15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FLITUL LUI TUDOREL – Ministrul Justitiei nu se lasa impresionat de sefii PICCJ si DNA, care au sarit ca arsi ca nu au primit modificarile la Legile Justitiei: “Nu trimit proiectul de lege si la Ministerul Public, si la DNA, si la DIICOT, ci la CSM, care are si sectie de procurori, si sectie de judecatori si coaguleaza opiniile dansilor... Avizul CSM e un aviz consultativ... Ministerul Justitiei propune, Parlamentul decide”

Scris de: G.T. | pdf | print

25 August 2017 12:35
Vizualizari: 9892

Ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto) le-a dat un mare flit sefilor PICCJ si DNA, dupa ce acestia au acuzat ca nu au fost consultati si nu au primit modificarile la Legile Justitiei. Toader a anuntat ca nimic nu se va schimba, iar propunerile de modificare a Legilor Justitiei nu vor fi trimise nici la PICCJ, nici la DNA, nici la DIICOT, ci doar la CSM.


Intr-o conferinta de presa de vineri, 25 august 2017, Tudorel Toader a explicat ca CSM reprezinta atat procurori cat si judecatorii, opiniile acestora urmand sa fie stranse de sectia pentru procurori si de judecatori ale CSM. Toader a tinut sa sublinieze, de asemenea, ca avizul CSM este doar unul consultativ, si ca Parlamentul va decide in final asupra formei Legilor Justitiei: “Avizul CSM e un aviz consultativ. CSM reprezinta atat judecatorii, cat si procurorii. Nu trimit proiectul de lege si la Ministerul Public, si la DNA, si la DIICOT, ci la CSM, care are si sectie de procurori, si sectie de judecatori si coaguleaza opiniile dansilor. Probabil afirmatia ca nu cunosteau anumite chestiuni se refera la cele prezentate de mine miercuri. Iata ca le cunosc dintr-o dezbatere publica. Le vor cunoaste in momentul in care trimit proiectul de lege si nu uitati ca este un aviz consultativ, este o propunere de modificare. Propunere cu care ma duc in Guvern, Guvernul poate face modificari. il aproba, apoi pleaca la Parlament si intra in procedura de legiferare, unde iarasi sigur vor fi multe modificari. Ministerul Justitiei propune, Parlamentul decide”.

Tudorel Toader: “Am vazut luarile de pozitie din spatiul public focusate pe doua, trei propuneri”

Tudorel Toader a explicat ca asteapta punctele de vedere cu privire la modificarile propuse si a reamintit cateva probleme care trebuie remediate: ”Astept puncte de vedere, exprimari cu privire la toate problemele pe care le-am enuntat. Sa spuna autoritatile statului judiciar, societatea civila cu privire la fiecare dintre problemele enuntate. Stiti dezbaterile, criticile din spatiul public daca este bine sau nu ca un procuror, un judecator sa se pensioneze astazi si sa se reangajeze prin votul CSM peste o luna. Am propus abrogarea. Sa vedem daca societatea romaneasca vrea ca magistratii sa cumuleze pensia cu salariul, sa spuna societatea, lumea de profil juridic sau nu daca este bine sau nu ca un procuror, un judecator sa dea un examen doua sa dobandeasca un grad superior, sa munceasca la judecatorie si sa ia salariu de Inalta Curte. Riscam sa avem foarte multi magistrati cu grad superior si sa munceasca la judecatorie si sa primeasca salariu de Curte de Apel, dar sa refuze detasarea la Curtea de Apel desi acolo nu are cine sa judece. Sa spuna societatea daca este corect ca un magistrat care sta cu chirie sa plateasca 50 lei pe luna chirie si sa-i ramana apartamentul toata viata, chiar si dupa moarte. Am vazut luarile de pozitie din spatiul public focusate pe doua, trei propuneri”.

Comentarii

# Viorel date 25 August 2017 13:16 +19

Intrebarea mea este daca Procurorul General are dreptul legal sa convoace toti procurori sefi din tara pentru asi spune dumnealor pozitia fata de proiectul modificare a codului penal de catre Ministerul Justitiei? Guvernul este puterea executiva care propune modificarea Legii, oare Guvernul prin Ministerul Justitiei se subordoneaza Ministerului Public? Oare trebuie sa ca Ministerul Public sa ii permita acest lucru? Cred ca toate demersurile acestea duc la cheltuirea banului public, toti acesti Procurori sefi de parchete se deplaseaza pe banul public, mai mult sunt si platiti sa isi exprime punctul de vedere atunci cind legal acestia nu au acest drept! ntrebarea mea este oare pertinenta?

# radu date 25 August 2017 13:18 -21

un sclav al hotilor este tudorel

# tudorv date 25 August 2017 14:13 +4

Ai cerut tu să ți se facă lobotomia, sau a fost decizia familiei?

# xXx-Triple X date 25 August 2017 13:27 +5

Ei asa Daaa !!! Va felicit Domnule Ministri fiti tare nu va lasati INTIMIDAT !!! Imaginati-va ca santeti la un examen de DIPLOMA IN MAGISTRATURA. In momentul in care Subiectul incepe sa vocifereze ca de nu atras biletul cel bun, dati-l AFARA!!! Demiterea Sefei DNA care se crede din cauza lui taica-su Stat in Stat ca pe vremea lui Ceausescu. Demiterea lui Lazarica care de fapt a luat Examenul de Diploma pe branza si carne.

# Janica date 25 August 2017 13:40 +12

Dacă controlezi justiția este clar ca deții controlul asupra întregii tari. De asta trădătorii și-au vorbit tara numai de rău în afara, ca e cea mai corupta cea mai hoațe ca sa pună mana pe justiție adică pe putere. Amenda CEDO sa fie obligați sa o plătească cei din justiție, sa se împartă în mod egal, ca numai din cauza lor și a ilegalităților lor o sa trebuiască s-o plătim. Veniți cu dezvăluiri sa cada toți ăștia care încă mai fac ei justiția lor mafiota. Nu se mai poate trai în tara asta numai din cauza lor. Au adus infernul nedreptatea corupția și ilegalitățile. Sa răspundă penal, financiar și cu functia pt tot Raul provocat tarii și romanilor. 

# Ilie date 25 August 2017 13:44 +4

Sper sa nu se lase influentat de strada sau de pozitiile celor de la DNA, Parchetul General, etc. domnul Tudorel. Lasa ca nu tine o vesnicie strada. Uitati-va in America cu protestele impotriva lui Trump, el nu se sperie si face tot ca el. Ministrul Justitiei trebuie sa fie un om curajos care nu se lasa influentat de altii. Mergem inainte pentru a opri abuzurile institutiilor de forta.

# Ashura date 25 August 2017 13:52 0

Proiectul nu e bun din ce informatii au aparut... Parte cu trecerea inspecției judiciare la Ministrul nustietie este cat se poate de elocventă pt intentia de recăpătat totala a controlului politicului asupra justiției, practica cenzorul activității si condiției magistraților va fi de acum poltic a se vedea ce ministribaubfost pana acum la justiția cazanciu,pruna. ... Doi la mana,nu scoate politicul din joc absolut dar absolut deloc,proiectul initial al lui Tăriceanu fa intra'devara asta făcea depolitiza justiția acum in loc sa fie numiți politic prin negociere dintre Min justiție si Presedintie(oribil sistemul actual) numirea va fi politica sale roz o va face pt procurori monstrul si pt judecători presedintele..daca se vila depolitizarea justitiei cel mai bine ar fi dat csm-ului competenta organizații unuinconcura de selecție i proba scrisa orală preselecție initiala pe baza de dosar profesional cat mai solid si experienta in magistratura

# tudorv date 25 August 2017 14:17 +3

Pesemne că la fel vorbești precum scrii! Îți patinează musca pe cerebel, eroare a naturii!

# Pif date 25 August 2017 14:56 +3

Cu ocazia prezentarii propunerilor, in 23 august, s-a referit inclusiv la solutia radicala, ca Inspectia Judiciara sa fie o institutie absolut autonoma. Prin urmare, a propus 2 variante pt. Inspectia Judiciara: fie trece la MJ, fie sa devina o institutie autonoma care sa nu mai depinda de CSM. Din anumite motive, cei care au luat notite n-au fost atenti (le-a scapat detaliul)si asa a aparut confuzia in spatiul public,prin trunchierea informatiei. Ca sa aiba motive tefeleistii sa iasa cu vuvuzele in strada ,tefelisti care nu si-au pierdut timpul ca sa urmareasca cu atentie conferinta de presa, preferand sa citeasca doar traducerile pe scurt facute de vigilentii aparatori ai statului de drept si ai jutititiei, atacate de "teroristul" Tudorel Toader. :-)

# Eu date 25 August 2017 13:53 0

Are vorbele la el.

# Casa de Asigurari si Uniunea Asiguratorilor sin Ro date 25 August 2017 14:53 +4

Trimiteti-le si deciziile Asigurari de sanatate. Pe fo' 5 ani in urma+ obligatia de asigurare malpraxis. la valoarea estimata, fata de anul 2016 (adica, nu mai jos de ...). Cu drag, dlui. Ministru

# Nicolae date 25 August 2017 15:56 0

Care societate de asigurari e dispusa sa asigure malpraxixul juzilor? Da faliment.Dar una tot s-o gasi. Si aia va pune conditii..asigura doar culpa nu si intentia..Si atunci sa te tii ...

# Ashura date 25 August 2017 17:31 +1

@pif voiam sa scriu si despre a doua propounere cu inspectia judiciară independenta (putin probabil totusi )dar nu am.mai avut loc asta da aeo idee buna si m-ati inteles gresit eu nu am.nimic cu domnul Toader este un profesionist de excepție si un mare jurist si in doar ca am adus una doua critici la proiectul sau... De exemplu cea legată de prodcedura de numire a sefilor marilor parchete si apresdintelui iccj azi fu preferat varianta intiala a domnului Tăriceanu....si cea legată de vârstă magistraților e discutabilă. ...nu neaparat rea.. Nu ma confundați cu tfli-istii #rezistenți

# Pif date 25 August 2017 21:42 0

Legat de Inspectia Judiciara, doar prima varianta s-a propagat, devenind cliseu, indeosebi in comentariile critice ulterioare, unele foarte exagerate. Nu stiu daca din cauza lui Toader,care a accentuat-o, cu un moment ulterior de tacere, cam teatral, in care a studiat amuzat efectul la audienta. Pe careva din sala chiar l-a bufnit rasul.

# bobo date 26 August 2017 09:04 +2

parlamentul face legi ! toti ceilalti , le aplica ... punct !

# mitica date 26 August 2017 09:37 +2

Bravo Tudorel, nu te lasa invins de mafiotii astia!

# nikki date 26 August 2017 11:21 0

Si pentru ce sa raspunda dl. Ministru? Oare,pt abuzul tocmai dezincriminat (ca neglijenta nu e cu intentie)?Nu vedeti ca astia isi bat joc de noi ! De completat proiectul ca in caz de raspundere, sa fie lipsiti de orice fel de pensie, ca urmare a piederii calitatii de magistrat .

# Ashura date 26 August 2017 12:14 +2

Daca as avea putere sa propun eu modificari as propune ca numirea procurorului general si a presedintelui instanței supreme sa se frumos prin alegeri libere prin vot direct de catre cetățeni.la alegeri putand participa toți procurorii si judecătorii cu gradul profesional de curte de apel si iccj fara condamnari la cedo (foarte important)costurile campaniei vor fi suportate de stat (pt independenta judecatarilor si procurorilor fata de mediul de business si si politic)in limita a 100-150-200 de mii de euro. Numirea sefului dna si diicot a adjunctilor a sefilor de secții din iccj etc da se faca prin concurs organizat de csm fara semnătura președintelui

# Pif date 27 August 2017 10:47 +1

Fix campanii electorale si pentru magistrati ne-ar mai lipsi.Ca sa-si bage coada politicul si SRI in mani******rea votacilor.Nu vad care ar fi problema ca CSM-ul sa organizeze concurs,dupa o procedura de selectie transparenta,la care sa participe orice magistrat care indeplineste conditiile legale pt candidatura, fara a fi nevoie sa-l propuna(impuna) cineva magistratilor si CSM-ului. Iar cel care realizeaza punctajul cel mai mare, peste cel minim prestabilit pt. orice functie de conducere, sa fie numit ulterior prin decret prezidential ori ordin la ministrului justitiei, dupa caz, actul administrativ de numire in functie fiind doar formalitatea necesara publicarii in Monitorul Oficial a persoanelor astfel desemnate ca sa fie Presedinte ICCJ, Procuror General, sef Diicot, sef DNA si ce alti sefi de rang inferior ar mai trebui sa fie. Daca se doreste profesionalism in functiile de conducere care tin de Autoritatea Judecatoreasca si nu de demagogi sau aserviti unor partide sau servicii...

# avi avi date 26 August 2017 15:41 0

CORECT

# argatu date 28 August 2017 02:55 +1

Am votat am pus ministru al justitiei si niste soldati = procurori nu vor sa respecte decizia votului. Soldatii ajung la batalionul disciplinar pentru asta. Tudorele nu scapa ocazia sa-i pui la respect pe cei ce dau dovada de indisciplina. Daca fiecare face ce vrea nu mai e ordine niciodata. Nu uita Petru Clej spunea :" Daca stai in loc si dai cu pietre in ciini cate latra la tine, nu ajungi niciodata unde vrei."Succes MJ

# Doroftei Ilie date 28 August 2017 19:16 0

Ministrul justitiei nu trebuie sa se lase impresionat de catre toti cei care nu doresc asemenea legi ! Stiu ei, DE CE !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva