9 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV - Conducerea Penitenciarului Rahova a fost destituita pentru conditiile “inacceptabile” de la Sectia pentru Minori!

Scris de: | pdf | print

29 September 2010 09:54
Vizualizari: 17375

Conducerea de la Penitenciarul Rahova a fost destituita din cauza conditiilor de cazare inacceptabile, care existau pe Sectia pentru minori. Este vorba despre modul defectuos in care a fost gestionata problema imbunatatirii acestor conditii, dupa ce Comitetul International de Prevenire a Torturii a sesizat aceste grave nereguli. In locul directorului Denis Alexandru Darie a fost numit imediat un nou sef de peniteniar in persoana comisarului Marian Popescu, care a mai detinut in trecut functia de director adjunct. De asemenea, au fost demisi sefii de la serviciile logistica si de la siguranta interioara, iar adjunctului lui Darie, Mitroi, nu i-a mai fost prelungita delegarea pe functie.

 

 

Conform informatiilor pe care le detinem, saptamana trecuta a avut loc o intrunire de lucru la care au participat reprezentanti al Comitetului International pentru Prevenirea Torturii, conducerea ANP, reprezentanti ai Ministererelor Justitiei, Muncii si Sanatatii. In urma acestor discutii s-a luat hotararea decapitarii conducerii de la Penitenciarul Rahova. Intrebat daca a fost vorba de lipsa materialelor si a banilor care sa redreseze conditiile din aceasta sectie pentru minori, directorul general al ANP, Ioan Bala, (foto) a declarat pentru Lumeajustitiei.ro: “Nu este vorba de asa ceva. Existau si materiale, existau si bani, s-a dat ordin sa se remedieze deficientele majore semnalate in raport de Comitetul International pentru Prevenirea Torturii, dar nu s-a si urmarit ca aceste probele sa fie rezolvate si, drept dovada, au ramas asa. Cert este ca acele conditii in care stateau minorii erau inacceptabile. De aceea, odata cu destituirea conducerii Rahova, conducerea ANP a hotarat si mutarea imediata a minorilor care se aflau pe acea sectie, de la Rahova, la Slobozia”.

Comentarii

# V. D d date 8 February 2018 07:25 0

Darie se comporta ca pe moșia lu ma-sa

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 9.06.2023 – Tragere la sorti la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva