20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

DUPA DNA, HOP SI ANI – Fostul procuror Iacob Niculaita de la Parchetul Judecatoriei Caracal este acuzat ca nu poate justifica o parte din avere: „Agentia a constatat existenta unei diferente nejustificate de 92.367 Euro”. Iacob Niculaita se afla in penitenciar, dupa ce in 2014 a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta

Scris de: G.T. | pdf | print

6 July 2015 13:11
Vizualizari: 12971

Agentia Nationala de Integritate il acuza pe fostul procuror Iacob Niculaita (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal ca nu isi poate justifica o parte din avere. Mai exact, este vorba despre aproape 100.000 de euro.

ANI sustine, intr-un comunicat de presa, ca s-a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 358.028 lei, intre averea dobandita si veniturile realizate de Iacob Niculaita, aflat in prezent la inchisoare dupa ce in 2014 a fost condamnat la 3 ani cu executare pentru trafic de influenta. Perioada vizata este mai 2003 – decembrie 2012.


Iata comunicatul ANI:

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta unei diferente nejustificate, in cuantum de 358.028 Lei (aprox. 92.367 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de catre NICULAITA IACOB, fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Caracal, Judetul Olt, in perioada 09 mai 2003 - 31 decembrie 2012.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Craiova, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate de catre NICULAITA IACOB in perioada 09 mai 2003 - 31 decembrie 2012.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NICULAITA IACOB a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Agentia Nationala de Integritate isi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare”.

DNA l-a prins in flagrant

Procurorul Iacob Niculaita a fost condamnat, in 3 aprilie 2014, la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, pe motiv ca ar fi primit 22.500 de lei si 6.000 de euro pentru a face interventii pe langa procurori de la Parchetul Tribunalului Olt. Atunci, judecatoarele Rodica Aida Popa, Magdalena Iordache si Mariana Ghena de la ICCJ au mentinut sentinta din 9 ianuarie 2014 a Curtii de Apel Craiova.

Procurorul Iacob Niculaita a fost trimis in judecata in 16 decembrie 2013. Potrivit DNA, Niculaita ar fi cerut de la denuntator 5.000 de euro, pentru a interveni pe langa un procuror de la Parchetul Tribunalului Olt. El ar fi primit 22.500 lei si ulterior alti 6.000 de euro, ocazie cu care a fost prins in flagrant:

In cursul lunii noiembrie 2012, inculpatul Niculaita Iacob a pretins de la un denuntator suma de 5.000 euro, lasandu-l sa creada ca, prin calitatea de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, va influenta un alt procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt care efectua cercetari fata de denuntator pentru savarsirea unei infractiuni grave, astfel incat acest din urma magistrat sa nu dispuna trimiterea in judecata a denuntatorului. In schimbul promisiunii interventiei pe langa procurorul de caz, inculpatul a primit de la denuntator, in cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 lei (1.500 euro si 15.750 lei), prin intermediul inculpatului Musat Constantin.

In cursul lunii octombrie 2013, inculpatul Niculaita Iacob a mai pretins de la acelasi denuntator, prin intermediul lui Musat Constantin suma de 6.000 euro, prevalandu-se de o relatie apropiata cu procurorul de sedinta din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urma sa accepte administrarea unor probe in cursul cercetarii judecatoresti, din care sa rezulte o alta stare de fapt decat cea prezentata prin rechizitoriu, astfel incat rezultatul procesului sa fie aplicarea unei pedepse cu suspendare fata de denuntator.
In cursul zilei de 10 noiembrie 2013,
inculpatul Niculaita Iacob a primit suma de 6.000 euro de la denuntator, situatie in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante”.

 

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 6 July 2015 13:57 +1

oare cite gheare a dat ,,bucatarul asta chinez,, de a ajuns la fontana di trevi!!!!!!!!????????????

# ZORBA date 6 July 2015 15:14 -3

Bine ca pun astia si poze la articole, ca sa te miri critic intrebator la fantana, fara majuscule de rasteala. Sa stii ca existe si site-uri cu imagini de colorat unde poti comenta despre justitie , mermelaci si ce mai ai tu in repertoriu. Numa' ai grija, sa nu te inghesuie in colt niste pustani obraznici si pe acolo.

# unul din lumea cea mare date 6 July 2015 15:52 +3

ptr zorba//BAI ZORBA!!!!!!fiind un as al justitiei de ce nu te ocupi tu de CLAS ACTION ca tot esti al mai tare????si m/ai FACUT SA CRED ca te pricepi si la reglementari bancare.uite iti recomand eu o speta de facut bani cu bancile!!!!!!!! week endul trecut bcr a oprit tranzactiile on line pe euro.lucru total illegal.practic a interzis accesul oamenilor la banii lor!!!!!!uita/te prin REPERTORIUL TAU de mare jurist ce ai putea face pentru un onorariu baban ,ca eu sint multumit cu repertoriul meu !!!!!!!sau TE PASA??

# fufi date 6 July 2015 17:27 -3

..unule :cry: daca teceai pareai mai intelligent :P :P :P

# diaspora date 7 July 2015 16:39 +1

zorba si fufa- iar ati fost facuti de concetateanul nostru.habar nu ati avut ca-i fontana di trevi,doar latrati gratuit

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva