4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FANTEZII JUDICIARE – Omorul calificat al avocatei Elodia Ghinescu a fost transformat in lovituri cauzatoare de moarte de judecatoarele Elena Minodora Rusu si Anda Mihaela Pluteanu de la Curtea de Apel Pitesti. Politistul Cristian Cioaca a primit o condamnare de 15 ani si 8 luni. Avocata Maria Vasii este consternata: “Este un abuz. Nu exista probe. Daca mai are un dram de bunavointa, Elodia ar face bine sa apara”

Scris de: G.T. | pdf | print

18 June 2014 16:23
Vizualizari: 9066

Verdict final pentru politistul Cristian Cioaca (foto). Judecatoarele Elena Minodora Rusu si Anda Mihaela Pluteanu de la Curtea de Apel Pitesti l-au condamnat miercuri, 18 iunie 2014, pe Cioaca la 15 ani si 8 luni de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte si profanare de morminte, in dosarul in care este acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu (foto), al carei cadavru nu a fost gasit nici la 7 ani de la presupusa crima.

Interesant este ca judecatoarele Elena Minodora Rusu si Anda Mihaela Pluteanu de la Curtea de Apel Pitesti au schimbat incadrarea juridica din omor calificat in lovituri cauzatoare de moarte. Schimbarea incadrarii s-a realizat insa in timp ce instanta era in pronuntare, fara ca politistul Cristian Cioaca sa beneficieze de dreptul de a afla la cunostinta de noua acuzatie si de a formula apararea.


Imediat dupa aflarea deciziei Curtii de Apel Pitesti, avocata Maria Vasii, aparatoarea lui Cristian Cioaca, a declarat ca ceea ca verdictul a fost dat fara sa existe probe care sa arate ca politistul a ucis-o pe Elodia Ghinescu: “Este un abuz ceea ce se intampla. Nu exista probe ca Cioaca ar fi omorat-o pe Elodia Ghinescu”. De altfel, Maria Vasii a avut si un mesaj pentru Elodia: “Daca mai are un dram de bunavointa, Elodia ar face bine sa apara”.

La fond, judecatorul Gheorghe Neacsu de la Tribunalul Arges l-a condamnat pe Cioaca la 22 de ani de inchisoare

Pedeapsa lui Cioaca a fost redusa cu 7 ani, fata de cea primita de politist la fond. In 2 iulie 2013, judecatorul Gheorghe Neacsu de la Tribunalul Arges l-a condamnat pe Cristian Cioaca la 22 de ani de inchisoare pentru omor calificat si profanare de morminte. Imediat dupa anuntarea respectivei sentinte, Cristian Cioaca a acuzat ca a fost condamnat la inchisoare chiar daca probele procurorilor sunt extrem de subtiri, constand in cateva pete de sange, iar cadavrul Elodiei Ghinescu nu a fost gasit nici pana la aceasta data.

De asemenea, Cristian Cioaca a reclamat faptul ca judecatorul Gheorghe Neacsu nu i-a respectat dreptul la aparare, neavand astfel parte de un un proces echitabil. Cioaca a acuzat ca in timpul procesului, judecatorul Gheorghe Neacsu de la Tribunalul Arges a “barat” orice afirmatie a martorilor, daca aceasta era in favoarea lui Cristian Cioaca, si in acelasi timp “i-a crezut pe cuvant” pe procurorii care au intocmit rechizitoriu, precum si acuzatiile din acesta, fara a efectua cercetarea judecatoareasca.

Totodata, Cristian Cioaca a sustinut ca magistratul a confirmat o urmarire penala efectuata nelegal, bazata pe un experiment judiciar.

Comentarii

# BERCEA MONDIAL : ,, e manevra lu frații miei.............,, date 18 June 2014 17:35 +8

Este cea mai mare eroare judiciară din ultimii ani. Cum poate un judecător să aplice 15 ani pentru lovituri cauzatoare de moarte când pedeapsa maximă prev. este de 12 ani.  Si la această infracțiune trebuie să avem cadavru, iar loviturile cauzatoare să rezulte din expertizarea cadavrului domnule procuror Iacob . Incadrarea corectă este :: LOVITURI CAUZATOARE DE PROSTIE neștiință de carte,,.

# eroare date 18 June 2014 17:37 +8

Încadrarea corectă ar fi fost: ,,LOVITURI CAUZATOARE DE DISPARIȚIE DE LA DOMICILIU,,.

# AVOCATISME date 18 June 2014 17:37 +7

Elodia sa apara? Exact asa si-a aparat in Franta clientul un avocat, ca in orice moment presupusa victima poate intra pe usa. I s-a dat dreptate caci toti ochii s-au indreptat spre usa cu exceptia ochilor criminalului...

# un nene date 18 June 2014 19:32 +6

Suntem in plin Kafka ... :-) ... cred ca doamnele din complet sunt amandoua "Pluteanu" ... asta or e omor cu sange rece, premeditat (art.189 lit.a), din razbunare ca a fost umilit si inselat (din pacate ura/razbunarea nu are litera la art.189, desi ar fi trebuit sa aiba) ... cum crede orice om normal la cap, care a urmarit cat de cat comportamentul lui Cioaca (judiciaristul descurcaret, care rezolva el dosaru,... stie el cum sa gaseasca o cale legala sa-i faca pe toti...) .... or nu e nimic (ca nu s-a dovedit) ... asta cu loviri sau vatamari cauzatoare de moarte e absurda ... la fel de bine puteau sa presupuna ca e ucidere la cererea victimei sau determinarea sau inlesnirea sinuciderii ... :-)

# uau date 18 June 2014 20:05 +7

eu vreau să ştiu cum a fost profanat cadavrul/ mormântul, în condiţiile în care efectiv nu există cadavru  

# Anonim date 18 June 2014 21:02 0

Boooomba nea Levant!!! Cioaca condamnat...penibilul mai merge si la tv, habar nu are de dos, doar ce i a servit vasiiiiii! Cică vasiiiii a plecat sa o caute disperata pe elodia din lume...sa vezi atunci paruiala :lol:asta in mintea istericei de vasiii! Mare tupeista, atenție la colibasi, o sa rupă poarta Penitenciarului :D :lol: :lol: :P :P :P

# gargamel date 19 June 2014 10:05 +7

Cite lovituri a aplicat inculpatul? Si in ce zona a corpului? Ce organe vitale au fosta afectate? La ce ora a decedat victima si care a fost cauza concreta a decesului? Sint doar presupuneri. Nicio proba din care sa reiasa aceste aspecte esentiale. Sint tare curios cum o sa fie motivata hotarirea de condamnare...

# gygyshor_b0$$ date 19 June 2014 11:18 +5

Au timp 15 ani sa o redacteze...

# gygyshor_b0$$ date 19 June 2014 11:19 +4

Unde are Elodia mormantul? Nu de altceva, dar sa-l poata profana si altii...

# wqewf date 19 June 2014 22:48 0

elodia apara

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva