13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV: GAME OVER PENTRU MAGISTRATI – Iata circulara prin care CSM instiinteaza judecatorii ca toate propunerile venite din partea sistemului judiciar in cazul pensiilor de serviciu au fost respinse de coalitia de guvernare: “Reprezentantii celorlalte puteri, contrar declaratiilor publice, nu au manifestat nicio deschidere pentru un dialog real, toate variantele de reglementare avansate de CSM fiind refuzate” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 June 2023 14:29
Vizualizari: 52847

In pofida protestului de amploare declansat la nivelul instantelor si parchetelor, coalitia de guvernare nu a facut niciun pas inapoi in ceea ce priveste modificarile la pensiile de serviciu. Toate propunerile venite din partea sistemului judiciar au fost respinse de factorii decidenti politici. Reiese acest lucru din Adresa nr. 13269 pe care presedintele CSM Daniel Gradinaru (foto) a transmis-o catre instante vineri, 23 iunie 2023, si pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate.


 

CSM explica faptul ca in primul rand a cerut ca prevederile din proiectul de lege sa se aplice doar judecatorilor si procurorilor care ar urma sa intre in sistem. Referitor la cresterea varstei de pensionare, CSM a propus ca aceasta sa se faca printr-o etapizare reala, urmand ca vechimea asimilata de maxim cinci ani in alte profesii juridice sa fie recunoscuta ca vechime la momentul pensionarii. Tot la acest capitol, CSM a inaintat si o alta varianta, in sensul ca pana in 2035 sa fie crescuta vechime in functie de la 25 la 30 de ani, fara sa se impuna insa o conditie de varsta.

Nu in ultimul rand, CSM a solicitat ca stabilirea pensiei sa se faca prin raportare la media veniturilor oricaror 12 luni consecutive din ultimii 10 ani de activitate, asa cum a fost votat proiectul in Senat, eliminandu-se amendamentul depus la Camera Deputatilor care stabileste o crestere a perioadei de raportare la 300 de luni.

Toate aceste propuneri au fost in final refuzate, CSM dezvaluind ca, in ciuda declaratiilor reprezentantilor coalitiei de guvernare, nu a existat un dialog real cu factorul politic.


Prezentam un fragment din circulara sefului CSM (documentul este atasat integral la finalul articolului):


“La nivelul Consiliului Superior al Magistraturii au fost formulate o serie de propuneri pentru amendarea proiectului de lege, solicitandu-se, in principal, ca noul act normativ sa produca efecte doar in privinta judecatorilor si procurorilor care ar urma sa intre in profesie ulterior adoptarii legii, numai in acest fel fiind respectat principiul previzibilitatii normei juridice, fara a afecta asteptarile legitime ale magistratilor care sunt in activitate, justificate de reglementarea in vigoare la momentul la care au optat pentru intrarea in magistratura.

In conditiile in care aceste propuneri nu au fost insusite de decidentii politici, Consiliul a formulat si alte propuneri pentru asigurarea exigentelor constitutionale vizand calitatea legii si garantarea independentei justitiei, precum o etapizare reala a cresterii varstei de pensionare (3 luni la 1 an), recunoasterea in continuare a unei vechimi asimilate de maxim de 5 ani in profesiile prevazute de art. 63 alin. (1) din Legea nr. 303/2022, posibilitatea de a beneficia de pensia de serviciu pentru magistratii care au o vechime in functie de 30 ani, indiferent de varsta, reglementarea pensionarii anticipate si in cazul magistratilor.

O alta varianta de reglementare propusa a vizat cresterea etapizata, pana in anul 2035, a vechimii in functie, de la 25 ani la 30 ani, fara existenta unei conditii de varsta pentru a beneficia de pensia de serviciu.

Totodata, s-a propus eliminarea amendamentului privind cresterea etapizata, de la 12 luni la 300 luni, a perioadei de raportare avuta in vedere pentru calculul pensiei de serviciu, prin aceasta prevedere din proiect dreptul la pensia de serviciu fiind afectat grav in substanta sa, contrar jurisprudentei constante a Curtii Constitutionale. Prin urmare, propunerea Consiliului a vizat mentinerea modului de calcul al pensiei de serviciu in forma adoptata de prima Camera, si anume raportarea bazei de calcul la media veniturilor oricaror 12 luni consecutive din ultimii 10 ani de activitate, fara ca valoarea pensiei nete sa depaseasca veniturile in plata.

Desi s-au depus toate eforturile pentru sustinerea acestor propuneri, reprezentantii celorlalte puteri, contrar declaratiilor publice, nu au manifestat nicio deschidere pentru un dialog real, toate variantele de reglementare avansate de Consiliul Superior al Magistraturii fiind refuzate”.

 


Comentarii

# maxtor date 23 June 2023 14:39 -6

celelalte Puteri? - e treaba Prezidentului!

# jean valjean date 23 June 2023 15:03 -2

La cat si-au marit salariile prin Hotarari Judecatoresti incepand cu anul din 2000 pe motiv de discriminare salariala, fapt ce a atras interventia presedintelui Basescu si a presedintelui Senatului din aceea perioada, s-a impiedicat de CCR care a tinut cu magistratii. Ministerul de finante a cerut in repetate randuri ca ministrii de justitie sa intervina pentru a stopa acest fenomen de marire a salariilor prin hotarari judecatoresti, dar n-a avut succes. A trebuit sa intervina UE ca sa stopam acest fenomen ilegal si nedrept. Mai au curajul sa iasa si la porteste/ greva. Lacomia sistemului judiciar romanesc nu are limite.

# Un alt Jean Valjean date 23 June 2023 15:34 +4

Prin hotarari judecătorești magistrații nu și-au mărit salariile și din contră au obținut drepturi pe care legislativul le acordase prin tot felul de legi pe care apoi guvernanții si instituțiile statului nu le-au mai respectat. Așa că magistrații nu au cerut nimic din ce nu li se acordase prin lege, lege pe care nu au făcut-o ei. Ar trebui sa va documentati d.le Jean Valjean înainte de a trage concluzii cu privire la situații cu care nu ați avut nicio treabă. Dar, na, așa e românul....se pricepe la toate și la nimic. Au fost supuși la linșaj mediatic doctorii, profesorii, magistrații....cine mai urmează? A...avocații.. jos și cu ei. Ce atâta justiție, învățământ, sănătate...vedem noi ce facem, important e sa scăpăm de ei. Trist! Vrem o țară ca afară dar din păcate mentalitatea poporului e în urmă cu sute de ani..am rămas tot la faza cu " capra vecinului ". Hai să ne auzim cu bine...eventual în piață la înjurături...nu contează pe cine înjurăm!

# Cetateanul date 23 June 2023 15:45 +42

Chestiunile acestea erau cunoscute informal încă de anul trecut. Întreb pentru un prieten: unde era garantul în decembrie? Dar în ianuarie anul acesta? Sau în februarie? Poate în martie? Nici în aprilie? Măcar în mai? Acum? După 6 luni de când o devenit oficial? Păi cum să aibă măi considerație vulgul când te vede că nici pe tine nu ești în stare să te aperi? Altfel, plini de detașări, delegări, comisii și multe nimicuri importante. PS Ne plângem că nasoale de la politruci că uite ce o votat nația. No, alții or ales mai bine... :lol:

# Jan date 23 June 2023 15:47 +66

Daca ar baga radpundere magistratilor nu am mai vedea asemenea sentite gen Piedone, gen Portocala, gen Stanciu, si dna Blonda din dosarul lui Voiculescu asa ca este pe drumul cel bun! Instanta este cel mai mare focar de rau ptr oamnei ! Trezitiva ! Sa fim realisti ca daca ar sta si unul in puscarie un an nu ar mai jydeca in zeflemeala sa pe intetes! Doamne ajuta sa bage radpunderea lor!

# Cu deosebita consideratie date 23 June 2023 16:29 +31

Daca darami pe rand peretii casei, vine o zi cand iti cade tavanul in cap. Unde a fost csm cand ani la rand nu s-au organizat concursuri de admitere in magistratura? Unde a fost csm cand s-a marit la 7 ani perioada de promovare de la jud la tb? Unde e csm cand nu se mareste cifra de scolarizare de la inm? Unde e csm cand inm scoate magistrati o data la 2 ani? Unde a fost csm cand politicienii au provocat pensionari pe banda aruncand pisica populista cu pensiile speciale? Chiar era greu sa puna cineva toate masurile astea pe hartie si sa concluzioneze ca vom ajunge aici?

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 23 June 2023 16:32 +1028

JOS LABELE DE PE PENSIILE MAGISTRATILOR! TRAIASCA SUVERANITATEA CURTII CONSTITUTIONALE! CURTEA CONSTITUTIONALA SINGURA GARANTA A INDEPENDENTEI PUTERII JUDECATORESTI! JOS SECUREALA DIN JUSTITIE! JOS SECUREALA VANDUTA INTERESELOR STRAINE! TRAIASCA SUVERANITATEA CONSTITUTIEI! RESPECTATI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI CA SA VA POATA FI RESPECTATE DREPTURILE CONSTITUTIONALE! EXCLUDEREA MAGISTRATILOR CARE NU RESPECTA CONSTITUTIA! ACUM S-A VAZUT PERFIDIA SECURELII! aista-i o opinie

# grigore după ureche date 23 June 2023 16:59 -3

Nasol moment misto colivă. Puțina dar foarte putină decența tovarași n-ar strica. Pentru erorile , gafele sau nenorocirile domniilor voastre platim noi. Apropo cu drepturile omului în plandemie cum a fost??? Toți cetateni sunt egali în fata legii. Domniile voastre sunteti cumva cetateni de altă categorie??? Citandu-l pe un scriitor drag multora dintre domniile voastre ,, A se mai slabi”

# Un cunoscător date 23 June 2023 17:00 +235

Magistrații "rezist" ar trebui să ceară socoteală colegului Ghinea ptr PNRR.

# Silviu date 23 June 2023 17:49 0

Aia cu 30 de ani indiferent de varsta ar trebui sa fie pentru toti. Vrei sa mai sa mai muncesti? E treaba ta, 30 de ani e destul de mult orice ai face. @alt Jean Valjean: cand a fost vorba de drepturile lor au decis in favoarea lor, in acelasi fel de spete au hotarat in favoarea angajatorului. Nu e dubla masura? Nu e bataie de joc? Profesorii au avut sprijinul po******tiei chiar daca baga meditatii pe bani tax free, dar judecatorii nu vor avea sprijinul nimanui. De ce? Prea isi bat joc de meserie.

# Marius date 23 June 2023 18:17 +17

Trezirea!!! Se face justitie doar in favoarea anumitor categorii de cetateni........ cetateanul de rand moare cu dreptatea in mana!!! CSM si Inspectia Judiciara protejeaza magistratii care dau sentinte ilegale cu incalcarea drepturilor fundamentale!!! Rusine, ati depus un juramant stimabili magistrati......!!!

# Grădinescu date 23 June 2023 18:30 -21

Cu asa presedinte CSM nici nu ma mir de rezultat. :D

# Jiji date 23 June 2023 18:49 +174

Daca legea trece in forma asta nu e atacata la Curtea Constitutionala si e pusa in aplicare propun ca toti membrii CSM(acesti latrai care in campania de alegeri promiteau marea cu sarea)sa isi dea demisia de onoare sau sa fie revocati de catre Adunarile generale care i au ales!

# coca date 23 June 2023 19:34 +28

Milioane si milioane de euro s-au platiti, de catre justitiabili, pentru hotararile voastre de 2 lei, care au tinut Romania pe pozitia de medaliata la CEDO. Statul a fost prea lingau sa exercite actiuneain regres, pentru pagubele pe care le-ati produs acestei tari cu obraznicia si secuvenismul zugravite pe fete! In sfarsit vi se taie de la portofel si de la privilegii. Ce veste frumoasa!

# Maya date 23 June 2023 19:41 +177

Va rog sa m-a scuzați ,pentru ce spun dar acest președinte CSM nu este pentru magistrați, este pentru el și interesele lui in rest nu contează nimic,lui sa-i fie bine,este un om care se mira și el ce a dat peste el.De acum tot din asta vor fi .De vreo 7-8 ani presa terfelește aceasta breasla și nimeni nu zice nimic,de ce?De cenu se da publicității salariile și pensiilor celor din MAI sau armata cu tot cu servicii? Nu va întrebați?Nu vedeți ca pe toate posturi tv de dimineața pana seara toți numai de magistrați vorbesc și in termeni f duri?Va doresc numai bine

# Vyrgolitsch date 23 June 2023 20:11 0

Si doamna Milu, ce zicea ?

# jUSTie date 23 June 2023 20:22 +16

Nu se intelege exact ce face ministrul justitiei care este membru CSM conform legii. Dansa a ramas in continuare in retorica Parlamentului si a membrului de partid care se pregateste pentru alegerile viitoare sau a inteles ca a fi membru in Guvern dar mai ales ministrul justitiei nu prea se pupa cu rosiile si agricultura (subiect foarte serios de alfel - fara niciun fel de ironie - dar care nu se afla in portofoliul MJ). Dl Ciolacu ati cautat, pana ati ales BINE ! O fisa de post, se poate? PS Justitia e un portofoliu greu, extrem de greu si in aceste momente are nevoie de cineva care isi intelege functia ….

# Alexandru date 23 June 2023 22:23 +10

Inclusiv magistrații trebuie să priceapă că nu pot beneficia de pensie mai mare decât salariul net avut, în paralel cu faptul că dacă doresc pensie specială trebuie să muncească minimum 35 ani la fel ca toți ceilalți cetățeni. Nu în ultimul rând, doriți să stați 20 sau 25 ani în sistem nici o problemă, însă pensia să vă fie acordată începând cu data când ați împlinit vârsta de 65 ani la fel ca ceilalți cetățeni. Seară plăcută

# Cetățean date 24 June 2023 08:30 +20

Nesimțite salarii și pe.nsii in raport cu situația de corupție și risc infracțional din tara! De ce vor ei pensii nemuncite și la valori fara cotizare? Lăcomia este o boala grea ..

# Baba Cloanta date 24 June 2023 10:24 +5

@ Maya Ia citește puțin aici … https://romania.europalibera.org/amp/media-pensiilor-speciale-de-la-4000-la-20-000-lei-lun%C4%83-extremele-ajung-la-78-000/31047970.html

# Ilie date 24 June 2023 11:11 +86

Nici Basescu nu a reusit o asa antagonizare a societatii.Majoritatea po******tiei jubila cand capitalul romanesc era ruinat si nu se dezlipea de ecranul televizoarelor sa vada spectacolul catuselor.Acum e randul justitiei asupra careia se arunca vini care nu-i apartin.Fara indoiala sunt magistrati care nu au ce cauta in sistem, dar ce a facut legislativul pentru a indrepta situatia?O parte din membrii CSM au avut si au un comportament care ii face nedemni pentru inalta demnitate. Exista procedura pentru revocarea lor?Atata vreme cat guvernantii nu dau dovada de buna credinta nu cred ca se va rezolva ceva.Legat de pensii, din cate stiu pensia reprezinta 80% din indemnizatia din ultima luna de activitate. De ce ajunge sa fie mai mare decat aceasta?Nu cumva explicatia tine de impozitare, impozitare care se aplica tuturor pensionarilor?In fine, e atat ura in comentarii, iar unele sunt de-a dreptul irationale incat ma sperie gradul redus de intelegere a modului de functionare a statului.

# John date 24 June 2023 11:34 0

Mare bucurie, ce să zic. Numai că social-liberal-democrații abia și-au făcut încălzirea cu tăierile. Deja Ciolacu a început să bâiguie ceva de îndreptat inechități și pe la scutirile de impozit ale celor din IT, agricultură, etc.. V-am mai spus că e semn rău când Boc se filmează ascuțindu-și coasa. Vorba lui din 2008: Pușca și cureaua lată, ce salarii, sporuri și stimulente aveam odată.

# George date 24 June 2023 13:51 -48

Ce ne-am face fara mafiotii de judecatori? Cati stau la bloc cu cei de rand au disambiguation viloaele parca traiesc 20000 de ani nu se mai satura de bani acesti mafioti

# Vagabor date 24 June 2023 14:33 -1

Toate legile prin care s.au făcut pensiile speciale sau de serviciu, mai pe scurt cele care nu sunt pe baza de contributivitate sunt neconstituționale. Dar CCR e beneficiar. E strigător la cer A căzut el Ceaușescu, vor cădea și pensiile nesimțite..Citesc numai aberații ale judecătorilor și militarilor că ei le.ar binemerita, oare chiar nu se uita in jur.

# UnIns date 24 June 2023 15:12 +27

Singurul aspect ce trebuia modificat era problema pensiilor care depaseau salariul. Atat. Salarii mici pentru cata responsabilitate au si cate cauze solutioneaza pe an. Uitati ca nu sunt niste functionari oarecare, ci una dintre cele 3 PUTERI ALE STATULUI. Uitati ca sunt cca. 4000 de oameni dintre care cei mai multi la nivel de Judecatorii, unde salariile sunt aproape cat alei unui primar. Felicitari, manati de invidia si nimicnicia specifica acestui popor, ati fost complici la subjugarea Justitiei de catre clasa politica. Minti slabe si lipsite de puterea de a intelege. Sper sa vi se faca dreptate cu aceeasi masura, cu acelasi interes pe care l-ati investit in intelegerea a ceea ce tocmai s-a intamplat.

# Niculiță Ion date 24 June 2023 16:50 -2

Curtea suprema şi-a dovedit maiestria şi cu ocazia referendumului lui Băse 4 pentru 5 impotrivă,toti cu acelaṣi dosar in față.Incredere beton!Un doctor poate opera 10 ore la 70 de ani iar un magistrat nu poate sta pe un scaun cu un dosar pe birou la 65.Daca nimeni nu este mai presus de lege şi când se vrea ceva corect nu e constituțional ,noi ce şi pe cine mai respectăm? Umilință maximă.

# Maya date 24 June 2023 17:25 -51

Domnul Gradinaru a avut o apariție la România tv ca un elev de liceu nu ca un judecator de Ialta Curte. Nu a știut sa explice aproape nimic , de ce au magistrații pensie mai mare ca salariu? Pensia conform Legii 303/2004 se calculează 80% din salariu brut pe ultimele 12 luni din activitate.Dacă are mai mult de 25 de ani de magistratura i se de 1% pentru fiecare an nu mai mult de 100%. Dar la pensie nu mai plătești,șomaj, că-s,cass etc, asta nu știe domnul Gradinaru?plus ca se face actualizarea pensiilor de câte ori se măresc salariile celor din activitate.Așa prevede legea domnule Gradinaru nu ați știut? Dv ca judecator de Ialta Curte nu ați vorbit pe lege de loc? De ce?Sa nu uitați ca va veni și rândul dv și veți plăti poate mai mult decât colegii dv. Astăzi a, asistat și la căderea ultimului bastion JUSTITIA, ca celelalte au căzut deja. Dragi magistrați ăștia sunt colegii dv, nu are cine sa va apere va apărați singuri dacă puteți.

# dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale date 24 June 2023 17:27 +524

NICI SALARIILE SI NICI PENSIILE NU SUNT NESIMTITE! SINGURUL LUCRU NELALOCUL LUI e FAPTUL CA PENSIA DEPASESTE SALARIUL!-AICI S-AU LACOMIT FARA ROST SI A ADUS MULTA ANTIPATIE! CORPUL MAGISTRATILOR TREBUIEa SA ADUCA MULTUMIRI COMISIEI EUROPENE CA LE-A TRAS O SMETIE PESTE FATA DUPA CE LE-A FACUT TOATE VOILE .SI PE ALE CE SI PE CELE ale partenerului strategic. CORPUL MAGISTRATILOR TREBUIE SA LE MULTUMEASCA COLEGILOR REZIST CARE AU SERVIT INTERESELE GRUPARILOR STRAINE SI ACUM LE--AU DAT CU FLIT! TRADATORII SUNT TRADATORI SI SUNT TRATATI CA TRADATORII! PACAT CA SUFERA MAGISTRATII CINSTITI SI PATRIOTI! CLASA POLITICA ESTE CU TOTUL IN MANA SECURELII SI SECUREALA SI-A BATUT JOC DE MAGISTRATURA! SINGURA REDUTA A RAMAS CONSTITUTIA IN APARAREA MAGISTRATILOR! TRAIASCA SUVERANITATEA CONSTITUTIEI SI MAGISTRATII LIBERI APARATORI AI SUVERANITAATII APARATI CONSTITUTIA SI STATUL CA SA VA APARATI STATUTUL! MAINE O SA VA TAIE SI SALARIILE slugile obediente ale intereselor strain aista i o opinie

# Eta cosmin date 24 June 2023 17:28 -15

Rusine acestor judecatori lipsiti de rusine! As intelege sa ceara ceva in situatia in. Care ar fi exemplari dar ei sunt departe de orice justitie!!! Fac doar ce au chef!!! Societatea nu ii place nimeni nu ii place! Doar ei se admira in oglinda si se cred Dumnezei! Pentru ca li s-a suflat in bors in defavoarea cetatenilor!!!

# Diomede date 24 June 2023 18:33 -11

Nimeni nu contestă calitatea, prestigiul magistratului dar într-o țară în care omul după circa 40 de ani de serviciu are o pensie de circa 2500 - 5000 de kei, un magistrat să pretindă o pensie de 20 000 - 40 000 de lei pentru o vechime d circa 20 de ani la vârsta de 45 d ani este o "animalue". Sistemul occidental la care tot bat ei apa in piua au magistrati qctivi si la 60 de ani. Români, treziți va, nu puteți permite asemenea "nesimțire pe banii voștrii", punct !.

# Gherbea Vasile date 24 June 2023 20:10 -3

Octavian Goga - atîta bucurie zace,în bordeiașul lor de paie. Vas i - atîta nesimțire zace, în a le lor palate de bugetari

# Mihai date 24 June 2023 20:44 -4

Traiasca pensiile speciale! Vreau si eu!

# Solomon date 25 June 2023 01:20 +5

@ # dulapul securelii, pelticiunii si pierzaniei nationale. Nu mai scrie cu majuscule

# Ionel date 25 June 2023 06:50 -52

Este sistemul pe care din pacate il aparati, facand scapati pe cei ce distrug Romania. Daca ati fi fost corecti dragi magistrati, politicul ar fi fost si el corect astfel incat la ora actuala am fi avut ,,o tara ca afara"

# Lumi date 25 June 2023 09:19 -18

In afara instantei, mai exista si alte domenii care "uzeaza" psihicul, care presupun omplicarea salariatului "cu totul", fara a mai putea face nimic altceva in paralele ( sa nu uitam ca majoritatsa judecatorilor predau la facultati private, pe bani buni), si de asta nu beneficiaza nici de reducere a perioadei minime de activitate si nici de pensie cat ultimul salariu. Ar trebui sa fie o cinste sa fi judecator/procuror, o onoare , sa iti castigi reputatia si respectul semenilor prin solutiile corecte si legale, nu prin salariu, pensie si aroganta functiei. Respectul se castiga, reputatia la fel. Noi ceilalti teebuie sa muncim mult peste 40 de ani si sa ajungem sa luam maxim jumatate din salariul avut in activitate. Cand intri in profesia de judecator/procuror sti la ce te inhami, si o faci in cunostinta de cauza. Pensie cat "Casa Poporului" nu se mai justifica .. si nici o durata atat de scurta de activitate. Asta trecand peste faptul ca selectarea judecatorilor la noi este absurda.

# Lumi date 25 June 2023 09:23 +22

Selectarea unui judecator specializat pe familie, de ex, ar trebui sa tina seama de experienta de viata a judecatorului. Ce sa. caute un tanar absolvent de INM jud de familie, cand el nu e nici casatorit si nici nu are copii?!. Pentru judecatori, asemeni senatorilor, ar trebui stabilita o varsta minima undeva mult peate cei 25-26 de ani ..proaspat absolvent.. si atunci nu s-ar mai ajunge la aberatii de genul pensionarii la 42 de ani. Si ar insemna ca omul are si ceva experie ta de viata.

# Dobre Florian date 25 June 2023 10:52 -1

După lecturarea majorității comentariilor,se poate spune doar atât: -sa fim iubiți și fără frică... un alt ...Mitica !

# obiectiva date 25 June 2023 11:10 +1109

nu mai chitaiti, bre ...cand magistratii au dat NAVALA peste CJUE :-x sa intrebe daca trebuie sa respecte in mod prioritar CONSTITUTIA ROMANIEI sau dreptul european :-x , atunci nu chitaia nimeni din JUSTITIE... acu, mai jurati si voi pe PNRR :lol: ca oricum Constitutia Romaniei ati tratat-o ca pe hartie igienica...

# Maria date 25 June 2023 13:30 +5

Situatia actuala trebuie privita cu foarte mult echilibru si atentie. Maniera de selectare si pregatire a tinerilor magistrati trebuie in mod clar imbunatatita. Nu cred ca tineretea si lipsa lde experienta sunt cele mai mari probleme, ci faptul ca ajung in salile de judecata avand la indemana numai ' schemele juridice' invatate la INM, care de cele mai multe nu au nici cea mai mica legatura cu cauzele.In plus, lipsa propriu-zisa a completurilor colegiale precum si a magistratilor cu experienta creaza haosul actual al sistemului judiciar actual,consecintele afectand in mod grav justitiabilii .Pensionarea magistratilor cu experienta , referindu-ma la cei de la 48 ani in sus a fost o mare eroare, in contextul in care acestia aveau pe deplin maturitatea profesionala necesara efectuarii unui act de justitie de calitate. Problema pensiilor de serviciu nu face altceva decat sa demonstreze suplimentar incoerenta masurilor dispuse de politicieni si neintelese corect de corpul magistratilor

# Jeana Valjeana ptr alt Jean Valjean de profesie magistrat date 25 June 2023 13:34 -8

Singura lege careia se supun magistratii este : Legea sint eu ! Si asta face ca in dosarele in care au intres - a se citi ori partea a ajuns la magistrat ori magistratul a primit o i fluenta din partea unui coleg din sistem: politist, judecator, procuror sau avocat card lustruieste pantofii judecatorior si procurorilor sau din mediul politic care ajuta la promovarea in functii de conducere si in cariera -sa faca legea dupa cum" vrea muschii lui " si asa au si ci majorarea salariilor prin hotarari judecatoresti - ultimile de la Dambovita , generalizate , retroactiv de la 1 ian 3018 , la intreaga casta ,prin ordin cu caracter administrativ dare de Presedinta ICCJ, Procurorul General si Presedintele CSM cu incalcarea art.5 alin 5 cprc." Este interzis judecatorilor sa stabileasca dispozitii general obligatorii prin hotararile pe care le pronunta in cauzele cebi sunt supuse judecatii " Deci generalizarea hotararilor de la Dambovita este realizata prin abuz in serviciu cu ref .art

# Rodica date 25 June 2023 17:57 -5

Apropos de numărul mare de dosare, dacă un complet tine un dosar 2 ani și jumătate, pe motiv ca s-a dispus efectuarea unei expertize în cauza, expertiza care a fost depusa fără îndeplinirea obiectivelor, fiind luata ca atare, întrucât la respectiva instanta dosarul figura deja de 2 ani fără a se efectua vreo lucrare în acest dosar, instanta fiind nevoita sa pronunțe soluția și fără îndeplinirea obiectivelor din expertiza. În concluzie, instanta în dosarul meu a dat termene de câte 4 luni pana la depunerea expertizei doar pentru ca ii convenea sa figureze și cu acest dosar pe rol, în care nu a avut de făcut nimic. Mai mult, nici macat nu a observat ca nu am fost legal citata la unul dintre termene și pentru ca i-am atras atenția am primit ulterior numai termene de 4 luni. Ca sa nu mai spun ca nici in privinta redactarii hotararii, se fac 3 luni de când instanta a dat soluția și motivează hotarari pronunțate la 1 -2 luni de la pronunțarea soluției în cazul meu. P.S. Am câștigat procesul.

# Silviu date 26 June 2023 07:31 +2

@Maya: pana la 65 de ani militarii au obligatii catre stat chiar daca sunt in rezerva si nu au pensia corelata cu activii. Magistratul dupa ce ca are 80% nu 58.5% cat are militarul, nici nu mai are obligatii catre stat dupa iesirea la pensie, de ce sa mai fie conectat cu activii? Dar nu va faceti griji, gandacii supravietuiesc.

# Cristian date 26 June 2023 12:23 +1

Gargară inutilă pe seama unei instituții mascaradă. Dacă magistratura, acest apendice al mafiei generate de obediență, șpagă, frica zilei de mâine, încrengătură cu lumea interlopă, părtașă la injustiție, pe dos de cum au jurat la cățărarea in posturi, părtinitoare și la conivență cu criminalii politici, trădători și vânzători de țară, atunci iliescu, bombonel, manechin, chioru', văcăroiu si enorm de mulți alții, ar umple pușcăriile si poate poporul român ar fi de acord să-i țină pe masă și casă, pe bani lui, ani mulți înainte. Condiția este să-i fie retrocedat (acestui popor), tot ceea ce furturile prin devalizarea țării, cu știința și sub oblăduirea acestei secte privilegiate, numită justiție, au produs. Înainte de a vă stoarce lacrimi de crocodil, voi ăștia de vă numiți justițiari, mai gândiți-vă ce pagube uriașe ați produs României, cu intenția de a vă asigura vouă și alor voștri un trai fără griji. După voi potopul, ce contează ca potopul distruge oameni fără nicio vină.

# un biban date 26 June 2023 13:03 +3

Ce nu vreți să spuneți voi, vajnicii militari de profesie pe timp de pace, care vă credeți mai presus de toți, este că în caz de război, toți avem obligații. Inclusiv să vă suportăm ordinele imbecile. Așa e, gândacii cu grade supraviețuiesc în spatele frontului, în timp ce noi, soldații luați cu arcanul din civilie, suntem carne de tun.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva