7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EX-MINISTRU AL JUSTITIEI ACUZAT DE CORUPTIE - Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu e in corzi: DIICOT central a inceput urmarirea penala impotriva sa si a altor 7 persoane pentru mai multe infractiuni, inclusiv pentru evaziune fiscala, intr-un dosar vechi de sase ani, in care se daduse un suspect N.U.P. Mititelu face o declaratie socanta: un fost ministru-avocat si-a oferit serviciile sa intervina pe langa procuror! (Document)

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

13 February 2013 19:33
Vizualizari: 14900

Jale mare pe Adrian Mititelu (foto), patron al Universitatii Craiova! Dupa ce a fost chemat la structura centrala DIICOT, miercuri, 13 februarie, pentru a lua act de inceperea urmaririi penale impotriva sa intr-un dosar ce priveste mai multe infractiuni, printre care fals, uz de fals si evaziune fiscala ce au produs statului prejudicii de circa 20 de milioane de euro, Adrian Mititelu a facut o declaratie surprinzatoare. El si-a amintit, brusc, chiar in momentul in care procurorii l-au pus sub acuzare, ca un fost ministru de Justitie, avocat de meserie, i-ar fi propus sa intervina pe langa procurorul care se ocupa de cazul sau, lucru pe care l-a refuzat.


Interesant este ca, din august 2006, de cand Adrian Mititelu a fost dat pe mana DIICOT de catre Ministerul Finantelor – DGFP Dolj, procurorii care l-au anchetat pe plan local, la structura specializata din teritoriu, n-au facut altceva decat sa puna capac acestui dosar in care erau date, mura in gura, toate nelegalitatile comise de firmele lui Adrian Mititelu, si sa solutioneze cu N.U.P (neinceperea urmaririi penale) aceasta speta. Abia in urma cu cinci zile, in 8.02.2013, procurorii structurii centrale a DIICOT au luat decizia de a incepe urmarirea penala in acest caz. Culmea, in data de 25 ianuarie 2013, Lumeajustitiei.ro a transmis o cerere la DIICOT, in care a solicitat informatii legate de tergiversarea de sase ani de zile a acestui dosar, cerand si solutia care s-a dat, precum si motivele pentru care nimeni nu mai stie nimic de aceasta speta. Raspunsul oficial l-am primit azi, 13.02.2013.

Urmare a solicitarii din data de 25 ianuarie 2013, inregistrata la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sub nr. 175/2013, va facem cunoscut ca cele trei sesizari ale ANAF si DGFP Dolj fac obiectul verificarilor care sunt efectuate in cadrul dosarului penal nr.336/D/P/2006, aflat in lucru la Structura Centrala.

In aceasta cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de un numar de 8 invinuiti, sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere/constituire a unui grup infractional organizat, prev. si ped.de art.7 alin 1.din Legea nr.39/ 2003, evaziune fiscala, prev si ped. de art. 9 alin. 1 lit. a, b si c din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. si art. 13 C.p., fals intelectual, prev. si ped. de art. 43 din Legea nr. 82/1991 rep. cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p si folosirea cu rea-credinta a bunurilor/creditului societatii, prev. si ped. de art. 272 alin. 1 pct. 1, 2 si 3 din Legea nr. 31/1990 rep., toate cu aplic. art. 33 lit. a C.p. Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala este estimat la suma de 22 milioane lei”.

Afacerile tintite de procurori apartin celor doua grupuri de firme, MAXITEC SRL„ si REGIONAL MEDIA”

Adrian Mititelu a fost dat pe mana DIICOT-ului de la structura teritoriala Craiova in 2006, existand un vraf de documente realizate de inspectorii fiscali de la DGFP-ANAF, Ministerul Finantelor. In baza verificarilor realizate de ANAF, au fost inantate mai multe plangeri penale. Una dintre acestea priveste societatile si persoanele fizice din grupul numit „Regional Media” din Craiova, iar alta plangere priveste societatile si persoanele fizice din grupul numit ”MAXITEC SRL”. Sunt fapte multe descrise in amanunt, cu toate prejudiciile aduse statului, pe care Lumeajustitiei.ro le va prezenta pe larg intr-un viitor material.

Revenind la soarta acestui dosar, este foarte important de aflat in baza caror motivatii, timp de sase ani, dosarul acesta a fost ”capacit” cu neinceperi de urmarire penala, pentru ca abia in urma cu cinci zile sa inceapa urmarirea penala.

Pe de alta parte, declaratia lui Adrian Mititelu legata de ”serviciile” pe care si le-ar fi oferit un fost ministru al Justitiei care este sau a fost avocat, este extrem de evaziva, in conditiile in care, din 2006 incoace exista o panoplie formata din trei ministri care ar corespunde acestui tablou succint: Monica Macovei – procuror si avocat, Tudor Chiuariu – avocat si Catalin Predoiu – avocat. Pe de alta parte, important de aflat ar fi daca acest ministru a si facut vreun demers in inchiderea in plan local a acestui dosar. Si abia pe urma se poate discuta de o posibila infractiune. Cert este ca cineva, insa, multa vreme, l-a iubit pe Mititelu la DIICOT Craiova de vreme ce i s-a dat N.U.P cu atata lejeritate intr-o cauza in care paguba statului este de milioane de euro.

* Cititi aici adresa DIICOT

Comentarii

# CI date 13 February 2013 21:15 -15

Dan Voiculescu zis Felix a fost reconfirmat de justiţie ca turnător. Omul şi-a turnat la Securitate verişoara primară...Iată un subiect despre care niciodată nu se va scrie pe LUJU! Să ne explice Dorel de ce...evident cu referire la \"slugi băsiste\" şi alte asemenea sintagme!

# dana date 13 February 2013 21:54 +19

ai o fixatie pentru voiculescu ! despre orice e vorba-dumneata dai inainte cu felix .

# Contra CI date 14 February 2013 09:20 +8

Tinere, chiar te-ai blocat?! Incerca sa te reorientezi, vezi ca dupa numirea Procurorului General se va inchide robinetul jafului si ramai fara leafa! Si sa stii ca nu meriti nici macar apelativul \"sluga basista\", astia cel putin s-au rostuit: tu esti inca la nivelul primatelor, pur si simplu!

# grispy date 14 February 2013 12:21 +6

subiectul Voiculescu a ajuns la saturatie..............ca nu este singurul ticalos....uitati cati mai sunt in jur?! deci aceasta manipulare cu Voiculescu este sortita esecului, ca si cu plagiatura, ca toti au plagiat.....acu, vrem sa vedem trantite slugile care tin dosarele adevarilor hoti ai Ro la sertar.asta intereseaza pe romani acuma, intelegeti?...restul e fum si petarde 8)

# ioana date 14 February 2013 14:01 +3

Voiculescu cu terenul ICA subevaluat este de aceeasi speta,dar la calibru mai mic ,ca si Popoviciu cu Baneasa-terenurile Facultatii de agronomie .Sa fie toti pedepsiti si sa fie cautati si pedepsiti toti care au furat din avutia statului si cei care au ajutat ,au intermediat aceste operatiuni.

# DOREL date 15 February 2013 09:57 +2

Draga CI, scuza-ma ptr. intarziere, explicatia e f. simpla, tine de specificul vremurilor trecute. La timpul acela era de bon ton sa te ai bine cu partidul si/sau Securitatea, intr-o forma sau alta. Cel mai tare din parcare era ala care se avea bine dim ambele parti. Uneori \"penetrarea\" spre inalta societate se facea si prin sindicat (era unul singur, pentru cine nu stie), chiar cu Garzile Patriotice, cu PTAP, UTC/UASCR etc. (exista chiarm o anumita ierarhie). Ca sa te asiguri de avizul Securitatii, trebuia sa dai ceva la schimb, si asta putea fi una sau mai multe turnatorii (li se spnea \"sesizari\"), ofietrii de Secu\' trebuiau si ei sa aiba obiectul muncii (chiar daca era inventat/artificial, asta conta mai putin - de fapt, e ca acum la DNA, nu are importanta vinovatia sau, mai exact, cu cat cineva e mai nevinbovat, cu atat procurorii DNA se cred mai \"smecheri\" cand trimit in judecata si, mia ales, cand obtin si condamnari - se vede asta din triumfalismul cu care se lauda pe site cu inscenarile reusite !). Asa, lucrurile se \"aranjau\" la mica intelegere, ofierul se Secu\' de obiectiv (care-si ziceau ca sunt de la \"Contrainformatii economice\") propuneau persoanei care avea nevoie de o viza, de un aviz, de o aprobare etc., un mic targ: imi dai si mie \"ceva\" (adica, o turnatorie-doua, pardon, \"sesizari\") si-ti dau avizul, aprobarea, in fine ce ai nevoie. A..., am uitat ce era mai important, ofiterii de Secu\' (ma rog, de C.I.) aveau chiar \"plan\" de recrutari (asa cum aia de la circulatie aveau plan de amenzi de ridicari de \"carnete\") si te sileau sa semnezi hartia aia (parca \"angajament\"), si asa o mana spala pe alta. Nenorocirea e ca asa se cladeau cariere dar se distrugeau vietile altora. In fine, performanta adevarata a fost a celor care au refuzat cardasia si au preferat sa nu dea cinstea pe rusine si sa avenseze (sau nu) cinstit, prin munca (culmea, se putea si asa !). Asa se explica si \"Felix\", si Mona Musca dar si, ultimul, dar nu cel de pe urma - cu voia dvs. - Traaaaaaiaaaaaan Baaaaaaasescuuuuu ! ei, cred ca te-am lamurit

# virgil date 8 April 2013 01:42 0

pestele de la cap se impute daca cap(base) nu il cauta nimeni, atunci nu se respecta drepturile omului (nu pot fi cautati ceilalti)

# BOULE CI date 13 February 2013 21:19 0

http://www.luju.ro/magistrati/instante/voiculescu-ramane-turnatorul-felix-irevocabil-inalta-curte-a-facut-publice-motivele-respingerii-contestatiei-in-anulare-promovate-de-dan-voiculescu

# Contra CI date 14 February 2013 09:23 +6

Sa nu exageram, totusi! Eu sustin in continuare ca este gibon, nu bou.

# tot BOULUI CI date 13 February 2013 21:21 +1

ia citeste, handicapatule si asta: http://www.luju.ro/dezvaluiri/evenimente/rudele-lui-dan-voiculescu-au-venit-la-inalta-curte-sa-blocheze-contestatia-in-anulare-formulata-de-felix-impotriva-verdictului-de-colaborator-al-securitatii au scris primii. si cu poza cu cei doi!

# hhh date 13 February 2013 21:29 +7

nu mai sufli, ci-stule? ko ce esti! te mai dat smecher? vezi ca articolul asta e despre alt cu totul alt subiect!

# Soarele date 14 February 2013 10:16 +11

L-ati uitat pe don Vito Corleone al justitiei romanesti ,omul care zici ca s-a nascut , a crescut si traieste in beci , depigmentatul cu buze subtiri Vaaaaleriu Stoicaaaa 8)

# nina date 14 February 2013 10:45 +8

PRADOIU a facut el altele ,dar in cazul acesta se califica cu succes Vaaaaaleriu Stoicaaaaa. BRAVO SOARE.

# vio date 14 February 2013 13:53 -1

NU! NU TREBUIE UITAT ACEST MOTAN SIRET NUMIT VOICULESCU CARE A FOST INTERMEDIARUL SPAGII PENTRU CONDAMNAREA LUI LEAUTA, UNA DINTRE CELE MAI MARI ERORI JUDICIARE DIN ROMANIA PENTRU CARE SISTEMUL JUDICIAR NU MISCA NIMIC PENTRU A O INDREPTA!!!!

# IQ date 14 February 2013 14:14 +1

Iată o modalitate foarte ingenioasa a lui CI de a baga in ceata: distragerea atentiei de la subiectul articolului ! Ce legătura are acest subiect , legat de declarația lui Mititelu, cu problemele lui Voiculescu ?? CI este cumva procuror Diicot ?

# ARGUS date 14 February 2013 15:54 -1

Nu stiu c e este CI dar este dubios>Impresia mea este ca CI se baga in discutii ,in probleme pe care;le stie darf fdace pe prostul.Eu ,mai demult am banuit ca este un procuror,redus la inteligenta dar,tousi,vicclean Este portocaliu pana in maduva oaselor si nu intgelege ca si altii au dreptul la opinie.Simte ca lucrurile se vor schimba cat de curand incjustitie si puterea procurorilor (dar si a magistratilor) va luam alta infatisare.oricum cei care il porcaiesc pe CI au dreptate.poatelimbajul ar putea fi altul.Am citit pe net si trag o concluzie pe care mi-o asum si nu vreau sa o indiuc altora:este din Cluj,din garda celor ajunsi la capitala dup[ Botos,morar etc.

# obiectiva date 14 February 2013 20:32 +1

daca te prind, ARGUS, ca imi mai furi nick ul...iti scot ochii aia ai tai albastri ! frumosi, urati, beliti, cum or fi !!! te/ai ras pe bot de vreo cafea......NU SUNI pentru ca ti/e frica de mine !!! STIU CINE ESTI ! era imposibil sa fie prezenta telepatia daca nu era stabilita de 3 ani de zile conexiunea !!! oricum, plec din localitate si nu mai sunt pe Luju ! HAI, PA !

# ARGUS date 14 February 2013 23:33 0

Te rog Obiectivo,nu pleca.Stii ca am nevoie de tine.ma lasi sa lapt singur impotriva railor de pe net?Nu pot tin e pieptul nici portocaliilor,nici basestilor,nici cesemistilor,si nici celor care se balacaresc pentru niste prostii.Zilele astea suntplecat din Buc.dar,fiind pe aproape nu vrei sa ne intalnmiom in Bacau?Mai aflam si ceva despre doamna haineala,o mai porcaim pe net si poate reusim sa o dam jos.E drept eu stiu mult mai multe despre ea,dar vreau ca totul sa porneasca de la tine.Vom face o binefacere pentrru societate.Vrei?raspunde-mio maine aici.

# Hercule date 15 February 2013 07:00 +2

Xena???????????????????????????????????????????????????

# bello date 14 February 2013 17:40 +2

CI e un mare mic om. un neispravit frustrat. nu-l mai bagati in seama.

# CI ??? date 14 February 2013 18:35 +2

CI, hihi etc. = DNA, secția I = un cadavru ambulant

# olteanu date 15 February 2013 11:29 +1

Asta miroase  a dosar reinviat pe filiera Nasului... 

# comentariu date 18 February 2013 09:54 +1

va rog nu va mai luati de CI.este si el unul din \"acoperiti\"i lui Basescu!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.12.2022 – Se pensioneaza salvatorul paraditorilor de la Oradea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva