16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FLORENTA, BUN SA FIE SEF – Sectia pentru procurori a CSM explica de ce Alex Florenta poate fi numit la conducerea PICCJ: “Are un grad superior de intelegere a tendintelor infractionalitatii si a modurilor si masurilor de contracarare a acesteia... Are abilitati de leadership... Experienta profesionala solida si de o pregatire multilaterala, fiind specializat atat in combaterea coruptiei, cat si a criminalitatii organizate” (Avizul)

Scris de: G.T. | pdf | print

26 March 2023 14:00
Vizualizari: 3384

Procurorul DIICOT Alex Florenta (foto) este numai bun sa conduca Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Asta reiese din avizul pozitiv dat de Sectia pentru procurori a CSM propunerii ministrului Justitiei Catalin Predoiu de numire a lui Florenta in functia de Procuror General al Romaniei.


 

Astfel, in Hotararea nr. 181 din 13 martie 2023, Sectia pentru procurori a CSM precizeaza ca Alex Florenta are un grad superior de intelegere a tendintelor infractionalitatii si a modurilor si masurilor de contracarare a acesteia, avand de asemenea si o abordare moderna pentru efectuarea unei urmariri penale eficiente. In acelasi sens, procurorii din CSM mentioneaza ca Alex Florenta are o experienta solida si o pregatire multilaterala, fiind specializat atat in combaterea coruptiei, cat si a criminalitatii organizate, in conditiile in care si-a desfasurat activitatea atat la DNA, cat si la DIICOT.

Cat priveste capacitatea sa de a conduce Parchetul General, Sectia pentru procurori a CSM noteaza ca Alex Florenta are abilitati de leadership, cunoscand in acelasi timp organizarea, functionarea, misiunea, activitatea si modul de conducere caracteristice Ministerului Public.


Prezentam un fragment din avizul pozitiv dat de Sectia pentru procurori a CSM privind numirea procurorului Alex Florenta la sefia Ministerului Public (hotararea integrala este atasata la finalul articolului):


“Sectia pentru procurori apreciaza ca domnul Florenta Alex-Florin imbina optim experienta si cunostinetele din domeniul urmaririi penale cu cele de management judiciar, constientizeaza necesitatea adaptarii activitatii Ministerului Public la continua evolutie a infractionalitatii, prin utilizarea metodelor si mijloacelor moderne in combaterea acesteia si in recuperarea produsului infractiunii si are un grad superior de intelegere a tendintelor infractionalitatii si a modurilor si masurilor de contracarare a acesteia, precum si o abordare moderna a cadrului si instrumentelor necesare pentru efectuarea unei urmariri penale eficiente, fiind un promotor al digitalizarii si al cooperarii inter-agentii.

Sectia apreciaza ca domnul procuror Florenta Alex-Florin are abilitati de leadership, este un bun comunicator si are aptitudinea de a cultiva relatii de incredere in mediul profesional si a demonstrat autoritatea cunostintelor privind organizarea, functionarea, misiunea, activitatea si modul de conducere caracteristice Ministerului Public, pe care le poate utiliza intr-un mod inovativ si pragmatic.

Sectia pentru procurori constata, de asemenea, ca domnul procuror Florenta Alex-Florin dispune de experienta profesionala solida si de o pregatire multilaterala, fiind specializat atat in combaterea coruptiei, cat si a criminalitatii organizate, indeplinind functii de executie si de conducere la nivelul parchetelor, precum si in cadrul ambelor structuri ale Ministerului Public – Directia Nationala Anticoruptie si Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Sub aspectul stilului de munca si de luare a deciziilor, din analiza proiectului de management si din prestatia la interviu, au fost decelate mai multe caracteristici ale candidatului, respectiv prezenta unui simt al datoriei foarte dezvoltat, meticulozitate in realizarea sarcinilor de serviciu, prin constientizarea regulilor, precum si implicarea profunda in realizarea acestor sarcini, alaturi de abordarea intr-o maniera echilibrata a realizarilor si insucceselor profesionale, dar si asumarea responsabilitatii pentru propriile actiuni, domnul procuror Florenta Alex-Florin considerand ca rezultatele obtinute sunt consecintele armonizarii eforturilor personale cu factorii externi, iar deciziile este necesar a fi mediate nu doar de logica unei anumite situatii, alternativele disponibile si costul lor, ci si prin dezbaterea in echipa a unor idei.

Totodata, Sectia pentru procurori apreciaza ca domnul procuror Florenta Alex-Florin manifesta determinare si persuasiune in sustinerea propriilor opinii si dispune de o buna capacitate de previziune si de operationalizare a solutiilor, bazata pe cunoasterea, analiza, compararea, cercetarea riguroasa si amanuntita a elementelor anterioare, precum si de capacitate de autocontrol in situatii de stres, abilitati absolut necesare exercitarii in mod optim a atributiilor specifice functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, astfel cum sunt prevazute de dispozitiile in materie, cuprinse in actele normative in vigoare”.


* Cititi aici integral hotararea prin care Sectia pentru procurori a CSM a avizat pozitiv numirea lui Alex Florenta in functia de Procuror General al Romaniei

Comentarii

# andrei date 26 March 2023 15:11 +5

Si gradul profesional il are obtinut prin concurs ma gandesc, nu prin detasare ca si Kovesi? Frumos ca vine de la Sibiu ca si Luluta si Dulapul, si evident tot prin meritocratie ca antemergatorii mentionati adineaori! Forme fara fond!!! Prin contrast, judectorii trebuie sa dea exmene grele ca sa promoveze... Cum sa avem incredere in Justitie? Scutea, Lazar, Kovesi, Morar si lista continua. Poate ca Procuror General, fiind un profesionist desavarsit, va aduce lumina in cazul semnaturii false de pe protocoale, sa nu mai vorbim de abuzul efectiv savarsit prin incheierea si aplicarea lui. Hai sictir!

# santinela date 26 March 2023 15:18 0

Adica omul este atit de bun incit in spatiul public(cica este un bun comunicator ) nu a auzit nici dracu de el. Ceva dosare grele soldate cu condamnari, nimic nici un exemplu ? Traiasca slugarnicia si pilele !

# DODI date 26 March 2023 17:31 0

În caracterizarea laudativă a preaplecatului CSM pentru promovarea orașului italian Florența în România s-au strecurat (intenționat) niște erori: au fost omise ghilimelele la cuvintele scrise în bilețelul albastru primit de la Noua Securitate.

# Nea Andrei promovatul date 26 March 2023 21:02 +2

Nea Andrei,si presedintele Iccj e numit tot in urma unui interviu...nu confunda promovarea in grad in urma unui examen dat de procurori si judecatori cu promovarea ca procuror general sau preaedinte de instanta sau Iccj...pt astea nu dai examen ci inyerviu...legea..citeste o ..bat o vina!

# Andrei date 27 March 2023 23:46 +1

Pai procuror diicot adica grad de piccj cum a luat? Oare mai buni, mai vechi, mai copti si mai experimentati nu exista in sistem? Acelasi tipar ca la Luluta. Vese el cum drege mapa profesional din mers. Ca o oarecare paralela Udroiu nu a putut lua grad de ICCJ la examen si interviu dar Fiorentin Are grad prin detasare si functie prin numire! Halal!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva