10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ELECTROCUTAT LA BUTOIUL LUI SILE CAMATARU - Un detinut care a castigat numeroase procese impotriva Penitenciarului Jilava acuza a fost pus in celula cu interlopul Sile Camataru, pentru a fi torturat si speriat sa nu mai faca plangeri

Scris de: L.J. | pdf | print

12 April 2012 18:43
Vizualizari: 13277

 

Detinutul Tudor Remus condamnat la detentie pe viata pentru omor - aflat in al 22-lea an de executare si cunoscut ca un pictor de talent a carui tablouri se bucura de mare apreciere in tara si strainatate – se afla de ani de zile in conflict cu conducerile penitenciarelor unde a fost detinut, si a reusit sa castige numeroase procese pe motiv ca i s-au incalcat drepturile in locurile de detinere. Multe din aceste dosare au fost prezentate pe larg de Lumeajustitiei.ro. Anul trecut insa, Tudor Remus, a atras supararea unor lucratori din Penitenciarul Jilava care au decis sa-l plaseze pe acesta in aceeasi celula cu vestitul Vasile Balin, zis Sile Camataru (foto). Tudor Remus a cerut in scris conducerii penitenciarului sa nu fie pus cu Sile Camataru in aceeasi celula, intrucat acesta are misiune sa-l terorizeze, respectivul fiind cunoscut drept foarte violent si facand servicii gardienilor pentru a beneficia de un tratament special in detentie. In pofida acestor demersuri scrise, inregistrate la conducerea Penitenciarului Jilava, Tudor Remus acuza ca a fost la un pas sa fie ucis, fiind electrocutat la baie, dar si amenintat ca va avea viata grea daca nu va inceta cu plangerile in instanta contra Penitenciarelor.


Fragmente din memoriul lui Tudor Remus

<< ...In data de 5 septembrie 2011 am fost mutat in cadrul Sectiei a II-a, pe Sectia a III-a in camera cu Sile Camataru si clica lui. Mutarea mea fusese dispusa de conducere, in cadrul unei actiuni de intimidare a persoanei mele, pentru simplul motiv ca facusem multe procese penitenciarului si, mai rau pentru sistem, castigasem cam 13-14 procese. Stiam care este scopul mutarii mele, sunt de multi ani in penitenciar si cunosc ca functionarii de penitenciar folosesc detinuti cand vor sa intimideze alti detinuti carora le-au pus gand rau. Tocmai pentru a nu ajunge intr-o situatie dificila pentru mine am formulat o plangere si am cerut sa fiu protejat de toti functionarii si toti detinutii din penitenciar (...) Din data de 05.09.2011, pana in data de 09.11.2011 am fost torturat fizic si psihic de Sile Camataru si locotenentii lui, in unicul scop de a ma determina sa renunt la procesele intentate de mine puscariei. Sile Camataru obisnuia sa-mi spuna: „Fa-te baiat cuminte, Remuse. Nu mai scrie...” Pentru a ma „convinge”, Camataru ordona oamenilor lui sa-mi fure documente, haine, chiar si painea (...) Drept recompensa pentru serviciile lui, Camataru primea facilitati de neinchipuit pentru orice detinut. Si pentru ca a colaborat bine a fost si liberat conditionat la prima analiza! (...) In aceeasi zi s-a imbatat si m-a curentat. Era gata-gata sa ma omoare. Radea si spunea ca ala (curentul) e cadoul pentru ziua mea! M-a curentat cand am venit sa fac baie cu apa din butoiul lui. Conducerea i-a permis sa detina un butoi cu o capacitate de 200 litri, in grupul sanitar. Era mereu plin cu apa calda. Apa era incalzita cu un fierbator improvizat alimentat la priza. Un detinut-valet avea grija sa fie mereu apa calda pentru Sile. Mi-a permis sa fac baie de ziua mea. Butoiul era suspendat la 2 m si avea un robinet sub care se putea face baie ca sub un dus. Camataru introduse-se in priza fierbatorul din butoi, fara sa stiu si eu si cand am pus mana pe robinet am fost curentat. M-a tinut ceva timp la curent Sile Camataru, ca m-au durut toti muschii timp de trei saptamani...>>

Detinutul Tudor Remus a declarat mai multe despre favoritismele create lui Sile Camataru in Penitenciarul Jilava si supliciile la care a fost supus pentru a i se da o lectie in sensul de a nu mai intenta procese Penitenciarului, aspecte pe care le puteti citi in documentul atasat la finalul articolului. Declaratia lui Tudor Remus demonstreaza ca in Penitenciarul Jilava se petrec aspecte reprobabile, de care conducerea unitatii si anumiti functionari nu sunt deloc straini. Lumeajustitiei.ro solicita conducerii ANP sa declanseze o ancheta interna si sa ia masurile ce se impun.

* Cititi aici integral memoriul detinutului Tudor Remus

Comentarii

# SILE date 12 April 2012 18:57 -1

În poză e chiar prietenul Sile

# TUDOR REMUS date 12 April 2012 19:01 -6

Am omorât un om, sunt condamnat pe viață și... am viață grea în pușcărie. De ce trebuie să sufăr pentru simplul fapt că am omorât un om? Consider că infracțiunea mea nu este gravă și totuși stau în pușcărie. Orice om are dreptul să omoare un om. Apoi devine un om nou și are iar dreptul să omoare un om!

# :)) date 12 April 2012 19:09 -4

sigur nu era un vibrator cel care il "curenta"?

# LLP date 12 April 2012 19:34 +8

asa...asa...trogloditilor, legitimati tortionarii moderni. Dupa rationamentul dvoastra, daca in celula era un condamnat pentru o infractiune mai putin grava, nu era in regula ceea ce a facut, dar daca victima este un condamnat pentru omor, toate aceste fapte sunt legitime? Si totusi, substanta articolului este chiar complicitatea statului la aceste fapte...

# TUDOR REMUS ...CEL REAL date 20 July 2013 19:05 +1

Tu, care folosesti numele meu si vorbesti in numele meu.... ESti un NIMIC. De ce, daca esti un biped, nu-ti dai numele? Nu-ti permite unicul tau neuron?

# Drasius date 14 April 2012 12:58 +7

Non bis in idem! A gresit grav, a fost pedepsit cu inchisoarea. Nu mai este permis sa fie pedepsit a doua oara prin supunerea la abuzuri in inchisoare. Oricum, faptul ca a cistigat atitea procese arata ca este abuzat. Functionarii inchisorii ar trebui dati afara si inchisi pentru tortura.

# justpassingby date 15 April 2012 02:12 +1

Cât de selectivi sunt unii: ori sunteți pro abuzului până la capăt ori nu. Nu există circumstanțe și iar circumstanțe. Hotărâți-vă!

# Georgescu date 15 April 2012 14:46 +5

Baie ca-n Evul Mediu, la butoi. Bai politicienilor, mai vedeti situatia prin puscarii, stati cu gandul numai la bani.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva