21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

FRATELE RALUCAI PRUNA, BAGAT LA SECRET – PICCJ refuza sa spuna cate rechizitorii are la activ procurorul Mihai Pruna in perioada in care a activat la PICCJ. Secretomania s-a instalat dupa ce fratele fostei ministrese a Justitiei, Raluca Pruna, a ajuns sef in DNA. Anterior, PICCJ ne-a transmis ca: “In perioada in care a functionat in PICCJ, a solutionat prin rechizitoriu un dosar penal”. A fost uns Mihai Pruna sef in DNA cu un singur rechizitoriu facut la PICCJ?

Scris de: B.G. | pdf | print

28 June 2020 11:18
Vizualizari: 9089

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a bagat la secret pe procurorul Mihai Pruna (foto), fratele fostului ministru al Justitiei Raluca Pruna.Invocand prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informatii de interes public, PICCJ a refuzat sa precizeze, in urma unei solicitari formulate de Lumea Justitiei, numarul de rechizitorii intocmite de Mihai Pruna in perioada in care a fost delegat la acest parchet.

 

Coincidenta, refuzul PICCJ vine dupa ce Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii l-a delegat pe Mihai Pruna, incepand cu 1 iunie 2020, in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

 

Pruna, un singur rechizitoriu


Secretomania PICCJ si refuzul de a ne comunica informatiile solicitate sunt de neinteles, mai ales ca in 2018 acelasi Parchet General a raspuns unei solicitari identice. Astfel, printr-un raspuns acordat Lumea Justitiei in 30 octombrie 2018, PICCJ ne informa ca procurorul Mihai Pruna, in perioada in care a functionat la Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului General, a facut, atentie, un singur rechizitoriu: “In perioada in care a functionat in cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a solutionat prin rechizitoriu un dosar penal, dosar in care nu s-a dispus achitare de catre instanta de judecata”.

Astfel, avand in vedere cele doua raspunsuri, cel din 2018 si cel din 2020, intrebarea logica care se pune este: de ce in 2018 informatiile solicitate au fost de interes public, iar doi ani mai tarziu, dupa delegarea lui Mihai Pruna ca sef in DNA, tot ce tine de activitatea acestuia este secret? Sa fi ajuns oare Mihai Pruna sef in DNA cu un singur rechizitoriu facut in PICCJ? Oare asta incearca sa se ascunda? 

Desigur, nu ar fi o problema atat timp cat Laura Kovesi a fost numita Procuror General al Romaniei cu doar trei dosare la activ, asa cum Traian Basescu a dezvaluit.


Iata raspunsul PICCJ din 15 iunie 2020:


 

Iata raspunsul PICCJ din 30 octombrie 2018:
Comentarii

# DODI date 28 June 2020 19:09 +8

După cum se știe prunele sunt bune de magiun sau de pălincă. Dar prunele infestate cu nesimțire, tupeu sau ratate profesional și rătăcite în justiție nu sunt bune de nimic. De altfel pentru cei care știu citi printre rânduri, după mătrășirea dosarului Colectiv și ”neimplicarea” SRI și a lui ciolaniSS în acek dosar, lui prună jr. i s-a pregătit postul călduț din DNA. După cum știu cei care au mai mulți neuroni decât liberalii, ciolaniSS răsplătește pe cei care îl ajută în distrugerea justiției române. Să nu uităm de nulitățile promovate de imbecilul de la Cotroceni: coliva stanciu, slujirea, tractoristul, actualii șefi din procuratură, etc. și, nu în ultimul rând, pupincuristul Perdoiu.

# mitica date 29 June 2020 17:57 +1

Cate nenorociri a facut?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva