27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

EXCLUSIV – Mihai Onciu, medicul legist care s-a indoit de necesitatea unei interventii chirurgicale in cazul lui Gigi Becali, este anchetat de Parchetul Judecatoriei Constanta pentru uzurparea functiei. Consiliul Superior de Medicina Legala il acuza pe Onciu ca s-a pronuntat asupra diagnosticului, desi nu avea calitatea necesara: "Aprecierile sale personale sunt de natura nu numai sa interfere, dar in acelasi timp, sa influenteze modul de interpretare al concluziilor de catre instanta"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

12 June 2014 14:48
Vizualizari: 12172

Vin zile grele pentru seful Serviciului Judetean de Medicina Legala Constanta Mihai Onciu (foto stanga)! Dupa ce si-a exprimat dubiul cu privire la existenta unor afectiuni medicale reale in cazul lui Gigi Becali, sugerand ca opiniile medicilor specialisti exprimate in raportul medico-legal, in care se arata ca latifundiarul trebuie operat de urgenta, existand riscul paraliziei, trebuie avizate – desi este cunoscut ca dreptul de a solicita avizarea raportului revine doar organelor judiciare - intrucat diagnosticul ar fi unul mai putin grav, medicul primar legist va trebui sa raspunda in fata procurorilor Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta pentru diagnosticul pus omului de afaceri si pentru opiniile sale personale exprimate in acest caz. Recent, Consiliul Superior de Medicina Legala (CSML) a decis sa il reclame pe medicul Mihai Onciu la Parchetul Judecatoriei Constanta pentru savarsirea infractiunii de uzurparea functiei, ca urmare a "excesului de zel" pe care acesta l-a avut in momentul in care a decis sa il examineze pe Gigi Becali si sa emita un diagnostic, desi nu avea atestarea pentru specialitatea neurologie sau neurochirurgie.


In opinia expertilor de la CSML, Mihai Onciu, exprimandu-si aprecierile sale personale asupra starii de sanatate a pacientului Gigi Becali, care au fost remise instantei prin adresa de inaintare a raportului de expertiza medico-legala, a interferat si modificat sensul concluziilor raportului medico-legal oficial si chiar modul de interpretare al acestora de catre instanta.

Consiliului Superior de Medicina Legala, conform hotararii nr. 4 din 10 aprilie 2014, a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta in vederea declansarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 300 Cod penal, uzurparea functiei, ori a altor infractiuni in legatura cu serviciul de catre medicul Mihai Onciu.

In acelasi document, CSML precizeaza ca a instiintat si Ministerul Sanatatii in vedere constituirii unei comisii mixte privindu-l pe medicul Onciu, dar si managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei din Constanta pentru faptul ca medicul sef al SJML Constanta nu respecta legislatia medico-legala, fapt care "este de natura sa aduca prejudicii activitatii de probatiune medico-legala".

Prezentam in continuare pasaje din Hotarare nr. 4 a CSML in care sunt expuse motivele pentru care medicul Mihai Onciu ar trebui sa fie cercetat penal pentru actiunile sale din cauza Becali:

"Consiliul Superior de Medicina Legala constata ca dl. Onciu Mihai, in calitate de medic sef interimar al SJML Constanta, numit in aceasta functie prin decizia managerului Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei Constanta, cu ocazia efectuarii expertizei medico-legale dispusa de Tribunalul Constanta in dosarul cu nr. 10687/118/2014, in cazul numitului Becali George, aflat in executarea pedepsei privative de libertate in Penitenciarul Poarta Alba, a savarsit acte care nu intra in atributiile sale in sensul ca:

-a efectuat examinarea neurologica a pacientului Becali George cu toate ca nu are specialitatea de medic neurolog, stabilind ca 'examenul medico-legal efectuat personal la sediul serviciului nostru la data de 28.01.2014 nu a relevat modificari neurologice obiective (...) iar simptomatologia era reprezentata de dureri usoare/moderate la nivelul bratelor';

-a infirmat stadiul clinic evolutiv al patologiei neurologice/neurochirurgicale stabilit de catre medicul de specialitate, fara a avea calitatea de a face astfel de referiri conferita de specialitatea de medic neurolog sau medic neurochirurg nefiind atestat in vreuna dintre aceste specialitati;

-s-a pronuntat cu privire la modul in care trebuie aplicat tratamentul neurologic-neurochirurgical, inclusiv asupra gradului de urgenta a interventiei neurochirurgicale, fara a avea calitatea de a stabili acest lucru;

-s-a substituit comisiei medico-legale in sensul ca a facut aprecieri care, in conformitate cu normele metodologice, apartin exclusiv membrilor comisiei medico-legale pentru amanarea/intreruperea executarii pedepsei sau suspendarea urmaririi penale/judecatii pe motiv de boala, comisie special constituita in acest scop, ce are o componenta expres si limitativ prevazuta in legislatia in vigoare (...)

ceea ce este de natura sa permita aprecierea ca toate acestea constituie o ingerinta din partea d-lui dr. Onciu Mihai in activitatea comisiei de amanare/intrerupere a executarii pedepsei sau suspendarea urmaririi penale/judecatii pe motiv de boala din cadrul SJML Constanta, (...) aprecierile sale personale, remise instantei prin adresa de inaintare a raportului de expertiza medico-legla, fiind de natura nu numai sa interfere, dar in acelasi timp, sa modifice sensul concluziilor raportului medico-legal oficial si totodata sa influenteze modul de interpretare al acestora de catre instanta".

Pe numele lui Mihai Onciu mai exista o plangere penala pentru abuz in serviciu

Trebuie precizat ca sesizarea facuta de CSML predece plangerea penala pe care avocata Maria Vasii a depus-o la Parchetul Tribunalului Constanta, in data de 19 februarie 2014, impotriva medicului Mihai Onciu. La aceea data, Gigi Becali prin aparator solicita cercetarea medicului Mihai Onciu sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in servciu si abuz in serviciu in forma agravanta. Mai exact, Gigi Becali, prin avocata Vasii, reclama ca Mihai Onciu si-a depasit atributiile legale atunci cand a facut anumite precizari si mentiuni legate de cazul sau, si intrand peste competenta medicilor legisti desemnati de instanta pentru efectuarea raportului medico-legal, dar si cand a solicitat avizarea raportul medico-legal in conditiile in care o astfel de masura nu era justificata, dat fiind ca in Raport nu existau opinii contradictorii, ci unanimitate.

Actele medicale si medico-legale aratau ca este necesara efectuarea unei interventii chirurgicale, dat fiind ca atat medicul Alexandru Vlad Ciurea - sef disciplina Neurochirurgie UMF Bucuresti, cat si dr. M. Schmidt – sef sectie de Ortopedie si Chirurgie a Coloanei din cadrul Orthopaedische Praxisklinik Munchen-Schwabing si dr. H.B. Davidescu – medic primar neurochirurg la Spitalul Constanta, au stabilit ca Gigi Becali sufera de o afectiune grava, care nu poate fi tratata in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si care face imposibila executarea pedespei, daca nu se efectueaza interventia neurochirurgicala.

Aceste opinii nu au avut insa efect in instanta, intrucat relevant a fost punctul de vedere al medicului Onciu. Dovada sta chiar decizia pe care instanta a luat-o, cand a stabilit ca in cazul lui Gigi Becali nu este necesara efectuarea unei interventii chirugicale de urgenta, si cu atat mai putin acesta sa fie efectuata in afara tarii, la o clinica de specialitate.

Onciu a intrat si in Zglobiu

Fiind pe "zona lui" cazul lui Adrian Zglobiu, barbatul care l-a scuipat pe presedintele Traian Basescu, a ajuns tot in mainile medicului Mihai Onciu. Seful Serviciului Judetean de Medicina Legala Constanta, Mihai Onciu, a fost cel care si-a dat acordul pentru internarea lui Zglobiu in spitalul de psihiatrie.

*Cititi aici integral hotararea CSML care il vizeaza pe medicul legist Mihai Onciu

Comentarii

# s date 12 June 2014 16:08 -16

E normal sa-l mazilesca. Nu doar ca strica piata, dar daca se repeta cazul mondialu vs. base nasu? Cineva va trebui sa dea ceva inapoi din cauza acestui individ care chiar isi face treaba. Plus ca este o grava lovitura de imagine; cine sa-i mai creada ca rezolva cate o astfel de problema?

# MITRU date 12 June 2014 19:52 +11

Dragutzule domn-doamna \"S\", este normal sa o ia peste bot acest fost autopsier ajuns medic legist prin grija si umarul pus de catre matusa sa, cat despre el \"neica nimeni in colbul drumului\". De cum s-a pronuntat tantalaul am postat aici ca o va lua in freza, uite ca s-a intamplat si o va pati si mai rau. Ii inteleg dragostea si suferinta pentru basanaul prezidential dar sa-ti dai singur cu tesla in cohones, chiar ca seamana a prostie. Lege, de la Hipocrate icoace \"nici un medic uman si cu atat mai putin unul de medicina legala nu se pronunta in nici un fel asupra unui diagnostic daca nu este in specialitate\" Tantalaul, sub presiune sau din prostie a mai si scris, a pus parafa si stampila. Daca ajunge pe mana consiliului tare ma tem ca revine, cu surle si trambite, la functia de autopsier. Prima premonitie uite ca s-a adeverit, o astept si pe ultima.

# Băscase date 12 June 2014 22:11 +11

Oh, dar e prea logic, prea din realitatea securistă. Încă un impostor nesimțit și, normal, pupinbăsist, a fost dovedit. Ăsta e sistemul. \"Ce-a fost tac-tu? Cioban, să trăiți! Ah, tot cioban, și tu ce vrei să te faci? Ce puteți dumneavoastră, să trăiți!\"

# franc date 12 June 2014 22:07 -6

Acest medic a avut dreptate. Insusi marele maestru al combinatiilor imobiliare si nu numai, Becali, a recunoscut public ca s-a facut ca e bolnav, ca urmare a sfatului avocatilor. Acum se platesc orgoliile medicilor, care probabil ca au luat spaga grasa sa il declare pe Becali bolnav in ultimul stadiu. O rusine pentru profesionalismul lor si mai ales pentru caracterul infect pe care il au. Pe ei nu ii cerceteaza nimeni pentru astfel de diagnostice false?

# Băscase date 12 June 2014 22:12 +9

E impostor. Și d-na Hara are dreptate uneori.

# Hypocrate date 12 June 2014 22:41 +10

eu sper numai ca licheaua asta impostoare de autopsier sa aiba parte de un atac crebral si sa-l trateze un ginecolog.ca sa vada si el cum e

# FELICITARI EROULUI DOCTOR LEGIST MIHAI ONCIU. date 13 June 2014 10:28 -5

FELICITARI DOMNULUI DOCTOR LEGIST MIHAI ONCIU. date 23 februarie 2014 23:26 0 FELICITARI DOMNULUI DOCTOR LEGIST MIHAI ONCIU. L-as plasa pe acest doctor in RANDUL EROILOR CONTEMPORANI ! Veti zica ca n-a facut mare lucru .Ca si-a facut doar meseria ! DAR DESPRE ASTA E VORBA :am ajuns intr-un asemenea stadiu de degradare incat UN OM CARE-SI MAI FACE MESERIA CORECT IN ACEASTA TARA ESTE CONSIDERAT EROU ! FELICITARI EROULUI CONTEMPORAN DOCTOR LEGIST MIHAI ONCIU ! De remarcat ca AU INCEPUT DIN CE IN CE MAI MULTI OAMENI SA DEVINA EROI –ADICA SA-SI FACA MESERIA CORECT ! PROCURORI, JUDECATORI…ETC Va multumim voua eroi ai Romaniei moderne ! Va multumesc ca existati si ne dati sperante CA SE MAI POATE TRAI IN ACEASTA TARA !

# SUNTEM O TAR DE NEBUNI ? ANCHETAM EROII SI SALVAM BANDITII ? date 13 June 2014 10:41 -5

Reflexie pentru oamenii cu creer ! Va dati seama ce putere are acest puscarias cioban ? In loc sa fie felicitat EROUL DOCTOR LEGIST MIHAI ONCIU ca a impiedicat un puscarias sa pacaliasca justitia, JUSTITIA CORUPTA IL INVINUIESTE PE EL CA DE CE A SEMNALAT ACEASTA INFRACTIUNE ! SUNTEM O TARA DE NEBUNI ? Medicu EROU MIHAI ONCIU A AVUT DREPTATE ! - chiar si ciobanu a recunoscut ca A JUCAT TEATRU ,,,CA VOIA SA PACALEASCA JUSTITIA ! INTR-O TARA NORMALA eroul mihai onciu ar fi fost promovat iar CEI TREI MEDICI CARE AU PUS DIAGNOSTIC GRESIT-INTENTIONAT CA SA SCAPE BANDITUL –AR TREBUI SA-SI PIARDA DREPTUL LA PROFESIE ! ALT ASPECT pe cre nu-l remarca JUSTITIA MAFIOTA PLATITA DE CIOBAN: CINE A PERMIS CA ACEST PUSCARIAS CIOBAN SA ///LUCREZE///INTR-O SCOALA DE FOTBAL ///INTRE MINORI ///ALATURI DE ALTI 20 CE PUSCARIASI? Cel cre a permis aceasta imfamie AR TREBUI DE URGENTA ARESTAT ! –MINORII AR PUTEA FI VIOLATI…SAU UCISI ..

# Au FACUT DE RAS MEDICINA ROMANEASCA –RUSINE –LUATI-LE DREPT date 13 June 2014 10:54 -5

Iata “eminentele medicinii romanesti si mondiale ” care l-au dignosticat pe cioban :in frunte renumitul medic neurochirurg Alexandru Glad Giurea, conf.dr. Marius Bopa, medic primar legist, cel care a semnat Raportul de expertiza medico-legala, depus in instanta de avocatii lui GIGI PECALII(ci) . doctorului M. Schmmmimidt – sef sectie de Ortopedie si Chirurgie a Coloanei din cadrul Ortho-pacalika Praxi-spagalika - Romanians FRAIER-MIS !, si ale doctorului H.B. Dabidescu – medic primar neurochirurg din cadrul Spitalului Constantia, si care aproape in unanimitate AU AFIRMAT CA CIOBANUL VA RAMANE PARALIZAT DACA NU SE OPEREAZA DE URGENTA LA O ANUMITA CLINICA DIN GERMANIA –in nici un caz la alta !Ei bine dragii mei toti acesti SPECIALISTI –SOMITATI –SAVANTI (spagari ) de renume mondial S–au fost facut de ras au au fost dati cu k urul de pamant ca niste spagari ordinari au fost insultati si scuipati de multimea dezlantuita de acest MIRACOL !Revin!

# s date 14 June 2014 14:27 -8

Ce-mi plac cei care posteaza pe aici ... Asa cum lesne observati, toti cei care tin partea doctorului care a stopat o inselatorie recunoscuta chiar de catre autor, au de la -8 la vale, evident pe ROSU. Cum sa mai interpretam comentariile atunci cand un minim de corecitudine este dezavuata?

# Tomas Filip C date 16 June 2014 02:09 +2

Am fost coleg cu dr. Onciu prin anii '80. E un om cu standarde morale, nimeni nu se indoia de probitatea lui, nici colegi, nici profesori. Imi pare rau sa vad ca se vorbeste asa despre el, probabil majoritatea dintre cei care posteaza aici nici nu l-au vazut vreodata.

# Papulici date 16 June 2014 07:28 +1

Cum nu? A aparut la TV cu un tupeu de securist nesimțit. Și-a demonstrat probitatea morală de la coada vacii în 3 secunde.

# Razvan date 19 June 2014 19:46 +3

Este un baiat Ok, acest dr.Onciu Moise!!!!!!!!!!Si-a facut treaba.Doar treaba. Jos mainile murdare de pe acest medic Bun.Sa traiesti Misule!!!!!!!!!!!Jos Eftimie!!!!!!!!!

# DOCTOR date 23 August 2014 11:30 +3

Ziarule, tu al cui lingau mai esti? Nu striga adevarul? Nu e evident ca doctorul Onciu e singurul care a avut curajul sa fie corect impotriva acestei retele de slugoi cumparati de Becali, cu toti "profesorii" lor la un loc?!!!

# Doctor date 23 August 2014 11:35 0

:eek: Pardon, redactorul asta e slugoiul cuiva din inteleapta noastra justitie, oarba ca de obicei

# Popescu date 8 November 2014 10:10 +2

Mai redactorule, cum de nu te-au dat afara pina acum astia de la lumea justitiei? Pai avizul sefului de serviciu al medicinei legale din Constanta reprezinta "parerea sa personala"? Adica parerea celor cumparati pe multi euro e aviz si aia corecta a sefului e impresie? Mai baiatule, tu discreditezi ziarul!

# Trusca Cezarina date 16 May 2018 05:49 0

Celor care l-au denigrat aici pe dr.Onciu , va intreb acum, va mai sustineti parerea? Daca am ajuns sa dam dreptate unui impostor ca Becali , nu ma mir ca tara asta a ajuns sa fie condusa de impostori ! Asa se procedeaza de obicei la noi , criticam geniile si slavim jigodiile! O zi buna va urez ! Brvao domnule domnule Dr. Onciu Mihai!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva