4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

FRAUDA DE LA SECTORUL 1 A EXPLODAT LA SIIJ – Iata marturia incredibila data la SIIJ de judecatoarea Olimpiea Creteanu, cea care l-a prins pe seful BES 1, procurorul Nicolae Sprincu, cu chilotii-n vine: "Un numar de aproximativ 30-40 de dosare ale unor sectii nu se regaseau... Nu am gasit circa 7 sau 9 dosare cu listele electorale permanente... O mare parte din sacii in care se aflau buletinele de vot erau rupti... Doar 2-3 saci erau legati si sigilati cu stampila sectiei de votare" (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

22 October 2020 17:26
Vizualizari: 7571

Nici gand sa se incheie scandalul de la Sectorul 1 unde exista cele mai mari suspiciuni de frauda electorala din ultimii 30 ani, si cu toate acestea magistratii gireaza validarea unui primar doar ca sa incheie socotelile. In curand se face o luna calendaristica de la ziua alegerilor locale din 27 septembrie 2020, cand la prima strigare a fost anuntata drept castigatoare a functiei de primar al Sectorului 1 candidata Dreptei unite USR-PNL Clotilde Armand. Tot atat este si de cand au iesit la iveala documente si inregistrari graitoare cu modalitatea in care persoane neautorizate au intrat de mai multe ori, in decurs de 3 zile, in sala unde erau depozitati sacii cu procesele verbale si voturile exprimate de cetatenii Sectorului 1 pentru functia de primar al Sectorului 1, dar si al Primariei Capitalei si au inceput sa scotoceasca si sa extraga ori sa puna foi in sacii care ar fi trebuit sa fie sigilati.


 

Adevarul despre frauda de la Sectorul 1, spusa din interior


La mai putin de o saptamana de cand Judecatoria Sectorului 1 a validat-o pe Clotilde Armand pentru functia de primar al Sectorului 1, hotarare atacata de principalul sau contracandidat Dan Tudorache (primar in functie) cu apel, iese la iveala un document bomba care vine sa demonstreze ca din celebra camera unde erau depozitati sacii cu procese verbale si voturi, in care au intrat mai multi reprezentati USR si nu numai, au disparut "circa 7 sau 9 dosare", nu s-au gasit sacii cu rechizite si buletine de vot utilizate, o mare parte dintre sacii in care se aflau buletinele de vot erau rupti, doar 2-3 saci fiind "legati si si gilati cu stampila sectiei de votare, asa cum prevad dispozitiile legale" si multe alte nereguli.


Toate aceste precizari, extrem de importante in cauza, au fost date de judecatoarea Olimpiea Creteanu de la Judecatoria Sectorului 1 la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie in dosarul nr. 2194/P/2020 (dosar constituit in urma plangerilor formulate de primarul Dan Tudorache) in care a fost audiata in calitate de martor cu privire la desfasurarea alegerilor locale din Sectorul 1 Bucuresti, in perioada 2.10.2020-15.10.2020, dat fiind ca aceasta. Olimpiea Creteanu este judecatoarea care a refuzat sa semneze procesul verbal de la Biroul Electoral Sector 1, dupa ce i-a semnalat presedintelui BES1, procurorul Nicolae Sprincu, neregulile semnalate. Nereguli care, astfel cum veti vedea, au fost detaliate in fata procurorilor SIIJ odata cu audierea sa.


Neregulile de la Sectorul 1 au intrat in penal


Conform declaratiei de martor din 20 octombrie 2020, date de Olimpiea Creteanu, pe care o prezentam in integralitate, (aceasta a fost ocupat incepand cu 2 octombrie 2020 calitatea de loctiitor al presedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1 Bucuresti functie detinuta pana atunci de judecatoarea, Albescu Andrada, care a plecat la un curs de pregatire profesionala in Spania) aceasta nu a intrat pana in data de 2 octombrie 2020 in camera unde erau pastrati sacii cu buletinele de vot, intrucat singurul care detinea cheiea era presedintele BES 1, respectiv procurorul Nicolae Sprincu (cel care s-a imbolnavit subit de covid, dupa care i-a trecut peste noapte) insa in momentul in care a intrat a constatat, conform declaratiei date in fata procurorilor SIIJ, ca:

-"sacii in care se aflau stampilele, rechizitele si listele electorale erau amestecati cu sacii in care se aflau buletinele de vot".

-"unele dosare nu aveau trecut pe coperta numarul sectiei, fapt care a necesitat sa facem verificari suplimentare si sa identificam de la ce sectie vine dosarul".

-"dupa ce am adunat toate dosarele, am constatat ca un numar de aproximativ 30-40 de dosare ale unor sectii nu se regaseau";

-"am gasit stampilele cu mentiunea Votat in sacii cu buletinele de vot utilizate, fapt care era contrar dispozitiilor care reglementeaza predarea si pastrarea buletinelor de vot";

-"am repetat operatiunea de cautat de trei ori si intrucat nici dupa ultima cautare nu am gasit circa 7 sau 9 dosare cu listele electorale permanente, suplimentare si complementare, ca urmare a acestui fapt, l-am chemat pe presedintele BES 1 si i-am explicat ca nu mai am nicio solutie pentru a gasi acele liste";

-"am mai gasit in sacii cu rechizite si buletine de vot utilizate, care aveau aplicata stampila Votat pe rubrica unor partide politice";

-"am mai constatat ca o mare parte din sacii in care se aflau buletinele de vot erau rupti";

-"doar 2-3 saci erau legati si sigilati cu stampila sectiei de votare, asa cum prevad dispozitiile legale care reglementeaza acest lucru".


Accesul in sala, facut pe langa procedura


Dupa toate aceste constatari, judecatoarea Olimpiea Creteanu a facut precizari referitoare si la modalitatea de acces in sala unde erau depozitati sacii cu voturi si procese verbale, subliniind ca doar in situatii exceptionale se poate intra, printre acestea fiind cand cineva care a adus sacii sau materialele si-a uitat acolo documente personale sau cand se impune renumararea buletinelor de vot intrucat nu se realizeaza cheia.

In aceasta situatie, a subliniat Olimpiea Creteanu, in sala intra doar presedintele BES – in acest caz procurorul Nicolae Sprincu - (cel in posesia caruia se afla cheia) insotit de presedintele sectiei de votare si personalul auxiliar care executa operatiunea de manipulare, actiune care este consemnata intr-un registru de catre jandarmul care asigura paza incaperii (mentionandu-se ora intrarii, ora iesirii, cine a descuiat usa si a rupt sigiliul).


Extrem de important, judecatoarea Olimpiea Creteanu, cu o vasta experienta in campaniile electorale, participand la desfasurarea alegerilor inca din 1992, iar la alegerile din sectorul 1 incepand cu anul 2012, si in anul 2016, 2018, 2019 si 2020, a evidentiat si ca accesul in aceasta maniera se face in sala cu buletinele de vot si procesele verbale se face doar in perioada in care are loc verificarea cheii de control, pana la predarea sacilor cu voturi de la ultima sectie si punerea sigiliului pe incapere. Din acel moment, puncteaza judecatoarea Creteanu, "nici presedintele BES-ului nu mai are voie sa desigileze sacii, chiar in prezenta membrilor Biroului Electoral de Sector, intrucat in mod legal, acesti saci sunt sigilati de catre presedintii sectiilor de votare care raspund pentru continutul sacilor predati".

Numai ca nu a fost cazul la Sectorul 1, din moment ce judecatoarea Creteanu a constatat, conform declaratiei date la SIIJ, ca "depozitarea si pastrarea sacilor cu buletinele de voturi nu s-a facut conform dispozitiilor legale, in sensul ca fie nu erau sigilati, fie erau rupti".


Facandu-se trimitere la filmarile care au relevat ca din sala unde erau depozitate buletinele de vot si procesele verbale au fost extrasi mai multi saci, si intrebata fiind cum s-ar fi procedat in mod normal in aceasta situatie, judecatoarea Olimpiea Creteanu a precizat:

"Avand in vedere situatia creata in cadrul BES 1 (respectiv existenta a multor procese-verbale cu inadvertente, stersaturi, modificari foarte multe, faptul ca sefii sectiilor de votare ar fi venit cu procesele verbale neincarcate in simpv, pe tableta etc) personal ar si procedat la renumararea buletinelor de vot chiar in aceeasi noapte, in prezenta membrilor BES 1 si a sectiei de votare".


Inregistrarea care a cutremurat BES 1


Declaratiile date in fata Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie vin sa certifice practic dezvaluirile facute de Romania TV in urma cu doua zile, cand a fost prezentata o discutie purtata de Olimpiea Creteanu cu procurorul Bogdan Sprincu, discutie pe care o redam in continuare:


Creteanu: Nu gasesc listele permanente si listele suplimentare.
Sprincu: Suplimentare?
Creteanu: Cum ati facut dumnevoastra aici?
Sprincu: Aoleu!
Creteanu: Ceilalti au spus sa puna stampilele, sa puna toate materialele, adica listele permanente, listele suplimentare sa le puna in sac… Decât ia-le de la mine… Unde sunt sacii atunci?
Sprincu: Haideti sa vedem.
Creteanu: Cum verifici dumneata daca mi-a pus el mie acolo? Are sigiliu pus? Unde dracului sunt sacii aia cu rechizite? Ca n-am vazut niciun sigiliu. De unde stiu ca ala mi-a pus mie listele permanente si nu sunt acasa sau in cosul de gunoi, pe strada? Haideti, dar eu intreb acum. Unde este sigiliul pe sacii cu rechizite unde au fost si stampile? Am gasit stampile in saci. In alea cu voturi am gasit.
Sprincu: Trebuiau sa fie toate sigilate.
Creteanu: Bun, si? Cine sa faca primirea?
Sprincu: Biroul Electoral de sector, dar face primirea doar la saci.
Creteanu: Si erau sigilati sacii? Cautati-mi listele electorale, listele permanente si suplimentare la sectiile astea! Ca oamenii astia au innebunit. Eu n-am nimic din listele permanente. Nu am nimic!

Prezentam in continuare declaratia data de judecatoarea Olimpiea Creteanu:


Comentarii

# Sphinx. date 22 October 2020 22:19 +12

Asa CEVA ca la sectiile de votare din sectorul 1 Bucuresti NU am vazut si auzit in viata mea . Si IDIOTII de la guvernare cu maleficul presedinte K.W.Johannis au sloganul : O Romanie fara HOTIE ... pentru alegeri parlamentare din MARTIE-2021 . NUMAI acest Yohannis nu vede "prapadul" de pandemie din tara pentru luna noiembrie 2020. Asta este " BOLNAV" de putere-absoluta-politica !!. Curios este ca nimeni din clasa politica nu SE-OPUNE acestor alegeri nenorocite pentru luna noiembrie care vor avea soarta celor de la sector 1 ..dar in TOATA tara ....

# Hello. date 22 October 2020 22:45 0

Azi Victor Ponta (Pro-Romania) a afirmat ca este impotriva amanari alegerilor parlamentare decembrie-2020 !!??. Asta doreste si Johannis . Ce sa mai credem noi cetatenii Romaniei ??...

# Faracatuse date 22 October 2020 23:19 0

Așa, și?!

# Dana date 23 October 2020 09:08 -3

Circ inutil. Decizia a fost luata deja, frantuzoaica primar S1.

# escu date 23 October 2020 14:40 +10

Primar validat prin furăciune dovedită clar. Dacă ar fi fost PSD în culpă procurorii ar fi sărit repede cu mandatul de arestare în mână. Așa, fiind cei de partea lui Ciolannis procurorii tac ca porcul în păpușoi. Ați văzut câtă „celeritate” manifestă față de o faptă săvârșită de Băniciou acum câțiva ani, numai că un fugar, Cristian Rizea, l-a acuzat de șpăguirea cuiva. În cazul furăciunii de la voturi nu am auzit de nici un mandat de arestare. De ce oare? Poate iese Ciolannis într-o conferință de presă, că tot se plictisește la Cotroceni, și ne explică cum este cu furăciunea.

# mitica date 24 October 2020 14:48 +1

USR nici nu au ajuns la guvernare si au inceput sa fure. USR ii intrece pe cei de la PNL.

# mitica date 24 October 2020 14:50 0

Ponta este un plastograf patentat.

# Andrei date 26 October 2020 22:52 -2

Solutie: doua, trei amenzi cu indicarea ,,gresita'' a articolului de incadrare pt. ca la contestare sa aiba sigur castig de cauza ,,amendatul''. Haideti d-lor! Doar suntem in sec XXI. Saci plini cu ,,de toate'' la alegeri. Cand este ,,soft performant'' mai crede cineva ca ,,se fura'' prin gaurile din saci? Vine cincige-ul peste noi si pe aceste meleaguri poporul tot cu ,,filmulete'' cu saci furati e dus de nas. Asa-i cand numarul analfabetilor functional creste de la o testare la alta. ,,Pandemia economica'' face ravagii si pe la noi se mimeaza ,,lupta politica''.

# stefan date 28 October 2020 09:34 +1

De ce nu s-a explicat clar ce s-a intamplat cu cel care a fost filmat cu mai mult de 500 de procese verbale in brate, cine este , de unde le-a luat si unde le ducea? De ce in aceeasi cladire era si sediul celor de la ADP unde erau si niste calculatoare cu imprimante si de unde au fugit toti cand s-a vazut camera...cine erau ce faceau acolo dupa ora inchiderii procesului de vot?!! Multe intrebari fara raspuns.S-a vazut clar cine a furat?? merita sa fie pusa pe liste parlamentare ca stie sa fure!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva