4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FABULOASA MOTIVARE – Curtea de Apel Craiova a achitat definitiv un avocat din UNBR-Bota pe motiv ca “detine documentatia ce-i confera dreptul de a exercita profesia de avocat... Imprejurarea ca prin decizia nr. 27/2007 a ICCJ data in solutionarea unui RIL s-a statuat ca asistenta juridica in procesul penal de o persoana care nu a dobandit calitatea de avocat echivaleaza cu lipsa de aparare... nu poate constitui temei pentru desfiintarea baroului” (Decizia)

Scris de: L.J. | pdf | print

13 September 2015 14:21
Vizualizari: 15396

Recursul in interesul legii promovat la ICCJ de Procurorul General Tiberiu Nitu, in vederea scoaterii in afara legii a barourilor paralele din structura UNBR – Pompiliu Bota, se bazeaza printre altele si pe afirmatia ca: “instantele au considerat ca persoanele mai sus mentionate (n.red. - avocatii lui Bota) nu pot fi trase la raspundere penala pentru comiterea infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii sau activitati, motivat de lipsa formei de vinovatie prevazute de lege, respectiv intentia”. Sustinerile lui Tiberiu Nitu sunt contrazise insa flagrant de o serie de decizii de achitare definitiva a unor avocati din UNBR-Bota, care subliniaza ca persoanele din aceste structuri activeaza in baza unei documentatii care le confera calitatea de avocat, achitarile fiind pronuntate atat pe latura subiectiva, cat si pe cea obiectiva.


Lumeajustitiei.ro va prezinta una din aceste ultime achitari – decizia nr. 700 din 15 mai 2015 a Curtii de Apel Craiova, pronuntata de judecatorii George Ciobanu si Valentina Trifanescu. Din aceasta decizie reiese ca avocatii de la Bota activeaza cu acte in regula si ca RIL-ul admis in 2007 de ICCJ nu poate fi opozabil avocatilor din aceste structuri, intrucat acestia intrunesc conditiile din Legea 51/1995 privind exercitarea profesiei de avocat.

Fragmente din Decizia nr. 700 din 15 mai 2015 a Curtii de Apel Craiova

Examinand sentinta penala apelata, prin prisma motivelor invocate si din oficiu, Curtea constata ca in mod corect Judecatoria Slatina a dispus, in baza art.396 alin.1 Cod pr.penala rap.la art.16 alin.1 lit.b teza a II-a Cod pr.penala, achitarea inculpatului Criveanu Constantin pentru savarsirea infractiunii prev.de art.26 alin.l din Legea nr.51/1995 rap.la art.281 Cod penal anterior cu aplic.art.5 Cod penal, intrucat fapta pentru care a fost cercetat inculpatul nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege.

In acest sens, din probatoriile administrate in cauza pe parcursul procesului penal, Curtea constata ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de exercitare fara drept a profesiei de avocat lipsind atat latura obiectiva, cat si latura subiectiva a acestei infractiuni.

Curtea mai constata ca inculpatul Criveanu Constantin a fost autorizat sa exercite aceasta profesie, potrivit Legii nr.51/1995 (de organizare a profesiei de avocat) acesta fiind absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, din sesiunea februarie 1980, iar din anul 2008, urmare examenului de admitere a fost primit in UNBR Baroul Olt - prin decizia nr.14 de la 10.11.2008, fiind inscris pe „Tabloul avocatilor Baroului Olt” la aceeasi data.

Pe de alta parte, baroul din care face parte inculpatul a fost infiintat printr-o hotarare judecatoreasca pronuntata inainte de modificarea Legii nr.51/1995 prin Legea nr.255/2004, hotarare care a ramas definitiva si irevocabila fara a fi fost desfiintata in baza vreunei legi, pentru a scoate in afara legii aceasta entitate.

Imprejurarea ca prin decizia nr. 27/2007 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie data in solutionarea unui recurs in interesul legi s-a statuat ca asistenta juridica acordata in procesul penal unui invinuit sau inculpat de o persoana care nu a dobandit calitatea de avocat in conditiile Legii nr. 51/1995 modificata si completata prin Legea nr. 255/2004, echivaleaza cu lipsa de aparare a acestuia, nu poate constitui temei pentru desfiintarea baroului din care face parte inculpatul Criveanu Constantin si pe cale de consecinta, nu scoate in afara legii activitatea desfasurata de acesta.

Curtea apreciaza ca singura conditie pe care trebuie sa o indeplineasca persoana imputernicita sa exercite activitatea de asistenta juridica, este aceea de a detine calitatea de avocat, inculpatul detinand astfel documentatia specifica ce-i confera dreptul de a exercita profesia de avocat.

De asemenea, cata vreme entitatea juridica din care face parte inculpatul nu a fost declarata in afara legii, iar UNBR - Structura Bota face parte dintr-o uniune ce poarta denumirea de Uniunea Barourilor din Romania, Curtea apreciaza ca activitatea desfasurata de inculpat nu este una ilicita, astfel incat nu se poate retine ca acesta ar fi desfasurat activitati specifice profesiei de avocat fara drept, in conditiile in care pe parcursul juridic ce a fost urmat a avut la baza o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila nedesființatapana in prezent.

Asa fiind, Curtea constata ca, in cauza, nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de exercitare fara drept a calitatii de avocat prev.de art.26 alin.l din Legea nr.51/1993 rap.la art.28l Cod penal anterior, nici din perspectiva realizarii laturii obiective a infractiunii - exercitarea fara drept a unei profesii pentru care legea prevede autorizație ori exercitarea acesteia in alte conditii decat cele legale -deoarece nu sunt indeplinite cerintele esentiale atasate elementului material al laturii obiective al acestei infractiuni.

In raport de imprejurarile susmentionate, Curtea constata ca nici din perspectiva analizarii laturii subiective a infractiunii, inculpatul Criveanu Constantin nu a actionat cu forma de vinovatie prevazuta de lege pentru angajarea raspunderii penale cu privire la savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a profesiei de avocat, acesta neputand fi asimilata unei persoane care desfasoara activitati specifice unei profesii sau unei activitati fara drept, deoarece detine documentatia specifica ca ii confera dreptul de a exercita profesia de avocat.

Avand in vedere toate aceste considerente si constatand ca si latura civila a cauzei a fost corect solutionata de instanta de fond prin respingerea, ca neintemeiate, a pretentiilor civile solicitate de partea civila Consiliul Baroului Olt, deoarece inculpatul Criveanu Constantin nu se face vinovat de savarsirea unei fapte ilicite cauzatoare de prejudicii de natura nepatrimoniala acestei parti civile, in temeiul dispozitiilor art. 421 pct.l lit.b Cod pr.penala, apelurile vor fi respinse, ca nefondate”.

* Cititi aici Decizia nr. 700/2015 a Curtii de Apel Craiova

Comentarii

# ultimate.lawyer@yahoo.com date 13 September 2015 15:24 +16

FELICITARI LUJU PT CA SCOATETI ADEVARUL LA LUMINA ! SUNT AVOCAT TRADITIONAL DAR CU TOATE ACESTEA NU AM NIMIC CU AVOCATII DIN (SINGURA) STRUCTURA LEGALA, ADICA UNBR BOTA !!!! E CLAR CA RIL-UL VA FI RESPINS !!! CAUT COLABORATORI DIN LEGALA UNBR BOTA !!! POT SA ASIGUR CHIAR INDRUMARE PROFESIONALA PT STAGIARI !!! PERSOANELE INTERESATE SA TRIMITA CV COMPLET LA ultimate.lawyer@yahoo.com SI VOR FI CONTACTATE IN CEL MULT 24 ORE !

# bercea mondial: e manevra lu frații miei.................,, date 13 September 2015 16:57 +5

Hotărârea postată de Av. dr. Bota Pompiliu,  este de-a dreptul fulminantă. Practic RIL-ul este o ,,MANEVRĂ,, cu aspecte clare de corupție, de inducere în eroare a organelor judiciare, de favorizare a infractorului. Procurorul General Nițu trebuie să se sesizeze din oficiu despre ,,DETURNAREA,, anuală a 16 milioane de EURO transferați din Bugetul M.J. În bugetul UNBR  -PUNCT , pe motiv că ar fi pentru ,,asistență juridică obligatorie,,. Sunt procurori care derulează activități specifice de urmărire penală în dosare în care au și: CALITATEA DE PARTE VĂTĂMATĂ ȘI PARTE CIVILĂ.  Exemplu este Pr. BUJOREAN DRAGOȘ DE LA p/JUDEC. SUCEAVA. Acesta are în DOSARUL PENAL nr. 3100/P/2012: - calitatea de acuzator, de parte vătămată și de parte civilă. 

# RODI MATIZ zis ,, SMART,, date 13 September 2015 17:18 +2

Instanța supremă , în judecarea ,,manevrei,, treuie să identifice modul de dobândire a personalității juridice ale structurilor semnalate de NIȚU, pentru că am dedus din lecturarea RIL-ului, că nici el nu știe, le bâjbâie cu Bonis Potra, Fifaro Potra, sau alt filiale. Stimați judecători, procurori-părți vătămate și responsabile civilmente, opriți-vă 2 minute și vedeți ce scrie art. 198 și 199 din Legea nr. 287/2009.

# DECE ? date 13 September 2015 17:28 +3

Cum de ce este pr. Bujorean Dragoș: ,, și parte civilă și parte vătămată? Pentru că DOSARUL PENAL NR. 3100/P/2012 are actul de sesizare formulat și semnat de decanul baroului Iași, care sau unde este procurorul AVOCAT, primit în profesie în timp ce efectua cercetări  în acest Dosar. Reclamantul adică toții avocații din barou, inclusiv pr. Bujorean, au cerut avocaților din UNBR Bota suma de 300.000 EURO.  Acum vă întreb: are procurorul și calitatea de parte vătămată și parte civilă ??????????, CSM a scris că nu, adică Bujorean ar fi în drept să primească din cei 300.000 EURO, evident că banii vor intra în contul baroului unde procurorul este avocat. Ce final au actele încheiate de Bujorean, de la data când reclamantul Barou Suceava l-a primit în profesie ???

# Av. MOSU date 4 November 2015 09:45 +2

Eu sunt avocat inscris in UNBR 2O04,NU AM AVUT PROBLEME CU CIF-ul sau cu fiscul, incasez,,,,,,,,si platesc taxe 10%,(nu stiu cum se scrie 100%, ..pleonasm???????????) din castig este fiscalizat........................problema este ca eu sunt unul dintre cei mai buni platnici, colegii din instante cand ma vad spun"mosu nebun de la Bucuresti" Fratilor daca sunt prost de ce va e frica sa concuram? Daca sunt bun nu fur munca sau castigul nimanui..................clientii mei nu vor merge la usa altui avocat...........clientii altor avocati nu sunt primiti in biroul meu........... spuneti-mi "Mosu".Avocat Mosu !!!!!!!!!!!!!!!!1

# miros de sfarsit date 4 November 2015 10:36 +1

Ai rabdare, cat de curand te vei trezi cu plangere penala si vei deveni condamnat fiindca practici avocatura in barourile infiintate de Bota. S-a sfarsit mascarada, comunistii-securisti-spagari au invins cu ajutorul capital al magistratilor pe care i-au "cumparat" dandu-le calitatea de avocat suspendat. Cum poti fi procuror/judecator si avocat simultan ?? Chestia asta nu o vede nimeni, desigur, doar nu se vor autoexclude singuri. Tara coruptiei fara de sfarsit !! Toti cei de la Bota vor deveni puscariasi !!

# avi avi date 13 September 2015 20:24 -5

 Mai ultimule levier,lasa-te de smecherii i nu umbla cu gogorite a la guru bota.Pe cine crezi tu ca prostesti? Saptamana viitoare incep investigatiile necesare sa te dibuiesc.Daca esti de al nostru ,ia-ti adio de la avocatura.Daca esti un impostor o sa iti dau palme in Piata Independentei.

# Normaliatate date 13 September 2015 20:33 +7

In sfarsit semne de normalitate. Bravo LUJU.Pentru toti colegii indiferent de structura din care facem parte, pentru profesionisti exista doar ceea ce ai in cap, bagajul de cunostinte cu care pornesti la drum in aceasta frumoasa profesie, pe care din pacate au incercat sa o monopolizeze niste mahniti ( aviz mahnitei) dar in scurt timp suntem cu totii ferm convinsi ca autoritatile statului o sa-si faca treaba, tragerea la raspundere, mai apoi va cam paste parnaia, trebuie sa dati socoteala pentru circul pe care l-ati intretinut in mod voit atati ani de zile impotriva unor oameni nevinovati, toatre astea pentru a ascunde sub plapuma descalecarii toate ilegalitatile si increngatura de mafie pe care o sustineti si acum.

# remember date 13 September 2015 15:45 +9

Mi se pare mai mult decat normala decizia instantei.Atata timp cat omul are studiile necesare practicarii meseriei de avocat, de ce are nevoie de o anume apartenenta???Mai avocatilor, va mancati intre voi precum maidanezii prin gard, in loc sa va preocupati sa faceti justitie in Romania si sa fiti alaturi de cei ce vor ca meseria voastra sa nu mai depinda de servicii si militieni!!!Ciolanul v-a luat mintile celor mai multi dintre voi, uitand ca "bota" si "florea" sunt inventici securiste pentru a va divide si a va supune.Avocatilor, daca vreti sa fiti candva puternici si liberi, mai intai trebuie sa lasati orgoliile de casta deoparte si-apoi sa invatati sa tineti la profesia voastra.Parerea mea!! Sunt sigur ca AVI AVI si altii nu vor fi deacord cu cele scrise mai sus, pentru simplul motiv ca ei detin adevarul absolut!!!

# RUSINE date 13 September 2015 16:07 +7

Oare acestui procuror general nu ii este rusine de ce face?  Ca a promovat un RIL sa sprijine fatis casta traditionala a avocaturii in loc sa doreasca definitiv solutionarea corecta si legala a situatiei? El mai degraba promoveaza ca primprocuror o persoana impotriva careia sa dispus inceperea urmaririi penale. De mai bine de doi ani acel dosar sta in nelucrare la Curtea de Apel Suceava 422/39/2014. Abia aici e grup infractional si trafic de influenta. Nici inspectia CSM, nici NItu, nici Parchetul Curtii de Apel Suceava nu vor sa faca nimic. Speram ca judecatorii ICCJ sa nu se lase pacaliti si prostiti de mafia asta. Sa transeze definitiv problema

# Zenit date 13 September 2015 16:08 +8

Criveanu este absolvent al facultatii de drept Bucuresti din anul 1980? Voi stiti cat de grea era admiterea la Univ.Buc. in acei ani? intrau doar elitele invatamintului. Bai avi avi, ar cam trebui sa ne retragem acuzele.  Totusi sunt oameni foarte bine pregatiti la Bota si nu e chiar asa cum spune Florea. cred ca e o diversiune ca sa ne asmuta aiurea impotriva concurentei.

# Cornel date 13 September 2015 16:16 -5

 Va fi respins dacă nu s-a ajuns unde trebuie, dar vaiii va fi admis.

# Zenit date 13 September 2015 16:17 +10

avi avi hai termina cu smecheriile. n-a comentat nimeni in locul meu.  hai sa recunoastem ca florea ne-a mintit permanent si ca oamenii practica perfect legal meseria. si apropo, ti-a luat cineva clientii? a venit vreunul de la Bota sa iti strice vreun contract? asa ca ce ai cu acesti oameni? cred ca postezi eronat, ori ai o ura patologica pe care o canalizezi si tu  pe unde poti. mai bine hai sa vedem cum stam cu cotizatiile pentru pensie ca nea florea cam le-a evaporat. nu ti se pare suspect ca trimite avocatii in prag de pensionare  in magistratura fara examen? ia gindeste, treaba e cam incurcata si banii de pensie sunt  la Techirghiol si in alte namoluri urit mirositoare. Asa ca prezinta scuze colegilor concurenti din baroul infiintat legal. 

# ril crocodil date 13 September 2015 16:23 +8

Nitu sa faca bine sa memoreze bine mimica din poza de mai sus, pentru ca aceeasi fata o va face si cand va fi tras la raspundere pentru promovarea cu rea credinta a ril-ului, la comanda fosilelor din gruparea cutumiara tolerata de sistemul de drept din Romanica, putred de corupt si extrem de periculos pentru cetatenii acestei patrii.

# TITULESCU date 13 September 2015 16:29 +13

PE MINE NU MA DERANJEAZA ACESTE BAROURI ,SE POT INFIINTA INCA O MIE DE BAROURI,CU CE SA MA AFECTEZE PREZENTA LOR. LE-AM SPUS SI ALTOR AVOCATI SA-I LASE IN PACE. ACESTE BAROURI EXISTA DIN CAUZA MODULUI IN CARE DE 25 DE ANI CONDUCEREA AVOCATILOR ,,A APARAT'' SI APARA PROFESIA DE AVOCAT iar CONDUCEREA A FOST SI ESTE EXACT CA CEI CE AU ALES-O. DE CE NU EXISTA NOTARI CONSTITUTIONALI? DINTR-UN SINGUR MOTIV CONDUCEREA LE-A APARAT PROFESIA.Am vazut aseara VACANTA MARE si Frankfurt era avocat si stergea de scame scaunul procurorului si se pleca pana la pamant cand il saluta si se caciulea tot ,CAM ASA IN FATA MAGISTRATILOR ? SI ATUNCI DE UNDE RESPECT LA ATATA CACIULEALA?? Sa existe o mie de barouri CA NU MA INTERESEAZA SI NU MA AFECTEAZA .

# unul date 13 September 2015 17:28 +7

si revolutionarii mint câteodată, vorba cântecului. cica dom procuror general e revolutionar. sa intelegem ca minciuna este specifica revolutionarilor? de aia au facut revolutie unii, ca sa minta si sa parvina? pai de ce l-am lichidat pe ceausescu, ca sa inlocuim o dictatura constructiva cu o dictatura a mincinosilor si a hotilor? 

# Charlot date 13 September 2015 17:57 +6

Cunosc o situatia in care rude ale unor acuzati in penal pentru ca nu si-au ridicat caciula la intrare in cabinetul procurorului de parchet de judet au fost razbunati cu o facactura de condamnare. Procurorul e la pensie bine mersi si paractica avocatura la traditionali. Oare plateste si taxe la barou traditional, casei lor de pensii fara documente incasand bani de la Ministerul de justitie sa plateasca pensile unor evazionisti taditionali pe bani din oficii din penal?.....

# AMR7zile date 13 September 2015 18:20 -6

FABULOASA FULMINANTA INCHEIERE din Dosarul 79/PJ/03 cand o da Bota la publicat?

# xxxxx date 13 September 2015 18:40 +7

,,Răspuns pentru AMR 7 zile,,: toate actele,inclusiv Încheierea 79/PJ/2003 se află la ARHIVELE NAȚIONALE - M.A.I. din anul 2003, 

# Farfarale traditionale date 13 September 2015 18:34 +6

Acest Nitu trebuie sa fie dat afara din magistratura urgent pentru ca mai e si revolutional, dar si fiu de communist. Cum a obtinut certificatul de revolutionar?....... Or, ce fapte a facut Nitu la revolutia din decembrie 1989. Le punea piedici revolutionarilor adevarati sau ii ducea in fata plutonului de executie pe adevaratii revolutionar luptatori in evenimente ex. ziarista din Ungaria care le punea piedici refugiatilor? Asa a obtinut Nitu Tiberiu certificatul la revolutie sau tot asa a devenit revolutionar remarcat prin fapte deosebite in decembrie 1989?...... Or, ce e sau ce inseamna democratia si statul de drept pentru Nitu Tiberiu, procurorul general al Roamniei ca nu cunoaste art. 1 alin. 3 si 5 sau art. 2 alin. 2 din Constitutie?... Nu cumva e si avocat, suspendat, in barourile lor traditionale si ii sustine pana la caledele grecesti pe evazionistii traditionali?

# AMR7zile, oarecare date 13 September 2015 18:38 +6

Ce s-o dea Bota la publicat ca, poate fi solicitata de oricine este interest si acuzat fara drept, in orice dosar de urmarire penala.

# justo date 13 September 2015 19:28 +4

avi avi, eu cred ca ar trebui sa-ti controlezi ura patologica. de ce vrei sa fii injurat de toti cititorii acestui site? am observat ca postezi si la ora 3 dimineata. practic acest site este plin de postarile tale sub diverse nume oarecare, avi avi, Zenit si avocat traditional. mai baiat batrin, cum iti castigi painea daca scrii toata ziua pe luju? si apropo, vad ca ai renuntat la porecla -avocat traditional-. oare de ce? tare suntem curiosi din ce naiba traiesti? singura explicatie plauzibila este ca ai simbrie de postac sau ca ii furi pensia ambasadorului.

# avi avi date 14 September 2015 00:05 -2

:eek: :eek: :lol: :lol: :P :P

# Fara raca date 13 September 2015 19:44 +5

Am mai avertizat odata ca admiterea RIL lasa tara efectiv fara un barou infiintat. Paradox de Romania. Lacunele exploatate de Bota apartin nu neaparat legislativului cat conducerii UNBE-cutumiar. Decretul din 1990 era clar . Nu au facut nimic avocatii de mucava de atunci si nici urmatorii. Avem ,,avocati'' in legislativ de 25 de ani si nimic...,atat stiu. Acum DNA sa-ai faca treaba referitor la conducerea noastra si CAA. Practic penalii cei mari sunt la noi si diriguiesc profesia. Nu cred ca asa dupa cum sustine un coleg Florea a putut mitui judecatorii ICCJ. Ar fi strigator la cer . Si inca ceva ...,un coleg de la Bota a scris odata intr-un comentariu ca un avocat de la ei a intrat si in cauze cu DNA. Cunosc si eu un avocat de la ei care a avut succese si la CEDO si care e mandru de roba ,stie carte si face o treaba cu adevarat de profesionist. Are o atitudine aparte ,demna,nu se milogeste la judecatori. E respectat ! A reusit achitari in dosare manarite ,a invins statul ,etc.

# Zenit date 13 September 2015 21:58 -3

Sunteti ridicoli cu campania asta de RESPINGERE a RIL-ului. Si unui copil de clasa a V-a daca ii spui ce inseamna "recurs in interesul legii", pricepe ca acest recurs se solutioneaza in scopul de a se asigura interpretarea si aplicarea unitara a legii de catre toate instantele de judecata. Sa-i fie rusine lui Bota ca v-a facut doar un instructaj ingineresc cu bla-bla-bla de intoxicare, ca sa va faceti de ras; putea macar sa va oblige sa cititi art.515 NCPP(conditii de admisibilitate)sa pareti a avea si o oarecare stapanire a notiunilor juridice in bla-bla-bla...daca pe Incheierea din Dosarul 79/PJ/2003 Tg Jiu inca o tine la top secret, sa n-o citeasca nimeni. :P

# Fara raca date 13 September 2015 22:48 +2

Cine trage cu respingerea RIL?Admiterea lui poate lasa tara si fara baroul cu aparenta de legalitate,asta am spus.Rezolvand problema jurisprudentei diverse ICCJ se va pronunta asupra acesteia....,si vei merge si tu la ei?Credinta mea este ca si de data aceasta problema pusa de Nitu poate ramane in aer si asta numai ca sa te oftice pe tine.

# Zenit date 14 September 2015 09:43 -1

Ati fi vrut voi sa ramana problema in aer, sfidand legea gravitatiei sau pe cea a atractiei universale, pt. ca v-ati obisnuit sa clonati. Pai, tocmai martirii vostri, Bota si Botomei, au incasat sentinte de condamnare definitive in timp ce alti avocati botisti au fost achitati pt. fapte asemanatoare deoarece au avut reprezentarea faptului ca sunt avocati, adica isi desfasoara activitatea intr-un cadru legal, neavand intentia savarsirii unei infractiuni. Asta doar pt. ca n-au fost curiosi sa citeasca Incheierea din Dosarul 79/PJ/2003 Tg Jiu. :P Mi se pare absolut corect demersul de aplicare unitara a legii: de ce sa fie unii achitati in timp ce gurul vostru(Bota sau Botomei) sa fie condamnat ? Toti pt. unul, unul pt. toti; asa-i corect si colegial, inclusiv pt. un grup infractional sau legal constituit. :lol:

# Pentru Zenit date 14 September 2015 15:20 +2

Un princiu care daca se va aplica noi am merge toti la mititica deoarece avem mai multi penali ca botistii.Mie nu imi convine si nici legiuitorului de aceea raspunderea e personala.Solidarizarea ta cu Florea ,,pute".Am fost si voi ramane un rebel ...,si imi merge bine.

# avi avi date 13 September 2015 23:59 0

Zenit tu esti penibil pentru ca crezi intr-o timpenie promovata de un politruc cu mari probleme de moralitate. Daca individul crede ca toti specialistii in drept din tara asta sunt prosti si trimite o asemenea caricatura de RIL la ICCJ inseamna ca putem pune lacat pe justitie.

# danndeac date 13 September 2015 19:46 +2

felicitari domnului coleg Criveanu ,si Juddecatorilor de la C.A. Ceaiova ptr curajul avut de a scoate la lumina adevarul.Mult Succes

# oaaa date 13 September 2015 22:07 +4

daca nu ma insel majoritatea instantelor au dat hotarari foarte bune. este de notorietate ca florea nu a infiintat barouri si pacaleste niste naivi pe principiul  celor multi, a haitei. poate ca acest RIL il va trezi si va face ceea ce trebuie, sa incheie un pact cu Bota. Noi cu actele si ei sa termine cu santajul.

# AMR7zile date 13 September 2015 23:12 -11

Transmite-i lui Bota ca niste avocati ai adversarilor il roaga foarte frumos sa publice pe LUJU faimoasa si fabuloasa Incheiere irevocabila din Dosarul 79/PJ/03 al Judecatoriei Targu Jiu. Cu putin bunavointa, ar putea s-o traduca si in italiana...

# Răspuns pentru ,,AMR 7zile date 14 September 2015 08:19 -2

Domnul Bota este plecat în Canada, dar i-am comunicat că trebuie să traducă Încheierea din 89/PJ/2003.  Domnia sa a precizat că pentru dvs. și tradiționali se fac demersuri pentru a fi tradusă și în limba Română. LA MULȚI ANI !

# AMR6zile date 14 September 2015 14:52 -1

ramane cum am stabilit in comentariul anterior, cenzurat 8) Oi, OLE!!!

# Observator date 14 September 2015 13:52 +2

Care adversari?Practic suntem colegi.Cei care au frica si nu sunt siguri pe ei aceia sunt cei mai inversunati.De ce atata rautate?

# stresul coruptilor date 14 September 2015 13:58 +2

Domnul Nitu Tiberiu ar trebui sa isi dea demisia avand in vedere faptul ca sprijina Asa zisul Barou Traditional, fara acte de infiintare.

# Teroare comunista date 14 September 2015 14:22 +2

Omul Nitu se afla in armata la revolutie si impusca oameni, protestatari, impotriva regimului communist. Or, tatasu l-a facut procoror si acu e sef mare. Cum spuneam a impuscat oameni la revolutie Nitu Tiberiu pana sa se faca revolutionar si procuror.

# Se vede date 14 September 2015 18:03 +5

Ponta,Sova,Nitu,cel de la justitie,etc si-au pus nota de juristi adevarati si de avocati traditionali cu caracter deosebit .Despre ADEVAR sau PATRIOTISM ce sa mai vorbim.E bine ca au aparatori exact ca ei.Sunt avocat in structura Bota si am hotarat sa intru la ei dupa 19 ani de practica in meseria de jurist.Firmele pentru care am lucrat au fost multumite de mine,iar acum clientii mei la fel.Pledez in roba si nimeni de la noi nu s-a gandit sa invoce lipsa calitatii de avocat,si da am avut asistenta si reprezentare si in spete cu DNA sau parchete.Multumesc colegilor care au amintit aceste lucruri.Nu suntem priviti ca nepregatiti...,ci sunt cazuri izolate.Analiza oamenilor se face personal si numai dupa rezultate.De data aceasta RIL va da dreptul de a profesa cu curaj si colegilor mei.Actele traditionalilor sunt frumoase dar lipsesc cu desavarsire.

# Smiorc date 14 September 2015 19:10 -1

Profesionistule cel corect, ia posteaza tu cu curaj Incheierea cea frumoasa din Dosarul 79/PJ/03 al Judecatoriei Targu Jiu.

# Aspirina date 14 September 2015 22:46 +1

 Te dai la urs cu prastia.Nu ma intereseaza sa arunc cu mizerii in oameni.Raspunderea pentru fapte e personala.Si inca ceva...,cand veti avea ,,certificat de nastere"poate va vine si vazul si usor usor,pas cu pas invatati sa mergeti,nu fuga deodata.Pe urma veti reusi si sa va hraniti singuri.Deocamdata va chinuiti sa vedeti lumina zilei prin lipsa totala a actelor voastre de infiintare si va este totul opac.Urat moment.Frustat vei ramane privind la paiul din ochiul altuia si nu la barna din al tau.Voi nu vedeti padurea din cauza copacilor.Ce zici te-a tratat aspirina?

# oarecare date 15 September 2015 12:54 0

Arata-ne certificatul vostru de nastere, prea va laudati cu el, sa ne convingeti. Dati cu gura, ca robotii, palavragiti fara dovezi ! VREM SA VEDEM INCHEIEREA 79/PJ/03, NU O MAI DATI DE GARD CU PROSTITUL FRAIERITILOR DE LA VOI. Vrem sa vedem incheierea !!!

# Zenit date 15 September 2015 14:39 0

Apropo de certificat de nastere: Incheierea ca incheierea, aceasta fiind pronuntata in baza OG 26/2000, ar putea constitui cel mult un inceput de dovada scrisa privind nasterea entitatilor barouri si UNBR. Nu putem banui ce cantitati industriale de XANAX vor incepe sa consume daca le mai cerem si certificatele de inregistrare in registrele asociatiilor si fundatiilor de pe langa judecatorii ale tuturor barourilor bota +UNBR-ul motz,infiintate in baza OG26/2000. Chiar mergand pe teoria trambitata de ei, orice student de anul I stie ca personalitatea juridica in cazul unor asociatii se dobandeste doar din momentul inscrierii in Registrul respectiv. N-ai cum sa fii Dumnezeu pe pamant si sa scrii in actele de infiintare ale barourilor ca au personalitate juridica, ca asa vrea muschii tai...fara sa incalci ogeul in baza caruia le-ai adus pe lume. :-)

# JOI 17 septembrie MANIFEST la COTROCENI date 14 September 2015 21:05 +6

JOI 17 septembrie ora 9,oo- MANIFESTATIE. cititi pe www.unbr.eu  invitam toti avocatii sa participe la aceasta actiune.

# @JOI 17 septembrie MANIFEST la COTROCENI date 15 September 2015 08:49 +2

Ar trebui sa vina si cei care au sustinut iar bataia de joc de admitere in bou, nu in barou. Grile gresite, care nu respectau tematica, dar au marit taxa la 1000 lei, s-au imbogatit, nu de alta dar chiolhanul e scump  :D.

# avi avi date 14 September 2015 21:31 -2

de ce sa vina avocatii?ei au alte treburi.Mergeti voi,fraieritii!

# EDVINA date 14 September 2015 21:38 +1

La toata neincrederea romanilor in actul de justitie, PROCURORUL NUMIT general IMPUNE judecatorilor sa ignore sutele de hotariri judecatoresti definitive ale avocatilor din UNBR Baroul Bucuresti din str. Academiei nr.4-6 prin care nu au fost condamnati asa cum s-a dorit de catre asa zisii avocati traditionali/ achitati/alte, caci nu s-a facut dovada exercitarii fara drept a avocaturii, a inselaciunii, etc. Dilema dumnealui, supusa judecatii la ICCJ ca si Recurs in interesul legii, este ca in doua cazuri, fata de sutele solutionate legal, s-au dat solutii de condamnare (asupra carora planeaza suspiciunea ca anumite persoane prezentau pericol pentru justitia*/injustitia clanurilor mafiote, care de luni de zile sint subiectul zilei in mass media si care ne-au facut sa intelegem mecanismele prin care am fost furati/ignorati, noi, poprul roman, de catre alesii nostri care au implementat aparat administrativ putred, care a actionat in cloaca, ne-au tars pe sfoara).

# in atentia lui avi date 14 September 2015 21:44 +5

poti veni si tu mai avi sa vezi cum arata avocatii reali. noi nu ne intalnim pentru chiolhan si gagicareala prin hoteluri de mina a IIa pe litoral. 

# Tot pentru postac date 15 September 2015 11:44 +1

avi poti sa ne spui de ce vinde CAA imobilele achizitionate ,catre UNBR? ( apropo fara a fi evaluate ,asa la valoarea de achizitie )

# 22dec. date 15 September 2015 11:53 +2

Acest om merge cumva pe 22Dec. la televiziune sau la Otopeni pentru depunere de flori la monumentul EROILOR?????????????????????????????????MORTI PRIN IMPUSCARE

# Zenit date 15 September 2015 12:52 +1

ca sa acopere diferenta de bani furata. cumperi scump si vinzi ieftin, si astfel speli banii. fraierii ramin fara bani de pensii. stim ce face seful dar ...

# @avi avi date 15 September 2015 13:06 +3

Mai avi, spune tu cum a fost examenul de admitere in profesie din 14.09.2015? Iar ati fraudat, taxa marita, grile care nu erau in tematica, s-au strans 3 mil euro. Luju scrie despre fraudarea examenului de admitere in barou. Unde-s banii avi?

# ionescu ion date 15 September 2015 16:04 +1

JOI 17 SEPTEMBRIE 2015 ORA 9 MANIFEST LA PALATUL COTROCENI (STATUIA LEU), URMAT DE CONFERINȚĂ DE PRESĂ ȘI CONGRES! Este postat pe site-ul lui Bota

# Cristescu Incident date 16 September 2015 17:50 +1

Nu pot participa,am termen in instanta. De la noi de la barou merge doar decanul,restul avem de munca din greu nu asa cum spun ,,traditionalii" ca nu profesam. Si inca ceva...,imbracam roba cu mandrie si punem in dosare imputerniciri avocatiale in baza contractelor si nimeni nu le contesta.Sunt si magistrati corecti

# Av. MOSU date 4 November 2015 09:48 0

UNDE SUNT????

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva