a construit (pe persoana fizica, el a construit) in stat vertical si protectiv, Dumbrava scrie cu mana lui ca are ca atributiuni de serviciu "realizarea securitatii nationale", sluga lor, Lazar, ne anunta ca justitia are ca sarcina sa asigure echilibrul puterilor in stat (ea, justitia asigura, prin justitie, Lazar, intelegnd procurorii, ca, altfel, cum, nu-i controleaza ei pe judecatori, ba, prin manarirea legii ii si inlocuiesc, ce mare filozofie?!), Danilet ne anunta ca nu e nevoie de aprobare daca faci un protest, ca magistrat (total interzis le lege), ca magistratul stie mai bine legea... Acum, pe bune, ii controleaza cineva psihiatric pe tovarasii astia?!

# santinela date 18 September 2018 08:12 0

Si nenorocitul asta "preda" prin Universitati !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva