24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FLAGRANT FACUT DE DNA – Seful Garzii de Mediu din Tulcea, Dorin Meran, a fost prins cand lua o presupusa mita de 25.000 lei: “Suma ar fi fost remisa inculpatului in autoturismul acestuia”. Banii ar fi fost dati de un om de afaceri in schimbul aplicarii unei amenzi mai mici sau a unui avertisment. Retinut pentru 24 de ore, Meran va fi dus la Tribunalul Constanta cu propunere de arestare preventiva

Scris de: G.T. | pdf | print

5 September 2023 12:21
Vizualizari: 3234

Seful Garzii de Mediu de Mediu din Tulcea, Dorin Meran, a fost retinut de DNA pentru o presupusa luare de mita. S-a intamplat luni, 4 septembrie 2023.


 

Parchetul anticoruptie a anuntat marti, 5 septembrie 2023, ca Meran a fost prins in flagrant in timp ce primea o pretinsa mita in valoare de 25.000 lei. Banii ar fi fost remisi in autoturismul lui Meran, de catre un om de afaceri, in urma unei actiuni a DNA Constanta, structura condusa de procurorul Andrei Bodean (foto).

In schimbul acestei sume, dar si pentru alte foloase necuvente, seful Garzii de Mediu Tulcea ar fi trebuit sa aplice o amenda mai mica, ori chiar avertisment dupa un control efectuat la un punct de lucru al societatii administrate de omul de afaceri. Dorin Meran va fi dus la Tribunalul Constanta cu propunere e arestare preventiva pentru 30 de zile.

UPDATE - miercuri, 6 septembrie 2023: Tribunalul Constanta a dispus arestarea preventiva pe 30 de zile a sefului Garzii de Mediu Tulcea, Dorin Meran.


Prezentam comunicatul DNA:


“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu data de 04 septembrie 2023, a inculpatului:
MERAN DORIN, comisar-sef al Comisariatului judetean Tulcea din cadrul Garzii Nationale de Mediu, pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

in perioada 30 august - 04 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, in calitatea mentionata mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 25.000 lei si alte foloase necuvenite, pentru a-i aplica acestuia o amenda mai mica ori chiar sanctiunea avertismentului ca urmare a unui control efectuat de catre inculpat la un punct de lucru al unei societati comerciale administrata de martor.

La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsa anterior, ar fi fost remisa inculpatului in autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 05 septembrie 2023, inculpatul urmeaza sa fie prezentat Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.
Mentionam ca prezentul comunicat a fost intocmit in conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva