24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

EXCLUSIV – Ordinul ilegal al sefei Inaltei Curti, Livia Stanciu, prin care vicepresedinta Cristina Iulia Tarcea nu a fost lasata sa prezideze Completul de 5 din „Dosarul Zambaccian”, pe motiv ca „e specializata in materie civila”. Manevra a avut ca scop asteptarea numirii in functia de vicepresedinte a lui Ionut Matei. Ulterior, acesta a preluat Completul de 5 si l-a aruncat din nou pe Adrian Nastase in inchisoare. Mesajul lui Basescu: „Lucrurile merg, le tinem sub control” (Ordinul)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

11 February 2014 17:18
Vizualizari: 13121

Iata un nou element care vine sa intareasca acuzatiile publice privind condamnarea politica a lui Adrian Nastase, de catre „Plutoanele de 5” ale Inaltei Curti, create de regimul Basescu, prin Legea „micii reforme” nr. 202/2010, contrar principiului european privind repartizarea aleatorie a dosarelor, aplicat in toate celelalte instante din Romania. La data de 17 septembrie 2013, presedinta ICCJ Livia Stanciu (foto centru) a emis Ordinul nr. 230 prin care, contrar Legii 304/2004, a impiedicat-o pe vicepresedinta Cristina Iulia Tarcea (foto dreapta), care abia fusese numita in functie, sa preia conducerea Completului de 5 penal, post lasat liber prin expirarea mandatului ex-vicepresedintei Rodica Aida Popa.

Desi Legea 304/2004 prevede ca onor Completele de 5 sunt conduse de presedintele sau vicepresedintele ICCJ, prin Ordinul nr. 230 din 17 septembrie 2013, Livia Stanciu a desemnat sa conduca Completul de 5 nr. 1 Penal pe sefa Sectiei penala a ICCJ Corina Jijiie. Motivul acestei rocade pe langa lege a fost: „actualul vicepresedinte al ICCJ, doamna judecator Tarcea Iulia Cristina este specializata in materie civila”. De precizat ca nicaieri in legile Justitiei nu exista impedimentul numirii pe principiul specializarii, iar atunci cand esti numit intr-o functie de conducere la o instanta sau parchet se presupune ca esti specializat. In plus, sa sustii indirect ca un judecator de Inalta Curte nu are pregatire intr-o anumita materie, reprezinta un fapt de neacceptat.


Concret, prin Ordinul nr. 230 din 17 septembrie 2013, sefa ICCJ a dispus (vezi facsimil):Art. 1 – Incepand cu data de 17.09.2013 si pana la data finalizarii procedurii de numire in functie al celui de-al doilea vicepresedinte al ICCJ, se desemneaza doamna judecator Jijiie Corina Michaela, presedintele Sectiei penale, sa conduca Completul de 5 judecatori in materie penala (C5-P1)

Asteptandu-l pe Matei... Traian Basescu: „Ma bucura extraordinar numirea acestui om in functia de adjunct al presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie. LUCRURILE MERG, LE TINEM SUB CONTROL!”

Miscarea dispusa de Livia Stanciu, in vederea desemnarii celui de-al doilea vicepresedinte, nu a fost intamplatoare. Corina Jijiie a ajuns astfel sa conduca Completul de 5 penal nr. 1, care in septembrie 2013 il judeca pe fostul prim ministru al Romaniei Adrian Nastase, in „Dosarul Zambaccian”, inlocuind-o astfel pe fosta vicepresedinta a ICCJ domnisoara Rodica Aida Popa. Amintim ca Aida Popa nu a mai primit aviz de la CSM pentru vicepresedintia ICCJ, dupa ce Completul de 5 pe care il conducea a dat achitare lui Adrian Nastase in dosarul „Matusa Tamara”, considerandu-se ca aceasta nu poate tine lucrurile sub control.

Prin miscarea dispusa, in perioada 17.09.2013 – 20.11.2013, dupa care a doua functie de vicepresedinte al ICCJ a fost preluata de vestitul judecator Ionut Matei (foto stanga - cel care l-a condamnat pe Nastase la 2 ani de inchisoare cu executare in „Dosarul Trofeul Calitatii”, numindu-l „simbolul coruptiei”), judecatoarea Corina Jijiie a prezidat doua sedinte de judecata in „Dosarul Zambaccian”. In aceste termene, ca un facut, Corina Jijiie a permis amanarea audierii martorului principal al acuzarii – Cristina Popescu, si veti vedea mai incolo care poate fi substratul acestei amanari.

Numirea vicepresedintelui Ionut Matei s-a facut la 20.11.2013, prin decret prezidential semnat de Traian Basescu, care declarase despre acesta, fericit, urmatoarele: „Uite astazi (n.r. - luni, 11 noiembrie 2013), un judecator extrem de puternic si tare pe picioarele lui si-a luat avizul 100% de la judecatori in CSM. Ma bucura extraordinar numirea acestui om in functia de adjunct al presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Lucrurile merg, le tinem sub control”.

Imediat dupa numire, Ionut Matei a inlocuit-o pe Jijiie, si a preluat conducerea Completului de 5 in „Dosarul Zambaccian” in care a efectuat un singur act de administrare de probe: a audiat-o pe martora in acuzare Cristina Popa. Astfel potrivit cutumei, administrand o proba in proces, Ionut Matei a devenit judecator apt sa dea si verdictul. Care se cunoaste: 4 ani de inchisoare pentru Adrian Nastase, plus 5 ani de interzicere a dreptului de a mai detine o functie politica, aruncandu-l pentru a doua oara in inchisoare si scotandu-l din viata politica pentru mult timp de acum inainte.

Ce a vrut sa spuna Basescu in mesajul sau: „Ma bucura extraordinar numirea acestui om in functia de adjunct al presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Lucrurile merg, le tinem sub control”? Acesta a fost deci controlul? Tarcea a fost scoasa ilegal din Complet, ca sa intre Ionut Matei, judecator cunoscut ca are o antipatie iesita din comun fata de Adrian Nastase pe care l-a numit in motivarea sentintei de condamnare din „Dosarul Trofeul Calitatii” drept: „simbolul coruptiei"?

Incredibil, dar adevarat: judecatoarea Tarcea nu a fost buna pentru Zambaccian, dar a condus numeroase alte Complete de 5 in penal

In final, mai adaugam: vicepresedinta Cristina Iulia Tarcea nu a avut, prin voia lui Stanciu, calificarea sa intre in penal, motiv pentru care s-a dat ordinul tinerii ei pe bara, in pofida art. 32 din Legea 304/2004 pe motivul pueril ca „este specializata in materie civila”.

Cu toate acestea, atentie, vicepresedinta Cristina Tarcea a condus Complete de 5 penal in multe alte dosare, atat in perioada de doua luni (17.09.2013 – 20.11.2013) cand locul ocupat ulterior de Ionut Matei a fost vacant, cat si pana in prezent - acest fapt intareste faptul ca Livia Stanciu a sustinut o falsitate in Ordinul nr. 230/17.09.2013!

Fata de toate acestea, este fara putinta de tagada ca vicepresedinta Cristina Tarcea trebuia sa fie cea care sa conduca Completul in „Dosarul Zambaccian” si poate cu ea la carma, fostul premier nu ar fi fost condamnat pentru a doua oara si aruncat in inchisoare! Cine oare a tinut „lucrurile sub control”?

Adrian Nastase: „A fost Justitia politica a lui Basescu!”

Inchis pentru a doua oara, intr-un dosar cu probe vadit false (dolarii tipariti la un an doi dupa asa-zisa mita) Adrian Nastase asi-a spus ultimul cuvant: “Nu a fost vorba de o decizie a Justitiei, ci de o razbunare politica, realizata prin intermediul unui complet condus de un judecator numit de Basescu si care a avut o misiune de indeplinit... Nu consider ca cele doua complete de recurs de la ICCJ, conduse de judecatorii cenzurati de Basescu pot fi identificate cu justitia din Romania. Ele reprezinta justitia politica a lui Basescu!

* Cititi aici Ordinul 230/2013 al sefei ICCJ Livia Stanciu si procesul verbal subsecvent

Comentarii

# ADEVARUL date 11 February 2014 17:54 +39

M-DAME STANCIU SE CREDE SI EA PRESEDINTA JUCATOR :-) SE STIE CE INSEAMNA-JUCATOR,SA FIE VARIANTA FEMININA A LUI BASESCU :-* SA FACA  MEDITATII CU BASESCU,IL AJUTA.DE CE NU FACE EA POLITICA?SIMPLU,SA FII SI JUDECATOR SI POLITICIAN ESTE MUULT MAI BINE,POTI FI UN FEL DE DICTATOR! ESTE MULT MAI INTERESANT DECAT SA ISI FACA EA TREABA PENTRU CARE ESTE PLATITA,CARE TREABA...CA SI-A BAGAT NASUL PESTE TOT :-*

# Socrate date 11 February 2014 18:12 +34

Doamna judecator Cristina Tarcea este o femeie extraordinara, de un mare bun simt si profesionalism. Ea nu s-ar preta niciodata la vreo executie judiciara si pentru ca se stia, a fost inlaturata din dosarul Nastase. Fara scrupule

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei.......,, date 11 February 2014 21:03 +10

PIRATERIA :  art. 235 NCP ,, marinarul sau comandantul unei unei nave sub pavilion românesc care face să dispară flota unei țări, cu un prejudiciu de cel mult 1 leu, se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 15 ani, cu executare în Palatul Cotroceni,,  alin.( 2 ),, alienații și iresponsabili nu răspund penal.

# vasile date 12 February 2014 11:14 +6

Oare de ce vrea******rea asta asa de mult ca Nastase sa faca puscarie. Cu ce a deranjato Nastase. Incalca toate legile numai sa-l bage pe Nastase dupa gratii. Chiar asa de mult ii este datoare lui Basescu?

# Vichy date 11 February 2014 18:06 +27

Ce are in mana acolo dom Ionut Matei? Carnetul rosu de partid? Sau carnetul de notite cu indicatiile pretioase trasate de dom prezident? :D

# o pensionara date 11 February 2014 18:08 +28

adevaratii teroristi ai democratiei.........astia sunt......nu este nici o diferenta intre aceasta stanciu si ana pauker.va mai amintiti?ana pauker si cu dej au bagat spaima\'n burghezi exact asa este si acum basescu si ale sale escadroane ale mortii fac ravagii in romania.......... 

# stanciu sefa lagarului auswiz basista date 11 February 2014 18:37 +23

:-* precum era mengele la auswiz asa este excroca ss-ista stanciu ce executa comezii dela hitler 2 de basarabi 8) dictatorul,demis in 2o12 cu 9o % dar instaurat de gestapoul lui fostii securistii -comunistii si nepotii lor de azi care neau luat libertatea,bani,case,padurii,fabricii,locuri,de munca ,neau indatorat la fmi :D undes miloanele hotilor ???? de unde aveti averi asa multe ??? ca nu ati muncit o zi numai furati latratii nu va temeti de dumnezeu ??? lucrati cu dracul :-x veti plati odata ca si ciausescu ,hitler,gadafy,mubarac,polpot,basescu un criminal fost comunist si securist cu gasca lui nea condamnat 1o ani la genocid ,latra ca un sacal flamand in jungla romania huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

# Vasile Ion date 11 February 2014 21:09 -19

Ma amuza teribil si continuu permanenta perplexitate si disperare a celor care au preluat puterea ca totusi  intra unul cate unul la inchisoare.  -Obisnuiti-va cu asta, cu Basescu sau fara, multi dintre voi vor mai intra, si asta in ciuda propagandei desantate.

# Salvamar date 12 February 2014 09:08 +11

De acord sa intre coruptii la zdup, dar nu pe alese. Adica coruptii lui base, inclusiv eL, i stau si chibiteaza si aplauda justitia-injustiti fara A FI DERANJATI MACAR CU O CITATIE DE PROCURORI. In cele peste 200 de dosare depuse la DNA impotriva guvernului Boc chiar nici unul nu este anchetat? Inca ne ocupam de guvernul din 2002-2004? Hau sa fim seriosi. Ia uite ca increderea popukatiei in justitie a scazut exponential dupa \"mica reforma\" basista, care de altfel ne cva duce sa pierdem la CESO proces dupa proces, iar pagubele le vom plati noi, prostimea. Trebuie schimbata legea si cei care gresesc - procurori si judecatori - sa plateasca. De ce sa le platim noi erorile lor judiciare si joaca de-a justotia pentru anihilarea dusmanilor lui base?

# Vasile Ion date 11 February 2014 21:12 -14

Ma amuza teribil si continuu permanenta perplexitate si disperare a celor care au preluat puterea ca totusi  intra unul cate unul la inchisoare.  -Obisnuiti-va cu asta, cu Basescu sau fara, multi dintre voi vor mai intra, si asta in ciuda propagandei desantate.

# Vasile date 11 February 2014 22:07 +10

Un singur judecator este:Dumnezeu,chiar daca multi spun ca pana la Dumnezeu te mananca sfintii.Multi nu cred in viata vesnica, imateriala,dar cand or sa ajunga in fata judecatorului suprem atunci sa vedem ,, vitejia\" fiecaruia!Alergati spre Domnul si lasati iadul celor care-l merita.

# dan date 11 February 2014 23:07 -17

eu m-as bucura daca un dictator ar baga la puscarie autorii acestui site ce slujesc cu slugarnicie interesele unor puscariasi. as planta maracini pe mormintele lor. cand iti dedici viata lui voiculescu, nu meriti nici macar iadul.

# mircea date 12 February 2014 00:03 -3

eu as face altceva pe tarana lor, dar nu acu iarna ca e frig si mi-e frica sa nu racesc la oo.

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 00:12 +10

pentru dan//mai gunoi basist,o cunosc pe madame tarcea de cind era avocata tinara si alerga dupa cauze,chiar daca parintii ei erau in MJ(nu conteaza circumstantele cum am aunoscut aceasta doamna)intimplator cunosc o gramada de LUME BUNA SI DE CARACTER DIN JUSTITIA MINJITA BASISTA SI CARE SUB NICI O FORMA NU INTRA IN CATEGORIA LIMBRICILOR,VIPERELOR SI NAPIRCILOR.cu certitudine si indiferent cit de vinovat il crezi tu pe nastase sau voiculescu niciodata,dar niciodatu un gunoi basist ca si ala de la cotroceni nu o sa se ridice la nivelul acestor oameni .si ca sa poti saTURBEZI si sa injuri toata ziaua azi iti mai spun unaGUNOIUL BETIV DE LA COTROCENI SI CU TOATA SLEARCA BASISTA NU O SA FACA BINE ACESTEI TARI INTR/O 100 DE ANI CIT AU FACUT NASTASE SI VOICULESCU. VREI DOVEZI???!!!!!!CITESTE!!!!!!(cuvint de cod brake inlet port)

# mircea date 12 February 2014 00:02 -9

Judecata e judecata si Burberry a luat cu executare de la doua complete de judecata succesive. Nu inteleg unde v-ati impotmolit.

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 00:17 +4

pentru mircea//mirciulica de ce ai pus doar 2 oo trebuia sa pui 3 capul nu ti/l socotesti tot ,,O,,cuvint de cod ticas)

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 00:24 +9

pentru mircea//mirciulica si esti asa de rau intentionat pe cit de neinformat sau necitit esti.cum a dica a luat succesiv de la 2 complete?tocmai asta/ti si dovedeste reaua credinta sau doza de rautate,UITI CA A FOST ACHITAT DE UN ,,COMPLECT,, SI APOI CONDAMNAT DE AL 2 LEA?? LA ORDIN DE LA GUNOIUL DE LA COTROCENI!!!!!!(cuvint de cod dorsal finn)

# Hipster date 12 February 2014 07:54 0

1. Eu nu as vrea sa ma judece un civilist! 2. Specializarea generala de care vorbiti exista numai dupa iesirea din stagiatura sau in cazul in care magistratul a participat la cursuri de formare profesionala in acea materie. Eu nu cred ca dna vice se incadreaza pe vreuna din cele doua situatii! Nu sunteti cinstiti; incercati sa dezinformati! 

# santinela date 12 February 2014 09:01 +5

Stanciule Stanciule cum vei sta tu \"legata\" de Basescu la vermeghe.Uite acusica !

# APEL CATRE MAGISTRATII TINERI ! date 12 February 2014 11:19 -13

APEL CATRE MAGISTRATII TINERI !Pentru ca inca n-ati fost atinsi DE CANGRENA CORUPTIEI, aveti doua optiuni : 1) SA FITI DUMNEZEI – sau tzucalari .ALEGETI PRIMA VARIANATA! Veti fi CEI MAI TARI OAMENI DIN TARA ! in fata voastra TREMURA , FAC PE EI , DEVIN MICI…CEI MAI MARI OAMENI DIN TARA …presdinti ,premieri , parlamntari ,miliardari,baroni,moguli,…SUNTETI DUMNEZEI ! pentru asta trebuie SA FITI CINSTITI ! .SAU…SAU…SAU …Sa alegeti a doua varianta sa intrati in asociatia magistratilor coupti ..sa va bucurati un timp de bani multi …de spaga mare …DAR CU SIGURANTA VETI FI SANTAJATI DE MAFIE …VETI DA SENTINTE doar DUPA CE CERETI VOIE….VETI FII OAMENI SLABI….SI SI….SI …si…..CU SIGURANTA VETI INTRA IN PUSCARIE ! VA VETI FACE DE RAS VOI SI FAMILIILE VOASTRE ! Luati-va ca exemple EROII NATIUNII ROMANE MACOVEI,MORAR ,KOVESI,STANCIU ,HAINEALA,DANILET,GHICA GEORGESCU PAPICI ,TULUSI ....SI ATII .GLORIE LOR ! LE MULTUMIM CA EXISTA!

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 12:15 +5

pentru APEL CATRE MAGISTRATII TINERI !//limbricule limbricule esti asa de mic ca ai devenit oxiur.ma intreb cit de repede o sa ajungi muritor de foame!!!! dupa caderea gunoiului pun pariu 1 la 10000 ca te vor da TOTI judecatorii afara fie ei tineri sau batrini,dupa ce te vor da afara o sa zici ca te faci avocat.nici dracu nu o sa vina la tine nici macar pentru o curatela caci nici un judecator nu o sa/i dea cuiva cistig de cauza vaziund cine/l reprezinta. in ,,pana mea,,o sa te duci dar o sa ai nume de indian(american) o sa te numesti PANA DE MOTOR...,, in pana mea ,,sint chinezii si triadele nu au auzit de lupta ta ,,pentru coruptie,,deci ce o sa faci?o sa vinzi bomboane pe marginea ecluzelor?caci in romanica nu cred ca o sa ai un trai normal.si la alcveva decit fi lingaul lui macovei si gunoiului ,nu poti exersa o alta meserie ca nu ai decit cea de LINGAU(cuvint de cod aft wing)

# APEL CATRE MAGISTRATII TINERI ! date 12 February 2014 18:55 -4

Nu inteleg ce-are asta cu prefectura? Tu esti proba perfecta pe care pot demonstra vinovatia lui Muceea Padea :A DISTRUS LOGICA ROMANILOR ! Cred ca este unul dintre marii dusmani ai acestei natii ,si cred ca nici el nu-si da seama cat rau a facut acestui neam ,si chiar lui insusi ,si familiei lui…care traiasc in aceasta cloaca pe care a creat-o in cardasie cu altii.Sa nu-I atribuim vreun merit intelectual >A creat aceasta cloaca PENTRU CA A AVUT MICROFON SI CEILALTI ,NU ! Ia citeste si tu ce ai scris .intelegi ceva ?Are vreo logica ? Pute de la o posta tipul de rationament al susnumitului , pute de rautate ,de incultura ,de linguasie a mafiotilor si de speranta ca mafia pe care o slujeste VA PUNE MANA PE TOATA JUSTITIA …SI VOR JUDECA EI SI SE VOR RAZBUNA EI PE TOTI CEI CARE 10 ANI NU I-AU LASAT SA FURE.Daca ai avea logica si un pic de carte ti-ai da seama ca SUNTEM IN UNIUNEA EUROPEANA !NU SE POATE CE VRETI VOI ! Sunteti rebuturi neobolsevice al istoriei.Sunteti anacronici !

# unul din lumea cea mare date 12 February 2014 23:52 +4

pentru APEL CATRE MAGISTRATII TINERI //RAR MI/A FOST DAT SA CITESC ASA CEVA DE CONTRADICTORIU.cu certitudine tu esti ori limbricul danilet,ori colonelul turcescu ori ecrivan.total incoherent (cuvint de cod trailing edge)

# briciu date 13 February 2014 06:29 +4

acestr scursuri din fruntea justitiei ìn frunte cu bàsescu dacà totul ar fi normal ìn romània,ar trebui sà facà complet de de 5 lichele ìn-tro puscàrie sà se judece ì :zzz

# Decizie Nelegala date 13 February 2014 08:48 +3

1. In cauza nu s-au respectat principiile continuitatii completului. 2. judecatorii au fost desemnati in complet cu incalcarea legii 304. 3. Ionut Matei nu l-a audiat pe Nastase, fiind desemnat in cauza dupa ascultarea inculpatului (decizii Cedo: cauza Spînu contra Romaniei si Ilisescu si Chiforec contra Romaniei) Va castiga Nastase de pe scaun la Cedo

# Matei Alexandru date 15 February 2014 10:51 +2

Dincolo de ilegalitatea ordinului, imi amintesc ca madam Tarcea a fost secretar de stat la justitie in timpul lui Nastase si le-a fost frica ca-l scapa! Fiindca la noi nu exista justitie, ci doar gasti.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva