21 April 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FAPTELE ERAU PRESCRISE – Cititi concluziile avocatului George Papu, aparatorul lui Rosca Stanescu in "Dosarul Rompetrol": "Termenul de prescriptie speciala in privinta infractiunii de folosire a informatiei privilegiate s-a implinit la 07.10.2012, iar in privinta infractiunii de aderare sau sprijinire in orice mod a unui grup infractional organizat, la 20.10.2012... Insusi TMB prin Incheierea din 21.10.2011 admite ca pentru o parte din infractiuni a intervenit prescriptia speciala" (Documente)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

8 October 2014 13:12
Vizualizari: 12744

Apar din ce in ce mai multe semne de intrebare in legatura cu verdictul judecatoarelor Cristina Craiu si Mihaela Nita de la Curtea de Apel Bucuresti, care l-au condamnat pe senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu la 2 ani si 4 luni de inchisoare cu executare in "Dosarul Rompetrol". Dubiile sunt legate de prescriptia faptelor de care Rosca Stanescu era acuzat, invocata nu doar de aparatorul acestuia, dar chiar si de procurorii DIICOT, care au semnalat instantei interventia prescriptiei nu o data, ci de doua ori.

La termenul din 9 septembrie 2014, cand judecatoarele Cristina Craiu si Mihalea Nita de la Sectia a I-a penala a Curtii de Apel Bucuresti au finalizat dezbaterile in "Dosarul Rompetrol" si au amanat pronuntarea, avocatul George Papu (foto), aparatorul lui Sorin Rosca Stanescu, a solicitat instantei sa constate implinirea termenului de prescriptie a raspunderii penale cu privire la cele doua infractiuni retinute in sarcina senatorului. Avocatul a depus in acest sens concluzii scrise in care a explicat ca cele doua fapte, pretins a fi fost comise in luna aprilie 2004, s-au prescris inca din octombrie 2012 si, in plus, ca legea pe care parchetul isi intemeiaza acuzatiile (Legea nr. 297 din 28 iunie 2004 privind piata de capital) a intrat in vigoare la 29 iulie 2004, data la care presupusele fapte incriminate, respectiv, utilizarea de informatii privilegiate si aderarea sau sprijinirea sub orice forma a unui grup infractional organizat, fusesera deja pretins savarsite.


Totodata, la acelasi termen de judecata din 9 septembrie 2014 si invocand acelasi temei - anume, prescriptia - chiar si reprezentantul Ministerului Public le-a cerut celor doi judecatori de la CAB sa constate incetarea procesului penal in ceea ce ii priveste pe Sorin Rosca Stanescu si pe fostul ministru Sorin Pantis.

De altfel, nu era pentru prima oara in acest dosar cand insasi acuzarea venea cu o astfel de solicitare. In urma cu patru ani, prin Incheierea din 21 octombrie 2011 a judecatorului Marino Marin Constantin de la Tribunalul Bucuresti, care i-a achitat pe toti inculpatii din dosarul "Rompetrol", parchetul solicita instantei "sa ia act ca a intervenit prescriptia speciala pentru infractiunile de manipulare a pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare si dezvaluire de informatii privilegiate, precum si pentru infractiunile de fals intelectual, in conformitate cu dispozitiile art. 122 lit. d raportat la art. 124 Cod penal". Si nu doar ca parchetul a cerut, dar, potrivit aceleiasi incheieri (pe care o gasiti atasata la finalul articolului), instanta a si confirmat prescrierea pentru o parte dintre infractiuni: "Tribunalul, deliberand, avand in vedere ca pentru o parte din infractiunile retinute in sacina inculpatilor a intervenit prescriptia speciala, insa, intrucat continuarea procesului penal depinde de pozitia procesuala a inculpatilor Pantis Sorin, Rosca Sorin Stanescu si Simulescu Claudiu, care la acest termen de judecata nu si-au exprimat punctul de vedere, urmeaza a proroga pronuntarea la urmatorul termen de judecata". Dupa cum se stie, nu doar Sorin Rosca Stanescu, ci toti inculpatii ale caror fapte au intrat sub incidenta prescriptiei au ales atunci sa continue procesul penal, pentru a primi o solutie de achitare, ceea ce de altfel aveau sa si obtina in prima instanta.

Iata ce sustine avocatul George Papu, aparatorul senatorului Sorin Rosca Stanescu, in concluziile scrise depuse la ultimul termen in "Dosarul Rompetrol":

"1.Cu privire la datele savarsirii presupuselor fapte de catre inculpat.

Datele savarsirii faptelor retinute in sarcina inculpatului astfel cum rezulta din Rechizitoriul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din 7 septembrie 2006 sunt:

-07.04.2004 in ceea ce priveste fapta de utilizare a informatiei privilegiate prevazute de art. 245 alin.(1) teza I din Legea 297/2004;

-perioada cuprinsa intre 07.04.2004 si 20.04.2014 in privinta faptei de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat (prevazuta de art.7 din Legea 39/2003).

2.Cu privire la pedepsele aplicabile faptelor presupus a fi fost savarsite de inculpat.

A. In ceea ce priveste infractiunea de utilizare a informatiei privilegiate, astfel cum am aratat si in concluziile depuse la instanta de fond, consideram ca legea aplicabila acestei fapte, potrivit principiului activitatii, este Ordonanta de Urgenta nr. 28 din 13 martie 2002 – privind valorile mobiliare, serviciile de investitii financiare si pietele reglementate – care incrimina folosirea de informatii privilegiate, si nu legea pe care parchetul isi intemeiaza acuzatiile - Legea 297 din 28 iunie 2004 privind piata de capitalcare a intrat in vigoare la data de 29.07.2004 cand presupusele fapte incriminate fusesera deja savarsite (inculpatul a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunii de utilizare a informatiei privilegiate prevazuta de art 245 alin. 1 teza I din Legea 297/2004 cu aplicarea art. 10 Cod penal şi art. 12 Cod penal).

Or, textul de lege pe care se bazeaza acuzarea nu prevede ca respectiva fapta ar constitui infractiune si ca s-ar pedepsi cu o anume pedeapsa, deci inculpatul nu poate fi pedepsit pe baza acestui text de lege, singurul invocat in acuzare, fara a se mentiona un alt text de lege cu care sa se coroboreze, text care sa prevada aspectele evocate mai sus, cum este cazul altor inculpati.

Astfel conform principiului activitatii legii penale (legea penala se aplica infractiunilor savarsite in timpul cat ea se afla in vigoare) si a principiului neretroactivitatii legii penale (legea penala dispune numai pentru viitor, neputand fi aplicata unor fapte comise inainte de intrarea ei in vigoare), rezulta ca norma incriminatoare aplicabila infractiunii de utilizare a informatiei privilegiate este Ordonanta de Urgenta mai sus mentionata.

Conform art. 181 din Ordonanta de Urgenta nr. 28 din 13 martie 2002, savarsirea cu intentie a faptei de utilizare de informatii privilegiate, de care este acuzat inculpatul, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amenda. Deci, pedeapsa maxima aplicabila pentru savarsirea acestei infractiuni este de 5 ani.

B. In ceea ce priveste infractiunea de aderare sau sprijinire a unui grup infractional organizat, conform alin. (2) al art. 7 din Legea 39/2003: 'pedeapsa pentru faptele prevazute la alin. (1) nu poate fi mai mare decat sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea cea mai grava care intra in scopul grupului infractional organizat'.

Drept urmare, in concordanta cu cele aratate la punctul precedent, pedeapsa maxima ce ar putea fi aplicata pentru savarsirea acestei infractiuni ar fi tot de 5 ani.

3.Cu privire la termenele de prescriptie ale raspunderii penale corespunzatoare celor doua infractiuni de care este acuzat inculpatul.

Astfel, conform prevederilor art. 122 Vechiul Cod penal, termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 5 ani pentru infractiunile care au o pedeapsa maxima de 5 ani.

Prin urmare, termenul general de prescriptie a raspunderii penale pentru infractiunile retinute in sarcina inculpatului va fi de 5 ani.

De asemenea, trebuie avut in vedere ca termenul de prescriptie a raspunderii penale incepe sa curga de la data savarsirii faptelor (fiind cele mentionate la punctul 1), iar in cauza sunt aplicabile prevederile art. 124 Vechiul Cod penal in forma anterioara modificarii suferite prin Legea 63/2012 (publicata in Monitorul Oficial din 19.04.2012) care prevedeau ca prescriptia speciala inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 este depasit cu inca jumatate.

Desi intre timp a intrat in vigoare Legea nr. 63/2012 (care a modificat art. 124 Vechiul Cod Penal in sensul ca prescriptia speciala inlatura raspunderea penala oricate intreruperi ar interveni, daca termenul de prescriptie prevazut in art. 122 este depasit cu inca o data), in speta de fata se vor aplica prevederile art.124 Vechiului Cod penal anterioare modificarilor aduse de Legea 63/2012, deoarece acestea constituie nu doar legea penala mai favorabila, ci chiar legea sub imperiul careia s-au savarsit faptele.

De altfel, Decizia nr. 1092 din 18 decembrie 2012 (M.Of. nr. 67 din 31 ianuarie 2013) a Curtii Constitutionale, analizand exceptia de neconstitutionalitate formulata de Avocatul Poporului, a constatat ca prevederile art. 124 Cod penal sunt constitutionale in masura in care nu impiedica aplicarea legii penale mai favorabile faptelor savarsite sub imperiul legii vechi.

Deci, in cauza, termenul de prescriptie speciala a raspunderii penale aplicabil va fi de 7 ani si 6 luni pentru cele doua infractiuni de care este acuzat inculpatul.

4.Cu privire la calculul termenelor de prescriptie speciala a raspunderii penale pentru infractiunile retinute in sarcina inculpatului.

Avand in vedere prevederile legale mai sus-mentionate, termenul prescriptiei speciale s-ar fi implinit in privinta infractiuniii de utilizare a informatiei privilegiate la data de 07.10.2011, iar in privinta infractiunii de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat termenul s-ar fi implinit la data de 20.10.2011.

Cum insa, judecarea cauzei a fost suspendata timp de un an (incepand cu data de 17.09.2010) pentru solutionarea de catre Curtea Constitutionala a unei exceptii de neconstitutionalitate, si avand in vedere Circulara (Nota de Concluzii) emisa de catre Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie in data de 4 iulie 2011 care prevedea ca 'perioada in care dosarele s-au aflat pe rolul Curtii Constitutionale nu intra in calculul termenului de prescriptie', va trebui sa concluzionam ca termenul de prescriptie speciala a raspunderii penale in privinta infractiunii de folosire a informatiei privilegiate s-a implinit la data 07.10.2012, iar in privinta infractiunii de aderare sau sprijinire in orice mod a unui grup infractional organizat s-a implinit la data de 20.10.2012, adica neluand in calcul perioada in care judecarea cauzei a fost suspendata.

In plus, invederam instantei ca insusi Tribunalul Bucuresti prin Incheierea din data de 21.10.2011 admite ca pentru o parte din infractiunile retinute in sarcina inculpatului Sorin Stefan Rosca Stanescu a intervenit prescriptia speciala".

Prezentam pasajul din minuta Deciziei CAB referitor la senatorul Sorin Rosca Stanescu:

"6.Pentru inculpatul STANESCU ROSCA SORIN STEFAN: in baza art.386 alin.1 C.p.p. schimba incadrarea juridica a infractiunilor pentru care a fost trimis in judecata in art.279 alin.1 cu referire la art.245 alin.1 teza I din Legea nr.297/2004 si art.367 alin.1 C.p. In baza art. 279 alin.1 cu referire la art.245 alin.1 teza I din Legea nr.297/2004 condamna pe inculpatul Stanescu Rosca Sorin Stefan la pedeapsa de 1 an inchisoare pentru savarsirea infractiunii de utilizare a informatiei privilegiate. In baza art.367 alin.1 C.p. condamna pe acelasi inculpat la pedeapsa principala de 2 ani inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.66 lit.a,b si k C.p. pentru savarsirea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat. In baza art.39 C.p.,art.45 alin.1 C.p. inculpatul Stanescu Rosca Sorin Stefan executa pedeapsa cea mai grea de 2 ani inchisoare, sporita cu 4 luni inchisoare, respectiv pedeapsa principala de 2 ani si 4 luni inchisoare si 2 ani interzicerea drepturilor prevazute de art.66 lit.a,b si k C.p. In baza art.65 C.p. interzice inculpatului drepturile prevazute de art.66 lit.a,b si k C.p."

*Cititi aici integral concluziile scrise ale avocatului George Papu

*Cititi aici incheierea Tribunalului Bucuresti din 21 octombrie 2011

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 8 October 2014 15:07 +10

bai dankh si mirciulica nu sariti si voi sa luati apararea justitiei basiste reformate????(chiar si radu tudor a preluat sintagma asta).oare de ce mi se pare cunoscut numele de craiu?parca/i saraca lipita aceasta ,,ONESTA,, MGISTRAT.....oare/i si vreo mezalinata servicii magistrati?oare a venit ordinul pe ,,firul asta,,???ma intreb,ca nu ma mai intreb de ce cab a devenit o cloaca(cuvint de cod look link)

# VIKY date 8 October 2014 15:38 -7

Cine e Radu Tudor?

# unul din lumea cea mare date 8 October 2014 15:44 +7

ptr viky//wowwwwwww s/a reintors dank sub aliasul capsunaresei.si pentru mintea ta de capsunareasa R.T.,,este unul care ARE MAI MULTA CREDIBILITATE DECIT VOI TOTI AIA DIN JUSTITIA PROSTITUATA care v/ati asezat la teava imperiului raului( cuvint de cod nose gear strut)

# GHITA BULOIU date 9 October 2014 10:30 0

Trebuia neapărat taxat pentru unele rînduri scrise ce erau departe de a proslăvi, de exemplu, pe amica ex-răkan-kolonelului Kappa, aia de o recomandă lui Băse. PELDAUL: acel editorial și comentariile, ce au excitat pe Argus, Ioan Santimbreanu, Otelarul turnator, hai sictir: http://www.luju.ro/opinii/editorial/macovei-zeita-anticoruptie-isi-da-un-autogol

# Bebe date 8 October 2014 16:09 -13

“In urma cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal si in scris, unora dintre noi, cei implicati in achizitionarea actiunilor pe bursa, ca prezumtiva infractiune s-a prescris. Am fost intrebati daca dorim sa uzam de prescriptie. Toti, inclusiv eu, am declarat ca nu si ca dorim sa ne judecam pana la capat”. Asta a declarat marti 07.10.2014 Sorin Rosca Stanescu. Avocatul lui  nu stie asta?

# Siris date 8 October 2014 16:12 +13

daca inculpatul doreste sa se continue procesul dupa interventia prescriptiei, solutia care se poate da daca e gasit vinovat este incetarea procesului penal pe motiv de prescriptie. SRS nu putea fi condamnat pentru ca a acerut continuarea procesului! Sa nu ne facem ca nu stim!...

# Croco date 8 October 2014 16:31 -11

Dar la Voiculescu s-a putut si la SRS nu era voie?

# @ Siris bolnavul date 8 October 2014 16:48 -13

Mai Siris, ne lasi fara cuvinte cu logica ta. Daca inculpatul doreste sa continue procesul atunci cand faptele s-au prescris, judecatorul il condamna sau il achita, in functie de dovezi. Cum poti sa spui ca "solutia care se poate da daca e gasit vinovat este incetarea procesului penal pe motiv de prescriptie" ?!?!?! Esti bolnav?! Deci fapta s-a prescris, iar respectivul e liber! Daca doreste continuarea procesului, apare riscul sa fie condamnat! Instanta nu poate da ca solutie incetarea procesului penal pe motiv de prescriptie daca respectivii au cerut continuarea procesului!

# SRS a cerut continuarea procesului date 8 October 2014 16:54 -15

Ca sa inteleaga toti, inclusiv obedientii de la Luju si avocatul lui SRS. Exemplu: X e in proces ptr. niste fapte. La un moment dat faptele se prescriu. I se pune in vedere ca a scapat datorita prescriptiei. Acest X e mare impresar si ingamfat si zice "nu conteaza ca s-au prescris faptele, vreau sa ma judec". Instanta ii face pe plac: continua procesul fiindca X asa a cerut! Dupa continuarea procesului, daca conform probelor este gasit vinovat, ce solutie ar trebui sa dea instanta: incetarea procesului pe motiv de prescriptie sau condamnare?! Incetarea procesului pe motiv de prescriptie nu se poate fiindca X a cerut continuarea procesului! Care varianta mai ramane in caz ca e gasit vinovat? Condamnarea!

# srs a cerut sa se constate prescriptia date 8 October 2014 17:08 +9

SRS a cerut la fond sa fie judecat trecand peste prescriptie dar pe 9 septembrie 2014 la ultimul termen din apel a cerut sa se constate prescriptia, ceea ce instanta nu a facut. te faci ca nu intelegi?

# srs si-a facut-o cu mana lui date 8 October 2014 17:16 -10


Citeza pe srs a cerut sa se constate prescriptia"]SRS a cerut la fond sa fie judecat trecand peste prescriptie dar pe 9 septembrie 2014 la ultimul termen din apel a cerut sa se constate prescriptia, ceea ce instanta nu a facut. te faci ca nu intelegi?[/quote][quote name="srs a cerut sa se constate prescriptia
SRS a cerut la fond sa fie judecat trecand peste prescriptie dar pe 9 septembrie 2014 la ultimul termen din apel a cerut sa se constate prescriptia, ceea ce instanta nu a facut. te faci ca nu intelegi?
Nu este adevarat! Tu te faci ca nu intelegi! SRS a cerut continuarea procesului! Iar apoi, odata inceput procesul, nu il mai poti opri. Atata timp cat ai cerut continuarea procesului, prescriptia devine nula, nu mai exista. Cand vezi ca esti pe cale sa o incurci, degeaba mai ceri prescriptia, tocmai tu cu mana ta ai anulat-o! Citeste legea, si nu doar legea, asa e normal sa fie. Adica tu ceri o judecare, iar cand vezi ca e bai mare, o dai la intors?

# Panda date 8 October 2014 19:24 +9

daca prescriptie e o cauza de inlaturare a raspunderii penale, cum sa o mai aplici zevzecule! poa' sa zica inculpatul ce vrea el, instanta nu poate da condamna, ci doar incetarea procesului penal. Bai care comentati aici, habar nu aveti de Drept, doar daca sunteti vreunul care a dat solutia..  :D

# @ Panda date 8 October 2014 22:48 -2


Citeza pe Panda
daca prescriptie e o cauza de inlaturare a raspunderii penale, cum sa o mai aplici zevzecule! poa' sa zica inculpatul ce vrea el, instanta nu poate da condamna, ci doar incetarea procesului penal. Bai care comentati aici, habar nu aveti de Drept, doar daca sunteti vreunul care a dat solutia..  :D
Cred ca esti cel mai imbecil om de pe planeta! Art. 18 În caz de amnistie, de prescripţie, de retragere a plângerii prealabile, de existenţă a unei cauze de nepedepsire sau de neimputabilitate ori în cazul renunţării la urmărirea penală, suspectul sau inculpatul poate cere continuarea procesului penal. !!! Deci SRS a cerut sa continue procesul, iar in baza probelor a fost condamnat!

# @ Panda date 8 October 2014 22:51 -3


Citeza pe Panda
daca prescriptie e o cauza de inlaturare a raspunderii penale, cum sa o mai aplici zevzecule! poa' sa zica inculpatul ce vrea el, instanta nu poate da condamna, ci doar incetarea procesului penal. Bai care comentati aici, habar nu aveti de Drept, doar daca sunteti vreunul care a dat solutia..  :D
Tu nu ai habar de drept "inteligentule", citeste art. 18 N.C.P.P. si nu mai vorbi fara sa stii. Vezi ce scrie art. 18? Probabil nici SSR si nici avocatul lui habar nu au ce scrie in art. 18 N.C.P.P.

# LOL date 8 October 2014 22:56 -3


Citeza pe Siris
daca inculpatul doreste sa se continue procesul dupa interventia prescriptiei, solutia care se poate da daca e gasit vinovat este incetarea procesului penal pe motiv de prescriptie. SRS nu putea fi condamnat pentru ca a acerut continuarea procesului! Sa nu ne facem ca nu stim!...
Pai s-a dat solutia, a fost incetarea procesului pe motiv de prescriptie. SRS a cerut continuarea procesului, deci cum sa inceteze iar procesul pe motiv de prescriere? Tu vezi ce scrii?

# Bugsy date 9 October 2014 12:39 +1

Mai cititi putina procedura penala ca sa pricepeti ce se intampla cand se cere continuarea procesului penal de catre cel in privinta caruia s-a implinit termenul de prescriptie. In special art.396 al.7-8 C.proc.pen. si art.18 C.proc.pen. :D

# Bugsy date 9 October 2014 12:47 +2

Mai cititi putina procedura penala ca sa pricepeti ce se intampla cand se cere continuarea procesului penal de catre cel in privinta caruia s-a implinit termenul de prescriptie. In special art.396 al.7-8 C.proc.pen. si art.18 C.proc.pen. :D

# Titi Berlogea date 8 October 2014 16:28 -2

Ca in multe alte cazuri, avocatii sustin ca faptele s-au prescris, clientii sint nevinovati, etc. Cu toate astea escrocii continua sa intre la puscarie. Asta se numeste Justitie eficienta si independenta. Au fost scosi la incalzire: Dragnea, Ponta, Mitrea, Mazare. Cred ca vom avea vesti bune de la DNA si DIICOT in curind.

# Lex date 8 October 2014 16:55 -1

Pentru Siris: Soluţia este într-adevăr de încetare a procesului penal, şi nu de condamnare, dar numai dacă prescripţia a operat într-adevăr, nu şi dacă invocarea prescripţiei, se dovedeşte neîntemeiată. Nu este exclus ca procurorul să pună concluzii în sensul prescripţiei, iar instanţa să constate că prescripţia nu a operat, iar atunci va pronunţa fie achitarea, fie condamnarea.

# Minune minunata date 8 October 2014 16:57 -6

Nu inteleg de ce se minuneaza unii bolnavi de faptul ca in prima instanta SRS a fost achitat, iar la urmatoarea instanta a fost condamnat. Ati facut vreodata o contestatie la o amenda de circulatie? Ati pierdut? Apoi cand ati facut recurs ati castigat? Atunci nu v-ati minunat ca s-a dat o solutie exact opusa?!

# jean valjean date 8 October 2014 17:35 0

Bai baiatule, poate nu esti cititor fidel al siteului. dar ia vezi tu in arhiva. http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/pietrele-de-moara-ale-premierului-victor-ponta-are-deschise-la-piccj-cinci-dosare-penale-la-dna-mai-are-alte-doua-dosare-in-perioada-2009-2013-prim-ministrul-a-fost-cercetat-de-parchetul-inaltei-curti-in-alte-14-cauze-penale-datele-apar-intr-un-document-o  si mai cauta ca gasesti. daca e sa faci campanie si te-a cuprins febra vezi ca ai facebook si alte siteuri, ca noi astia, cei mai multi, nu comentam poluitica aici. mai putin  procurorii aia mircea, dank si alte nickuri pe care si le iau. bafta

# capatu` satului date 8 October 2014 21:43 +2

s`a prescris da` nu de tot; nu`mi explik cum s`a reusit ca SRS sa stie cu cateva zile inainte cat va fi pretu` de deschidere si la cat se va inchide - tot comitetu` bursei era pe felie, da cum sa te atingi de contributorii campaniilor ielectorale; conform informatiilor date recent de fostu` sef sibex, la data realizarii afacerii pretu actiunilor se platea la 3 zile = daca stiai ca pretu` va creste de 3 ori nu`ti trebuia nici un leu, incasai direct profitu`; pacat ca patriciu a murit...la timp; altfel am fi aflat despre inceputu` rompetrol, gaura petromidia de 600 de milioane de ieuro platita de pensionaru` cu pensie de 300 de lei; latura civila legata de patriciu s`a oprit, sigur ministeru` de finant nu va copntinua separat litigiu cu mostenitorii lui patriciu; io zic ca in schimbu` gaurilor date de patriciu cu prietenu` nastase (asta a dat prima derogare pt. petromidia) suntem indreptatiti sa redenumim palatu` de justitie cu numele acestui ilustru`leberal si un bust obligator  

# piv ref date 9 October 2014 13:46 +1

[quote name="capatu` satului"]s`a prescris da` nu de tot; nu`mi explik cum s`a reusit ca SRS sa stie cu cateva zile inainte cat va fi pretu` de deschidere si la cat se va inchide - tot comitetu` bursei era pe felie, da cum sa te atingi de contributorii campaniilor ielectorale; conform informatiilor date recent de fostu` sef sibex, la data realizarii afacerii pretu actiunilor se platea la 3 zile = daca stiai ca pretu` va creste de 3 ori nu`ti trebuia nici un leu, incasai direct profitu`; pacat ca patriciu a murit...la timp; altfel am fi aflat despre inceputu` rompetrol, gaura petromidia de 600 de milioane de ieuro platita de pensionaru` cu pensie de 300 de lei; latura civila legata de patriciu s`a oprit, sigur ministeru` de finant nu va copntinua separat litigiu cu mostenitorii lui patriciu; io zic ca in schimbu` gaurilor date de patriciu cu prietenu` nastase (asta a dat prima derogare pt. petromidia) suntem indreptatiti sa redenumim palatu` de justitie cu numele acestui ilustru`leberal si un bust obligator  [/quote]

# nea caisa date 9 October 2014 00:42 +1

O fi vreo greșeală - nu fapte prescrise ci proscrise or prostscrise...

# bogdan date 9 October 2014 10:56 -1

Curios nu, orice condamnat de teapa lui Nastase, Voiculescu si acum, Rosca Stanescu au fost condamnati datorita lui Basescu, ca altfel ei sunt curati, cinstiti si-si castiga traiul din afaceri cinstite; numai razbunatorul asta de Basescu le cauta nod in papura, da” lasa ca pleaca el si vine PSD-ul, sa vezi atunci justitie dreapta !!! Va rog sa-mi aratati unul macar nevinovat si condamnat, unul !!!

# bogdan date 9 October 2014 10:57 -2

Curios nu, orice condamnat de teapa lui Nastase, Voiculescu si acum, Rosca Stanescu au fost condamnati datorita lui Basescu, ca altfel ei sunt curati, cinstiti si-si castiga traiul din afaceri cinstite; numai razbunatorul asta de Basescu le cauta nod in papura, da” lasa ca pleaca el si vine PSD-ul, sa vezi atunci justitie dreapta !!! Va rog sa-mi aratati unul macar nevinovat si condamnat, unul !!!

# chisca date 9 October 2014 13:55 0

srs a cerut continuarea judecatrii cauzei chiar daca fapta-le erau prescrise.Bun,i in opinia mea instanta trebuia sa judece fapta-le si daca se considera savarsirea vreunei infractiuni trebuia aplicata pedapsa concomitent cu aplicarea prescriptiei.Si daca termenul special de prescriptie de 5 ani plus 1/2 indiferent de suspendarile suferite a fost indeplinit solutia ,repet,in opinia mea era aplicarea pedepsei cuvenite si constatarea interventiei prescriptiei speciale.Daca gresesc cer scuze celor lezati de afirmatia mea.Dar la noi totul este posibil in aceasta privinta am depasit SUA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.04.2025 – Avize favorabile pentru reducerea pensiilor magistratilor si cresterea varstei de pensionare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva