24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA A FOST STEARSA – CSM a constatat radiata de drept sanctiunea disciplinara prin care judecatorul Sergiu Leon Rus de la Curtea de Apel Cluj a fost dat afara din sistem. Inainte de a fi exclus, Rus a mai primit o pedeapsa similara, care a fost in final transformata de Inalta Curte in diminuare de salariu (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

13 March 2024 16:57
Vizualizari: 2784

O noua sanctiune disciplinara a fost radiata. De data aceasta este vorba despre pedeapsa aplicata judecatorului Sergiu Leon Rus (foto) de la Curtea de Apel Cluj.


 

Sectia pentru judecatori a CSM a constatat miercuri, 13 martie 2024, intervenita radierea de drept a sanctiunii disciplinare a lui Rus. Solutia priveste excluderea din magistratura dispusa de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara prin hotararea nr. 11J din 9 mai 2018, mentinuta de Inalta Curte prin decizia nr. 26 din 4 februarie 2019.

Pe langa aceasta excludere din magistratura, fata de Sergiu Leon Rus a mai fostaplicata o asemenea masura in 2008. Totusi, in acest caz, Inalta Curte a admis in 2012 recursul lui Rus si a transformat excluderea din magistratura in diminuare a indemnizatiei de incadrare brute lunare cu 15% pe o perioada de trei luni.


Redam minuta hotararii Sectiei pentru judecatori a CSM din 13 martie 2024:


“Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat intervenita radierea de drept a sanctiunii disciplinare aplicate domnului Sergiu Leon Rus, fost judecator in cadrul Curtii de Apel Cluj, prin hotararea nr. 11J/9.05.2018 a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, definitiva prin decizia nr. 26 din 4 februarie 2019 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Completul de 5 judecatori”.

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva