16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

E GROASA, COMISARE – Jurnalistul Razvan Dumitrescu prezinta adresa DIPI care arata ca liderii unei grupari de evaziune fiscala au sponsorizat printr-o firma pe care o controlau Brigada lui Traian Berbeceanu. DIICOT: “Au fost informati in mod constant de catre Berbecenu”. Culmea, desi adresa DIPI se afla la dosar, completul ICCJ condus de fostul consilier al lui Kovesi, Horia Valentin Selaru, a ingropat acuzatiile DIICOT impotriva lui Berbeceanu, printr-o motivare stupefianta (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 August 2017 14:12
Vizualizari: 8877

Continuam dezvaluirile despre cazul comisarului Traian Berbeceanu (foto). Apar noi documente care vin sa spulbere mitul Berbeceanu si care demonstreaza ca acuzatiile DIICOT impotriva acestuia nu au fost lipsite de temei, asa cum a acreditat DNA in operatiunea de salvare a comisarului, operatiune care a fost finalizata cu succes de un complet ICCJ condus de fostul consilier al sefei parchetului anticoruptie Laura Kovesi, judecatorul Horia Valentin Selaru. Pe zi ce trece se dovedeste ca dosarul facut impotriva procurorului DIICOT Ioan Muresan nu a fost decat o facatura prin care s-a dorit salvarea lui Berbeceanu cu orice pret. Muresan a fost pedepsit pentru ca a indraznit sa se atinga de Berbeceanu si culmea acuzat de represiune nedreapta inainte ca in cazul Berbeceanu sa se dea o sentinta. Totusi, faptul ca dosarul impotriva lui Muresan este o facatura nu inseamna automat ca Berbeceanu este vinovat. Inseamna doar ca o institutie de forta, in speta DNA, a dorit salvarea lui Berbeceanu printr-o actiune de reprimare a procurorului Ioan Muresan. Asta ar trebui sa inteleaga comisarul Traian Berbeceanu. De altfel, Lumeajustitiei.ro nu s-a pronuntat in niciun moment in legatura cu vinovatia sau nevinovatia comisarului. Nu am facut altceva decat sa aratam modul in care s-a derulat operatiunea de salvare a acestuia si de eliminare a procurorului Ioan Muresan.

Noile documente despre cazul Berbeceanu au fost publicate de cunoscutul jurnalist Razvan Dumitrescu de la Antena 3 si releva o situatie extrem de grava. Si anume ca sotii Titus si Anisoara Biriescu, liderii unei grupari suspectata de evaziune fiscala despre care DIICOT a sustinut ca ar fi fost informati de catre Traian Berbeceanu despre actiunile impotriva lor, ar fi sponsorizat tocmai Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate condusa de Traian Berbeceanu. “Cu alte cuvinte brigada lui Berbeceanu era sponsorizata cu calculatoare chiar de cei care ar fi trebuit urmariti de Berbeceanu!!!”, remarca ziaristul Razvan Dumitrescu.In primul rand sa ne amintim de una dintre acuzatiile pe care DIICOT i le-a adus lui Traian Berbeceanu. Mai exact, faptul ca fostul sef al BCCO Alba i-ar fi protejat pe sotii Biriescu, oferindu-le acestora informatii despre dosarul penal care ii viza. De asemenea, DIICOT a sustinut ca sotii Biriescu ar fi sponsorizat BCCO Alba printr-una dintre firmele lor, SC Raul Product 97 SRL.

Iata un fragment din acuzatiile DIICOT la adresa lui Traian Berbeceanu in legatura cu relatia sa cu sotii Biriescu:

In dosarul nr. 13D/P/2011 al DIICOT, ST ALBA IULIA, privind pe numitii Biriescu Titus, Biriescu Anisoara, s.a., cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala cu produse petroliere, susnumitii au fost informati in mod constant de catre seful BCCO – cms. sef BERBECEANU TRAIAN, cu privire la inregistrarea dosarului si existenta acestuia, obiectul cauzei si activitatile desfasurate in cadrul acestuia, aspect confirmat de: martorii Litera Cristian, Vlaiconi Cristian, Litera Constantin, Ioan Popescu, Iacobescu Dumitru si indirect, de alti martori care cunosc relatiile foarte apropiate dintre Berbeceanu Traian, Mos Ovidiu, Doda Gabriel si sotii Biriescu, respectiv Groza Ioan Petru, Vasiu Todor, Depcea Dorel si George Mihaita.

Sotii Biriescu, au fost de asemenea atentionati cu privire la folosirea telefoanelor mobile, care erau interceptate, astfel ca nu s-a reusit probarea in cauza a tuturor activitatilor infractionale comise, in special a operatiunilor de anvergura, cu prejudicii foarte mari, privind sustragerea susnumitilor de la plata accizelor datorate statului, ca urmare a activitatilor ilegale cu carburanti, a caror destinatie era schimbata prin multitudinea de firme fantoma interpuse in aval si amonte de societatile aparente ale sotilor Biriescu, evident cu justificarea fraudarii accizei, care era foarte mare, de peste 250 Euro/tona, intrucat nu exista justificare economica legala pentru folosirea unor intermediari, mai ales in numar asa mare. Este de notorietate ca, orice intermediar introdus legal in lantul comercial, creste pretul marfii ajunse la beneficiarul final, ceea ce nu este in interesul vanzatorilor. Mai mult, in toate dosarele intocmite si sesizarile penale efectuate de autoritatile de specialitate din jud. Hd. si nu numai (finante, garda financiara, vama), exista aceleasi indicii, privind fraudare accizei, pe langa impozitul pe profit si TVA, dar documentele justificative ale societatilor folosite nu au putut fi identificate niciodata, asa cum am aratat deja.

Sotii Biriescu, asa cum exista probe (declaratii de martori) in cauza, au sponsorizat indirect, prin comisarul Berbeceanu, cu calculatoare si alte bunuri sau servicii BCCO Alba si Inspectoratul Scolar Hunedoara, au asigurat cazarea gratis la motelul din Simeria Vechea ce le apartinea prin societatile controlate, a politistilor care veneau din tara la actiuni sau a celor de la BCCO Alba, precum si multe petreceri, toate prin relatia cu Traian Berbeceanu, asa cum reiese chiar si din declaratia inv. Biriescu Titus.

(...)

Astfel, s-a dovedit in cauza ca, intr-adevar, comisarul Berbeceanu avea informatii despre infractiunile comise de sotii Biriescu, dar nu le-a utilizat asa cum avea obligatia profesionala, ci numai in sens invers, prin divulgarea care inc. Biriescu a informatiile din dosar, asa cum avea tot obligatia profesionala sa nu o faca. Exista probe certe ca sotii Biriescu au stiut inca din 2011, probabil imediat dupa data inregistrarii cauzei despre existenta acesteia, obiectul si procedurile derulate in acesta, aspect confirmat si de raportul de constatare poligraf pe care Biriescu Titus nu l-a trecut, reiesind ca minte, negand, ca raspuns la intrebarile cu privire la aceste aspecte”.

Dovada sponsorizarii

Acuzatiile DIICOT, cel putin in ceea ce priveste aspectul cu sponsorizarea BCCO Alba de catre sotii Biriescu, nu sunt deloc fara temei. La dosar exista un document care vine sa sustina ceea ce acuza DIICOT. Mai exact, este vorba despre o adresa trimisa de Departamentul de Informatii si Protectie Interna catre DIICOT, in 24 octombrie 2013, in care este prezentata lista cu sponsorizarile primite de BCCO Alba. Ce sa vedeti, printre firmele care au sponsorizat Brigada lui Berbeceanu se numara si SC Raul Product SRL, detinuta de sotii Biriescu. Societate care a sponsorizat Brigada lui Berbeceau cu trei calculatoare si o imprimanta.

Iata adresa DIPI si adresa procurorului Ioan Muresan catre IPJ Alba:

Halucinanta motivare

Asa cum se stie, Traian Berbeceanu a fost absolvit de orice acuzatie de catre completul ICCJ condus de fostul consilier al Laurei Kovesi, judecatorul Horia Valentin Selaru, cel care anterior il eliberase din arest pe comisar, complet in care au mai facut parte judecatorii Iulian Dragomir si Francisca Vasile, care prelungisera mandatul de arestare al lui Berbeceanu. In ceea ce priveste sponsorizarea BCCO Alba de catre o firma detinuta de persoane vizate de un dosar penal si care, asa cum sustine DIICOt, ar fi fost protejate de Berbeceanu, motivarea completului condus de judecatorul Selaru este stupefianta. Pur si simplu, judecatorii ICCJ sustin ca Ioan Muresan nu ar fi facut niciun demers pentru a obtine un inscris din care sa rezulte ca familia Biriescu a facut vreo sponsorizare. Cu toate ca acest demers a fost facut. Dovada este adresa DIPI trimisa catre DIICOT, la solicitarea DIICOT. Mai mult, la dosar se regaseste si adresa trimisa de procurorul Ioan Muresan la IPJ Alba in legatura cu respectivele sponsorizari.

Desi aceste documente sunt la dosar, judecatorii ICCJ puteau ei insisi sa faca cercetare judecatoreasca pentru a stabili daca a existat sau nu o sponsorizare. Puteau trimite ei insisi o adresa catre IPJ Alba prin care sa le fie pusa la dispozitie lista cu sponsorizarile pentru BCCO Alba. S-a preferat in schimb stergerea cu buretele a acuzatiilor impotriva lui Berbeceanu si infundarea procurorului DIICOT Ioan Muresan.

Iata fragmentul din motivarea ICCJ privind sponsorizarile catre BCCO Alba:


Comentarii

# investigatorul date 22 August 2017 15:12 -8

 Mai domnule comisar!!!! Pai cine te-a pus frate sa fii sef de structura MAI. Pai tu nu stiai ca daca oamenii tai din subordine nu au imprimante, nu au hartie, tonere, piese de schimb si xerox, onor MINISTERUL NU-TI DA NIMIC? Pai cum sa-i spui procurorului ca nu ti-ai facut treaba ptr care te-a delegat invocand MOTIVE LOGISTICE?  Si atunci........profitam de sponsorizari. Nimic ilegal ca doar erau reglementate.  Da tu mai comisare, n-ai putut sa fii putin NOSTRADAMUS si sa anticipezi in 2008 ca cel care te-a sponsorizat o sa devina putin PENAL si o sa atraga competenta ta de urmarire?  Insa.....daca stiai lucrul asta  .........e cam naspa!!!!!!! Indiferent cum o dai, cica tot esti vinovat ca te-ai zbatut sa-ti dotezi cu echipamente IT structura ca oricum de la IPJ erau mici sansele sa vezi sumele alea de bani!!!!!

# Justitiarul date 22 August 2017 15:41 +3

Felicitari d-le Dumitrescu pentru demers! Eram sigur ca vor aparea si alte dovzi in ceea ce priveste activitatea desfasurata de pretinsul Catani de Romania. Oricum, el o sa sustina ca si aceste probe sunt neadevarate........... Eu personal sunt convins ca acuzatiile impotriva procurorului sef Muresan Ioan sunt nefondate si menite doar sa il salveze pe Berbeceanu.Tot timpul Berbecenu s-a victimizat,a santajat, jignit si amenintat. Normal, el inregistra si vana pe tota lumea, avand si "spate". Numai ca, incep sa iasa la suprafata dovezile, probele certe si iata ca Berbeceanu nu este decat un mare faptuitor (nu ii spun infractor deocamdata..asta dupa condamnarea lui). Cand Berbeceanu arunca in spatiul public, (imediat dupa eliberarea lui din arest si chiar acum un an dupa pronuntarea sentintei de fond) tot felul de ineptii, minciuni si jigniri, oare nu s-a gandit ca si oamenii pe care ii blama (Muresan, Muntean, Cean) au familii???????? 

# Pif date 22 August 2017 17:53 +1


Citeza pe Justitiarul
.... Cand Berbeceanu arunca in spatiul public, (imediat dupa eliberarea lui din arest si chiar acum un an dupa pronuntarea sentintei de fond) tot felul de ineptii, minciuni si jigniri, oare nu s-a gandit ca si oamenii pe care ii blama (Muresan, Muntean, Cean) au familii???????? 
Da, este maxim pervers ca bucuria unuia sa reprezinte agonia altora. Nu stiu daca a mai existat in istoria justitiei, nu doar din Romania, ci si de pe Terra, un astfel de caz reunit prin conexare, in care 2 structuri subordonate teoretic aceluias PIICJ(DIICOT vs DNA) sa se razboiasca intre ele cu atata patima. Oricare ar fi rezultatul final, anormalitatea duplicitara a Ministerului Public, prin cele 2 structuri adverese, ar fi demna de Cartea recordurilor prin ineditul ei. Si de dat ca exemplu pe Glob.

# Catalin date 22 August 2017 16:06 -1

Va scriu inca o data....MESCHIN!!!...LASATI OMUL IN PACE!!!!....NU E NICI EL CURAT SI FACE PARTE DINTR O TABARA...DAR PREZENTATII SI PE CEILALTI....MURESAN ,MUNTEAN SI CEAN..CONEXIUNILE CU DGIPI ALBA....SI OAMENII CU BANI DIN JURUL LOR... DE CE IL TARATI PE ACEST OM IN RAHAT???....AM CREZUT CA VRETI SA LOVITI IN LULUTA ...DAR CRED CA INTERESUL E RECURSUL...SI BAIETII (MURESAN SI CO) FAC PUBLICE PROSTIILE ASTEA CE NU AU TINUT IN INSTANTA ...PTR A PROSTI LUMEA ...DAR CINE VREA SA VADA...INTELEGE...ORICE JUDECATOR VEDE PROSTEALA ...DAR MAI MULT.... ...CAMPUL TACTIC ISI APARA OAMENII...ASTA NU AU INTELES UNII....

# Itul date 22 August 2017 18:56 +1

Muntean,ca Muntean;Cean,ca Cean;Muresan, ca Muresan, nu stim insa nimic despre alcool, farmacie, farmaciste, si Franti. O anume farmacista si o anume factiune din PSD, precum si accizele minunate.

# Fyfy date 22 August 2017 20:29 0

Itul,asteptam continuarea cu alcoolul,farmacia,farmacista si Franti.Precum si accizele minunate.

# Cosmina date 22 August 2017 20:46 +5

Berbeceanu stia cine este Biriescu. Tocmai il salvase anterior, prin 2007, de un alt dosar cu evaziune prin fraudarea accizelor la comertul de carburanti. Bineinteles cu prietenul Mircea Adrian. Biriescu avea zeci de dosare sesizate de ANAF. Nimeni nu indraznea sa se atinga de el. Era de notorietate in Deva ca nu trebuia sa alimentezi de la statia acestuia din Simeria, pentru ca vindea doar solventi si conbustibil M. Acesta a si fost condamnat la fond impreuna cu prietenul sau Doda. Nu de pomana a facut Biriescu sponsorizari, stati linistiti. Vorbiti fara sa stiti. In Deva se stie despre relatia Berbeceanu - Biriescu si alti afaceristi, dar lumea nu prea are curajul sa vorbeasca.

# Liviu S. date 22 August 2017 23:56 0

Cosmina, afirmațiile tale sunt corecte. Întrebare: De ce domnul Briescu prin firma sa Raul Product 97 SRL nu a sponsorizat Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara? Răspuns: Pentru că sponsorizarea trebuia să ajungă la BCCO Alba-Iulia. Oare nu a fost o sponsorizare cu dedicație?

# Cosmin date 22 August 2017 22:43 0

"Cosmina" draga...ori nu cunosti nimic ori esti rau intentionata ,de vreme ce vorbesti numai prostii. Tot articolul este o repetare a rechizitoriului "fabricat" de Muresan,Muntean & CO. Nici macar un sambure de adevar!!! Povesti fara nici o baza reala,

# Decebal date 22 August 2017 23:20 +2

Berbeceneee eu cred ca tu esti cosmin. Deci, sa intelegem, doar ce spune berbeceanu e adevarat, ce spun altii nu e. Nimeni nu are voie sa scrie sau sa spuna ceva rau de berbeceanu. Daca o face iar o sa fluture berbeceanu sentinta care nu e definitiva data de selaru, consilierul amicei sale... noi astia din sistem stim lucrurile si le stim bine. Fraieri muresan si ceilalti doi ca nu au iesit pana acum. Deci, Cosmina nu te lua dupa "cosmin", ce ai zis, ai zis bine.

# Justitiarul date 23 August 2017 07:54 +1

Eu am spus ca Berbeceanu a facut multe si e cercetat pentru putine. Si am zis ca in Deva-Hunedoata aceste lucruri se stiu. Sigur ca procurorul Mircea Adrian este ca si el..prin targ se vorbeste ca si asta a primit o masina cadou de la un infractor, concedii platite de cei vizati de anchete-ca si Berbeceanu. Pseudo Catani nu stie sa spuna decat: nu e adevarat, procurul Muresan, ?Muntean si Cean au fost condamnat! DA MAI "INCORUPTIBILE COMISAR", AU FOST CONDAMNATI DE CEI CARE TE AOARAU OE TINE! TU FA BINE SI SPUNE PUBLIC, DOVEDIT CU PROBWE CA: - nu ai incasat ilegal, cu acte false, decontarea chiriei, spune ca nu ai luat mita o masina de la Rusu Gheorghe cercetat de DIICIT Alba, spune ca nu te-ai intalnit cu acesta sa ii spui ce sa faca a doua zi cand urma sa fie retinut, spune ca nu un infractor ti-a platit creditul..spune ca nu ai treaba cu brararile alea de la "aurul dacilor"., etc..si prezinta public si probe! Atunci poti spune ca esti nevinovat si aia de la DIPI, SIPI, SRI au mintit

# Pif date 23 August 2017 10:20 -1

Nu cumva este invers? Adica aia care acuza trebuie sa probeze fiecare acuzatie, sa dovedeasca vinovatia acuzatului? Senzatia mea este ca desi toata lumea a auzit de principiul constitutional al prezumtiei de nevinovatie, marea majoritate nu stie cum functioneaza principiul asta sau il confunda cu prezumtia de vinovatie, fiind suficient ca, intr-un anumit context, un ofiter anonim dintr-un serviciu secret sa insire niste fapte pe o foaie de hartie, ca el sa fie crezut cu sfintenie si sa dovedeasca acuzatul ca nu-i asa, cum l-a pictat ofiterul necunoscut. Mai tare decat Inchizitia ofiterul asta anonim ! 8)

# Justitiarul date 24 August 2017 12:29 0

Mai PIF, tu esti Berbeceanu!!!!!!!!! Eu atat iti spun: Adevarul va iesi la suprafata...si atunci mai vorbim.....Asa ca lasa-te de comentarii, sau comenteaza obiectiv si nu mai face uz de sentinta aia! NU AI INTELES CA ASTA E PROBLEMA????? CA ESTE PRONUNTATA DE APARATORII LUI BERBECEANU, NU AI LEGII????

# Pif date 24 August 2017 13:34 0

Jutitiarule, esti un dulce. :-) N-am avut vreodata si nu am nici cea mai mica tangenta cu Berbeceanu pe care il urasti. Pur si simplu mi-am permis sa abordez la rece o provocare mediatica, adica un razboi intre DIICOT si DNA cu un Berbeceanu aflat la mijloc, imaginadu-mi ca daca ca as fi judecator, obligat sa dau o sentinta (desi am am enuntat ca prefer sa nu am nicio opinie personala in acest caz) mai mult ca sigur ca as fi facut si eu apicarea princincipului "in dubio pro reo" :-*

# argatu date 28 August 2017 03:04 0

Acest Selaru e un escroc ordinar si un spagar. Desi CA l-a condamnat pe Av.Rafailescu pentru evaziune fiscala , ce credeti Selaru i-a spalat pacatele printr-o achitare. Acest puscariabil Selaru nu are de gind sa mearga la beciul domnesc singur. DNA ajutati-l ca are fff multe pacate .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.04.2024 – Rebranding la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva