22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUMNEZEU NU DOARME – Judecatorul Ciprian Ghita de la Curtea de Apel Bucuresti, care a hartuit jurnalistii Luju cu plangere la DNA, a fost trimis in judecata disciplinara. Inspectia Judiciara il acuza ca s-a folosit de functie intr-un dosar penal in care nu avea calitate: “Faptele de a formula cereri si contestatii intr-un dosar penal in care nu avea calitate, acte ce foloseau in fapt altor persoane, folosindu-se de functia detinuta si pretinzand ca se bucura in mass media de notorietate”

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 February 2024 11:51
Vizualizari: 4764

Probleme mari pentru judecatorul-problema Ciprian Alexandru Ghita (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti. Adica personajul care a hartuit jurnalistii de la Lumea Justitiei cu o plangere depusa la DNA, in care ne-a acuzat ca, atentie, am fi facut grup infractional organizat cu Google, niste avocati pe care nu ii cunoastem si cu presedinta de onoane a AMR, judecatoarea Viorica Costiniu, pe motiv ca am publicat un material in care am dezvaluit ca acesta l-a condamnat pe fostul sef ANAF Serban Pop pentru fapte prescrise, situatie confirmata ulterior de Inalta Curte.


 

Dupa fapta si rasplata: judecatorul Ciprian Ghita a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara. Magistratul CAB este acuzat de comiterea a doua abateri disciplinare:

- incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii (art. 271 lit. a din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

- folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii (art. 271 lit. a din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Primul termen la Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara va avea loc in saptamana viitoare, 28 februarie 2024 (vezi facsimil).

 


Faptele lui Ghita


In ceea ce priveste acuzatiile concrete pentru care va fi judecat Ciprian Ghita, Inspectia Judiciara dezvaluie ca acesta a formulat cereri si contestatii intr-un dosar penal in care nu avea calitate, demersuri care in realitate foloseau altor persoane. De asemenea, acelasi Ghita s-a folosit de functia de judecator pe care o detine, sustinand ca se bucura in presa de notorietate.


Iata acuzatiile Inspectiei Judiciare:


“Faptele domnului judecator Ghita Ciprian-Alexandru din cadrul Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I penala de a formula cereri si contestatii intr-un dosar penal in care nu avea calitate, acte ce foloseau in fapt altor persoane, folosindu-se de functia detinuta si pretinzand ca se bucura in mass media de notorietate, reprezinta elementele constitutive ale abaterilor disciplinare prevazute de dispozitiile art. 271 lit. a si m din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor”.

Comentarii

# 2MAI date 22 February 2024 12:47 -4

Părinții tinerilor morți la 2 Mai tună și fulgeră: 'Judecătoarea mesteca gumă / Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine'!!!! Ce mai spuneti specialilor ???

# E tu Brute... date 22 February 2024 14:18 -1

Daca acuzatiile aduse domnilor magistrati,(cei mai sus mentionati, spre exemplu), le sunt "citite acuzatiile mai pe limba CP si CPP, tot judecata disciplinara se numeste( sa nu le zica inculpati)? Respectivele ,daca sunt citite unui cetatean Roman, era mai intai, cu catuse(~! f: categoria numitului inculpat) arestat ,condamnat si de abia ulterior exista posibilitatea de a se lua cunostinta de "profesionista solutionare" din presa dar cu o multitudine de competente pareri de solutionare - RATING. Exemple cu duiumul din practica trecuta( a tinut) si prezenta (tine). Competenta solutionare este "avizata" ulterior de CEDO ,la care bugetul plateste si de abia atunci urla presa (PENTRU BANI, NU PENTRU FAPTE SI FAPTASI). Cat despre "EGALITATEA IN FATA LEGII" este chiar o blasfemie adusa lui DUMNEZEU si creatiei sale, CREDINTEI IN GENERAL.

# Teodorescu Catalin date 22 February 2024 23:10 +2

Acest asa zis judecator,a condamnat pe banda rulanta toti membri unei comisii ignorand ca un specialist la comanda,a stabilit un prejudiciu luand in calcul alt teren...Decizia definitiva de la ICCJ,a achitat pe toti cei condamnati de Ghita,sfidand legea cu buna stiinta.Cam cati ani de condamnare merita acest asa zis magistrat!?

# ANRP team date 23 February 2024 10:23 +2

Ghita este un individ cu reale probleme, pe langa faptul ca era o sluga a DNA. Jalnic personaj un rebut uman. Dicta condamnari pe baza rechizitoriului DNA pe care si-l insusea cu tot cu greseli gramaticale, pe tehnica copy-paste.Un nevertebrat, rusine celor care l-au procreat.

# Amin ! date 23 February 2024 11:36 +3

Sunt pline Instantele de Judecatori cu probleme, in toata tara, numai ca se gasesc niste iubitori de ,,animale" care spun...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva