17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Ex-procurorul Mihai Popov a musamalizat asasinarea zecilor de militari de la MApN

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

27 May 2010 10:16
Vizualizari: 21896

Individul din imagine este fostul sef al Parchetului Curtii Militare de Apel, procurorul Mihai Popov, cel are a avut tupeul sa ingroape, ca si cand nu ar fi existat, dosarul crimelor din decembrie 1989, comise in jurul Ministerului Apararii Nationale, ca urmare a unor diversiuni ordonate de generalii pusi in fruntea ministerului de Ion Iliescu, incepand cu dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989.

Au fost crime savarsite pentru a se crea impresia ca exista teroristi fideli lui Ceausescu, care urmareau, chipurile, sa-l readuca pe dictator la putere, desi in realitate, fara ca populatia sa o stie, Ceausescu era deja arestat de catre autorii loviturii de stat, care l-au si executat in sfanta zi de Craciun, dupa mascarada judiciara de la Targoviste. 16 militari ucisi (printre care sapte din celebra unitate USLA, condusa de colonelul Trosca – cel care il deconspirase pe generalul Nicolae Militaru ca fiind agent sovietic) si 19 raniti. Victimele au apartinut unitatilor USLA (Unitatea Speciala de Lupta Antiterorista), UM 01171 Buzau – Detasamentul 2 Parasutisti, Regimentul de Garda si Academia Tehnica Militara, Victimele au fost toate impuscate ca urmare a unor ordine demente transmise de la nivelul conducerii MApN. Ex-procurorul Mihai Popov este in prezent beneficiarul uneia dintre pensiile nesimtite (sursele noastre spun ca are aproape 200 milioane lei vechi pensie lunara). El a dat neinceperea urmaririi penale pentru toti mortii si ranitii din jurul MApN, printr-o rezolutie care constituie, in opinia noastra, un act de maxima prostitutie morala si profesionala. Mihai Popov doarme in prezent foarte bine in patul lui, cu sentimentul muncii bine facute, dupa ce presedintele Traian Basescu l-a avansat la 19 februarie 2009 la gradul de general, iar la 19 august 2009 i-a semnat decretul de pensionare. Rezolutia de NUP data in toamna anului 1995 nu a fost nimanui comunicata, astfel incat nimeni nu a stiut de ticalosie si, ca urmare, nimeni nu a putut sa o combata. Anii au trecut si crimele s-au prescris. Multi dintre asasini au decedat de moarte buna, fara sa fie adusi in fata legii in timpul vietii lor, gratie manevrelor lui Mihai Popov, care a ascuns urmasilor celor decedati lucratura sa diabolica.

Rezolutia de NUP

In luna octombrie 1995, lt.col. magistrat Mihai Popov, pe atunci adjunct al sefului Parchetului Militar de pe langa Curtea Militara de Apel, a dat solutia finala in dosarul 1059/P/1991 privind 16 morti si 19 raniti, produsi ca urmare a „incidentelor” din perioada 22 – 24 decembrie 1989 din zona Ministerului Apararii Nationale. Procurorul militar Mihai Popov a dispus urmatoarele: „In dosarul nr. 1095/P/1991 privind evenimentele in care au fost angajate DT 2 PST din UM 01171 Buzau, efective din Regimentul de Garda, studenti si cadre din Academia Tehnica Militare, precum si cadre active din UM 0620 (USLA), soldate cu pierderi de vieti omenesti si cu ranirea grava a mai multor persoane – nu se incepe urmarirea penala”. Temeiurile acestui NUP? Au fost, in viziunea procurorului Popov: „lipsa elementelor constitutive a infractiunilor” de omor si vatamare corporala deosebit de grava, precum si celebra deja „eroare de fapt” a militarilor care au tras in colegii lor in uniforma. Fara sa tina cont de faptul ca orice posesor de arma, pe care nu-l ameninta nimeni, si care stie cand trage intr-un om cu arsenalul din dotare ca il poate ucide, procurorul Popov a inventat o paleta larga de scuze pentru asasini. De la „greseli de interpretare” si pana la „inducerea in eroare”. Trebuie sa fii tampit sa crezi ca poate fi justificata situatia ca o unitate militara chemata sa apere MApN-ul, si care se prezinta la poarta ministerului fara nicio intentie agresiva, sa fie mitraliata pana la distrugere, doar pentru ca militarii care pazeau ministerul s-ar fi temut ca viata le-ar fi in pericol. Desi nimeni nu a tras asupra lor. Pentru ca asta a sustinut Popov. In realitate, militarii asasini (care si-au incalcat juramantul) si ofiterii care au ordonat focul (unii avansati imediat la gradul de general – semn ca au fost apreciati de autorii loviturii de stat in frunte cu Ion Iliescu, cel care le-a semnat decretele de avansare in grad) se aflau la adapost sigur, in tancuri, in vreme ce asa-zisul inamic era pedestru sau se afla in simple vehicule prin care orice glont putea razbate.

Motivare de toata jena

 

Procurorul Mihai Popov a mistificat, prin omisiune, realitatea in cazul uciderii USLA-silor condusi de Trosca, care s-au prezentat la ordin in fata MApN, si au fost ucisi in urma ordinului dat direct tanchistilor de catre colonelul Safta (avansat ulterior la gradul de general de catre Ion Iliescu). Popov a evitat sa consemneze ca seful statului major al USLA de atunci - colonelul Trosca - a fost cel care l-a deconspirat pe generalul Militaru ca fiind agent sovietiv acoperit, in timpul anilor de domnie ai lui Ceausescu, si a lasat in rezolutie sa se creada ca nu a fost ucis ca urmare a unei razbunari, ci ca urmare a unui „incident nefericit”. Acela ca militarii de pe tancurile care aparau ministerul au raportat ca li se pare ca vad focuri de arma, iar colonelul Safta „indus in eroare” a ordonat foc ca urmare a ceea ce i-au transmis soldatii de pe tancuri. Cat de idiot poti sa fi ca sa admiti o asemenea explicatie?!

Ce a omis sa spuna Popov – faptul ca a fost un asasinat premeditat – este ca in noaptea de 23 spre 24 decembrie, dupa ce cele doua ABI-uri ale lui Trosca au fost spulberate de mitralierele jumelate de pe tancurile din jurul MApN, persoane necunoscute au intors ABI-urile (masini Aro cu blindaj usor) cu fata spre minister ca si cand ele s-ar fi aflat in pozitii de lupta si au scris cu creta pe ele „Teroristi”. Capul colonelului Trosca a fost taiat si infipt pe osia unui ABR, iar trupurile celor sapte uslasi ucisi au fost lasate zile in sir sa putrezeasca pe caldaram, cu placute „teroristi” pe ele, ca lumea sa le scuipe si sa urineze pe ele. Daca cineva isi inchipuie ca in fata MApN, aparat de 27 de tancuri si cel putin 1000 de militari, care puteau trage oricand, indraznea cineva sa vina sa faca o asemenea barbarie se inseala. Ori ca seful MApN de atunci, generalul Militaru (omul pus de Iliescu) nu era informat despre situatie. In realitate, scena de un sadism extrem a fost ordonata de sefii MApN, care au transmis astfel mesajul ca exista teroristii inventati de Ion Iliescu, Silviu Brucan si tot grupul de autori al loviturii de stat. Scena de cosmar a fost transmisa zile in sir de TVR, acaparat in acele zile de Ion Iliescu si „emanatii” sai. Orice sefi din MApN de buna credinta nu ar fi lasat ca niste militari ai Armatei romane sa fie astfel batjocoriti, decat daca asta le-a fost vointa!

Mizerabila rezolutie de NUP a lui Popov are 125 de pagini (vezi facsimil).

Dupa 22 decembrie 1989, in intreaga Capitala au fost ucise 495 de persoane, iar 1275 au fost ranite. Din cei circa 1100 de eroi-martiri ai Revolutiei furate, 942 au fost ucisi dupa data de 22 decembrie 1989, cand Ceausestii fugisera, iar Puterea a fost preluata de Ion Iliescu si complicii sai. Nimeni nu a platit inca pentru cei 942 de morti (si miile de raniti). Dosarul acestor crime abominabile zace fara solutie, in continuare, la Parchetul General.

Comentarii

# cetateandebusolat date 5 August 2010 19:44 +5

Dumnezeu are justitia Divina!El decide si locul si tactica ! Nimeni nu scapa !

# ionflueras date 27 August 2012 11:22 +5

O intrebare,Judecatoarea Valeria Popov care a distrus Partidul Revolutiei Crestin Democrat in 1995,este sotia Proc.Popov?

# dumi date 16 November 2012 20:42 0

un adevar dar sunt discutii intre concetateni fara efect imi pare rau sa o spun dar asta e

# dumi date 16 November 2012 20:47 0

furnicile fac doar un musuroi de multe ori fara succes :D :sad: :cry: :-? :P :roll: :sigh: ;-) :-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva