18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DRAGI TOVARASI SI PRETINI – In timp ce Lumeajustitiei.ro primea instiintare ca ANI a dispus clasarea sesizarii privind cei 4000 euro luati de sefa DNA ca expert privat in Moldova, anticorupta Kovesi statea la masa cu presedintele ANI Bogdan Stan. Taman la Hotelul Codru, din Chisinau, detinut de afaceristul Vladimir Plahotniuc, acuzat ca este “papusarul” Moldovei, cu influente asupra mediei si justitiei moldovene. Vom ataca in instanta clasarea ANI (Adresa de clasare)

Scris de: L.J. | pdf | print

13 November 2016 13:02
Vizualizari: 48694

Nici macar aparentele nu se mai salveaza! In pofida faptului ca Lumeajustitiei.ro a formulat la Agentia Nationala de Integritate o sesizare, inregistrata sub nr. 14480/30.08.2016, in care semnalam faptul ca sefa DNA Laura Codruta Kovesi a incasat in 2015 peste 4000 euro din participari ca expert privat la niste programe din Republica Moldova, aceasta din urma s-a afisat impreuna cu presedintele ANI Bogdan Stan, stand impreuna la aceeasi masa (vezi foto 1). Culmea, asta in timp ce Lumeajustitiei.ro primea la redactie scrisoare din partea ANI ca sesizarea a fost clasata – (vezi facsimil).


Interesant este ca cei doi au fost surprinsi stand la aceeasi masa in Hotelul Codru, din Chisinau – Republica Moldova, unde au participat la o bilaterala romano-moldoveana despre justitie (Expert Forum), la care a participat si ministresa Justitiei Raluca Pruna. Pentru cine nu stie, Hotelul Codru apartine afaceristului Vladimir Plahotniuc, personaj cunoscut in Moldova ca fiind unul din maestrii papusari ai regimului, si ca ar avea influente grele in justitia si media regionala. Plahotniuc este cunoscut ca si omul din spatele Partidului Democrat, fractiune desprinsa din Partidul Comunistilor condus de Vladimir Voronin.

Seful ANI a devenit un fel de umbra a lui Kovesi

Revenind la imaginea prezentata, ne intrebam de ce Kovesi si Stan nici macar nu au dorit sa salveze aparentele si s-au asezat impreuna la aceeasi masa, stiindu-se ca ANI avea o sesizare despre sefa DNA pe motiv de incompatibilitate intre functia de magistrat si cea de expert privat din care a incasat peste 4000 euro? Erau atatea alte mese la respectivul eveniment....

De altfel si in urma cu o saptamana-doua, presedintele ANI a participat la evenimentul de la Ambasada Suediei unde a privit cu adanca emotie momentul in care sefei DNA i s-a agatat la rever medalia Steaua Polara - (vezi foto 2). Ce cauta presedintele ANI la evenimentul cu medalia, care nu il privea nici pe el, nici activitatea institutiei? Era ceva atat de important incat sa-i justifice absenta de la serviciu?

Fata de adresa de clasare trimisa ca raspuns la sesizarea noastra, in care nu ni s-au arata care sunt motivele pentru care demersul nostru a fost considerat neintemeiat - in conditiile in care CSM a cerut legiuitorului sa permita magistratilor sa activeze ca experti privati in misiuni externe cu finantare europeana, aspect ce dopvedeste ca legea nu permite in prezent asemenea activitati – anuntam ca vom ataca in instanta de contencios administrativ solutia ANI. Asta dupa ce vom parcurge procedura prealabila cu ANI.

Precizam ca prin adresa ce ne-a fost comunicata de ANI la data de 8 noiembrie 2016, s-a precizat de catre inspectoarea ANI Ioana Alina Gules Stanciu ca masura clasarii s-a dispus intrucat nu s-ar fi identificat "elemente de incalcare a legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Cititi aici sesizarea ANI de catre Lumeajustitiei.ro, pe motiv de incompatibilitate intre functiile de magistrat si expert privat

Comentarii

# Cetateanul date 13 November 2016 13:28 +29

Horia Georgescu a fost eliminat si pt ca era mai greu de controlat, mai imprevizibil. Acum a fost plantat servantul-perfect al sistemului. Ia ghiciti cine a spalat-o pe Camelus? Ati ghicit... aceeasi inspectoare, Gules Stanciu... Ce probabilitate exista sa pice "aleatoriu" fix la aceeasi persoana? Spre 0... Fix cata probabilitate exista ca Georgescu sa pice la mandat la Selaru... care o umflase si pe Bica pe aceeasi tampenie... Ce faci... te face... 

# Cetateanul3 date 19 November 2016 14:33 0

Hotzica georgescu a fost soarele sfant de pe cer... a fost greu de controlat, asa e cand fugi in wkenduri la.monaco sau nu stiu baietii?

# La soare te poți uita... date 13 November 2016 13:30 +32

Luluța e mai presus de orice bănuială și compatibilă cu oricine îi este drag sieși :P :P :P

# Maximus date 13 November 2016 13:44 +30

Ati observat ca solutia de clasare s-a dat pe 9 septembrie, adresa s-a emis pe 26 octombrie, iar la Luju a fost comunicata pe 8 noiembrie. Tare le-a mai fost frica sa o faca publica desi luasera pe loc decizia :D :D :D

# Edelweiss date 13 November 2016 16:03 +22

Iar asta s-a trezit să dea cu silfidicul picioruș în donița electorală a Maiei Sandu exact în perioada de finiș a campaniei electorale. Maia Sandu urlă pe toate rețelele și în toate gazetele că nu-i trebuie sprijinul electoral al unui notoriu corupt ca plahotniuc, ce face fetița cea obraznică a lui tata lascu: se duce la Chișânău și face simpozioane pe tema „anticorupției” LA și ÎMPREUNĂ cu plahotniuc! Curat semnal de încurajare a Maiei Sandu, coane Fănică. Să n-o iei pe tută de o aripioară și s-o azvârli în Nistru, taman în locul în care acesta trece pe la Dubăsari?

# DODI date 13 November 2016 16:41 +29

Trage luluța la corupți ca muștele la...ambasada licuriciului. Are credibilitate ca lumina orbului și o frumusețe de speriat ca Muma pădurii. Nu mai vorbim de inteligență care revarsă, dar ea folosește pampers și este perfect curată. Circumvoluțiunile ei sunt netede ca și creierului unui milițian. Era să zic coldea, dar nu (îi) ieșea rima!.

# Ultimul din clasa mea date 14 November 2016 02:02 +7

Nu esti un "acoperit adevarat" daca nu acoperi la rand pe "acoperitul" care te acopera ca sa fie acopereala cat mai acoperita, care e ea acoperita de anticoruptia care e "ea"... de acoperita ce e, nu mai stiu ce vroiam sa spun ca nu mai am acoperamant asupra capului, care e din ce in ce mai prost, ca nu am ascultat-o pe mama cand imi zicea sa-mi acopar capul ca e prea mare si nu e bine sa ai capul mare ca este posibil sa-ti creasca un creier, "si ce sa faci cu creierul in vremurile astea?"... spunea mama.

# Vasile date 14 November 2016 12:08 +1

Am o nelămurire... Cum poate fi retrasă de către statul romîn doamna Prulă din înalta funcție europeană de traduttore tradittore cu executare? ;-)

# ovidiu date 14 November 2016 13:23 +2

oricum ....dupa scrutinul  moldovenesc s-a cam terminat cu programele bilaterale si exportul de expertize judiciare . Iar Europa va redefini ordinea puterilor in statele membre pentru ca vin vremuri care obliga la aceasta stare ( chiar daca in Romania agenda redresarii economice si politicilor externe va fi in continuare lasata la periferie si in umbra reformelor din justitie, adica noi  (cei intorsi unilateral cu cheita) o vom da cu mcv-ul pe prima ,,pagina,, inainte .....  

# Edelweiss date 14 November 2016 17:12 +3

E mulțumită acuma Lulutza de rezultatul simpozioanelor ei cu plahotniuc? Sunt mulțumite serviciile secrete rumânești față de pierderea Rep. Moldova din sfera de influență a României? În loc să-și facă treaba pentru care există ca structuri, ei stau și ascultă babele ce bodogănesc prin soapre și copchiii mici ce se pârțâie la oliță. Vaileu, mi se ridică părul la ceafă când văd că linia de contact dintre 2 blocuri antagonice ACUM E pe PRUT, Bulgaria s-a dus naibii ca aliat, Turcia s-a scârboșit de mult, Ungaria - aidoma dansează cazacioc, Polonia e a naibii de departe dpdv. geografic, NATO devine un fel de NATO Inc. („dai banul - tragi o dată” - apud D. Trump) iar Rroemenia mai are armată cât să aduni pe un stadion de fotbal de divizia D. Vai de steaua noastră ce vremuri ne așteaptă! :eek: :sad:

# ?????? date 15 November 2016 10:01 0

Domna Codruta este totusi in acesta speta in "rolul " lui Tony Blair si nu in cel al celui care ofera , cu diferentele de "anvergura" a remunerarii prelegerilor sustinute, probabil si in conditiile diferentelor de continut dintre textele lor , date si de experientele acumilate anterior ?

# anonimul date 15 November 2016 11:35 0

http://www.petitieonline.com/salvati_romania_de_mafihoti_afara_cu_mafihotii_din_justitie#form

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva