16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FLAGRANT CU 70.000 EURO – DNA l-a retinut pentru trafic de influenta pe omul de afaceri Cezar Verziu: “Ar fi pretins de la un om de afaceri 33.500 euro, pentru a-si trafica presupusa influenta asupra unor persoane din conducerea Autoritatii Aeronautice Civile Romane si ca-i va determina sa emita cu celeritate un aviz necesar edificarii unui proiect imobiliar... Pretentiile ar fi crescut, astfel ca acesta ar fi pretins de la aceeasi persoana suma de 70.000 euro”

Scris de: G.T. | pdf | print

4 July 2024 10:49
Vizualizari: 2403

Un om de afaceri a fost saltat si retinut de DNA. Este vorba despre Cezar Verziu (foto), cofondator al societatii Fabrica de Sandwichuri, distribuitor de sandwichuri in benzinarii si micile magazine.


 

Verziu a fost prins in flagrant, miercuri, 3 iulie 2024, in timp ce primea 70.000 de euro de la un alt om de afaceri. DNA acuza ca suma fusese ceruta de Verziu pentru a interveni la persoane din conducerea Autoritatii Aeronautice Civile Romane, astfel incat acestia sa emita aviz pentru construtia unui bloc turn. Initial, Verziu ar fi cerut 33.500 euro, adica 1.000 euro/metru de inaltime, incepand de la inaltimea de 46 m (blocul turn ar urma sa aiba 79,50 m).

In ceea ce priveste omul de afaceri de la care Cezar Verziu ar fi solicitat banii pentru pretinsul trafic de influenta, acesta ar fi, conform informatiilor aparute in spatiul public, reprezentant al companiei Prime Equity SRL.

Cezar Verziu va fi dus joi, 4 iulie 2024, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Iata comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 03 iulie 2024, a unui inculpat, persoana fizica, pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in luna iunie 2023, inculpatul ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 33.500 euro (1.000 euro/metru de inaltime, incepand de la inaltimea de 46 m, avand in vedere ca solicitarea omului de afaceri era pentru construirea unui imobil cu inaltimea de 79,50 m), pentru a-si trafica presupusa influenta pe care ar fi lasat sa se creada ca ar avea-o asupra unor persoane din conducerea Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR) si ca-i va determina pe acestia sa emita cu celeritate un aviz necesar edificarii unui proiect imobiliar pe raza municipiului Bucuresti.

Ulterior, pretentiile inculpatului ar fi crescut, astfel ca, in perioada 01-03 iulie 2024, acesta ar fi pretins de la aceeasi persoana suma de 70.000 euro, bani pe care i-ar fi primit in data de 03 iulie 2024, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 04 iulie 2024 inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

# Visu date 4 July 2024 13:49 -1

Din moment ce nu poate fi explicata proveniență influentei unui om (de afaceri, avocat s-au ce-o mai fi) asupra unei autorități integre și superfinanțată, traficul de influenta e o invenție de marketing pe banii noștri, fiind vba de o banala înșelăciune.

# Diana date 4 July 2024 13:52 +1

Unde duce lacomia. Nu s-a multumit cu 30 miare, a cerut dublu. Normal ca s-a suparat constructorul si la turnat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva