23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA! - Presedintele UNPIR, avocatul Arin Octav Stanescu, a incetat din viata dupa o lunga suferinta. Arin Stanescu a fost unul din cei mai renumiti avocati si cel care a organizat si condus cu o mana de fier breasla practicienilor in insolventa

Scris de: L.J. | pdf | print

28 December 2015 09:57
Vizualizari: 14281

UPDATEEchipa de avocati de la Stanescu Milos Dumitru si Asociatii a dat publicitatii un comunicat in care anunta, cu profund regret, disparitia prematura a partenerului fondator av. ARIN OCTAV STANESCU.

Prezentam in continuare anuntul integral:

''Pentru noi toti, Arin Stanescu a fost, in primul rand, un mentor. Desi cunoscut publicului larg mai ales din postura de Presedinte al Uniunii Nationale a Practicienilor in insolventa din Romania, fiind cel care, cu pasiune si devotament a pus bazele acestei profesii si a adus-o la ceea ce este astazi – un reper in cadrul profesiilor liberale – Arin Octav Stanescu a fost deopotriva un mare avocat.

Avocatura de bara a fost si a ramas pentru el intaia si marea lui iubire, chiar daca a excelat prin harul sau vizionar incontestabil ca practician in insolventa.

Inteligent si sclipitor, avocatul Arin Stanescu avea talentul de a exprima succinct, clar si precis ceea ce trebuia punctat.

Ne-a invatat sa ne exprimam pozitia cu demnitate in instanta, sa nu ne lasam dominati de emotia momentului pentru a nu ne jigni adversarii, sa avem generozitatea de a intelege si perspectiva acestora, sa ramanem calmi si lucizi pentru a ne putea sustine in mod coerent si convingator pledoaria.

Detasarea cu care putea sa isi sustina ideile si lipsa oricaror patimi gratuite ii scoteau la iveala o alta calitate, un simt al umorului fin si patrunzator, caracteristic oamenilor innobilati spiritual.

Dar cel mai important, constient de faptul ca avocatura este o profesie cu o importanta misiune sociala si istorica, avocatul Arin Stanescu si-a exprimat opiniile in mod transant, onest si fara echivoc atunci cand a crezut si a simtit ca valorile profesiei lui de suflet ar putea fi afectate.

Spirit liber si nonconformist, a spus intotdeauna ceea ce gandeste, indemnandu-ne sa credem ca Dreptul inseamna Principii iar pentru a putea salva principiile, adevarul trebuie spus mai ales atunci cand multi se feresc sa o faca.

Pentru tot ce a insemnat Avocatul dar mai ales, Omul – Arin Stanescu in devenirea noastra ca profesionisti, ii vom ramane vesnic recunoscatori.

Maitre, caci asa vei ramane pentru noi, vei fi mereu in sufletele noastre.

Dumnezeu sa te aiba in paza si sa-ti ocroteasca sufletul!

Pentru cei care doresc sa isi ia ramas bun, inmormantarea va avea loc maine, 29 Decembrie 2015, intre orele 12:00-14:00, la Cimitirul Filantropia situat pe bd. Ion Mihalache nr. 89-91.''

Duminica 27 decembrie 2015, in ultima zi de Craciun, a incetat din viata dupa o lunga suferinta avocatul Arin Octav Stanescu (foto) presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa (UNPIR). Arin Octav Stanescu a fost un vizionar in profesia sa, unul din cei mai cunoscuti avocati ai Romaniei post decembriste. Fondator al casei de avocatura “Stanescu Milos Dumitru si Asociatii”, Arin Stanescu lasa in urma o viata profesionala remarcabila: peste 30 de ani de avocatura si peste 14 ani de practician in insolventa.


Arin Octav Stanescu si-a castigat reputatia unui specialist de exceptie in special in domeniul insolventei, fiind printre altele presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania, presedinte de onoare al Uniunii Profesiilor Liberale din Romania, vicepresedinte al Uniunii Mondiale a Profesiilor Liberale si membru in Consiliul Uniunii Avocatilor din Romania. Arin Stanescu a participat activ la elaborarea unor proiecte legislative, cel mai recent fiind cel al concordatului preventiv, ca o solutie de salvare a comerciantilor de la faliment, si a fost expert cheie in echipa de elaborare a noului Cod al Insolventei.

In ultimii ani, Arin Stanescu a acordat mai multe interviuri pentru Lumeajustitiei.ro, - cu care a avut o indelungata colaborare - pe probleme legate de insolventa, el fiind omul care a reusit sa puna bazele unei bresle puternice, cea a practicienilor in insolventa, breasla pe care a condus-o cu o mana de fier.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Comentarii

# Avocat date 28 December 2015 10:01 +8

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

# B.I.R. date 28 December 2015 15:24 +10

Amin.

# Camp tactic date 28 December 2015 17:04 0

RIP!

# gelu Albu date 28 December 2015 21:26 0

DUMNEZEU sa te odihneasca in pace si in liniste BATRANE !

# avocat traditional date 29 December 2015 21:29 0

A fost un coleg de exceptie.A fost un avocat de exceptie.A fost un prieten de exceptie.Sa ne amintim de el cu drag.Resqiem in pace!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.03.2023 – Judecatoarea Florica Roman candideaza. Alta judecatoare a iesit din suspendare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva