7 October 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EFECTUL BUTTERFLY IN FERMA BANEASA – Avocatul Flavius Radu expune "formula matematica" prin care Ferma Baneasa a ajuns in completul lui Ionut Matei: "In dosarul Ferma Baneasa, in loc de 26 de parti, au fost trecute 40 de parti. Gradul de complexitate a cauzei „Ferma Baneasa” a fost viciat. Poate o sa explice cineva si cum se face ca dosarul a plecat de la CA Brasov pe data de 23 decembrie 2019 si a fost inregistrat la ICCJ pe data de 24 decembrie, abia la ora 13:14?"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

27 December 2020 15:14
Vizualizari: 13546

Dosarul Ferma Baneasa, cu solutia de condamnare a avocatului Robert Rosu, pentru ca si-a exercitat profesia, a scandalizat magistratura si avocatura deopotriva. Una dintre cele mai scandaloase solutii ale Inaltei Curti – pronuntate de completul format din judecatorii Ionut Matei, Florentina Dragomir si Alina Ioana Ilie – risca in acest moment sa produca o revolutie chiar in instanta suprema, dupa ce sefa ICCJ Corina Corbu a anuntat declansarea unor verificari pe modul de repartizare a dosarelor la Inalta Curte.


Verificari carora, fie vorba intre noi, nu le gasim locul atata vreme cat se prezuma ca pe parcursul unui an conducerea instantei supreme se ocupa cu asigurarea bunei functionari a modului de repartizare a cauzelor. Mai ales, nu se poate permite semanarea unui dubiu asupra modului de repartizare a cauzelor in ograda proprie. Insasi Corina Corbu, opinam, este cea care face acest lucru si, dupa cum vedem, are si de ce. Lumea Justitiei va prezenta in editiile urmatoare modul in care s-a repartizat dosarul Ferma Baneasa la completul lui Ionut Matei, insa pana atunci este important de evidentiat luarea de pozitie a avocatului Flavius Radu (foto) din Baroul Bucuresti, aparator al uneia dintre partile din dosarul Ferman Baneasa.


Flavius Radu: "Gradul de complexitatea a cauzei 'Ferma Baneasa' a fost viciat"


Intr-o postare publica pe pagina sa de Facebook, avocatul Flavius Radu puncteaza faptul ca dosarul in Ferma Baneasa, in momentul inregistrarii la ICCJ, a fost bifat ca avand 40 de parti, in loc de 26 cat avea de fapt, lucru care a afectat gradul de completxitate al cauzei si deci si repartizarea cauzei in mod aleatoriu catre completele de judecata: "Ca este asa, nu o spun eu… O spun pe de o parte, datele cuprinse in fisa dosarului „Ferma Baneasa”, si pe de alta parte, ghidurile privind managementul activitatii grefierilor – „Introducerea aceleasi parti de mai multe ori afecteaza calculul complexitatii dosarului”, precizeaza Flavius Radu.

 

Fata de aceasta situatie, Flavius Radu se intreaba la randul sau ce vor demonstra verificarile dispuse la Inalta Curte: "Ca a fost o eroare, dar oricum nu ar fi schimbat nimic?".


Totusi, cu titlu de recomandare, avocatul Radu afirma ca in timpul verificarilor Inalta Curte ar face bine sa verifice si sa si justifice ulterior de ce dosarul Ferma Baneasa a fost inregistrat la ICCJ pe 24 decembrie 2019, la ora 13:14, in conditiile in care a plecat de la Curtea de Apel Brasov pe data de 23 decembrie 2019 si a fost?

Sa fi fost "urmarile batailor din aripi ale unui fluture autohton sau…", se intreaba Flavius Radu.


Redam postarea avocatului Flavius Radu:


"Efectul „Butterfly” in repartizarea aleatorie a cauzelor. Dosarul „Ferma Baneasa”.

Inteleg ca in zilele urmatoare se verifica modalitatea de repartizare aleatorie a dosarului „Ferma Baneasa”…

Oare degeaba a statuat Curtea Constitutionala in 2018, printr-o decizie cu un impact deosebit ca „trebuie evitate situatiile in care o persoana sa devina judecatorul propriei cauze - Nemo debet esse iudex in causa sua”?

Totusi, date fiind demersurile intreprinse, trebuie spus ca repartizarea aleatorie a cauzei are drept scop asigurarea unui cadru procesual legal, echilibrat, in care judecatorii nu sunt „pusi cu mana” ci desemnati intr-o maniera aleatorie de catre un sistem informatic.

Dar, ca in cazul oricarui sistem informatic, introducerea unor date eronate generaza un rezultat eronat.

In cadrul repartizarii aleatorii a cauzei, in functie de obiectul cauzei, parametrii determinanti sunt: (i) complexitatea dosarului si (ii) termenul de distribuire, sau complexitatea maxima anuala, dupa caz.

Complexitatea unei cauze se stabileste dupa o formula matematica stabilita de CSM in care sunt avute in vedere cateva elemente, intre care numarul de parti si numarul de volume, elemente care influenteaza in mod direct gradul de complexitate.

Cu alte cuvinte, daca spre exemplu, in dosarul Ferma Baneasa, in loc de 26 de parti – cate au fost in mod real - au fost trecute 40 de parti, acest lucru afecteaza gradul de complexitate al cauzei si, pe cale ce consecinta, repartizarea aleatorie.

Ca este asa, nu o spun eu… O spun pe de o parte, datele cuprinse in fisa dosarului „Ferma Baneasa”, si pe de alta parte, ghidurile privind managementul activitatii grefierilor – „Introducerea aceleasi parti de mai multe ori afecteaza calculul complexitatii dosarului.”

Nu conteaza de ce, cum sau cand. Conteaza ca s-a intamplat, iar acest lucru e dovedit. Gradul de complexitatea a cauzei „Ferma Baneasa” a fost viciat.

Oare verificarile ce se vor efectua de Inalta Curte vor releva cele aratate? si daca da, oare care va fi concluzia? Ca a fost o eroare, dar oricum nu ar fi schimbat nimic?

Si daca tot se verifica, poate o sa explice cineva si cum se face ca dosarul a plecat de la Curtea de Apel Brasov pe data de 23 decembrie 2019 si a fost inregistrat la ICCJ pe data de 24 decembrie, abia la ora 13:14?

Probabil ca toate aspectele aratate sunt doar urmarile batailor din aripi ale unui fluture autohton sau…

Pana la niste concluzii oficiale, las si eu aici aceste poze, pentru viitorime, pentru cei ce cred ca viata e doar un lung sir de coincidente!

#alaturideRobert #alaturideEi"


Comentarii

# Lorin M. date 27 December 2020 15:37 0

Chiar si in cazul asta, presupunand ca este asa, nu e repartizat aleatoriu intre mai multe complete de judecata ale instantei? Poate nu inteleg problema, nefiind specialist, dar imi e greu sa inteleg de ce nu e aleatoriu? Aleatoriu inseamna sa fie mai mult de un complet deschis intre care sa se poata repartiza dosarul. Erau mai multe complete deschise banuiesc, daca nu, atunci e o problema. Nu ca au fost 23 de parti in loc de 40 sau invers. Faptul ca au fost 23 de parti nu a condus la repartizarea manuala (sper).

# Demostene date 27 December 2020 18:05 +19

Bravos! O să găsească zeii o scuză, dar această modalitate este de repartizare este generalizată. De la cea mai mica judecătorie până la înalta poartă modelul este identic.

# Neanae date 27 December 2020 19:01 +15

Pe mine ma ia așa, câte o idee năstrușnică. Dle Avocat, Dlor Avocați, vreau sa cred ca un proces, chiar și pentru trecut cu semaforul roșu, nu e proces dacă făptașul nu are apărare. Adicătelea un avocat. Va rog sa reflectați și poate zguduiți oleaca prin sala de judecată procurori și juzi. Nu veniți in sala, dar trimiteti fix când se începe o nota cum ca nu vreți sa fiti incriminați ca va faceți datoria. Dacă tot e incriminarea pe drum, dapai sa fie motiv. Proces amânat pana când o fi sa fie! Declarați ca sunteți terorizați și vreți garanții. Curaj, e o porcărie sistemul judiciar RO. Evident e o generalizare, Doamne Ferește sa fie toți atât de blestemați ca îngerii diavolului de Ionuț&CO! PUAH

# Edelweiss - Ivory Tower (Powe) Archiwer date 28 December 2020 06:07 +27

FLUTURILI ARI ROBĂ CENUȘIE! CĂUTAȚI GREFIERUL, strângeți-i ouțele în tocul ușii ca să spuie curat tot ce-a mani******t. Cel mai probabil e grefierul ce apare pe fișa dosarului de la data și ora înregistrării. :o Neconcordanța aia referitoare la nr. părților este cea mai bun indice al aplicării metodei de fentare a ECRIS-ului prin metoda „Grefierul”: întâi introduce numerele de dosare în Ecris (cu un minimum de informații înscrise) și repartizează dosarul la un complet și abia apoi înscrie numărul respectiv pe dosare. :eek: pentru conformitate: https://www.avocatura.com/stire/7076/cum-poate-fi-fentat-ecris-sistemul-de-repartizare-aleatorie-a-dosarelor-in-insta.html

# Viki date 28 December 2020 10:00 +32

Si punctajul influenteaza dar nu intr-o masura considerabila..desi daca completul de destinatie era mai putin incarcat atunci existau sanse mai mari sa il aleaga computerul. Altceva trebuie insa verificat, respectiv daca in ziua repartizarii au fost toate completele deschise, daca nu, repartizarea a fost ....nealeatorie

# NC date 28 December 2020 17:31 +11

Deci, dosarul a plecat pe 23 dec. din Brașov. A ajuns la ICCJ pe 24 cu posta militara a SRI. La ICCJ s-a inregistrat in ziua in care s-a primit. Nu s-a incalcat niciun regulament cu privire la acest aspect. Asa zisa repartzare aleatorie nu exista. Sistemul de repartizare a dosarelor este corupt, nu virusat. Grefierii nu sunt vinovati de faptul ca sistemul este controlat.

# Marin ȚULUȘ Olt date 28 December 2020 18:30 -8

Am asistat la o normalitate și nu la criminalele /odioasele aranjamente in care hotia învinge adevărul! Ionut Matei si ceilalti doi judecatori au fost cei care au detonat bomba impotriva….. coruptiei.Ei merită Ordinul național „Steaua României”, nu caracterele sterpe medaliati de regimurile corupte!Dar acum s/a dovedit incisivitatea/pericolul public/incalcarea principiilor si valorilor statului de drept al acestui sistem in care avocatul UNBR/ului, fără acte de înființare, cel care a confiscat profesia, este pionul principal si cureaua de transmisie a coruptiei, cel care înăbușe adevărul prin tot felul de manevre si aranjamente cu hotii, pe de o parte, și , pe de altă parte, cu magistratii corupti, lipsiti de valoare, caractere stricate pe care se bazează mafia politico-. economico-juridică.Eu stiu ce am pătit și toți cei de la UNBR condus de Bota cand ne/au anchetat si condamnat la sesizările acestui UNBR care împiedică democratia si statul de drept să evolueze.

# Andrei Muresan date 28 December 2020 19:43 +17

“Democrația occidentală fără perdea: contul de YouTube al celui mai cunoscut jurnalist român a fost suspendat după ce a publicat ”pastile” care au deranja.” Trist, foarte trist ce a făcut “democrația occidentala” împreună cu loazele de la SRI. Batatie mai mare de joc, comunism mai libidinos ca cel ceaușist, ticalosenie grobiana, ca a celor de la “you tube” nu am mai văzut pana acum. Iaca, ce fac blugii, burgerii, bordelurile! Ii blestem cu “Blestemele” lui Arghezi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2024 – Judecatorii care au aruncat alegerile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva