9 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FALSII SALVATORI AU BLOCAT BUCURESTIUL – Senatoarea PSD Gabriela Firea denunta haosul din Bucuresti provocat de administratia Nicusor Dan: „Capitala a ajuns pe mainile unor falsi salvatori. Toate proiectele majore sunt blocate... Actuala conducere s-a preocupat doar de lucruri marunte si rafuieli politice fara sfarsit... Tragic este ca Bucurestiul a avut in acesti doi ani mai multi bani la dispozitie. Tot ce am auzit au fost minciuni despre 'greaua mostenire' si datorii inchipuite”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 February 2023 12:11
Vizualizari: 2370

Bucurestenii trebuie sa sanctioneze la vot in 2024 administratia Nicusor Dan pentru felul in care actualul primar general a blocat orasul, a afirmat senatoarea PSD Gabriela Firea (foto) joi, 9 februarie 2023.Fostul edil al Capitalei atrage atentia ca situatia este cu atat mai grava, cu cat Nicusor Dan (sustinut de PNL si USR) a avut la dispozitie un buget mai mare decat administratia Firea. Cu toate acestea, Nicusor n-a facut altceva decat sa acuze greaua mostenire primita de la Gabriela Firea.


Iata postarea de pe Facebook a ministrului Familiei:


Bucurestiul trebuie salvat cu adevarat! Capitala a ajuns pe mainile unor falsi salvatori si toate proiectele majore sunt blocate! Orasul s-a degradat si mai mult in acesti peste doi ani in care actuala conducere s-a preocupat doar de lucruri marunte si rafuieli politice fara sfarsit.

Este nevoie de o echipa serioasa, pregatita sa reia toate proiectele blocate si pentru care singurii vinovati sunt Nicusor Dan, USR Bucuresti si PNL Bucuresti. Doar primarii si consilierii social democrati inteleg ce inseamna administrarea acestui oras si pot relua investitiile in spitale si scoli, pot redeschide santierele si sunt in stare sa atraga fonduri europene pentru dezvoltarea serviciilor publice.

Am analizat, impreuna cu parlamentarii, consilierii generali social democrati si liderii organizatiilor de sector din Bucuresti, situatia in care se afla proiectele incepute de PSD in Bucuresti. Majoritatea obiectivelor de investitii pe care le-am inceput sunt blocate!

Tragic este ca Bucurestiul a avut in acesti doi ani mai multi bani la dispozitie si tot ce am auzit au fost minciuni despre 'greaua mostenire' si datorii inchipuite. In plus, e dramatic faptul ca proiecte majore pentru oameni risca sa piarda finantari nerambursabile importante. Echipa social-democrata din Bucuresti este pregatita sa repare tot raul facut, chiar daca nu va fi o munca usoara.

Comentarii

# Sa ne intelegem : date 10 February 2023 17:01 -5

daca Mucusor Ban e un gunoi nu rezulta automat ca Firea e o zana ! A facut si asta mai mult de o gramada ... Se pare ca Bucale are doar primari de cacao, doar gargaragii , munca ioc !

# Dan vs Firea date 10 February 2023 18:49 +11

Când a ajuns Nicusor Dan în primărie a găsit un buget de 3 milioane de lei şi datorii curente de 3 miliarde de lei. Adică o datorie de 1000 de ori mai mare decât bugetul. Din cele trei miliarde, 165 de milioane de lei erau neplătiţi pentru autobuzele Otokar. Creditele pentru investiţii erau blocate. Datoriile curente trebuiau plătite imediat. Conturile Primăriei erau blocate. Era practic în faliment nedeclarat. Iar lista dezastrului poate continua. A început anul cu zero datorii curente, iar lucrările de investiţii sunt deblocate.

# Vasile date 10 February 2023 21:23 -7

Nicu Șordan ar trebui întrebat câte blocuri cu bulină a reușit să consolideze în cei doi ani de când e primar. Eu cred că niciunul. Acest autist trebuie să dispară din peisaj.

# Remus date 11 February 2023 09:28 +12

firea nu vorbeste de aprobarile date de ea pentru constructii super inalte si cazemate construite de unii din gargin gard ,si fara nici un pic de gradina in zonele protejate? Cine a dat voie primariilor sa administreze spatiile private si sa nu poti taia fara aprobare un otetar din curte? Primariile aveau voie sa admin doar spatiile private ale primariilor nu si curtile oamenilor. Astia sunt mai tari ca Ceausescu.Ala nu se baga peste proprietatea ta. De ce primariile apeoba sa se inlocuiasca pamantul cu nisip dupa lucrarile la gae,apa . canal etc?Cine va raspunde de casele probusite si aomenii morti la cun cutremur din cauza nisipului care a umplut orasul?

# Info pentru Vasile date 11 February 2023 14:19 +6

Mai multe clădiri din București clasate ca monumente istorice vor fi restaurate sau consolidate. Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a depus în acest sens cereri de finanțare de 620 milioane lei la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Cererile de finanțare au fost depuse în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. În total, sunt 24 de cereri. Casa Șuțu, de pe strada Lahovary, Pinacoteca – str. Lipscani; Teatrul L.S. Bulandra sau Curtea Meșteșugarilor – Str. Covaci – sunt câteva dintre clădirile monument istoric pentru care au fost depuse cereri de finanțare. În afară de clădirile monument istoric au fost depuse cereri de finanțare și pentru clădiri rezidențiale cu risc seismic ridicat, din majoritatea sectoarelor. În total, în ultimii 30 de ani, în București s-au consolidat doar 30 de clădiri.

# Andrei date 11 February 2023 14:33 +10

Bucureștiul este capitala europeană cu cel mai ridicat risc de dezastre și printre primele orașe din lume ca vulnerabilitate la risc seismic. Un cutremur de intensitatea celui din Turcia ar produce în România o catastrofă chiar mai mare decât cea de la granița turco-siriană Oțelul românesc PC 52, fabricat special pentru zone seismice, care era produs de oțelăriile românești, a fost înlocuit cu cel rusesc BST 500, de foarte proastă calitate, dar mai ieftin. Exact același tip de oțel din Rusia este folosit și la clădirile pe care s-au prăbușit ca niște castele din cărți de joc în ultimele zile, la cutremurele din estul Turciei și nordul Siriei. Oțelul PC 52 este special, foarte elastic. Dar după ce Guvernul PSD condus de Năstase a vândut industria siderurgică la ruși, iar aceștia au falimentat combinatele, începând cu 2010 acest oțel produs în România a fost înlocuit cu importuri din Rusia de oțel BST 500, care costă cu 35% mai puțin, dar e de foarte proastă calitate – casant.

# maxtor date 12 February 2023 02:08 +3

salvatori??? da' ce,a venit cutremuru'?????(firea da breaking news;sa-si vada de salvatoru din voluntari.....)

# M date 12 February 2023 07:35 0

Planșeul Unirii, construit în anii ‘30, acoperă albia râului Dâmbovița, între intersecția dintre strada Căldărari și strada Halelor și bulevardul Dimitrie Cantemir. Este o construcție masivă din beton de aproximativ 17 centimetri, susținută de niște grinzi, întinsă pe toată porțiunea cu fântânile de pe bulevardul Unirii și spațiul verde din parc. Sub planșeu este un spațiu gol pe sub care trece Dâmbovița. O expertiză realizată anul trecut de Universitatea Tehnică de Construcții București atrage atenția că planșeul se află într-o stare avansată de degradare. Stâlpii de susținere sunt crăpați și fisurați, armăturile sunt corodate, rupte pe alocuri, iar din placa planșeului sunt căzute bucăți întregi de beton. Din cauza apei care trece pe sub planșeu, s-a creat mucegai, iar infiltrațiile de apă au fisurat grinzile. Intervențiile făcute de-a lungul timpului au fost minore. Inginerii propun două variante: lucrări de consolidare sau demolare completă și reconstrucție de la zero.

# Înlocuire țevi sistem centralizat de termoficare date 15 February 2023 14:47 0

RADET (înainte să falimenteze), companiile municipale și firmele contractate au înlocuit următoarele lungimi de conductă magistrală:10,037 km (în 2016); 11,515 km (în 2017); 11,255 km (în 2018); 16,051 km (în 2019); 18,158 km (în 2020); 28,635 km (în 2021); 32,010 km (în 2022). Nr. kilometri de conductă magistrală înlocuiți a început să crească din 2019, penultimul an de mandat al lui Firea. În fiecare dintre primii 2 ani de mandat ai lui Dan s-au înlocuit considerabil mai mulți km de conductă decât în oricare dintre anii în care primar general a fost Firea. În fiecare dintre ultimii 7 ani s-au alocat: 10.634.980 lei (în 2016); 5.959.670 lei (în 2017); 7.392.710 lei (în 2018); 22.329.531 lei (în 2019); 29.448.101 lei (în 2020); 43.416.133 lei (în 2021); 93.788.108 lei (în 2022). În 2021, Dan a alocat cu 47% mai mulți bani decât Firea în 2020, iar în 2022, alocarea a fost de peste 3 ori mai mare decât în cel mai productiv an al administrației Firea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.06.2023 – Pohta lui Predoiu: dosarele cu magistrati, inapoi la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva