10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FILAJ SRI LA ALINA BICA - Avocata Laura Voicu acuza: “Pozele care au aparut de la Paris, cum va explicati ca au aparut de pe un site care a disparut imediat, iar la doua saptamani Alina Bica era oprita in trafic. Din mai 2013, a fost filata de SRI non stop... in mod direct, ambiental, telefonic, absolut in toate ipostazele... Influenta telepatica este la moda”

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

10 December 2014 14:39
Vizualizari: 15118

La trei saptamani de la momentul retinerii si apoi arestarii preventive a procurorului-sef DIICOT Alina Bica, aparatoarea acesteia, avocata Laura Voicu (foto), dezvaluie ca Alina Bica a fost o tinta pentru procurori dar si pentru serviciile secrete. In sustinerea acestor acuzatii, avocata Laura Voicu afirma ca sefa DIICOT, Alina Bica, a fost filata de Serviciul Roman de informatii timp de un an si jumatate, mai exact din mai 2013, evidentiind ca in perioada in care a fost tinut bilantul DIICOT in sediul SRI, Alina Bica era obiectul unui filaj al acestui serviciu secret. In acest conditii, avocata Laura Voicu a amintit si de fotografiile in care Alina Bica a aparut alaturi de parlamentarul Elena Udrea la Paris, lasand sa se inteleaga ca este o opera a serviciiilor secrete, cu atat mai mult cu cat imaginile “au aparut pe un site care a disparut imediat”.


Acuzatiile avocatei Laura Voicu au fost lansate la emisiunea realizata de jurnalistul Victor Ciutacu la RTV, in cadrul careia avocata a vorbit si despre acuzatiile care i se aduc Alinei Bica de DNA, sustinand ca procurorii au interpetat ca sefa DIICOT i-a influentat telepatic atat pe membrii Comisiei, cat si pe reprezentantii Primariei Sector 2, pentru a obtine rezultatul dorit in ce priveste terenul evaluat din Plumbuita: “Influenta telepatica este la moda. Toata lumea influenteaza telepatic pe toata lumea

Alina Bica ar fi fost filata de SRI din luna mai 2013

Clienta mea are totul sechestrat in momentul de fata, clienta mea nu are bani nici macar sa isi asigure macar pachetul saptamanal pe care trebuie sa il primeasca orice arestat. Are sechestru pus pe casa, pe casa care este oricum ipotecata la banca pentru ca este luata cu credit banca, are sechestru pe contul ei bancar, are sechestru inclusiv pe contul ei de salariu. In acest moment Alina Bica are absolut totul sechestrat. Deocamdata nu am promovat niciun fel de cerere pentru ca pana acum a fost o munca asidua in acest dosar, au fost audieri de dimineata pana seara la care am participat. Urmeaza sa facem toate aceste cererii probatorii intrucat ni s-a pus la dispozitie tot dosarul si presupun ca pana la sfarsitul saptamanii putem avea supriza ca acest dosar sa fie trimis in instanta. (…) Aceste poze care au aparut de la Paris, cum va explicati ca au aparut pe un site care a disparut imediat, iar la doua saptamani Alina Bica era oprita in trafic. Din mai 2013 doamna Bica a fost filata de SRI non stop. Ea, familie, prieteni. De un an jumatate a fost filata in mod direct, ambiental, telefonic, absolut in toate ipostazele. Daca era infractoarea sefa asa cum era prezentata, de ce nu a aparut nicio infractiune pana acum? (…)

Alina Bica a fost vizata din mai 2013. Acelasi SRI care i-a dat avizul in momentul in care a vrut sa ajunga procuror-sef. Cum i-au dat avizul SRI atata vreme cat se presupune ca exista o asemenea fapta? In timp ce facea obiectul filajului, Alina Bica a tinut bilantul DIICOT in sediul SRI".

Avocata Laura Voicu: "A deranjat pe cineva doamna Bica in momentul in care cu doua zile inainte sa o ridice de pe strada... Exact cu doua zile inainte sa o ridice de pe strada, Alina Bica i-a reprosat procurorului DIICOT ca nu este suficient de activ "

Mai mult, avocata Laura Voicu face o legatura intre un eveniment care s-ar fi petrecut cu doua zile inainte ca Alina Bica sa fie ridicata de pe strada. Potrivit declaratiilor acesteia, procurorul-sef al DIICOT i-a reprosat procurorului de caz din dosarul care ii viza pe “trei indivizi, Gabriel Constantin, Andrici si Visoiu”, care apar si in dosarul in care a fost implicata, ca nu este suficient de activ, cu atat mai mult cu cat, in opinia sa, existau fapte infractionale in dosar:

"Toate faptele care au fost arate pana in acest moment au fost prezentate trunchiat. Incepand cu modalitatea in care acest dosar de despagubire a fost pus pe masa Comisiei centrale, pana la momentul zero, cand a fost semnat catre aprobare. (…) In luna mai 2013 Oficiul National de Combatere a Spalarii Banilor a trimis o informare la DIICOT unde doamna Alina Bica era procuror-sef, in legatura cu acesti trei indivizi, Gabriel Constantin, Andrici si Visoiu, daca nu ma insel. Aceasta informare viza exact tranzactiile financiare din acest dosar.

A deranjat pe cineva doamna Bica in momentul in care cu doua zile inainte sa o ridice de pe strada ca pe ultimul infractor fara o citatie, fara un mandat telefonic, fara absolut nimic. Exact cu doua zile inainte sa o ridice de pe strada, Alina Bica i-a reprosat procurorului DIICOT ca nu este suficient de activ pe sesizarea trimisa in legatura cu cei trei. A chemat-o pe sefa de serviciu si in fata procurorului i-a cerut sa analizeze aceasta cauza, intrucat in opinia ei existau fapte infractionale in dosarul respectiv.

Ce se intampla in acest dosar cu toate munca facuta de procurorii DNA este inexplicabila. Peste tot vad dosarul Bica. De ce nu se numeste dosarul Cocos, dosarul Stelu, dosarul Crinuta Dumitran? Problema mea personala in acest dosar este legata de omul Alina Bica, de procurorul Alina Bica si de activitatea pe care Alina Bica a facut-o din anul 1996. Ea nu a ajuns procuror nici cu ajutorul doamnei Udrea, nici cu ajutorul domnului Cocos".

Avocata Laura Voicu: “Influenta telepatica este la moda. Toata lumea influenteaza telepatic pe toata lumea. Asa se sustine cel putin, ca Alina Bica i-a influentat pe toti cei din Comisie. Cum i-a influentat, telepatic? Si la Primaria Sector 2 tot telepatic i-a influentat?”

Pe de alta parte, aparatoarea Alinei Bica a relatat cum s-au derulat sedintele Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor in care Alina Bica avea calitatea de reprezentant al Ministerului Justitiei si in care a fost avizat Raportul de evaluare intocmit de un expert evaluator care ar fi supraevaluat terenul respectiv de la 113.954.741 lei la 377.282.300 lei, membrii Comisiei avand cunostinta de acest lucru. Ulterior, conform celor retinute de DNA, dupa emiterea deciziei de despagubire, beneficiarii drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, ar fi obtinut titluri de conversie in actiuni la Fondul Proprietatea, in cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro. In acest fel, statul ar fi fost prejudicat cu 263.327.559 lei, adica echivalentul a 62.548.113 euro, reprezentand supraevaluarea.

Despre aceste acuzatii ale DNA, avocata Laura Voicu a afirmat ca dovada ca Alina Bica nu a semnat ca primarul este tocmai faptul ca a solicitat audierea expertului care a intocmit evaluarea, sustinand totodata ca s-a mers pe varianta influentarii telepatice de catre Alina Bica atat a membrilor Comisiei, cat si a reprezentantilor Primariei Sectorului 2 unde se afla terenul in cauza:

"Pentru tot ce am sustinut exista probe si abia astept sa ajunga dosarul in instanta ca sa pun la indemana oricui este interesat de adevarul si realitatea faptelor din acest pseudo-dosar. Doamna Bica nu a semna ca primarul. Acest dosar a fost impartit in doua, au fost doua sedinte ale Comisiei centrale. Domnul Diacomatu care si-a dat si demisa la un moment dat din cauza doamnei Bica este cel care a pus acest dosar pe masa comisiei. Si-a asumat acest lucru. Doamna Alina Bica a fost cea care a solicitat audierea expertului, dar nu pentru ca i s-ar fi parut ceva ilegal. Era vorba despre 13 hectare cotate la un pret de 700 euro pe metru patrat. Avand o atitudine inchizitoriala asa cum o descriu ceilalti membri ai Comisiei, nicidecum in termeni elogiosi asa cum a spus domnul Diacomatu, a solicitat audierea acestui expert. Amanarea dosarului a fost supusa la vot. Trei au votat pentru amanare, toti trei sunt retinuti. (…) Acest raport nu a fost facut pe genunchi, doar cu iz de legalitate. Acest raport a fost semnat de foarte multi oameni. A existat o corespondenta intre ANRP si Primaria Sector 2. Nimeni nu a intervenit in vreun fel sa spuna ca este vreo ilegalitate in acest dosar. Tocmai pentru ca nu a semnat ca primarul a solicitat audierea acestui expert, dar probabil aceasta telepatie pentru care presupun ca se va face si un cadru legal si pentru ea. Mai nou, influenta telepatica este la moda. Toata lumea influenteaza telepatic pe toata lumea. Asa se sustine cel putin, ca Alina Bica i-a influentat pe toti cei din Comisie. Cum i-a influentat, telepatic? Si la Primaria Sector 2 tot telepatic i-a influentat? Rolul activ pe care l-a avut intotdeauna a adus-o unde este acum. A vrut doamna Bica sa auda de la evaluator ca totul este corect".

Comentarii

# outsider date 10 December 2014 14:50 +1

De e inocentă - e cea mai în măsură să știe să își apere intimitatea și corectitudinea profesională . . .

# unul din lumea cea mare date 10 December 2014 15:33 +4

in romania totul se contorsioneaza ,se escamoteaza si se TRIMITE IN DERIZORIU!!!!!!!!PARCA ASTA/I IMPORTANT CA A FOST SUPRAVEGHEATA SI IMPRIMATA!!!!!!!!!! sau......cind se demonstreaza cu dovezi irefutabile starea de CORUPTIE A JUSTITIEI aILEGALITATI.dar de ce acesti ,,apologeti,,ai justitiei nu se uita si la alte cazuri de ,,FLAGRANTA ILEGALITATE ,, generate de justitie.sau ,,protectorul,,de 10 ani de zile s/a ofuscat prea tare?ca ,,protejata,,este aproape de pandaimos?de ce nu s./a ofuscat cind s/a incercat arhiva anrp,sau cind a permis lagare de schingiuire pe teritorul romaniei(centrul de schingiuire sri infratirii cu niagara in chitila) a trebuit sa dezvaluie congresul sua ca au fost amplasate in ro. ce ii mai place obrocul IMPERIULUI RAULUI.!!!o sa observati ce o sa iasa dupa 21 dec.o sa va cruciti cite nenorociri au facut complicii LUI

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 10 December 2014 15:39 +4

ERATA.// se citeste,,de ce nu s/a ofuscat cind cineva a incercat sa INCENDIEZE arhiva anrp,,

# Viorel date 10 December 2014 17:24 +5

Probabil Bica se pregatea sa o salte pe Kovesi si gasca ei de inchizitori pentru abuzuri dar Kovesi s-a miscat mai repede...

# Nae C. date 10 December 2014 19:30 +9

Vedeti ca nimeni nu si-o asuma pe Alina Mihaela Bica? SRI-ul a promovat-o secretar de stat in MJ si apoi sefa DIICOT, i-a tinut spatele cand baga HG-uri pe usa din dos a Guvernului si defila cu ofiteri activi SRI prin Palament si bloca reforma expertizelor judiciare, facea impreuna cu Predoiu Marian Catalin numiri ilegale de directori prin MJ (procurorii Vasilache Sorin, Ceort Catalin) s.a. SRI-ul s-a lepadat de ea urgent cand a descoperit ca ingineria din 2011 fusese aflata si urma sa fie mediatizata. Ar fi fost expusi cel care a numit-o sef la DIICOT precum si directorii SRI care-i stiau foarte bine situatia. In continuare nu exista instrumente reale de a dovedi ca un magistrat este ofiter acoperit, comisia parlamentara este depasita si controlata total de SRI, Bica poate foarte bine sa fie omul SRI-ului in penitenciar si sa se bucure de pensie militara inaintea colegilor ei magistrati, si restul e tacere...

# Vintila 10 date 10 December 2014 19:49 +3

De cand desfasoara SRI-ul activitati informative in afara Romaniei si mai ales pe teritoriul unui stat partener NATO???

# fan club sri date 10 December 2014 21:40 -1

adevarul e ca baietii au lucrat ca la carte.Si afara si in tara .Felicitari si la mai mare.

# Voicu I. date 11 December 2014 06:22 +4

Cand au lucrat ca la carte? Cand au pus-o secretar de stat la MJ si apoi sef la DIICOT, sau cand si-au luat mainile de pe ea de teama ca in cateva zule ar fi urmat sa fie facute publice jongleria din 2011 si faptul ca SRI-ul ii asigura spatele?

# paul date 11 December 2014 07:18 +1

este grav daca e adev ce spune d-na av,caci pt a pune in urm pe cineva ai mevoie de md de la ICCJ,in cz dat ! Cand ceri interceptari,filaje etc te duci cu niste indicii serioase la ICCJ Daca d-na Bica e in asemenea proceduri din mai 2013,inseamna ca la numirea sa in fct de la DIICOT existau deja elemente infractionale Obligatoriu ele trebuiau aduse la cunost celor cua atributii de numire in fct E greu de imaginat ca s-au nesocotit asemenea date si cineva si-a asumat riscul de a compromite Ro printr=o astfel de numire ! Cine raspunde in acest caz??????

# Cicero date 11 December 2014 08:28 +5

Puţini sunt aceea care ar putea înţelege că unui om cu pregătire de jurist, fie el secretar de stat în M.J., fie procuror şef la DIICOT, îi este practic imposibil să înţeleagă calculul matematic al unui evaluator. Şi în plus, să verifice corectitudinea acestui calcul. Cine i-a săpat groapa, i-a săpat-o urât de tot şi eficient. Dacă nu ar fi fost ulterior numită şef la DIICOT, nimeni nu ar fi sesizat "fapta" pentru care este astăzi la închisoare.

# Adevarul date 12 December 2014 11:35 0

Ca parca ea facea altfel cand ancheta. Cine stie ce pacate isi plateste D-na Alina Bica. Sa nu uitam ca pe perioada ei au fost musamalizate mai mutle dosare. Niste oameni au avut de suferi. 

# minune de minune date 26 December 2014 20:48 0

Lucru dracu și cu '' telepatia'' asta...muică! E contagioasă? Glumesc și io !

# petria date 7 January 2015 11:06 0

daca frumoasa bica acum nu are bani de pachet , la paris cine i-a platit voiajul de lux de mii de euro ??? cinstita leana udrea ??? leana cand vine langa prietena ei ???

# pagubasu date 7 January 2015 11:42 0

Cei care au furat de la buget, nu trebuie sa primeasca pachete, pana la acoperirea prejudiciului. SA TRAIASCA DOAR DIN BANII PE CARE EI I-AU LASAT BUGETULUI DE STAT... AU MURIT OAMENI DIN CAUZA HOTILOR ASTIA.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva