5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Explozii de violenta in penitenciarele din Romania. La Galati, alta tentativa de suicid!

Scris de: | pdf | print

12 October 2010 15:23
Vizualizari: 13674

Dupa incercarea de suicid a lui Nati Meir, de la finele saptamanii trecute, o alta tentativa de acest gen, tot prin spanzurare, a avut loc la acelasi penitenciar din Galati. In data de 11.10.2010, in jurul orelor 16.50, la camera 211 - infirmerie din cadrul sectiei a II-a, detinutul Marin Catalin, condamnat la o pedeapsa de 5 ani si 2 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, clasificata in regim inchis, a fost surprins in baia camerei de detinere, in timp ce incerca sa se sinucida prin spanzurare, cu ajutorul unui lat improvizat dintr-un siret, pe care l-a legat de o teava de scurgere, pe motiv ca a fost amanata de comisia de liberare conditionata. Detinutul a primit ingrijiri la cabinetul medical al unitatii, a fost transportata cu ambulanta la Spitalul Judetean Galati, iar in urma unei stari de agitatie, acesta a fost transportat la Spitalul de Psihiatrie Galati, unde a ramas internat pentru aplicarea tratamentului de specialitate. Lui Marin Catalin i s-a intocmit raport de incident si a fost informat judecatorul delegat pentru executarea pedepsei privative de libertate.

In aceeasi zi au avut loc mai multe agresiuni si altercatii cu personalul la atat la Galati cat si la alte penitenciare din tara. Inainte cu patru ore de incercarea de suicid a detinutului Marin Catalin, tot la Galati a avut loc unconflict spontan in camera 415 din cadrul sectiei a IV-a, regim inchis, pe fondul unui conflict spontan. Condamnatul Stefan Marian, care are de executat o pedeapsa de 5 ani si 10 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie, a lovit cu pumnul in zona fetei un alt detinut, Cernat Alin Florentin. Agresorului i s-a intocmit raport de incident, a fost mutat la alta camera de detinere si a fost informat judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate.

La Penitenciarul de Minori si Tineri de la Craiova, in jurul orelor 18.00, la camera 35 din cadrul sectiei a VI-a, regim semideschis, pe fondul unui conflict spontan, condamnatul pentru talharie Babici Miodrag l-a lovit cu pumnii si picioarele pe alt detinut, Rudaru Marin. Agresorului i s-a intocmit raport de incident .

La Penitenciarul Rahova, in jurul orelor 17.50, detinutul Petrache Stefan, condamnat la o pedeapsa de 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie, clasificata in regim inchis, in timp ce se afla la punctul de lucru bloc alimentar a declarat agentului supraveghetor ca are probleme cu mai multe persoane din camera, dezvaluind a fost agresat fizic si i-au fost aduse injurii, in mai multe randuri, ultima data fiind in data de 09.10.2010, de catre persoanele private de libertate Racu Ion Viorel si Vanatoru Adrian Cristian. Victima a fost prezentata la cabinetul medical iar celor doi agresori li s-a intocmit raport de inciden, fiind sesizat Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti.

In jurul orelor 22.30, un alt detinut, Faur Nistor Isai, condamnat la o pedeapsa de 13 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de viol, clasificata in regim inchis, sosita prin transfer de la Penitenciarul Arad, a declarat verbal ca a fost lovit la nivelul membrelor si a toracelui, inainte de plecare de mai multe persoane private de libertate si de personalul unitatii, refuzand sa declare care sunt persoanele si circumstantele producerii incidentului, afirmand ca isi rezerva dreptul de a actiona prin mijloace proprii pentru rezolvarea situatiei. Detinutul a fost dus la cabinetul medical, unde nu au fost constatate semne de violenta.

La Penitenciarul Targu Mures, tot in aceeasi zi, in jurul orelor 19.00, cu ocazia apelului de seara, la camera 56 din cadrul sectiei a V-a, regim semideschis, detinutul Prodan Ionut a declarat ca a fost agresat de alt detinut, Dragos Teodor. Victima a ajuns la Spitalul Judetean Targu-Mures, unde i s-a stabilit diagnosticul de fractura 1/3 medie distala mana dreapta fara deplasare, fiindu-i aplicat aparat gipsat. Agresorului i s-a intocmit raport de incident si a fost informat judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate.

In jurul orelor 05.00, la camera 406 din cadrul sectiei a II-a TBC din Penitenciarul Jilava, detinutul Voinea Florin a avut o altercatie fizica cu Oita Florin si Dragomir stefan Catalin. Acestia i-au dat in cap cu oglinda din grupul sanitar. Victima a fost diagnosticata cu leziune minora in zona occipitala.

La Penitenciarul Arad, detinutul Cristea Alin Ionel si-a provocat o plaga taiata la nivelul lobului urechii stangi, cu ajutorul unei lame provenite de la un aparat de ras de unica folosinta, pe motiv ca nu are tigari.

Tot in 11 octombrie, in jurul orei 18.50, la camera 309, din cadrul sectiei a V-a, regim inchis, detinutul Radu Giulian a spart geamurile de la fereastra camerei de detinere, amenintand cu incendierea saltelelor, pe motiv ca o persoana privata care a sosit prin transfer nu este cazata in camera sa. I-a fost intocmit raport de incident.

La Penitenciarul Arad, detinutul Lingurar Bokor Alexandru a fost anuntat ca urmeaza a fi mutata la alta camera de detinere. Asta l-a enervat si a inceput sa urle, sa ameninte si sa injure seful de sectie, iar in momentul deschiderii camerei de detinere, detinutul a devenit violent, a spart geamul de la camera de detinere, taindu-se la ambele maini. I s-a intocmit raport de incident si a fost informat judecatorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate.

Pe langa aceste incidente majore a avut loc si un accident comic. Un detinut de la Penitenciarul Satu Mare, aflat la camera 30, a cazut din patul situat la nivelul numarul 3, in timp ce incerca sa urce. A fost prezentat la cabinetul medical al unitatii unde a fost diagnosticat cu excoriatii superficiale la degetul mijlociu stang si zona lombara dreapta, nefiind necesara prezentarea la spital.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva