2 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUSMANII SIIJ DIN CSM AU PIERDUT LA VOT – Mandatele procurorilor Mihaiela Iorga Moraru si Nicolae Marin de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie au fost prelungite de CSM. Cinci membri au incercat sa lase SIIJ fara oameni. Ca SIIJ sa devina functionala, CSM mai are de facut un pas: inlocuirea din functia de adjunct al SIIJ a procurorului Nicolae Marin, suspectat ca ar fi blocat dosare ale magistratilor abuzivi

Scris de: George TARATA | pdf | print

14 December 2021 18:40
Vizualizari: 8636

Dusmanii din CSM ai Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) au pierdut la vot. Plenul Consiliului a decis marti, 14 decembrie 2021, prelungirea cu inca trei ani a mandatelor procurorilor SIIJ Nicolae Marin (foto 1) si Mihaiela Iorga Moraru (foto 2).


 

Concret, mandatele la SIIJ ale procurorilor Mihaiela Iorga Moraru si Nicolae Marin, care urmau sa expire in martie 2022, au fost prelungite pana in 2025. Decizia a fost luata in majoritate, la ambele prelungiri fiind inregistrate cinci voturi impotriva, venite probabil din tabara procurorilor CSM si a judecatorilor care s-au opus constant functionarii SIIJ. Cu alte cuvinte, au existat cinci membri ai CSM care au incercat sa saboteze SIIJ si sa o lase in doar doi oameni. Asta intrucat daca mandatele Mihaielei Iorga Moraru si al lui Nicolae Marin nu ar fi fost prelungite, SIIJ ar fi ramas in doar doi procurori. Este vorba despre Adina Petrescu si Nicolae Adelin Mihaila, ale caror mandate vor expira la randul lor in octombrie 2022.

De asemenea, mandatul procurorului Sorin Eugen Iasinovschi urmeaza sa expire in martie 2022, dar acesta nu a mai cerut prelungirea.

Pe de alta parte, pentru ca SIIJ sa devina cu adevarat functionala, CSM mai are de facut un pas, in opinia noastra. Si anume sa il inlocuiasca pe Nicolae Marin din functia de adjunct al sectiei, in conditiile in care asupra acestuia planeaza suspiciuni ca ar fi blocat anumite dosare ale unor magistrati abuzivi.


Iata minuta Plenului CSM:


"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat:

1) Continuarea activitatii in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a doamnei procuror MORARU-IORGA MIHAIELA, pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 02.03.2022; (majoritate: 12 voturi DA, 5 voturi NU)

2) Continuarea activitatii in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a domnului procuror MARIN NICOLAE, pe o perioada de 3 ani, incepand cu data de 02.03.2022. (majoritate: 11 voturi DA, 5 voturi NU; 1 abtinere exprimata de doamna judecator Oprina Evelina-Mirela, membru al Consiliului Superior al Magistraturii)”.

Comentarii

# YanY date 14 December 2021 22:15 +372

Trebuie urgent îndepărtarea acestui individ Nicolae Marin care este groparul dreptății în SIIJ,unul dintre cei mai abuzivi și fără Dumnezeu procuror! Un spirit negativ și toxic pentru justiția română.

# santinela date 15 December 2021 07:25 +331

Dupa 'mecla " astuia poti fi sigur ca asa a facut ! Bai frate numai slugi ordinare au ajuns sefi pe la Parchete si Instante.

# MN date 15 December 2021 11:01 +351

in sfarsit a inceput sa se faca dreptate, datorita acestui proc.-sef Nicolae Marin adica tizul meu aceasta sectie nu a functionat si nici nu va functiona vreodata. este acoperitorul nr. 1 din aceasta sectie. in curand va esi la iveala cine este si cum a fost pus acest proc. la sefia sectiei de catre penali din CSM. eu am dosar la el cu membru CSM infractor dovedit proc. Mihai Ban iar acest procuror nu vrea sa cerceteze, nu vrea sa dea drumu la dosar in instanta. ma gandesc sa ii fac plangere penala atat lui cat si ofiteritei din subordinea lui din mai multe mutive. am suficiente probe inpotriva lor. pana si ICCJ a dispus ca in aceste dosare sa fie solutionate pana la 06.01.2022 si 01.02 2022. ce face acest corupt si omul sistemului? multumesc frumos Luju pentru informatie deosebit de buna

# Foarte bine ! date 15 December 2021 18:01 +8

Jos securistii cu Statul paralel !

# Goe date 15 December 2021 20:17 +1

Chiar așa. Acest Marin a sabotat SIIJ. Claudia Roșu are vreo 4 plângeri împotriva ei și dosarele stau în nelucrare de peste 3 ani. Asta trebuia de mult să fie cazată la Tărgșor.

# ANAMARIA BOTTERON date 19 December 2021 06:56 0

DL PROCUROR MARIN ESTE BUZOIAN , DAR SINCER ARE UN SALARIU EXAGERAT PT ACTIVITATEA DERULATA, DE FAPT MUSAMALIZARE DOSARE...SE PARE CA MERGE LA BISERICA, DAR DEGEABA,NU ARE NICIUN DZEU...AM IMPRESIA CA UNII CRESC PORCI, GHITA...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva