20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ELECTRICA ACHIZITIONEAZA UN NOU PROIECT DE PARC FOTOVOLTAIC – Tuca Zbarcea & Asociatii a acordat servicii de asistenta juridica grupului Electrica in tranzactia care vizeaza achizitia integrala a companiei de proiect - Foton Power Energy S.R.L. Pretul total estimat al achizitiei depaseste 4 milioane euro. Corina Popescu, directorul general Electrica SA: "Tranzitia energetica se poate realiza doar printr-un efort comun"

Scris de: L.J. | pdf | print

8 December 2021 12:43
Vizualizari: 5240

Electrica achizitioneaza un nou proiect de parc fotovoltaic! Compania Electrica SA a semnat marti, 7 decembrie 2021, cu Monsson un contract de vanzare-cumparare de parti sociale intr-o companie de proiect care dezvolta un parc fotovoltaic cu o capacitate instalata de 77,5 MW de energie regenerabila. In cadrul acestei tranzactii societatea de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii a acordat servicii de asistenta juridica grupului Electrica, cu o echipa formata in principal din Sorin Vladescu (Partener), Nisa Jecu (Managing Associate) si Raluca Misu (Managing Associate).


Redam in continuare precizarile Electrica SA legate de tranzactia cu Monsson, care se ridica la o valoare estimata la peste 4 milioane euro:

"Tranzactia vizeaza achizitia integrala a companiei de proiect - Foton Power Energy S.R.L., detinuta integral de vanzator, care dezvolta proiectul fotovoltaic „Bihor 1”, situat in vecinatatea municipiului Oradea.

Pretul total estimat al achizitiei este de 4.262.500 euro, iar pretul final se va determina prin ajustarea pretului total estimat in functie de capacitatea de productie autorizata, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.


In aceasta tranzactie, Grupul Electrica a fost asistat de o echipa de consultanti ai casei de avocatura tuca, Zbarcea & Asociatii impreuna cu Ernst&Young, in timp ce Monsson a fost asistat de echipa Berechet Rusu Hirit.


Declaratie Corina Popescu, Director General Electrica SA: „Achizitia acestui nou proiect semnificativ este o reconfirmare a angajamentului nostru in directia dezvoltarii sectorului de productie de energie electrica din surse regenerabile, care, in contextul actual de piata reprezinta o solutie viabila. Tranzitia energetica se poate realiza doar printr-un efort comun, iar Grupul Electrica are in acest sens o strategie foarte clar articulata”.

Declaratie Sebastian Enache, Director Dezvoltare Monsson: „De anul viitor, primele proiecte regenerabile noi din Romania, vor fi deja functionale. Promisiunea noastra este ca vom participa in continuare activ la dezvoltarea productiei de energie regenerabila si vom ajuta sectorul sa depaseasca aceasta criza energetica”.Grupul Electrica este un jucator-cheie pe piata de distributie si furnizare a energiei electrice din Romania, precum si unul dintre cei mai importanti jucatori din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica ofera servicii pentru aproximativ 3,8 milioane de utilizatori si are o arie de cuprindere nationala - cu organizare in trei zone pentru distributia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, si pe cuprinsul intregii tari pentru funizarea energiei electrice si pentru intretinere si servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listata pe bursele de valori din Bucuresti si Londra. Electrica este singura companie romaneasca listata din domeniul distributiei si furnizarii energiei electrice din Romania.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva