24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

FIRMA ANULUI IN ROMANIA PENTRU LITIGII DE BREVETE - Zamfirescu Racoti Vasile & Partners primeste la Londra premiul Firma Anului in Romania pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Avocata Alina Tugearu: „Este o dovada a dedicarii si expertizei echipei noastre”

Scris de: L.J. | pdf | print

12 April 2024 13:52
Vizualizari: 1621

Casa de avocatura Zamfirescu Racoti Vasile & Partners a fost desemnata castigatoarea premiului Firma Anului in Romania in domeniul litigiilor de brevete, distinctie acordata de Managing IP EMEA in cadrul ceremoniei anuale gazduite la Londra in data de 11 aprilie 2024, care a reunit cei mai buni profesionisti in domeniul proprietatii intelectuale din lume. ZRVP a castigat sacest premiu si in anul 2019, cand firma a primit prestigioasa distinctie internationala pentru activitatea in domeniul litigiilor de proprietate intelectuala.Prezenta la gala de decernare a premiilor Managing IP Awards 2024, Alina Tugearu (foto), partener si coordonator al practicii de litigii de proprietate intelectuala, a declarat:

"Acest premiu este o dovada a dedicarii si expertizei echipei noastre. Suntem mandri ca proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internationala a profesionistilor in proprietate intelectuala si ca munca noastra primeste o recunoastere de un asemenea calibru. Premiul apartine in primul rand echipei care sta in spatele acestor rezultate remarcabile."


Alina Tugearu a fost, de asemenea, inclusa pe lista scurta pentru premiul Practicianul anului in Romania, alaturi de alti 10 profesionisti romani de renume in domeniul proprietatii intelectuale.

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborata, derulat cu frecventa anuala, iar gala de decernare a acestor premii este considerata cel mai distins eveniment de profil dedicat firmelor si profesionistilor din domeniul proprietatii intelectuale din intreaga lume.

Aflate la cea de-a 19-a editie, premiile Managing IP sunt acordate firmelor, profesionistilor si companiilor din peste 50 de jurisdictii din intreaga lume, care se afla in spatele celor mai inovatoare si provocatoare proiecte de proprietate intelectuala din ultimul an, precum si celor care sunt considerati pionieri ai pietei internationale de servicii de proprietate intelectuala.

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners are una dintre cele mai puternice echipe de litigatori din Romania in domeniul brevetelor si marcilor industriale, avocatii Alina Tugearu, Cosmin Vasile si Calin-Andrei Zamfirescu fiind o prezenta constanta in topul clasamentelor individuale realizate de directoarele juridice internationale de profil. Societatea a fost desemnata in ultimii ani drept cel mai bun furnizor de servicii juridice in domeniul disputelor de proprietate intelectuala, fiind lider in clasamentele realizate la nivel international de publicatiile specializate World Trademark Review, Managing Intellectual Property, IAM Patent 1000, Chambers & Partners si Legal 500 EMEA.


ZRVP si-a adjudecat in anul 2019 titlul Firma de proprietate intelectuala a anului din Romania la MIP EMEA Awards. Societatea reprezinta clienti din arii diverse precum pharma si sanatate, constructii, energie, servicii financiare, retail, cosmetice, media si telecom.

Printre mandatele recente ale firmei se numara reprezentarea unei companii farmaceutice in contestarea anularii certificatului suplimentar de protectie, consultanta privind probleme de reglementare in ceea ce priveste protectia datelor pentru o firma de biotehnologie de top sau reprezentarea clientului intr-un litigiu privind respingerea unor pretentii de valori foarte mari derivate din pretinsa incalcare a unor brevete in materia oil & gas. Un proiect de succes recent a fost derulat pentru Atelierele Pegas, producator al celui mai cunoscut brand de biciclete din Romania, reprezentat de ZRVP in litigiul impotriva companiei germane ZEG, proprietar al marcii Pegasus, avand ca obiect actiunea in anularea marcii nationale PEGAS si interzicerea comercializarii bicicletelor sub aceasta denumire. Litigiul a fost solutionat in favoarea brandului romanesc.


*****

Despre Zamfirescu Racoti Vasile & Partners

Zamfirescu Racoti Vasile & Partners (ZRVP) este acreditata ca una dintre cele mai importante societati de avocatura din Romania, oferind servicii de asistenta juridica atat in sfera litigiilor si a arbitrajului, cat si in domeniul avocaturii de business, al insolventei, al dreptului penal al afacerilor si al consultantei fiscale.

ZRVP are o echipa de 65 de avocati, dintre care 17 asociati: Calin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoti si Stan Tirnoveanu – asociati fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strimbei, Catalin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Bajenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguta Florea, Ovidiu Serban, Violeta Saranciuc si Alexandru Iorgulescu (asociati), si Robert Oancea (of counsel).

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva