13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOVADA CA SRI FACE LEGEA IN ROMANIA – SRI a lucrat cot la cot cu Guvernul Ciolos pentru adoptarea OUG 6/2016, care a reinviat Directia a VI-a Cercetari Penale a fostei Securitati. Fosta ministresa a Justitiei Raluca Pruna a recunoscut ca a primit pentru OUG 6/2016 un amendament de la SRI, pe care si l-a insusit: “MJ a transmis CSM amendamentul formulat de SRI”. Maiorul SRI Daniel Florea: “Nicaieri nu este atribuit Serviciului vreun rol in amendarea actelor normative” (Document)

Scris de: George TARATA - Bogdan GALCA | pdf | print

30 August 2018 18:40
Vizualizari: 18579

Publicam dovada ca SRI face legea in Romania. Ca o face la propriu, implicandu-se direct in actul de legiferare. Serviciul Roman de Informatii a contribuit la forma Ordonantei de Urgenta 6/2016 adoptate de Guvernul Ciolos, la propunerea fostei ministrese a Justitiei Raluca Pruna, ordonanta prin care SRI a primit atributii de organ de cercetare penala, fiind practic reinviata Directia a VI-a Cercetari Penale a Securitatii dinainte de 1989. Culmea: cea care a recunoscut sa SRI s-a implicat in elaborarea OUG 6/2016 a fost chiar traducatoarea Raluca Pruna (foto centru).


Astfel, judecatoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea a dezvaluit miercuri seara, 29 august 2018, ca OUG 6/2016 folosita pentru incheierea de catre Eduard Hellvig si Augustin Lazar a odiosului Protocol SRI-PICCJ din 2016 – a fost adoptata fara a avea avizul CSM (click aici pentru a citi). Cu aceasta ocazie, Florica Roman a prezentat raspunsul pe care l-a primit de la CSM, in legatura cu etapele parcurse in cadrul Consiliului in legatura cu OUG 6/2016.

Documentul contine insa o informatie cu adevarat exploziva. Mai exact, in adresa CSM catre judecatoarea Florica Roman se dezvaluie ca Ministerul Justitiei a trimis catre Consiliu, atentie, amendamentul formulat de SRI privind OUG 6/2016, pe care si l-a insusit in totalitate (vezi facsimil):

“In completarea corespondentei nr. 23227/09.03.2016 privind proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului privind unele masuri privind punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal, Ministerul Justitiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii amendamentul formulat de catre Serviciul Roman de Informatii, formulat in contextul avizarii proiectului de act normativ, cu mentiunea ca Ministerul Justitiei isi insuseste acest amendament”.


 

In genunchi in fata SRI

Asadar, SRI a transmis la Ministerul Justitiei un amandament pe care apoi Ministerul Justitiei si l-a insusit. Foarte grav este ca SRI a transmis la MJ un amendament fara sa aiba vreo atributie in acest sens. Caci nicaieri, in nicio lege, nu se prevede posibilitatea ca SRI sa faca amendamente. Cu atat mai putin in cazul unei Ordonante de Urgenta.

Pe de alta parte, este posibil ca termenul de “amendament” din adresa Ministerului Justitiei sa nu fi fost folosit strict juridic, ci in sens de propunere. Chiar si asa, avem de-a face tot cu o situatie extrem de grava, pe langa lege. Ea ne arata practic modul in care Guvernul Ciolos a stat in genunchi in fata SRI, iar Serviciul a dat indicatii despre cum trebuie sa arate Ordonanta de Urgenta. Nu ne-ar mira nici daca am afla ca Guvernul Ciolos a cerut aprobare de la SRI pentru forma OUG 6/2016, sau daca SRI s-a facut singur organ de cercetare penala speciala.

Oricum: de cand pana cand Guvernul Romaniei cere opinii de la SRI despre ce trebuie sa scrie intr-o Ordonanta de Urgenta sau orice alt act?

In final, mai trebuie sa amintim doua aspecte.

Primul, ca “OUG 6/2016 privind unele masuri pentru punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal” a fost adoptata in toiul noptii de Guvernul Ciolos, deci “noaptea ca hotii” cum le place #rezistentilor sa urle.

Al doilea, ca la data adoptarii OUG 6/2016 – martie 2016 – Serviciul Roman de Informatii era condus de directorul Eduard Hellvig (foto dreapta) si prim-adjunctul Florian Coldea, premier al Romaniei era Dacian Ciolos (foto stanga), iar ministrul Justitiei era, asa cum am vazut, traducatoarea Raluca Pruna (foto centru).

Maiorul SRI Daniel Florea: “Sa priceapa tot poporul (mai ales aia care tot se tot chinuie sa imi explice ca SRI trebuie consultat mereu pe mandate) ca nicaieri in legea asta nu este atribuit Serviciului vreun rol in amendarea actelor normative”

Implicarea SRI in actul de legiferare si bomba din cazul OUG 6/2016 a fost observata de maiorul SRI (r) Daniel Florea, in urma publicarii de catre judecatoarea Florica Roman a probei ca respectiva ordonanta a fost adoptata fara aviz de la CSM. Intr-o postare pe Facebook, fostul ofiter SRI arata ca nicaieri in lege nu este atribuit Serviciului vreun rol in amendarea actelor normative, si publica, pentru clarificarea lucrurilor, articole din Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii. Daniel Florea acuza si faptul ca in domeniul drepturi si libertati fundamentale (alin. 6 - domeniul de aplicare al mandatelor, care presupun ingerinte grave, conform normelor internationale si a CEDO), nu pot fi adoptate OUG.

Iata postarea lui Daniel Florea:

“Raspunsul CSM cuprinde o fraza cheie, care cred eu ca merita scoasa in relief:
'In completare corespondentei nr....... privind proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului privind unele masuri privind punerea in executare a mandatelor de supraveghere tehnica dispuse in procesul penal, Ministerul Justitiei A TRANSMIS Consiliului Superior al Magistraturii AMENDAMENTUL FORMULAT DE CaTRE SERVICIUL ROMAN DE INFORMATII, formulat in contextul avizarii proiectului acestui act normativ, cu mentiunea ca MJ ISI iNSUSESTE ACEST AMENDAMENT.'

Ce rezulta de aici?!
Ca duoamna Pruna, fi-ei 'numele laudat', a cerut SRI punct de vedere pe legea comuna - desi SRI are atributii doar pe securitate nationala, iar punctul lor de vedere (cu Coldea si Dumbrava la timona!!!) a fost insusit perfect, dupa ce CCR a spus in februarie 2016 - mai usor cu pianul pe scari, bai baieti.... cu parul cret.....

Reiau si principalele atributii ale SRI, din legea de organizare si functionare a SRI, ca sa priceapa tot poporul (mai ales aia care tot se tot chinuie sa imi explice ca SRI trebuie consultat mereu pe mandate.....) ca nicaieri in legea asta nu este atribuit Serviciului vreun rol in amendarea actelor normative.
Pe langa atributiile stricte, avem si o prevedere clara, care cu ajutorul ilegal al duoamnei Pruna, dar si cu complicitatea premierului Ciolos, ajutat de parlamentarii de atunci si cei de acum, o lege este modificata prin OUG, iar prin parlament sta uitata......
La sfarsit pun art. 115 din Constitutie, ca sa intelegem cu totii, ca in domeniul drepturi si libertati fundamentale (alin. 6 - adica domeniul de aplicare al mandatelor, care presupun ingerinte grave, conform normelor internationale si a CEDO), OUG nu pot fi adoptate.

ART. 1 Coordonarea, controlul si atributiile

Serviciul Roman de Informatii este serviciul organizat de stat specializat in domeniul informatiilor privitoare la siguranta nationala a Romaniei, parte componenta a sistemului national de aparare, activitatea sa fiind organizata si coordonata de Consiliul Suprem de Aparare a tarii.
Activitatea Serviciului Roman de Informatii este controlata de parlament. Anual sau cind Parlamentul hotaraste, directorul Serviciului Roman de Informatii prezinta acestuia rapoarte referitoare la indeplinirea atributiilor ce revin Serviciului Roman de Informatii, potrivit legii.
In vederea exercitarii controlului concret si permanent, se constituie o comisie comuna a celor doua Camere.
Organizarea, functionarea si modalitatile de exercitare a controlului se stabilesc prin hotarire adoptata de Parlament.

ART. 2
Serviciul Roman de Informatii organizeaza si executa activitati pentru culegerea, verificarea si valorificarea informatiilor necesare cunoasterii, prevenirii si contracararii oricaror actiuni care constituie, potrivit legii, amenintari la adresa sigurantei nationale a Romaniei.

ART. 3
Serviciul Roman de Informatii asigura apararea secretului de stat si prevenirea scurgerii de informatii care, potrivit legii, nu pot fi divulgate.
In aplicarea prevederilor legale privind apararea secretului de stat, Serviciul Roman de Informatii organizeaza si executa transportul corespondentei oficiale cu asemenea caracter pe intreg teritoriul Romaniei.

ART. 13
Organele Serviciului Roman de informatii nu pot efectua acte de cercetare penala, nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest.

ART. 14
In indeplinirea atributiilor ce ii revin, Serviciul Roman de Informatii colaboreaza cu Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul de Interne, Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei si Finantelor, Directia Generala a Vamilor precum si cu celelalte organe ale administratiei publice.
Organele prevazute la alin. 1 au obligatia sa-si acorde reciproc sprijinul necesar in indeplinirea atributiilor prevazute de lege.”

Constitutia Romaniei Art. 115 – Delegarea legislativa

(1) Parlamentul poate adopta o lege speciala de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonante in domenii care nu fac obiectul legilor organice.
(2) Legea de abilitare va stabili, in mod obligatoriu, domeniul si data pana la care se pot emite ordonante.
(3) Daca legea de abilitare o cere, ordonantele se supun aprobarii Parlamentului, potrivit procedurii legislative, pana la implinirea termenului de abilitare. Nerespectarea termenului atrage incetarea efectelor ordonantei.
(4) Guvernul poate adopta ordonante de urgenta numai in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, avand obligatia de a motiva urgenta in cuprinsul acestora.
(5) Ordonanta de urgenta intra in vigoare numai dupa depunerea sa spre dezbatere in procedura de urgenta la Camera competenta sa fie sesizata si dupa publicarea ei in Monitorul Oficial al Romaniei. Camerele, daca nu se afla in sesiune, se convoaca in mod obligatoriu in 5 zile de la depunere sau, dupa caz, de la trimitere. Daca in termen de cel mult 30 de zile de la depunere, Camera sesizata nu se pronunta asupra ordonantei, aceasta este considerata adoptata si se trimite celeilalte Camere care decide de asemenea in procedura de urgenta. Ordonanta de urgenta cuprinzand norme de natura legii organice se aproba cu majoritatea prevazuta la articolul 76 alineatul (1).
(6) Ordonantele de urgenta nu pot fi adoptate in domeniul legilor constitutionale, nu pot afecta regimul institutiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertatile si indatoririle prevazute de Constitutie, drepturile electorale si nu pot viza masuri de trecere silita a unor bunuri in proprietate publica.
(7)
Ordonantele cu care Parlamentul a fost sesizat se aproba sau se resping printr-o lege in care vor fi cuprinse si ordonantele ale caror efecte au incetat potrivit alineatului (3).
(8) Prin legea de aprobare sau de respingere se vor reglementa, daca este cazul, masurile necesare cu privire la efectele juridice produse pe perioada de aplicare a ordonantei.”

Comentarii

# Iulian date 30 August 2018 19:17 +23

LUJU, solicitati la Min. Justitiei amendamentele trimise de SRI si s-ar putea sa avem surpriza (daca ar mai fi o surpriza!!!) ca OUG 6/2016 sa fi fost ,,construita” aproape fix pe amendamentele sri-ului.... Nu m-ar mira sa avem si alte surprize privind semnatarii amendamenteleor, de exemplu!

# Lory date 30 August 2018 19:58 +8

Dacă în SUA s-ar fi comis atâtea ilegalități şi nedreptăți ca în justiția noastră falsă absolut toți cei din servicii şi justiție erau deja "prăjiți" pe scaunul electric fără milă! 8) Iar toți cei paradiți grațiați şi despăgubiți fără excepție. Însă la noi în ultimii 29 de ani s-au întâmplat cu mult mai mult decât un genocid însoțit de un jaf național mascat chiar de instituțiile plătite masiv să respecte legea şi să apere statul de drept, democratia şi drepturile poporului ;-) Care e deja scindat şi mani******t cu tupeu de opoziție şi sistemul mafiot din dna,diicot,sri,pg,etc.. în aplauzele lingăilor, trădătorilor şi FALSEI OPOZIȚII ce execută politică mafiotă!..corect ar fi tot sistemul împreună cu toate partidele ANTINAȚIONALE judecați după legile marțiale de jurați militari. Să su mai îndrăznească nimeni niciodată să distrugă țara,poporul şi legea în interesul mafiei sistemului închinat şi altor interese externe :-x

# Pintea date 30 August 2018 21:00 +3

Dar Ordonanta 6 nu a scos pe nimeni in strada! Le-a placut! Parlamentul o fi adoptat-o printr-o lege? Pruna mediocra a fost adusa special la MJ la propunerea lui macovei, careia aceea ii si datoreaza culcușul de la Bruxelles. Si frate-su la fel, intrarea in magistratura. Nu spunea Ghita ca subit, Coldea se ” indragostise” de macovei si hotarase sa o sustina? Ca de la malefic la alt malefic! Insa nici macar securitatea nu facea cercetare penala, trimitea dosarele mai departe la procuratura.

# Ana date 30 August 2018 21:55 +2

"Vicol ataca in contencios administrativ toate protocoalele incheiate de SRI si desecretizate pana in prezent". De ce nu au avut PSD ALDE initiativa? Rusine coalitiei. Acum iar se discuta la tv de alegeri. Astia numai grija alegerilor o au. PSD ALDE ne intereseaza actiunile voastre, rodul guvernarii. Deocamdata doar gargara de 2 ani. Legile justitiei, codurile penale, protocoalele secrete ilegale, SRI? Ce faceti cu toate astea? Romanii nu au parte de un proces echitabil. Totul este o rusine si voi doar cu gandul la alegeri?!

# Pruna parca-i acolo la facut zacusca ! date 30 August 2018 22:15 +1

Cum ajunsa nevertebrata aia ministru ... Ce sa mi zic de mocirlos , copilul din flori a lu` Soros ? Daca va amintiti era sa fie alta cu creierul extirpat acolo , aia de nu stia cine infaptuieste actul d e justitie (cand fu intrebata de Cataniciu) . Iti vine sa emigrezi in alta galaxie ...

# romanita date 30 August 2018 23:10 0

ALOOOOO, Doamna Prunaaaaaa.... Mai aveti curajul sa-l criticati pe Tudorel Toader , aruncandu-i vorbe grele, ca si cum , noi, prostii, n-am observa ca intre stiinta dumitale de carte si cea a lui Tudorel Toader este o distanta de kilometri ??????? Nerusinata a avut , cert, sprijinul SRI, de aceea a reusit sa faca toate schimbarile pe care le-a dorit, noaptea ca hotii...fara ca nici un parlamentar sa reactioneze . BRAVISIMA, Doamna , Florica Roman .... ati descoperit detaliul pe care nimeni nu l-a observat si care, ii condamna pe Ciolos si pe Pruna la oprobiul public... "Guvernul meu", cu al lui parinte, Iohanis, a fost guvernul statului paralel, nu al Romaniei. Si acelasi Iohanis, isi mai doreste unul, la fel, chiar daca pentru asta s-ar calca pe cadavre. Fereasca-ne Dumnezeu ...

# mulder, agentul mulder date 31 August 2018 10:42 +3

cred ca detaliul este scos in evidenta de ofiterul SRI in rezerva Florea. Ca si intreaga explicatie a detaliilor regasite in articolul lui George Tarata

# Ste19ven date 30 August 2018 23:24 +1

Briefing de Presă la Palatul Victoria, susținut de Ministrul justiției, Raluca Prună și purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu (care ofera felii de Salam de Sibiu, marca inregistrata, jurnalistilor morti de foame in asteptarea conferintei). Urmeaza madam Perja cu explicatiile... https://www.youtube.com/watch?v=XJTpHUcGvaI

# ana date 30 August 2018 23:56 +1

ACEST CIOLOS, ACEST VIERME CREEAT ÎN LABORATOARELE SERVICIILOR DE INFORMATII PATRONATE DE UNCHIUL SAU CHESTORUL VIRGIL ARDELEANU, VULPEA DIN GRUPUL DE LA CLUJ, MASON DE GRADUL 33.

# unul din lumea cea mare date 31 August 2018 00:26 +4

bravo daniel!!!!!!!!!!!!!!!!(sper sa/ti iasa cum iti doresti,iti doresc multa bafta

# Daniel Florea date 31 August 2018 10:43 +3

Nu mor caii cand vor cainii si nici cainii cand vor stapanii, nu-i asa fratele meu?! 8)

# obiectiva date 31 August 2018 14:24 +2

:roll: :P @mulder, asa e fratele meu...nici lipitanele nu mor cand vor cainii... :P iti raspund eu pana revine Unul nostru drag care nu mai termina piscina aia....odata ! inca e bine de facut plaja si baie !!! 8) :P

# basicuta date 31 August 2018 09:12 0

e evident ca Ciolos si Pruna sunt parte a sistemului, nu le face nimeni un denunt, sa vada si ei cum e....

# KANT date 31 August 2018 09:49 +3

" Marea frație . . . " despre asta este vorba, TOTI AU ȘTIUT, acum nimeni nu recunoaște nimic, CSM a fost informat, parlamentul A VOTAT OUG 6/2016, și atunci, DESPRE CE VORBIM ???!!! Toți l-am înjurat pe Brucan când a declarat : " stupid people . . . 20 de ani .. " acum trebuie să acceptăm că a avut dreptate, cu excepția intervalului de timp ! Nu vom ști niciodata daca ceva va funcționa corect și în favoarea celor mulți ! În rest, totul se cirmscrie unei scene celebre : " Mircea, fă-te că luucrezi ! . . . " !

# zatarra date 31 August 2018 12:36 +4

Nu m.ar mira sa aflu ca schimbarea guvernului Ponta la solicitarea Bruxelului, s-a facut de fapt, la solicitarea unor rapandule securiste, copii, nepoti, care acum isi traiesc veacul prin Europa, pe banii bunicului care a fost secretar de partid/colonel pe la Secu', pe la externe vreun functionaras.De fapt astia rup tara in doua de ani buni. Mai e si traducatoarea aia slaba de inger ajunsa minisreasa pesre noapte.Sa te complaci si sa participi activ la promovarea unui amendament al serviciului de informatii, trebuie sa fi rau dus de bâca.Cred ca manevrele de genul asta s-au putut face acolo unde nu a fost creier.Au facu aia ce au vrut pentru ca au avut teren si loc, slava Domnului.Asta e, ciolosistii fiind cu mintea odihnita, nu au bagat de seama ca erau si sunt nimeni in drum , in fata serviciilor. Bai, esti prost?

# Popescu date 31 August 2018 12:48 0

Coaliția de guvernare așteaptă cai verzi pe pereți! Ce măsuri luați fata de toate nemerniciile ieșite la suprafață? Voi realizați că prin pasivitate sunteți complici la nenorocirea atâtor oameni? Credeți că numai alții pot fi paradiți, voi nu? Stați de 2 ani cu fundul pe legi și nu sunteți capabili să dați o ordonanță! In acest timp, pușcăriile gem de oameni cu carte, paradiți pe protocoale! Toată justiția e o cloaca infecta iar dl. Toader e ocupat să facă pușcării in plus. Pe nevinovați i-ați uitat! Sunteți slabi și nu va va mai vota nimeni! Dle Tăriceanu, acum vedem daca meritați vreun vot la prezidențiale! Daca va doare in cot de cetatenii care au suferit abuzuri, veți fi tratat la fel!

# Coldeanu date 31 August 2018 12:53 +1

La puscarie cu coldea, maior, ciolos, pruna si toate celelalte jigidii securiste!!! Astia au reinviat fenomenul Pitesti in plin secol XXI!!!! Leprele astea de coldea si maior si golanul ala de tiberiu trifan pe care l-a luat maior si l-a facut consul la Chicago dupa ce ani de zile a fost sifonul lui coldea ne reprezinta in SUA! Niste tortionari au ajuns sa reprezinte Romania in Statele Unite - e culmea culmilor! Tortionarii fac diplomatie in loc sa fie in parnaie!!!

# coldean date 31 August 2018 12:57 +2

Turnatorul de trifan tiberiu pus de coldea si maior consul la Chicago ia banuti la greu de la buget - o pensie speciala ca fost lucrator la interne de unde s-a pensionat la 46 de ani o caramida de bani in valuta de la externe unde face pe consulul si o alta caramida de bani ca a bagat-o si pe nevasta-sa la loc caldut pe valuta!!! La sapa cu voi fire-ati ai dreaku de securisti imputiti!

# barabula date 31 August 2018 18:19 +2

Oamenii astia, Pruna sau Ciolos, chiar nu pot fi trimisi in instanta pentru faptele lor tica :sigh: loase?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva