4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

E JUSTITIA LOR, NU A OAMENILOR – Parteneriatul Kovesi-Stanciu a fost salvat. Spre linistea „muntelui de moralitate” Livia Stanciu si a DNA-ului Codrutei Kovesi, judecatorii Dorel Matei si Anamaria Tranca de la Curtea de Apel Bucuresti au transformat o achitare definitiva in condamnare. Mariana Rarinca a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare. Instanta a mentinut sentinta judecatorului Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 September 2015 18:09
Vizualizari: 10982

Decizie pentru linistea presedintei ICCJ Livia Stanciu (foto stanga) si a DNA-ului Codrutei Kovesi (foto dreapta). Mariana Rarinca, pensionara tinuta 191 de zile in arest preventiv si achitata definitiv, a fost condamnata din nou in acelasi dosar deschis de DNA la plangerea sefei Inaltei Curti, Livia Stanciu. Judecatorii Dorel Matei (foto centru) si Anamaria Tranca au dispus, vineri 11 septembrie 2015, condamnarea Marianei Rarinca la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Practic, cei doi judecatori au mentinut sentinta data la fond, de judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti, respingand atat apelul DNA, cat si apelul Marianei Rarinca.

Asa cum se stie, in mai 2015, Mariana Rarinca fusese achitata definitiv de judecatorii Damian Dolache si Risantea Gagescu de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce, la fond, primise o condamnare de 3 ani cu suspendare, dispusa prin sentinta data de judecatorul Andi Malaliu de la Tribunalul Bucuresti. Decizia din apel a fost insa desfiintata ca urmare a contestatiei in anulare formulata de DNA, astfel ca Mariana Rarinca a ajuns sa fie din nou condamnata.


Evident, din acest moment, intreaga propaganda a DNA si a ICCJ va declansa o uriasa campanie prin care sa incerce sa acrediteze ideea ca de fapt Livia Stanciu a fost intr-adevar santajata, ca decizia judecatorilor Damian Dolache si Risantea Gagescu a fost gresita si ca dosarul DNA a fost unul ireprosabil. Adevarul este ca, din acest moment, niciun inculpat nu va mai fi sigur ca nu va fi condamnat, nici macar dupa ce a fost achitat. La fel cum niciun judecator nu va mai fi sigur ca o decizie definitiva pe care o da nu va fi intoarsa cand procurorii doresc asta. Oricum, executia Marianei Rarinca a reusit, chiar si cu aceasta condamnare cu suspendare.

Iata minuta Curtii de Apel Bucuresti:

Decizia penala nr. 1095/A/11.09.2015 - Respinge ca nefondate apelurile formulate de Parchetul de pe langa I.C.C.J. - Directia Nationala Anticoruptie si inculpata Rarinca Mariana impotriva sentintei penale nr. 2873/18.12.2014 a Tribunalului Bucuresti Sectia I penala.

Obliga apelanta inculpata la plata a 500 lei cheltuieli judiciare avansate de stat in apel.

Onorariul partial al avocatului din oficiu din apel, in cuantum de 260 lei va fi avansat din fondurile Ministerului Justitiei.

Definitiva. Pronuntata in sedinta publica azi 11.09.2015”.

Cronica unei executii anuntate

Decizia de condamnare a Marianei Rarinca era previzibila, avand in vedere modul in care s-au derulat evenimentele dupa achitarea pensionarei. Impotriva deciziei de achitare, dispusa de judecatorii Damian Dolache si Risantea Gagescu, DNA a formulat contestatie in anulare. A fost singura contestatie in anulare formulata de parchetul anticoruptie, cel putin in cazul achitarilor suferite in ultimul an.

Initial, admiterea in principiu a contestatiei in anulare trebuia sa fie judecata de un complet format din judecatoarele Mihalea Nita si Silvia Craiu de la Curtea de Apel Bucuresti, dupa vacanta judecatoreasca, mai exact in luna septembrie. Totusi, DNA a cerut preschimbarea termenului de judecata, solicitare care a fost admisa de judecatorii Dorel Matei si Corneliu Bogdan Tudoran. Mai mult, in aceeasi zi, 23 iulie 2015, cei doi au admis in principiu contestatia in anulare formulata de DNA, fara ca Mariana Rarinca sa fie prezenta. S-a profitat practic de faptul ca hotararea CCR privind neconstitutionalitate a art. 431 alin. (1) Cpp din 14 iulie 2015 - prin care Curtea a stabilit ca „solutia legislativa potrivit careia admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se examineaza de catre instanta 'fara citarea partilor' este neconstitutionala” - nu fusese publicata in Monitorul Oficial, astfel ca admiterea contestatiei in principiu s-a judecat fara prezenta Marianei Rarinca.

Ulterior, in 17 august 2015, acelasi judecator Dorel Matei, de data aceasta impreuna cu judecatoarea Anamaria Tranca, au admis contestatia in anulare si au dispus rejudecarea apelului. Primul termen din rejudecarea apelului a avut loc in 21 august 2015, cand Dorel Matei a fortat finalizarea procesului, insa nu a reusit acest lucru fiind nevoit sa acorde un nou termen pentru ca Mariana Rarinca sa poata fi aparata de aparatorul ales.

A stabilit termen pentru 10 septembrie 2015. A fost ultima sedinta din acest dosar. O sedinta inceputa la ora 11:30, care s-a desfasurat fara nicio intrerupere pana la ora 21:30, atunci cand judecatorii Dorel Matei si Anamaria Tranca au ramas in pronuntare. A fost o sedinta in care Livia Stanciu a fost lasata sa vorbeasca atat cat a dorit si in urma careia a fost evident ca ne indreptam catre o condamnare a Marianei Rarinca.

Procuroarea DNA Monica Danciu, dar si sefa ICCJ Livia Stanciu au cerut „o pedeapsa in regim de detentie orientata spre mediu”, adica spre 6 ani de inchisoare cu executare, avand in vedere limitele pedepsei pentru santaj in acest caz, respectiv de la 2 ani si 8 luni la 9 ani si 4 luni (pedeapsa din Codul penal este de 2-7 ani, insa limitele sunt automat sporite cu o treime prin aplicarea dispozitiilor art. 13/1 din Legea nr. 78/2000 a caror incidenta este atrasa de calitatea partii vatamate). In final, Dorel Matei si Anamaria Tranca au decis condamnarea Marianei Rarinca la 3 ani de inchisoare cu suspendare.

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 11 September 2015 18:19 +32

voila!!!!!!!!!!! CORIFEII BUCATARILOR CHINEZI AI (IN)JUSTITIEI ROMANESTI!!!!!!!!!!!!!! doamna rarinca sper sa actionati romania la cedo!!!! decizia definitiva este SPALATURA DE VASE(ZOAIE) au condamnat0 pe rarinca chiar si cu suspendare ca sa se ,,scoata,, ca au tinut-o la pandaimos AIUREA PENTRU NIMIC!!!!!!!!!! BAI DORELE!!!!!!!!!! ESTI BUCATAR CHINEZ!!!!!!!!!!,,respinge contestatia dna,respinge ...si mentine fondul???????,, bai bucararule chinez al injustitiei de ce nu ai mentinut decizia cab??????? care-i decizie superioara????? avind si in vedere TOTALA LIPSA DE PROBE. bai dorele(nume predestinat) RARINCA CISTIGA DE PE SCAUN LA CEDO!!!!!!!! RAMINE VALABIL BANCUL CU ratia si curatenia cu napalm!!!!!!!

# unul din lumea cea mare date 11 September 2015 18:27 +23

bancul cu ratia= (rati a)i dracului de nenorociti!!!!!!

# remember date 12 September 2015 11:32 +15

UNULE, revenirea la verdictul primei instante era singura modalitate de a transforma "cazul Rarinca" intr-un... mare fasss. Cum se vor descurca cu cele 6 luni de puscarie???Cum s-au descurcat si pana acum.Romanii vor plati din buzunarele lor erorile DNA si ale judecatorilor aserviti.Consilierii binomului COKO ONE au gasit cea mai convenabila varianta pentru a evita iesirea oamenilor in strada,linsarea judecatorului Matei dar si pentru a-i spala "onoarea" Liviei Stanciu.Cel sacrificat si de aceasta data a fost si este poporul roman.Magariile astea nesfarsite trebuie sa ne faca sa cerem imperios modificarea legii "raspuderii magistratilor, recuperarea prejudiciilor prin decizii nedrepte sa fie suportate obligatoriu de magistratii implicati si nu de stat. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :sigh: :eek: :eek: :eek: :eek:

# unul din lumea cea mare date 12 September 2015 12:41 +10

ptr remember// remember,,sa/ti aduci aminte,, NEMULTUMIRILE MOLUSTELOR NECUVINTATOARE(adica noi) SE ADUNA IN CLEPSIDRA. mai devreme sau mai tirziu iese balamucul.ai perfecta dreptate in cele scrise.oricum bucatarii chinezi ai (in)justitiei sint toalllllllllllllllllllll( citindu/l pe capatina) COMPROMISI

# LA CEDO! date 12 September 2015 07:58 +11

Cîștigă sigur la CEDO de-o tocmeste pe tov-a Macovei! Domnia sa l-a apărat cu brio pe Belmondo Cobzaru, mulgînd Românica de 40 mii EUR, din care 1/3 onorariul său. Interlopul și-a dovedit pe deplin nevinovăția înjunghiind altă femeie.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 September 2015 12:50 +8

ptr cedo// chiar din cauza aceasta a iesit scandalul diplomatic cu birsanii!!!!!!! caci birsan nu-i dadea macovelei despagubirile pe care le cerea!!!!!!! adica 33,3%.ea lucra in contingency ca in sua!!!!!!!!!dar cu spaguieli romanesti si incalcarile legii unde protagonistul principal a fost incornoratul de cerbu

# gogu date 12 September 2015 20:20 +1

Tov-a  Macovei va fi ajutată să înțeleagă speța de duduia av. Lavinia Pop, cea care a pus bazele achitării dnei Rarinca  :P

# DOREL date 12 September 2015 17:39 +8

Indiscutabil, un moment rusinos si cinic pentru justitia din Romania care - bineinteles - are o explicatie (inca) nestiuta de marele public. Se numeste combinatie operativa, prietenii stiu de ce. Parerea mea ..

# ockiu date 11 September 2015 18:31 +30

incredibil ... si atat. acest caz merita prezentat si partenerilor americani si europeni ...  musai trebe sa mearga mai departe. asa ceva nu trebuie sa ramana doar intre granitele acestei tari.

# franc date 12 September 2015 16:02 +9

Las'ca-i bine! Sa se faca de rahat pana la capat. Ca tot zic unii, ca nu toti procurorii si magistratii din Romania sunt naspa, ca numai cativa. Aiurea!!! Tot sistemul e putred, o voma amara, de sus pana jos.

# Ghost date 11 September 2015 18:51 +45

Asta se întâmplă când infractorii îmbracă robe de judecători și procurori !

# Je date 11 September 2015 20:20 +23

Corect! Mai infractori ca infractori.

# munte de moralitate îndoielnică date 12 September 2015 20:14 +1

... cu tov-a Stanciu în frunte! „o sedinta in care Livia Stanciu a fost lasata sa vorbeasca atat cat a dorit”, în total vreo 4 ore. E bună de gură. Doar cînd vine vorba de sarcinile de serviciu - o apucă PUTUROȘENIA!!! Ieși, după 9 luni, Babiuc de la bulău și 2ciu hotărîre.

# justitia date 11 September 2015 18:56 +25

incredibil . si ni9meni nu va face nimic? raminem toti ca prostii si acceptam o asemenea mirsavie?

# haha date 12 September 2015 21:14 0

:D :D :D ...sunam la CSM.... :D :D :D

# Dan date 11 September 2015 18:59 -36

Un pic de penal daca ar citi autorul articolului precum si multi altii nu ar strica! Una e sa interpretam legea si alta e sa interpretam o poveste! 

# avi avi date 11 September 2015 19:37 +21

Dane,ce iti pare tie in neregula cu acest articol?Autorul doar comentaza nistr fapte si nu face aprecieri juridice.Poti tu sa ne spui ce inseamna interpretarea legii si interpretarea unei povesti?Ce este in cazul Rarinca poveste?Ce zice Rarinca sau ce zice L.Stanciu?Nu ti se pare ,ca mai degraba,contestatia in anulare si hotararea de admitere in principiu sunt povesti?Ai observat tu vreun caz de incompatibilitate in speta?Este rusinea justitiei din Europa ceea ce s-a facut in cauza.Asa ca eu  cred ca tu ar trebui sa mai citesti ceva drept.Sau stii drept dar esti subordonatul Lulutei?!?Sau poate nici drept nu stii?????!!!!!?????

# Mda date 11 September 2015 20:21 +24

Versiunea povestii relatata de d-na Stanciu este frumoasa, cu smiorc si broscuta testoasa. In partea din versiunea martorului Radu Stanciu, acesta nu pomeneste despre Gadea, probabiil pt. ca marturia lui a fost data sub juramant in timp ce d-na Stanciu si-a permis sa improvizeze fara dovezi. Chestiunea e ca, dincolo de telenovela cu audienta la public, d.p.v juridic, declaratiile partii vatamate si ale martorului trebuiau coroborate cu alte probe concludente si irefutabile din dosar ca sa vorbim despre infractiunea de santaj. Motivele invocate in contestatia in anulare si tot ce a urmat pana la rejudecarea apelului, sfideaza insa atat legea cat si bunul simt juridic.

# julia date 12 September 2015 19:11 +3

As vrea sa-l intreb pe Dan, cel ce a postat comentariu referitor la Penal: oare tovarasele de la varful justitiei tarii nu ar trebui sa invete putin DREPT? Oare judecatorii nu trebuie sa aiba ca probe si nume sau declaratii scrise a celor citati in dosare? Au crezut-o pe cuvant pe Stanciu si Kovesi care au declarat sub juramant ca :1 -\stanciu a auzit de la un var, care a auzit de la alt var........2. Kovesi - ca Bercea si-a retras declaratia din usa dubei. Oare aceste declaratii nu trebuiau sustinute cu documente scrise? Sau asa se baga adversarii fara aparare in inchisorile din tara? De ce ii este frica lui Stanciu de vrea sa o tina inchisa pe Rarinca asa cum Kovesi o tine pe Moldovan si altii?

# Corneliu Riegler date 11 September 2015 19:08 +29

Politia politica a invins! DNA si SRI echivalentul Securitatii din anii 50.

# Mda date 11 September 2015 19:28 +25

A fost bizara declaratia facuta de L.Stanciu in instanta,despre Gadea, in conditiile in care cumnatul ei, Radu Stanciu,audiat in calitate de martor, am dedus ca n-ar fi declarat nimic in acest sens. In conditiile in care, de la inaltimea pozitiei ei, si-a permis o astfel de exagerare nedovedita in niciun fel, inseamna ca si santajul a fost doar in capul ei,dorind neaparat ca Rarinca sa fie condamnata.

# dan date 11 September 2015 19:32 +27

RUSINE !!!Rusine Americanilor!!! O tara condusa de spioni ! Carne de tun ! Cand ne pregatiti pentru razboi ?

# morrrar date 11 September 2015 20:19 +8


Citeza pe dan
RUSINE !!!Rusine Americanilor!!! O tara condusa de spioni ! Carne de tun ! Cand ne pregatiti pentru razboi ?
Stie mr Savaliuc unde lucreaza fata doamnei judSSS? Sub acoperire ?in tara ?afara? Nu stie nimeni ?????????

# dante date 11 September 2015 20:25 +10

Zi-ne tu. Chiar suntem curiosi. Cine stie ce bomba lansezi

# ce sa zic... date 11 September 2015 19:33 -24

In realitate, doamna Rarinca a beneficiat de o sentinta usoara, in comparatie cu pedepsele aplicate pentru infractiunea de care a fost gasita vinovata. Probabil, l-a prins pe domnul judecator Matei intr-o criza de bunatate. Ar trebui sa-i spuna un sincer "multumesc!" pentru asemenea sentinta. Opinia mea. :roll:

# Tepes date 12 September 2015 00:48 +12

Ce sa zici si tu...? Zi-ne daca era (...) in locul doamnei Rarinca tot asa gindeai?

# ce sa zic... date 12 September 2015 09:17 -17

Intre un minim si un maxim de ani, domnul judecator a mers pe minim si inca cu suspendare. Si doamna nu e multumita ca va dormi acasa in urmatorii ani? Eu  i-as fi dat mai mult, recunosc.  ;-)

# avi avi date 11 September 2015 19:41 +15

Bine,accept ca doamna Rarinca este vinovata si achitarea ei a fost gresita.Dar cu datoriile pe care madama Liviuta le are de platit ,,santajistei,,ce se mai aude?Scapa ea  de datorii?

# cris date 12 September 2015 12:31 +7

...cu datoriile....vezi cazul mircica....tot santajjjjj :lol:

# santinela date 11 September 2015 20:16 +21

Mizeria mizeriilor reprezentata de doi judecatori.Sa asteptam motivarea.Atunci sa vedeti noaptea mintii cum astia doi au sa o depaseasca si pe Livia Stanciu.

# TITULESCU date 11 September 2015 20:53 +13

A ZIS ,,REMEMBER'' CA-MI GARANTEAZA CA RARINCA NU PATESTE NIMIC ,bine cu suspendare ca sa nu explodeze mamaliga ,dar totusi tot condamnare se cheama. MI-A ZIS MIE UN CUMNAT CA A AUZIT E LA UN VAR CA O SA-I DEA CONDAMNARE ............SI VEZI REMEMBER EI RAMAN IN FUNCTI, SUNT PLATITI COLOSAL PENTRU NIVELUL DE SALARIZARE DIN ROMANIA SI TE INTREBI DE CE SI CE POPOR E ALA CARE II TINE IN CONTINIARE IN FUNCTII SI II PLATESTE SI II LASA SA FACA CE VOR ? De sute de ani e la fel in Romania.

# Vnicolae date 11 September 2015 21:32 +8

ca justitia, la noi, este plina de gunoi!

# Cristian Moldoveanu date 11 September 2015 21:38 +6

Un articol pe aceasta tema: https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/09/11/calaii-din-justitie-lovesc-din-nou-rarinca-recondamnata/

# fiat justitia date 11 September 2015 21:41 +15

Luju, eu v-am spus acum cateva saptamani ca aceasta va fi solutia...Era extrem de previzibila impacarea caprei, verzei, lupului si vanatorului, toti la un loc...Iar domniile dumneavoastra ati inceput sa imi cenzurati/eliminati comentariile...Ochii mei sunt caprui, nu albastri, daca asta ati crezut...Revenind la MR, 100% statul roman va fi condamnat la CEDO. Ma contrazice cineva?!...

# @fiat justititia date 12 September 2015 07:47 +4

Imi aduc aminte. Chiar daca era o anticipare plauzibila, maniera miserupist fortoasa in care s-a intrat in cauza, putea conduce si la o sentinta de condamnare la ani multi cu executare.Poate doar faptul ca LS s-a dat prea mult in spectacol, cu insistenta ei evidenta in scop de condamnare cu executare, sa fi condus la solutia de mentinere a sentintei tribunalului. In rest, sa stii ca si mie imi cenzureaza comentarii chiar daca ochii mei nu sunt nici caprui si nici albastri. Confirm ce se va intampla la CEDO;mai mult, va fi un caz "scoala", cu paragrafe de citat din Decizia CEDO prin cursurile de drept procedural si nu numai. Mai ales ca si Risantea, in motivarea deciziei desfiintate, a facut trimitere la Conventia EDO

# fiat justitia date 13 September 2015 11:38 0

Iti dau "like" pentru comentariu, @fiatjutitia... :-)...

# violeta date 11 September 2015 23:46 +12

ingrozitor ceea ce se intampla!!!! trebuie sa plecam din tara cu totii!!!

# Tepes date 12 September 2015 00:53 +13

Panarama asta de justitie chiar face mirsavii in tara aia! Daca lumea nu iese in strada sa-i ia la bataie nu mai scapa tara aia de coruptie in veci! Cine sa-i puna la punct? CSM-ul? O adunatura de jigodii , fara coloana vertebrala si pe deasupra si incompetenti. Puneti mina pe ciomege si luati-i la goana ca altfel iadu va maninca!

# purtătorul de vorbe al CSM date 12 September 2015 08:32 +2

CSM-ul a considerat suficiente behăielile lui Dănileț pe tema asta: “Instanta a stabilit ca a comis o fapta... S-a comis ceva”; “daca esti achitat nu inseamna ca esti nevinovat”; „a acţionat considerându-se victimă a unei infracţiuni, nu ca magistrat” 

# bucurestean date 12 September 2015 08:02 +7

Cica astia lupta sa ne faca sa avem incredere in justitie! Daca asta-i justitie,atunci eu sunt Papa de la Roma! In Romania de azi ,,mori cu dreptatea-n mana'' ,iar unii poate nu mai traiesc sa apuce ziua cand CEDO repara MIZERIILE astea facute de SLUGILE SISTEMULUI! Mi-e sila!

# Briciu date 12 September 2015 08:35 +8

Stanciu si kovesi sunt virfurile RAPANULUI din justitie,protejate si ajutate de Coldea de laS.R.I.colonelul lui basescu.Pentru serviciile aduse lui basescu acesta ia aruncat pe umeri doua lopeti de stele .RUSINEA ROMANIEI BASESCU.

# visu date 12 September 2015 09:23 +3

Nu-i competent nimeni peste necompetenta dna?!

# avi avi date 12 September 2015 15:01 +3

Ba da,procurorul general (vedeti,scriu cu litere mici) nitu si Directia de urmarire penala din Parchetul general.Dar oare are cineva curajul sa faca lumina/dreptate/ordine in DNA?Activitatea procurorilor DNA este verificata de cineva ?Face vreun organ(indiferent care) vreun control de fond la DNA?ATENTIE: DNA este o directie in cadrul Parchetului General si nu este nici independenta si nici autonoma.Nu este stat in stat ,desi asa cum se comporta ,asa este faptic.Da,exista interese straine in a lasa DNA sa faca ceva.Dar oare chiar la halul asta de colonie am ajuns?Inteleg in economie etc.dar in  justitie,care ar fi interesul strain?Am explicat cu alta ocazie aceste interese si nu ma repet,dar e vai de capul Romaniei si al populatiei.Cei 20 de ani ai lui Brucan au trecut  si ,asa cum evolueaza situatia,mai avem nevoie de cel putin 20 de ani sa intram in lumea civilizata.

# vai avi date 12 September 2015 20:47 0

mai mikey mouse il critici pe Nitu care ti-a promovat RIL ca sa-ti apere tie painea? pai fara Nitu sunteti morti de foame ca va luam painea, impostorilor. L-ati prostit pe revolutionarul Nitu care se pare ca nu are coloana vertebrala sa va sustina prostiile. toti sunteti niste jeguri umane.

# avi avi date 12 September 2015 22:15 0

mai imaculatule,tu stii ca mikey m.este unul dintre cele mai indragite personaje de film? Asa ca ciocu mic.Si nu e treaba voastra daca il critic pe Nitu.Are el bubele lui in cap(dar nu cu revolutia lui Basescu) si trebuie criticat.In privinta RIL e o chestie normala.ICCJ trebuie sa se pronunte ca sa stim odata ce si cum.

# nuibai date 12 September 2015 10:03 +2

Dcur cu arestul preventiv de juma de an cum rămîne? Pe ăsta cum îl mai suspendă?

# fifi date 12 September 2015 21:22 -1

:lol: ce arest preventiv ?nu a fost arest...a fost cazare in scopuri medicale...reumatismmmmm...

# Fiat lex date 12 September 2015 10:06 +1

Let justice be done, though the world perish !

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 12 September 2015 14:32 +2

ptr fiat lex// molustele ,,NU INTELEGE ENGLEZA,, ......deci ramine asa cum este ,,lumea nu perish si justice nu este done,,

# avi avi date 12 September 2015 15:56 +2

dar nu inteleg nici latina,asa ca mai bine tradiceti in romaneste.PS Probabil unii au crezut ca ai vreut sa scrii Fiat Lux.Ca de masina asta au auzit.

# Toni date 12 September 2015 12:03 +5

Cred ca aceste vorbe a lui Adrian Paunescu sunt mai actuale ca niciodata Se minte cum nu s-a minţit niciodată,  E multă minciună la noi pe pământ,  Sunt false recursuri şi nu-i judecată,  Balanţa cea veche-a dreptăţii s-a frânt. Dar, hai, să minţim fără nici o ruşine,  Dar, hai, să minţim în direct şi-n răspăr,  Că poate prin rău vom ajunge la bine,  Minciuna supremă va fï adevăr 

# Stoica Gheorghe date 12 September 2015 19:15 +2

Cheia acestui proces este prea simpla: daca sentinta de achitare a d-nei Mariana Rarinca ar fi ramas definitiva, Livia Stanciu ar fi putut sa fie condamnata pentru " denunt calomnios" si Laura Kovesi pentru abuz in serviciu. Ar fi fost prea mult, ca dintr-o "eroare " a sistemului, un simplu cetatean (in cazul de fata cetateana Rarinca) sa decapiteze acest sistem canceros, nu numai al justitiei, dar si al Romaniei  in general. Rusine, mare rusine! Ar trebui ca incepand de maine toti romanii sa poarte in piept inscriptia:" SI EU SUNT RARINCA" pana cand toti cei implicati in aceasta mizerie judiciara vor raspunde. Eu sigur asa am sa procedez si, pentru a fi mai convingator, mesajul il semnez cu numele meu real si il voi raspandi in mediul virtual.

# santinela date 12 September 2015 20:45 +1

Valei,valei va veni CEDO si o sa vedeti corectitudinea "judecatii".O sa se "sparie" si aia din Europa cind o sa vada modul mirsav in care se judeca in Romania,modul mizerabil si "puturos" de-a dreptul in care Livia Stanciu preseaza slugi din justitie. O sa fie circ !

# Lulu date 12 September 2015 21:22 0

Ma intreb de ce luminatul Dorel nu a schimbat incadrarea din santaj in amenintare ca la baselu .. era liviuca persoana santajabila ?     A facut lucruri compromitatoate muntele de moralitate ?    . Poate ca trebuie sa li se intample la toti cei care tac ceea ce I s-a intamplat dnei Rarinca sa iasa si ei in strada . . Rusine !!!!!!!!

# avi avi date 12 September 2015 22:22 -1

lulule,la Basescu nu e nici santaj si nici amenintare.In primul rand ca a fost doar o atentionare cu o probabilitate nascuta din situatia unor primari (nu zic ca sotul Gabrielei se identifica,dar Basescu putea crede).Pe de alta parte,obiectiv Basescu nu o putea ameninta pentru ca el nu abea nici o putere in a aresta/cerceta/retine vreo persoana.Zic asta, mergand pe ideea existentei unei justitii independente,si a neamestecului puterilor in stat.In  alta ordine de idei daca faptele s-au petrecut asa cum le retine procurorul(fapte confirmate de condamnare) in cazul Rarinca este santaj si nu amenintare.PS Eu am indoieli ca faptele sunt asa cum se retine in hotararea de ondamnare.PPS Admiterea contestatiei in anulare este o porcarie cm numai in anii 50 se putea intampla.

# lex date 13 September 2015 08:37 +1

Nu s-a spus ultimul cuvânt în Rarinca-gate. Urmează CEDO. Jurisprudenţa CEDO nu acceptă supervizarea unei hotărâri definitive pentru simplul motiv că există două puncte de vedere diferite, nu acceptă condamnarea după achitare fără apariţia unor probe noi, care să justifice diferenţa de tratament şi nu agrează căile extraordinare de atac promovate de parchet. va urma o revizuire subsecventă hotărârii CEDO. Până atunci şi L.S. şi alţi vreo 10 implicaţi în Rarinca-gate pot sta liniştiţi. Nu vor răspunde penal nici pentru represiune nedreaptă, nici pentru inducere în eroare a organelor judiciare. Iar dacă revizuirea subsecventă hotărârii CEDO va veni suficient de târziu, L.S. şi cei alţi vreo 10 implicaţi vor beneficia de prescripţia răspunderii penale."Se află vreo ţară, unde l-aşa-ntîmplare Să se jertfească leul? Nici una, mi se pare. Nu ştiu cum se urmează, nu pricep cum se poate, Dar văz că cei puternici oriunde au dreptate"(Gr. Alexandrescu-Dreptatea leului).

# fiatjustitia date 13 September 2015 11:44 +1

Alta este problema...Precedentul creat...Nicio o hotarare definitiva de achitare, nu va ma fi definitiva...Unde s-a putut ajunge...Incredibil...

# dan date 13 September 2015 15:52 0

M-ati uns la suflet d-le Toni cu versurile regretatului A.Paunescu in aceasta zi de sfarsit de vara....

# VIOREL URZICEANU date 2 November 2015 12:56 0

AVEM O JUSTITIE DE TOT C.....L ,SICTIR BINOMUL KOVESI+STANCIU RUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE.CEILALTI JUDECATORI,AVOCATI SI PROCURORI CINSTITI SI CARE RESPECTATI LEGILE JUSTITIEI IN LITERA SI SPIRITUL EI DESTEPTATIVA.NU VA MAI LASATI CALCATI IN PICIOARE DE O MANA DE EXCROCI BASISTI.

# unul din lumea cea mare date 2 November 2015 17:54 0

DESTEPTATI-VA ESCROCI Treci la Gramatica de-a 5-a viorelule

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva