29 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FORTA ROMANIA – Scandalul Schengen. Deputata Oana Bulai le cere romanilor sa se ridice: „Trebuie sa impunem respect celor ce ne considera o tara de mana a doua... A venit momentul ca institutiile sa lucreze cu banci romanesti. Firmele romanesti cu mari proiecte de infrastructura trebuie ajutate prin credite avantajoase. Petrolul si padurile noastre sa nu mai genereze profit pentru firmele austriece, ci pentru romani. Asa n-ar mai trebui sa acceptam mofturile firmelor austriece”

Scris de: V.B. | pdf | print

14 December 2022 11:38
Vizualizari: 2956

Deputata PSD Oana Bulai (foto) le cere romanilor sa se ridice si sa le impuna respect tuturor celor care ne considera o tara de mana a doua. Iesirea Oanei Bulai vine dupa ce Austria a blocat intrarea Romaniei in Schengen.Intr-o declaratie politica depusa la Camera Deputatilor luni, 12 decembrie 2022 si intitulata „Forta Romania!”, Bulai propune o dezbatere in Parlament care sa stabileasca directiile politicii externe romanesti – o politica bazata pe urmarirea interesului national. De exemplu, firmele autohtone capabile sa deruleze mari proiecte de infrastructura trebuie ajutate cu pachete de creditare avantajoase, resursele naturale precum petrolul si padurile trebuie sa fie folosite in interesul romanilor, nu al cel austriecilor, iar institutiile statului roman trebuie sa lucreze cu banci autohtone. Ca, de altfel, si cetatenii. In plus, romanii isi pot face foarte bine vacantele si in statiunile autohtone, nu doar in cele austriece, detaliaza Oana Bulai.


Redam intreaga declaratie politica a deputatei PSD (vezi video):


Forta Romania!

Stimate colege, stimati colegi,

Mahnire, suparare, dezamagire. Acestea sunt sentimentele pe care le am fata de refuzul aderarii tarii noastre la Schengen! Aceasta decizie reprezinta o umilinta pentru poporul roman, o decizie profund nedreapta!

Noi nu am fost, de-a lungul istoriei, cotropitori. Nu am pornit razboaie. Nu am subjugat popoare. Nu am vrut teritorii care nu ne apartin. Am fost mereu un popor care si-a aparat propriile meleaguri, care nu a vrut altceva decat sa fie respectat. In vreme ce altii ne-au cotropit si au incercat sa ne subjuge, noi am dat foc recoltelor si am parjolit tot pentru a ne apara!

De data aceasta, nu este o solutie, dar trebuie sa luam atitudine, sa impunem respect celor care ne considera o tara de mana a doua.

Este momentul sa incepem sa consolidam pozitia Romaniei, o Romanie care nu depinde de nimeni, acea tara demna care impune respect.

Nu putem accepta sa mai fim acea natiune care face orice ca sa fie pe placul unora care nu dau doi bani pe ea. Trebuie sa fim o natiune puternica, respectata, demna, care isi apara interesele, resursele si cetatenii!

Mesajul meu este scurt si raspicat: Forta Romania! Meriti sa fii acolo unde iti e locul!

Romania poate straluci din nou, iar conducatorii acestei frumoase tari se cuvine sa reprezinte spiritul romanilor si sa se inspire din el. Romanii sunt oameni curajosi, vrednici, care nu accepta sa fie cu capul plecat, ci, dimpotriva, il ridica si mai tare dupa o lovitura, si lupta.

Statul roman, prin institutiile sale, are obligatia de a cauta imediat solutii pentru a arata ca nu suntem un sat fara caini si ca butonul de comanda pentru natiunea romana este in Romania! Statul are obligatia sa fie cel care da acest semnal al demnitatii nationale.

Poate a venit momentul ca institutiile statului sa lucreze cu banci romanesti, cate mai exista si cat mai rezista. Poate ca firmele romanesti care au capacitate de a finaliza mari proiecte de infrastructura trebuie ajutate prin pachete financiare de creditare avantajoase. Petrolul si padurile noastre sa nu mai genereze profit pentru firmele austriece, ci pentru romani. Avantajul ar fi al Romaniei si asa n-ar mai trebui sa acceptam toate mofturile cu care vin firmele austriece.

La randul nostru, putem avea conturi la banci romanesti, putem sa ne facem vacantele in statiunile romanesti.

Dar nu trebuie sa ne oprim aici. Este momentul sa reconsideram relatia pe care tara noastra o are in cadrul Uniunii Europene cu diferite state-membre, in conditiile in care suntem tratati cu dubla masura. Trebuie sa incepem sa batem cu pumnul in masa si sa fim tratati ca parteneri egali!

E nevoie ca Romania sa isi schimbe abordarea in privinta politicii externe. Am fost prea mult timp naivii care se arunca cu capul inainte si accepta toate directivele europene. Lucrurile trebuie sa se schimbe!

In opinia mea, institutia care ar trebui in momentul de fata sa incerce o resetare a politicii externe ar trebui sa fie Parlamentul Romaniei, unde sa avem o dezbatere care sa orienteze politica externa a tarii noastre.

Aceste lucruri trebuie facute acum! Nu putem sa mai acceptam inca o umilinta a poporului roman!

Forta Romania! Forta romani!

Va multumesc!”

 


Comentarii

# Demisia guvernului date 14 December 2022 14:06 +284

Frustrări naționale, provinciale și sociale, promovate de oameni politici iresponsabili! Responsabilii pentru eșec sunt exact cei care se află în spatele acestei campanii descreierate în care „luptăm” cu Austria și ne răfuim, amenințând în stânga și-n dreapta. Coaliția de guvernare se ascunde în spatele unei furii colective, sperând ca eșecul lor să treacă neobservat din cauza valului de ură orientat spre Viena.

# DODI date 14 December 2022 14:29 +103

Televiziunile de casă ale SRI nu țin să reamintească românilor că nașul firmei din Sebeș care lucrează din greu la defrișarea României este chiar nulitatea din caPU LA stat, renumitul ciolaniSS6case. Care este indignat că nu are timp de golf și schi, trebuind să justifice ifosele finului austriac și a firmelor austriece care au căpușat economia românească.

# Fratilor lasati-l pe cioclul Wuhannis date 14 December 2022 15:55 +4

sa faca cata gargara vrea! Nu mai alimentati de la OMV , ganditi-va ca nu (mai) exista! Mutati-va banii de urgenta de la Raiffeisen sau BCR , daca aveti ! Hai sa facem si noi ceva odata !!!

# Boicotati OMV ! date 14 December 2022 16:11 -2

Rezistati macar o luna, TOATA LUMEA , sa cumparati combustibil din alta parte ?!

# Austriecii vroiau sa obtina gazul si petrolul,TOT date 14 December 2022 18:03 +2

, din Marea Neagra , ca sa ne "lase" ei pe noi in Schengen . Boicot total la firmele austricece !!!

# "Marele prieten" al Vienei date 14 December 2022 18:47 +207

Johannis a fost decorat în anul 2009 de statul austriac cu Ordinul de Merit „Marea Cruce de Argint”. Distincția i-a fost conferită de președintele austriac al vremii, Dr. Heinz Fische, pentru serviciile aduse Austriei. După aproape 13 ani, austriecii au uitat de „marele prieten” al poporului austriac și au blocat aderarea României, țara condusă de Johannis, la spațiul Schengen.

# Boicot bancar date 14 December 2022 20:13 +179

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR: "În România nu avem bănci austriece! În sistemul bancar românesc sunt două bănci cu capital majoritar austriac BCR și Raiffeisen, dar ele nu sunt bănci austriece, nu sunt nici sucursale venite în Roomânia cu pașaport european, sunt bănci românești în sistemul nostru bancar. Sunt avizate de Banca Națională a României, sunt supravegheate de BNR, dau credite în România, pentru populație și pentru firme și împrumută bugetul statului în România. BCR și Raiffeisen sunt bănci de importanță sistemică. Sunt 10 bănci de importanță sistemică în România din întregul sistem bancar, riscurile care se adună în aceste bănci afectează întregul sistem bancar. "

# Gica contra sistemului date 14 December 2022 21:04 +80

Scurt și la obiect, o părere personala. Securiștii (vechi și noi) instiga "boborul" cu ce mijloc media apuca! Ca, Statul roman securisto- mafiot e paralizat, de șpaga luata la privatizările cu austriecii! S-a uscat ghipsul pe mâini, în conturi din paradisuri fiscale ( și pe creier) și, e.... paralizat. Asa ca la înaintare treceți voi fraierilor. Și dacă falimentează ceva firme austriece, le preluam tot noi... tot securiștii, mândria tarii, stăpânii voștri.

# Boicotul OMV Petrom date 15 December 2022 09:29 +242

https://www.omvpetrom.com/ro/investitori/share-si-gdr/structura-actionariatului Acţionariatul Petrom este alcătuit din: 51% OMV, 21% statul român și 28% acționari persoane fizice și juridice, între care, cu 13%, sunt viitorii pensionari ai României prin Pilonul II de pensii. Petrom este cel mai mare contributor la bugetul de stat (3 miliarde de euro numai in primele 9 luni ale acestui an) și un imens angajator (peste 10.000 de salariati in 2020). Petrom înainte de privatizare era o gaură neagră cu datorii totale de 40 de miliarde de lei la statul român. Orice neregulă în activitatea oricărei companii austriece mică sau mare trebuie să fie sancționată indiferent de Schengen, orice prevedere contractuală sau legală care prejudiciază statul român trebuie corectată, dacă se mai poate, și, în orice caz, pedepsită, indiferent de Schengen.

# Alternative date 16 December 2022 12:14 +132

Dacă nu mai cumpărăm carburanți de la OMV-Petrom, de la cine să luăm? Să-i dăm lui Putin, prin Gazprom și Lukoil, bani pentru rachete care să distrugă Ucraina și să amenințe lumea, inclusiv pe noi?! Pe lângă sceleratul Putin, nesimțiții ăștia de Nehammer și Karner sunt pistol cu apă. Iar dacă nu facem plinul nici de la austrieci, nici de la ruși, de unde luăm benzină sau motorină? Alternativele ar fi ungurii (Mol), kazahii (Rompetrol), azerii (Socar)…

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2023 – Adriana Stoicescu pleaca de la tribunal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva