29 May 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

“ELITISTUL” ONEA S-A NENOROCIT – Seful DNA Ploiesti Lucian Onea face ancheta sa-si acopere gafa de a fi trimis in judecata un deputat si un presedinte de Consiliu judetean pe baza unui memory-stick, care nu exista fizic la dosar. Completul de 5 al ICCJ condus de Iulian Dragomir a cerut ca pana in 9 octombrie parchetul sa aduca stick-ul. Panica cat casa! Proprietara stick-ului a declarat ca procurorul Negulescu i l-a restituit in 2014 pentru ca nu era decat muzica pe el (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

4 October 2017 17:14
Vizualizari: 25701

Daca esti amator si accepti sa mergi pe mana unuia ca “Zdreanta”, mai bine te lasi de meserie! Pentru ca risti sa ajungi in penal cat ai clipi. Cam asa se poate sintetiza nenorocirea care s-a abatut asupra “unitatii de elita” DNA Ploiesti dupa ce Completul de 5 Judecatori al Inaltei Curti, condus de judecatorul Ilie Iulian Dragomir (foto 1) a solicitat parchetului sa prezinte pana la termenul din 9 octombrie 2017 memory-stick-ul care reprezinta “regina probelor” din dosarul prin care acesta i-a trimit in judecata pe fostul deputat Vlad Cosma si pe tatal acestuia, Mircea Cosma, fost presedinte al Consiliului Judetean Prahova.


Prin Incheierea din 11 septembrie 2017 (vezi facsimil 1) Completul de 5 al ICCJ a dispus: “Admite cererea formulata de apelantul intimat Cosma Vlad Alexandru privind emiterea unei adrese catre Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova in vederea inaintarii memory-stick-ului tip Kingston, ridicat la perchezitia efectuata la domiciliul martorei Stroe Cecilia Cristina in dosarul penal nr. 465/P/2013”.

Dispozitia ICCJ l-a panicat pe procurorul sef al DNA Ploiesti Lucian Onea (foto 2), cel care alaturi de nasa sa procuroarea Giluela Deaconu, au semnat Rechizitoriul 183/P/2013 din 10 aprilie 2014 al DNA Ploiesti prin care i-a trimis in judecata pe omul de afaceri Razvan Alexe, fostul deputat Vlad Cosma, fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma si altii pentru presupuse fapte de coruptie.

In Rechizitoriul emis, Lucian Onea si-a bazat intreaga acuzare pe actele de urmarire penala facute inaintea sa de procurorul de caz initial vestitul Mircea Negulescu, zis “Zdreanta”, individ care si-a facut o fixatie din a distruge familia Cozma pentru a intra in gratiile Andreei Cozma (fiica lui Mircea Cozma) careia i-a fabricat dosare penale pentru a o determina sa intretina relatii intime cu el.

Mai precis, Lucian Onea si-a bazat intreaga acuzare pe o serie de documente scanate (in forma electronica, deci nu originale olografe) gasite pe un memory stick marca Kinsgston, care ar fi reprezentat “intelegerile infractionale”.

La paginile 27-28 din Rechizitoriu – (vezi facsimil 2) s-a mentionat despre unica proba a acestor “intelegeri infractionale” faptul ca: Aceste intelegeri au fost materializate in forma scrisa (pentru a deveni explicite participantilor la discutii) de catre inculpatul Alexe Razvan, dar si de catre martora Stroe Cecilia Crisitna, persoana de incredere a celui din urma... inscrisurile ce consfinteau intelegerile incheiate intre reprezentantii societatilor mentionate si inculpatul Alexe Razvan, care alaturi de coinculpatul Cosma Vlad Alexandru isi trafica influenta in favoarea lor, au fost pastrate de martora Stroe Cecilia Cristina prin metoda scanarii si introduse in memoria unui mediu de stocare electronic (memory stick), acesta fiind descoperit la perchezitia domiciliara efectuata la locuinta sa (intr-un alt dosar de urmarire penala intrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in care Stroe Cecilia a avut calitatea de inculpata).”

Dupa alungarea procurorului Mircea Negulescu din DNA, martorii constransi au acuzat ca li s-au smuls declaratii sub amenintarea cu arestul

Din nefericire insa - dovada ca procurorul Lucian Onea si ruda sa prin alianta procuroarea Giluela Deaconu au facut acuzatii lipsite de suportul probatoriu invocat de ei in rechizitoriu - este ca memory-stick-ul nu se regaseste fizic la dosar, desi apare intr-o plansa foto si in procesul verbal de la perchezitie.

Si mai grav, fostul deputat Vlad Cosma a depus judecatorilor ICCJ la termenul din 11 septembrie 2017 o inregistrare audio din care reiesea ca martora Stroe Cecilia a recunoscut ca procurorul Mircea Negulescu i-a dat in 2014 stick-ul respectiv inapoi, dupa perchezitie, pentru ca “nu avea decat muzica pe el” si ca asa-zisele documente scanate care reprezentau “intelegerile infractionale” au fost plantate in dosar de Negulescu.

Cu privire la martora Cecilia Stroe, precizam ca aceasta a dat doua declaratii recente – in datele de 15 mai 2017 si 31 mai 2017 – in dosarul 427/P/2014 al PCA Ploiesti, in care a acuzat ca nu recunoaste declaratiile anterioare date in fata procurorului Mircea Negulescu, intrucat aceste declaratii i-au fost smulse sub constrangere in timp ce se afla in arest la domiciliu, sub presiunea ca daca nu va semna se va intoarce din nou in arest.

Lucian Onea face anchete incompatibile cu situatia sa

Revenind la cererea Completului de 5 judecatori a ICCJ, care a dispus ca parchetul sa prezinte memory-sitck-ul Kingston, care reprezinta “regina probelor” (adica unica proba a asa-zisului trafic de influenta imputat lui Vlad Cosma si Mircea Cosma), precizam ca dispozitia instantei de apel i-a panicat pe procurorii DNA Ploiesti.

Desi a semnat rechizitoriu in care pomenea de stick si i-a trimis in judecata pe acuzati, si s-a desesizat de caz prin emiterea rechizitoriului, seful DNA Ploiesti Lucian Onea s-a apucat sa cerceteze imprejurarile legate de memory-stick, in lipsa caruia tot dosarul in care s-au dat condamnari grele cu inchisoarea la fond, sare in aer.

Avem banuiala ca procurorul Lucian Onea incearca sa se scoata deschizand un dosar penal fostului sau subaltern Mircea Negulescu. Sau ca incearca sa preconstituie alte probe care sa tina loc stick-ului fabricat. Este evident ca ancheta demarata in tromba a fost generata de solicitarea judecatorilor ICCJ, care au sesizat faptul ca de la dosar lipseste principala (unica) proba a acuzarii.

Numai ca Lucian Onea apare in opinia noastra incompatibil sa faca o asemenea ancheta, in conditiile in care el este cel care a emis rechizitoriul, si-a bazat acuzarea pe asa-zisele “intelegeri infractionale” de pe stick-ul care nu exista fizic la dosar. Practic, Onea apare mai vinovat decat Negulescu in privinta stick-ului, pentru ca el l-a girat prin rechizitoriu fara sa verifice ca proba mentionata de el nu exista fizic la dosar.

Avem informatii certe ca imediat dupa Incheierea ICCJ din 11 septembrie 2017, procurorul Lucian Onea, personal, i-a chemat la audieri, la sediul DNA Ploiesti, in legatura cu stick-ul, pe urmatorii:

- Vlad Cosma, in data de 22 septembrie 2017;

- Andreea Cosma, in data de 26 septembrie 2017;

- Razvan Alexe si Cecilia Stoe, in data de 29 septembrie 2017;

Lumeajustitiei.ro sesizeaza Inspectia Judiciara cu privire la acest caz pe care noi il consideram unul de incompatibilitate, intrucat avem convingerea ca Lucian Onea trebuia sa se abtina de la o atare ancheta, el fiind deocamdata intr-o grava culpa cat timp memory-stick-ul pomenit de el in rechizitoriu nu se afla fizic la dosar.

* Cititi aici integral Incheierea din 11 septembrie 2017 a Completului de 5 judecatori al ICCJ

Comentarii

# Onan date 4 October 2017 16:46 +12

Luciane, Luciane, in ce te-ai bagat? Credeai ca ajungi seful DNA, ce-a fost in mintea ta? Capu' face, capu' trage! :-*

# Randy date 4 October 2017 17:24 +10

Buboiul cu puroi de la "unitatea de elita" s-a spart.Trebuie luate urgent masuri impotriva celor ce incalca legea ca in anii 1950.Dar ma tem ca "ramane ca in gara".

# Vivian date 5 October 2017 13:22 0

Nu trebuie sa te temi, ca asa va rămâne!...

# santinea date 5 October 2017 08:09 +1

Cica unitate de "elita" la Ploiesti ,ha,ha,ha ! Numai timpiti si slugi gretoase !

# gogu de la strhaia date 5 October 2017 10:15 0

Lucia ca lucian dar ce ne facem cu procurorul care cica a verificat dosarul sub aspectul temeinicie si legalitatii acestuia?domnia sa va raspunde pentru rezolutia data?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.05.2023 – Pensionara cu talent a scos piese noi (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva