24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EXCLUSIV: BINOMUL DNA-ICCJ A ARESTAT ABUZIV O GRAVIDA IN 8 LUNI – DNA a inchis dosarul in care procurorii Gheorghe Popovici si Dana Belciug au defilat-o in catuse pe fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean, insarcinata in 8 luni, si au cerut arestarea deputatului Ioan Oltean: “Nu au rezultat date si indicii in ceea ce priveste existenta vreunei conivente”. Este acelasi dosar in care judecatoarea Mariana Ghena din CSM a arestat-o nelegal pe avocata Rodica Constantinovici (Ordonanta de clasare)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 January 2021 18:24
Vizualizari: 9039

Bomba: DNA a clasat dosarul ANRP, in care procurorii Gheorghe Popovici si Dana Belciug au defilat-o in catuse pe fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean, desi aceasta era insarcinata in 8 luni (foto), si au fortat arestarea deputatului Ioan Oltean. Clasarea a fost dispusa in 16 decembrie 2020, de procuroarea Gabriela Albu din cadrul Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA.


 

Inainte de a va prezenta in exclusivitate motivele clasarii, facem o scurta recapitulare a cazului. Dosarul ANRP a explodat in noiembrie 2015, atunci cand la DNA au inceput defilarile in catuse ale inculpatilor. Cauza a fost finalizata in 28 iulie 2016, cand procurorii DNA Gheorghe Popovici si Dana Belciug au emis rechizitoriul nr. 660/P/2014, confirmat de adjunctul DNA de la acea vreme Marius Iacob (vezi facsimil 1).

 


 

Dosarul s-a intors insa la DNA in primavara anului 2017, Inalta Curte de Casatie si Justitie dispunand restituirea dosarului, dupa ce a constatat o serie de probleme in facatura procurorilor.

Urmarirea penala a fost reluata in ianuarie 2018, iar un nou rechizitoriu a fost emis in septembrie 2019. Acest al doilea rechizitoriu nu a mai ajuns insa in instanta intrucat a fost infirmat de seful de atunci al DNA Calin Nistor. In cele din urma, in 16 decembrie 2020, procuroarea DNA Gabriela Albu a dispus clasarea dosarului fata de toti inculpatii.


Trebuie facuta o mentiune foarte importanta: sase dintre inculpatii din acest dosar au fost arestati preventiv de judecatoarea Mariana Ghena (vezi facsimil 2), in prezent membru CSM. Printre ei, fosta sefa ANRP Crinuta Dumitrean, insarcinata in 8 luni, si avocata Rodica Constantinovici, care a obtinut definitiv la Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte daune morale de 50.000 lei din partea statului roman pentru privarea nelegala dispusa de judecatoarea Mariana Ghena (click aici pentru a citi).

 


Iata fragmente din ordonanta de clasare a dosarului ANRP, atasata integral la finalul articolului:


Din probatoriul administrat in cauza nu au rezultat date si indicii in ceea ce priveste existenta vreunei conivente intre cesionarul drepturilor litigioase si membrii Comisiei Centrale, precum si intre cesionar si evaluator.

Astfel, nu au fost identificati martori si nici nu au putut fi administrate alte mijloace de proba care sa confirme eventuale intalniri care au avut loc intre csionar si evaluator sau membrii Comisiei Centrale in cadrul carora sa se fi purtat discutii in sensul favorizarii cesionarului sau pentru o supraevaluare a terenului in cauza.

Niciunul dintre inculpati nu a declarat faptul ca il cunosteau pe Rotaru Mihai, nici evaluatorul impreuna cu care s-a intalnit doar pentru a-i pune la dispozitie documentatia necesara realizarii evaluarii.

Totodata, nu putem aprecia ca fiind o dovada indubitabila de vinovatie disproportia dintre valoarea despagubirilor acordate in alte dosare de despagubire in raport cu despagubirile acordate in cazul dosarului cu nr. 46076/CC.

Nici in ceea ce priveste vinovatia evaluatorului raportat la participatia sa in calitate de complice la savarsirea de catre membrii Comisiei Centrale a infractiunii de abuz in serviciu, probatoriul administrat nu poate dovedi dincolo de orice indoiala intentia frauduloasa a acestuia in actiunea de evaluare a bunului, in scopul asigurarii unui beneficiu in favoarea cesionarului”.


Prezentam ordonanta de clasare a dosarului ANRP dispusa de procuroarea DNA Gabriela Albu:Comentarii

# MN date 21 January 2021 18:44 +12

Nu inteleg de ce ticalosi de puliticieni nu schimba tot in materie de raspundere a magistratului, trebuie facut ceva dar asta in regim de urgenta altfel vom suporta, vom citi, vom fiterorizati de acesti ticalosi, atata timp cand acesti monstri nu raspund cu nimic in fata legii acesti nenorociti fac ce vor muschi lor cu noi. Puliticienilo faceti ceva si bagati raspunderea magistratului sa raspunda ticalosu dupa fiecare dosar clasat sau desfintat de instanta , pana atunci ne hranim cu ce ne informeaza luju. Tot respectul domnilor ziaristi ai publicatiei luju

# Neanae date 21 January 2021 20:01 +5

Îmi vine dubiul ca avem alieni cu ceva verde in tuburile lor infiltrați in funcțiile astea chipurile pentru a apăra dreptatea și adevarul. NIMIC UMAN, numai așa se explica. Sa va ia mai repede Dracul ca semnarăți precum Mefisto. Sunteți €ur și cămeșă! Cu Satana, evident!

# Paraditorii date 22 January 2021 08:13 +2

Si astia inca mai sint in magistratura?

# petru gradinaru date 22 January 2021 11:32 0

ce banditi, aia de la rahova sunt mici copilasi, cand terminam cu aceasta casta nociva,

# escu date 22 January 2021 12:25 +1

Cine și din ce buzunar plătește daunele? Vedeți useriștiulor de ce este necesară SIIJ? Poate mai diminuăm zelul pentru cătușe al procurorilor, recomandate doar și numai celor care sunt vinovați cu adevărat. Dar se vede că nu pot purta brățările oferite de procurori interlopi și criminali.

# coco date 22 January 2021 17:43 0

Ticalosi si criminali! Nazistii !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva