2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DREPTATE IN NUMELE TATALUI – Musat & Asociatii saluta finalizarea anchetei in dosarul privind decesul disidentului Gheorghe Ursu: „Musat & Asociatii a fost alaturi de Andrei Ursu, impreuna cu echipa sa de avocati sprijinind eforturile Parchetului de a face lumina asupra circumstantelor decesului tatalui acestuia... Argumentele legale si probele puse la dispozitia procurorilor militari au contribuit in mod substantial la finalizarea cu succes a cercetarilor”

Scris de: L.J. | pdf | print

2 August 2016 14:06
Vizualizari: 9363

Cunoscuta casa de avocatura Musat & Asociatii saluta finalizarea anchetei in dosarul privind decesul disidentului Gheorghe Ursu. Este vorba despre dosarul in care Sectia parchetelor militare din PICCJ i-a trimis in judecata, la 1 august 2016, pe ofiterii rezervisti Marin Parvulescu si Vasile Hodis, de la fosta Directie a VI-a Cercetari Penale a Departamentului Securitatii Statului (DSS), pentru crime impotriva umanitatii, si pe ex-ministrul de Interne George Homostean si fostul sef al Departamentului Securitatii Statului (DSS), Tudor Postelnicu, pentru complicitate la savarsirea de infractiuni contra umanitatii.


Intr-un comunicat de presa emis, marti 2 august 2016, Musat & Asociatii precizeaza ca avocatii casei de avocatura au fost alaturi de fiul lui Gheorghe Ursu, Andrei Ursu, pentru a fi clarificate circumstantele in care disidentul anticomunist a murit. Avocatul Octavian Popescu (foto), Partener Musat & Asociatii, a precizat ca argumentele legale si probele puse la dispozitia procurorilor militari au contribuit in mod substantial la finalizarea cu succes a cercetarilor penale in acest dosar, un dosar cu impact la nivelul intregii societati romanesti.

Iata comunicatul casei de avocatura Musat & Asociatii:

Musat & Asociatii saluta finalizarea anchetei in dosarul privind decesul disidentului Gheorghe Ursu

Musat & Asociatii a fost alaturi de domnul Andrei Ursu in demersurile acestuia pe parcursul ultimilor ani, impreuna cu echipa sa de avocati sprijinind eforturile Parchetului de a face lumina asupra circumstantelor decesului tatalui acestuia.

'Argumentele legale si probele puse la dispozitia procurorilor militari au contribuit in mod substantial la finalizarea cu succes a cercetarilor penale in acest dosar. Sprijinul real si sustinut acordat de catre intreaga echipa implicata in acest proiect, un dosar cu impact la nivelul intregii societati romanesti, subliniaza modalitatea in care Musat & Asociatii a ales sa devina parte activa la demersurile intreprinse de Andrei Ursu, pentru a face dreptate in cazul tatalui sau', a declarat Octavian Popescu, Partener Musat & Asociatii.

George Homosteanu, fost ministru de interne, si Tudor Postelnicu, fost sef al Departamentului Securitatii Statului, au fost trimisi in judecata, luni, 1 august, de procurorii militari pentru complicitate la savarsirea de infractiuni contra umanitatii, in dosarul disidentului Gheorghe Ursu. De asemenea, au fost trimisi in judecata si fostii ofiteri de securitate Marin Pirvulescu si Vasile Hodis, cei care l-au torturat pe Gheorghe Ursu, acestia fiind acuzati de infractiuni contra umanitatii.

Gheorghe Ursu, inginer si scriitor, a fost arestat la data de 21 septembrie 1985, in urma denuntului unei colege de serviciu, care a intrat in posesia jurnalului sau intim, jurnal confiscat ulterior de Securitate. A murit in arestul Militiei Capitalei la 17 noiembrie 1985, fiind batut sistematic de anchetatori si de colegii de arest, tocmiti de organele de ancheta”.

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva