15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Este o situatie dramatica. Este o criza sociala

Scris de: Laura VICOL, deputat | pdf | print

31 January 2023 16:09
Vizualizari: 2925

Doar putin peste 40% dintre romani au opt clase. In cel mai bun scenariu. Probabil ca astea sunt printre cele mai importante cifre pe care ultimul recensamant ni le aduce. Este o situatie dramatica. Este o criza sociala. Este o realitate care ne spune poate mai multe decat orice altceva despre cate mai sunt de facut in tara asta.


 

Este foarte “frumos” sa auzi un fost premier total rupt de realitate cum tine lectii despre acumularea de capital si infiereaza cu ura orice inseamna politica sociala, orice inseamna masura menita sa ofere o sansa in plus milioanelor de romani pentru care viata este cu adevarat grea.

Ma gandesc cu groaza la viitorul multora dintre copiii si tinerii Romaniei pentru care Educatia a devenit un lux. Vorbim toata ziua despre concurenta dintre marile orase ale tarii, despre Bucuresti, Cluj, Iasi sau Craiova: care este mai frumos, care este mai bogat, care atrage mai multe investitii. Nu este nimic in neregula sa facem asta daca nu uitam ca Romania are inca o mare parte din populatie care traieste in rural. Iar in multe zone din mediul rural lipsesc marile investitii, lipsesc locurile de munca cu salarii decente, accesul la liceu nu este facil.

Dupa 30 si de ani de la Revolutie nu suntem inca acolo unde ar trebui sa fim. De ce? Care sunt vinovatii? Multi si nimeni. Mai conteaza? Toata lumea este vinovata daca nu intelegem ca realitate unei tari nu se imbunatateste cu masuri care sa incurajeze decalajele sociale, cu decizii care rup tara intre cei cu sansa si cei fara sansa, intre cei care isi permit o viata decenta si cei care doar spera sa supravietuiasca.

Comentarii

# "Romania educata" a lui Ciolannis ! date 1 February 2023 18:51 +6

Daca vreti "pas cu pas" spre distrugere ; a inceput mai intai sa-si amelioreze conditiile , la prima tura , a bagat 1 milion de EURO in vila 3 parca , apoi a promulgat big brother , apoi rahtul in cartile de scoala, apoi a venit cu big brother 2 , educatia in stil american caci asta s-a vrut ... sa iasa bovine care sa nu mai carteaca anti-porgresism si globalizare ! Avem bulan cu Putin , credeti-ma . Asta aa sesizat "democracy" la gardul lui si ii phoote de-i stramba , indiferent ce zice main-stream de la establishment. Daca nu era Putin se continua inca cu plan-demia si probabil deja mancam larvele gandacului de balegar ...dar de fapt asta merita romanii ; mai bine stau la table sau in fata tembelizorului decat sa iasa in strada si sa de-a de pamant cu leprele. De ce nu sunt si Citu , Arahat si Baciu (cei 3 nazisti) care vroiau sa lase lumea fara serviciu, judecati pentru terorism psihologic, amenintare, santaj, hartuire??

# Analfabetism funcțional date 2 February 2023 08:25 +6

Programul-pilot de testare standardizată derulat în lunile mai-iunie 2022 în cadrul căruia au fost testați 165.000 de elevi din 526 de școli primare, gimnaziale și liceale din toată țara, a pus în evidență o realitate crudă a sistemului de educație din România: 70% din elevi sunt într-o zonă de risc sau într-o zonă de înțelegere limitată a materiilor. 7 din 10 elevi sunt analfabeți funcțional. În mediul rural, raportul este chiar mai mare – 8 elevi din 10. Elevi creativi, care au rezultate foarte bune și potențial de a face performanță după finalizarea școlii, sunt cel mult 2 din 100. Analfabetismul funcțional înseamnă că elevul știe literele alfabetului, știe să formeze cuvintele în propoziții, le citește corect dar nu este în stare să înțeleagă sensul textului. Nu e de mirare având în vedere că plagiatorii sunt cei mai apreciați în Romania!

# Reforma continua date 2 February 2023 13:38 +2

După 1989, în fruntea Ministerului Educației au fost nu mai puțin de 24 de miniștri, fără a-i include și pe cei interimari. Aceștia au făcut parte din diferite partide politice sau au fost independenți și au ajuns în fruntea ministerului în funcție de partidul/alianța care a fost la putere în perioada respectivă. Au fost doar 3 independenti pentru scurte perioade de timp iar restul au provenit de la PSD si PNL, majoritari fiind cei de la PSD care au guvernat mai mult decat cei de la PNL. Situatia actuala a invatamantului este rezultatul reformelor realizate de catre acesti politicieni

# Jos Wuhannis si Arahat ! date 7 February 2023 18:03 +3

Aporpo , si belitul de Ciuca ne-a vandut la Ursula ... :eek: Stiti ca s-a dat o hotarare (evident pe ascuns sub imndrumarea vacii furajate de Soros, mentionate anterior) in care RO se obliga sa participe la eliberarea "slava ucraina" in caz de nevoie ?

# Adevarat graiti , este dramatica ! date 16 February 2023 21:17 -1

Hai sa vedem una catastrofala (vi se iau si locuintele nu doar masinile) care se pregateste sa intre pe teren , caci leprele (asa-zisii parlamentari europeni o votara in numar destul de mare ca sa fie aprobata ) ; ia comutati auzul pe engleza si "listen to this " : https://www.youtube.com/watch?v=vsKZDuJC3qw

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva